Şimdi Ara

AMD Catalyst™ 15.4 Beta(GTA 5) (14.04.2015) yayınlandı (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.084
Cevap
19
Favori
131.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

Orijinalden alıntı: GoaPsy

bu beta2 cap1 WHQL falan ne demek yani ne oluyor anlatırsanız sevinirim. Ben formattan sonra direk 13.4'e yükselttim. Hoş format atmamın sebebi ani fps düşüşüydü normalde böyle bir sorunum yoktu bf3'te ama bir kaç gündür ani fps düşüşleri yaşamaya başladım sinirlerim bozuldu format attım. Formattan sonra tekrar yaşadım aynı sorunu hatta konu bile açtımhttp://forum.donanimhaber.com/m_75686384/f_//tm.htm#75686384 ekran kartım msi hd 6850 sizce hangi sürücüyü yüklemeliyim?

WHQL : (Windows Hardware Quality Labs) microsoft onaylı sürücüler WHQL olarak geçer..

BETA : (BETA 1,2,3 vs..) microsoft onaylı olmayan sürücüler genelde BETA olarak geçer..

CAP : (Catalyst™ Application Profiles) oyun ve uygulama profilleri ağırlıklı olarak multi gpu düzenekleri için olasa da

bazen tek kart içinde iyileştirmeler içeren profillerdir. sürücü üzerine kurulurlar..

Teşekkür ederim.

• quote:

quote:

bu beta2 cap1 WHQL falan ne demek yani ne oluyor anlatırsanız sevinirim. Ben formattan sonra direk 13.4'e yükselttim. Hoş format atmamın sebebi ani fps düşüşüydü normalde böyle bir sorunum yoktu bf3'te ama bir kaç gündür ani fps düşüşleri yaşamaya başladım sinirlerim bozuldu format attım. Formattan sonra tekrar yaşadım aynı sorunu hatta konu bile açtımhttp://forum.donanimhaber.com/m_75686384/f_//tm.htm#75686384 ekran kartım msi hd 6850 sizce hangi sürücüyü yüklemeliyim?

WHQL : (Windows Hardware Quality Labs) microsoft onaylı sürücüler WHQL olarak geçer..

BETA : (BETA 1,2,3 vs..) microsoft onaylı olmayan sürücüler genelde BETA olarak geçer..

CAP : (Catalyst™ Application Profiles) oyun ve uygulama profilleri ağırlıklı olarak multi gpu düzenekleri için olasa da

bazen tek kart içinde iyileştirmeler içeren profillerdir. sürücü üzerine kurulurlar..

peki sizce stabilite konusunda hangi suruculer.ustundur whql sanirim microsft onayli oldugu icin daha yararli olacaktir ama oyun.icin cap kullanmak sanki daha yararli...

sizin gorusleriniz.nelerdir ? bende bu soruyu kac zamandir merak ediyordum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolftired

quote:

quote:

peki sizce stabilite konusunda hangi suruculer.ustundur whql sanirim microsft onayli oldugu icin daha yararli olacaktir ama oyun.icin cap kullanmak sanki daha yararli...

sizin gorusleriniz.nelerdir ? bende bu soruyu kac zamandir merak ediyordum...

whql ve beta için iyi yada kötü demek zor, yeri geliyor whql daha iyi oluyor, yeri geliyor beta daha stabil oluyor tamamen sürücüler ile ilgili..

cap zaten sürücü değil sadece profil.. sürücünün üzerine kurularak kullanılabilir, yüklenmesinde fayda vardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 28 Mayıs 2013; 22:27:45 >

• Ben 13.5 Beta 2 ve 13.5 CAP1 kurdum Fifa 13 performansım çok arttı önceden en düşük ayarlarda kasıyordu şimdi yüksek ayarlarda en ufak kasma yok.
  • Sürücülerle gelen ve gelebilecek olan performans artışı düşüncenize bende katılıyorum. Gerçekten şu zamana baktığımızda herşey; oyun optimizasyonları ve sürücülerin elinde.Ekran kartlarında inanılmaz üniteler,transistörler,shaderlar vs. mevcut ama verdikleri performans bunun yanında, ancak sürücülerle düzelebiliyor.AMD' nin masaüstü için HD 8000 serisini biraz daha bekletecek olması (hatta yıl sonundan falan bahsediliyor), PS4' te AMD kullanılması (buna bağlı olarak oyun optimizasyonlarının AMD tarafına kayabilme ihtimali) vs. banada en azından önümüzdeki süreçte HD 79** serisinde iş varmış hissini uyandırıyor.

Haziran ayında uzun bir aradan sonra bir ekran kartı alıcam.GTX 700 serisininde durumunu gördükten sonra; HD 79**' lere biraz daha sıcak bakmaya başladım.4 - 5 ay önce imzamdaki sistemi kurduğumda yol haritası INTEL ve NVIDIA idi.INTEL gerçekleşti, ancak şartlar NVIDIA için aynı şeyleri göstermiyor gibi.Yinede bakalım; gönlümde NVIDIA var ama, düşündüğünüz ve düşündüğüm gibi sürücüler biraz daha parlak işler başarırsa işler değişebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Sürücülerle gelen ve gelebilecek olan performans artışı düşüncenize bende katılıyorum. Gerçekten şu zamana baktığımızda herşey; oyun optimizasyonları ve sürücülerin elinde.Ekran kartlarında inanılmaz üniteler,transistörler,shaderlar vs. mevcut ama verdikleri performans bunun yanında, ancak sürücülerle düzelebiliyor.AMD' nin masaüstü için HD 8000 serisini biraz daha bekletecek olması (hatta yıl sonundan falan bahsediliyor), PS4' te AMD kullanılması (buna bağlı olarak oyun optimizasyonlarının AMD tarafına kayabilme ihtimali) vs. banada en azından önümüzdeki süreçte HD 79** serisinde iş varmış hissini uyandırıyor.

Haziran ayında uzun bir aradan sonra bir ekran kartı alıcam.GTX 700 serisininde durumunu gördükten sonra; HD 79**' lere biraz daha sıcak bakmaya başladım.4 - 5 ay önce imzamdaki sistemi kurduğumda yol haritası INTEL ve NVIDIA idi.INTEL gerçekleşti, ancak şartlar NVIDIA için aynı şeyleri göstermiyor gibi.Yinede bakalım; gönlümde NVIDIA var ama, düşündüğünüz ve düşündüğüm gibi sürücüler biraz daha parlak işler başarırsa işler değişebilir.

evet bu konuda size katiliyorum intel gerceklesti demissiniz kesinlikle benim gozumde islemci konusunda intel vs amd diye birsey kalmadi intel gecti amdyi su anda su yilda intel. (Amd faniyim) ama.ilerde ne olur onuda bilemeyi fx 2 serisinde :)

ekran karti konusunda ise nvidia suruculeriyle physx cuda vsvs. pcb stabilite ve oyun firmalariyla kurdugu anlasmalarla amd nin son yillarda onunde oldugunu gorebiliriz eskiden herkes ati kart alirdi unutmam o gunleri al bi 64 mb ati oyna gta vice city :D.ama gunumuzde nvidia oyun firmalariyla vede.microsoftla arasinin iyi oldugunu dusunuyorum ps4 konusunda evet amd ekran karti kullanilacakmis YANLIS DUYMADIYSAM 7790-7770 gibi biseydi kullanilacak olan kart vede bu acikcasi beni baya bi sevindirdi amd ye helal olsun valla ps4 e kart yapmayi basardi bunun sayesinde belki pcdede ilerleme.kat eder 8xxx serisinde

ben son durumlarin bu sekilde oldugunu dusunuyorum

iyi forumlar herkese...

• INTEL gerçekleştiden kastım; yani INTEL sistem toplamayı kafaya koymuştum ve bunu gerçekleştirdim.Yoksa; INTEL, AMD' yi geçti, ezdi vs. değil tabiki.Ben bundan önce sistemimde; AMD ATHLON x2 kullanıyordum.Ve; benim 3 sene kahrımı çekti. Zaten tüm parçaları fiyatlarına göre değerlendirirsek; hepsi hakettiği yerde (tabi abartılar dışında; TITAN vs.).Bu yüzden AMD işlemcilerde fiyatlarına göre iyi iş çıkarıyorlar.

Eski ile ilgili anekdotlarınızda doğru.Güzel günlerdi o zamanlar. Tabi; ondan öncesi daha da güzeldi, karışıktı, aslında toparlarsak vahimdi.8 mb ekran kartı, 3 GB 3.5'' HDD kullandığım zamanları hatırlıyorum, çocukluğumda.Neyse; oraya fazla girmeden; (girersek çıkamayız ) konumuza dönelim.

Benimde, sizinde söylediğiniz gibi gündemde olan bu haberler dolayısıyla sürücülerin işlevini görmek için önümde 1 ay var, artık duruma göre bakıcam.NVIDIA' nın özellikle physx teknolojisi bazı oyunlarda, gerçekten grafiğin hakkını veriyor, ama bana sadece, physx - cuda teknolojileri bir kart aldırır mı; tabiki hayır.PS4' te de, evet bildiğim kadarıyla öyle bir kart kullanılıcaktı, ama öyle bir kartın kullanılması, HD 78** veya HD 79** sahiplerinin PS4' ten gelecek oyunları full grafikte oynayacağı anlamına gelmiyor tabiki.Tamamen; en başta firmaların aç gözlü olmaması, oyunların optimizasyonları ve sürücülerle alakalı.

Malesef birde şu sıkıntı mevcut benim için; şu an piyasada HD 79** DIRECTCU II kart bulmak çok zor.Performans sürücülerle böyle giderse ve ben sadece bu yüzden, NVIDIA' ya yönelirsem, üzülürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Mayıs 2013; 1:21:14 >

• AMD Catalyst 13.6 BETA yayınlandı (28.05.2013)

http://www2.ati.com/dri..._catalyst_13.6_beta.exe

http://support.amd.com/...t13-6WINBetaDriver.aspx

Feature Highlights of AMD Catalyst™ 13.6 Beta for Windows®:

Product support for the new AMD A10, A8, A6, and A4 Series APUs on desktop and mobile platforms.
    AMD Enduro technology enhancement:
    Reduces power consumption when running Windows 8 Metro applications – detects when Metro applications have idled and moves them to the integrated graphics component.
    AMD Catalyst Control Center now shows the hardware and software Information pages for AMD discrete GPUs when paired with Intel integrated graphics.
    Includes AMD GPU & AMD APU OpenCL 1.2 acceleration in Adobe Premiere PRO CC.
    Support for AMD Wireless Display for Windows 8 and future Windows releases:
    Supported on AMD Elite A-Series APUs with select Broadcomm and Atheros Wireless adapters.
    AMD Wireless Display Technology provides the ability to wirelessly display local screen content onto a remote screen in real time. Compliant receiver/TV required.
    Resolved issues:
    Resolves HDMI Audio drop-out issues on the AMD Radeon HD Series products.
    Resolves issues with the AMD Catalyst Control Center showing Audio Display messages at incorrect times.

System Requirements:

Windows 8 (32 & 64-bit versions)
    Windows 7 (32 & 64-bit versions with SP1 or higher)
    Windows Vista (32 & 64-bit versions with SP2 or higher)

AMD Product Compatibility:

AMD Radeon™ HD 7900 Series
    AMD Radeon HD 7800 Series
    AMD Radeon HD 7700 Series
    AMD Radeon HD 6000 Series
    AMD Radeon HD 5000 Series
    AMD Mobility Radeon HD 8000M Series
    AMD Mobility Radeon HD 7000M Series
    AMD Mobility Radeon HD 6000M Series
    AMD Mobility Radeon HD 5000M Series

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 29 Mayıs 2013; 1:59:52 >

• hocam merhaba şimdi haziranda sistem alıcam bende ekran kartıda 7870xt olcak sormak istediğimse ekran kartıyla ilgili konu oldumu driver driver diye yazılarda geçiyo ekran kartını aldıktan sonra benim bu sanırım en son cıkan 13.6 betayı kurmammı gerekiyo ve ilerleyen zamanlarda 13.7 cıksa mesela onuda kurmam benim için dahamı iyi olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

hocam merhaba şimdi haziranda sistem alıcam bende ekran kartıda 7870xt olcak sormak istediğimse ekran kartıyla ilgili konu oldumu driver driver diye yazılarda geçiyo ekran kartını aldıktan sonra benim bu sanırım en son cıkan 13.6 betayı kurmammı gerekiyo ve ilerleyen zamanlarda 13.7 cıksa mesela onuda kurmam benim için dahamı iyi olucak.

herhangi bir sıkıntı olmadığı takdirde son çıkanın kullanılması her zaman daha iyidir..

siz sistemi topladığınızda muhtemelen bir sürüm daha gelmiş olur, sorun olmadığı sürece direk yeni olanı yüklersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 29 Mayıs 2013; 10:10:17 >
  • quote:

quote:

hocam merhaba şimdi haziranda sistem alıcam bende ekran kartıda 7870xt olcak sormak istediğimse ekran kartıyla ilgili konu oldumu driver driver diye yazılarda geçiyo ekran kartını aldıktan sonra benim bu sanırım en son cıkan 13.6 betayı kurmammı gerekiyo ve ilerleyen zamanlarda 13.7 cıksa mesela onuda kurmam benim için dahamı iyi olucak.

herhangi bir sıkıntı olmadığı takdirde son çıkanın kullanılması her zaman daha iyidir..

siz sistemi topladığınızda muhtemelen bir sürüm daha gelmiş olur, sorun olmadığı sürece direk yeni olanı yüklersiniz..

Teşekkür ederim hocam bunuda ögrendiğim iyi oldu ilk pc mi aldıgımdada bu işlerden hiç anlamadıgım için 7 yıl içinde 1 kere bile yüklememiştim yeni driver :D cok sagolun.

• Yeni laptop aldim samsung. Icinde intel hd 4000 ve 8750m grafik kartlati mevcut. Fifa 13 yuklemistim fakat goruntu cok bozuktu. Yani istedigim gibi degildi. Sag tijlayinca yuksek gpu seceneyi yok. Hatta oyle bir bolumde yok. Catalystte ise gene yuksek performans yeri yok sadece uygulama kismi var. suan hic memnun degilim sikintilardan dolayi. Ne yapabilirim 13.5 falan kurdum ama hala yuksek gpu bulamiyor oyle bir kisim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Yeni laptop aldim samsung. Icinde intel hd 4000 ve 8750m grafik kartlati mevcut. Fifa 13 yuklemistim fakat goruntu cok bozuktu. Yani istedigim gibi degildi. Sag tijlayinca yuksek gpu seceneyi yok. Hatta oyle bir bolumde yok. Catalystte ise gene yuksek performans yeri yok sadece uygulama kismi var. suan hic memnun degilim sikintilardan dolayi. Ne yapabilirim 13.5 falan kurdum ama hala yuksek gpu bulamiyor oyle bir kisim yok

intel mobility graphics 4000 serisi bir ekran karti mevcut vede harici olarak is oyun film video gibi yuksek performans modlarinda calismasi gereken hd 8750 harici ekran kartiniz mevcut oncelikle 13.5 i kaldirin ya 13.4 whql yada 13.1 whql indirin laptopta her zaman whql tabanli driverler kullanin.bir kere bunu unutmayin stabilite acisindan onemli...

vede catalyst control center den d e sanirim ekran.kartini hangine alacaginizi ved ehangi oyunda hangi uygulamada hangi ekran.kartini kullanacaginiz bir secenek var laptopta hic amd kullanmadigim.icin bilmiyorum ama.bir arkadasimda oyleydi...

bilen arkadaslar daha ayrintili anlatirlae diye dusunuyorum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BeklenenAdam

Yeni laptop aldim samsung. Icinde intel hd 4000 ve 8750m grafik kartlati mevcut. Fifa 13 yuklemistim fakat goruntu cok bozuktu. Yani istedigim gibi degildi. Sag tijlayinca yuksek gpu seceneyi yok. Hatta oyle bir bolumde yok. Catalystte ise gene yuksek performans yeri yok sadece uygulama kismi var. suan hic memnun degilim sikintilardan dolayi. Ne yapabilirim 13.5 falan kurdum ama hala yuksek gpu bulamiyor oyle bir kisim yok

intel mobility graphics 4000 serisi bir ekran karti mevcut vede harici olarak is oyun film video gibi yuksek performans modlarinda calismasi gereken hd 8750 harici ekran kartiniz mevcut oncelikle 13.5 i kaldirin ya 13.4 whql yada 13.1 whql indirin laptopta her zaman whql tabanli driverler kullanin.bir kere bunu unutmayin stabilite acisindan onemli...

vede catalyst control center den d e sanirim ekran.kartini hangine alacaginizi ved ehangi oyunda hangi uygulamada hangi ekran.kartini kullanacaginiz bir secenek var laptopta hic amd kullanmadigim.icin bilmiyorum ama.bir arkadasimda oyleydi...

bilen arkadaslar daha ayrintili anlatirlae diye dusunuyorum...

Tamam tesekkurler 13.4u kurayim o zaman. Ins istedigim gibi yapabilirim

• quote:

quote:

fatih deneyebildin mi hocam sen? demin başka bir arkadaşın aynı başlığına yazdım,

arkadaşlar, ben bu en son geleni kurdum ama battlefield 3'te akıcılık dengesi gitti gibi geldi bana.. tekrar 13.4'e döndüm.. diğer oyunları denemedim ama bf3'te akıcılık bozuldu gibi geldi.. :(

• arkadaşlar ac3 oynuyorum da acaba hangi driver'ı tavsiye edersiniz diğerleri nasıl bilmem de 13.4 de biraz sorunlu sanki anlamadım gitti. Diğer oyunlar da sıkıntı yok da ac3 baya berbat gözüküo görmüş geçirmiş kişiler yardımcı olursa sevinirim (ekran kartı 7970m)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardarda45

arkadaşlar ac3 oynuyorum da acaba hangi driver'ı tavsiye edersiniz diğerleri nasıl bilmem de 13.4 de biraz sorunlu sanki anlamadım gitti. Diğer oyunlar da sıkıntı yok da ac3 baya berbat gözüküo görmüş geçirmiş kişiler yardımcı olursa sevinirim (ekran kartı 7970m)

Alienware kullaniyorsun sanirim... 7970m var...

Ac3 3lu 7970 ekran kartinda bile 15 fps veren bir oyun ama.git gtv630 al 60 fps sabi toynatiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: InsectKin

fatih deneyebildin mi hocam sen? demin başka bir arkadaşın aynı başlığına yazdım,

arkadaşlar, ben bu en son geleni kurdum ama battlefield 3'te akıcılık dengesi gitti gibi geldi bana.. tekrar 13.4'e döndüm.. diğer oyunları denemedim ama bf3'te akıcılık bozuldu gibi geldi.. :(

işletim sistemini yeni kurduğum için henüz oyunları kuramadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Diablo 3 için haala düzelme yok 200+fps oynuyorum ama deli gibi takılma var shuttering mi diyolar ne diyolarsa artık.
    6970 crossfire.

Selam,

Diablo'nun böyle bir problemi mevcut maalesef
    Oyunu "Fullscreen (windowed)" moda getirince bende problem ortadan kalktı.

3570k+7870

Umarım yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cembilgi -- 30 Mayıs 2013; 13:37:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ardarda45

arkadaşlar ac3 oynuyorum da acaba hangi driver'ı tavsiye edersiniz diğerleri nasıl bilmem de 13.4 de biraz sorunlu sanki anlamadım gitti. Diğer oyunlar da sıkıntı yok da ac3 baya berbat gözüküo görmüş geçirmiş kişiler yardımcı olursa sevinirim (ekran kartı 7970m)

Alienware kullaniyorsun sanirim... 7970m var...

Ac3 3lu 7970 ekran kartinda bile 15 fps veren bir oyun ama.git gtv630 al 60 fps sabi toynatiyor

Eyvallah hocam cevabın için doğrudur nvidia yapımı olduğundan amd de büyük sıkıntı yapıyor da çözüm driverı vardır die düşündün internette yabancı forumlarda 12.11 12.6 falan öneriyorlar sanırsam da bi oyun için dönmek istemedim diğer oyunlara nazaran berbat bir görüntü veriyor zevki kaçıyor insanın bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim

Bu arada Monster hocam

yabancı sitelerde bu da pek olduramadım

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?p=33437241

http://driversnest.com/downloads/download-new-amd-radeon-driver-to-gain-performance-in-assassins-creed-iii.html

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.