Şimdi Ara

### AMD Athlon II Overclock Konusu ### (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Confusion

7750BE kullanmış ve x2 250 kullanan biri olarak anakart desteklediği sürece x2 2xx serisi tavsiye ederim!

x2 250yi aldığım gün def v 3,3ghz yaptım sonra sadece bir kez deneme yaptım 235x15 win load da resetledi bir daha uğraşadım!

Sn. yöneticim: x2 2xx serisine dair genel oc konusunu açsanız faydalı olabilir

kesinlikle katılıyorum size... hala bu işlemcilere genel bi inceleme yapılmadı
  • quote:

Sn. yöneticim: x2 2xx serisine dair genel oc konusunu açsanız faydalı olabilir

Katılıyorum..
  • ARKADASLAR KONUYU GÖRÜNCE sormak istedim int cafem için 8 pc alıcam ve %90 245 alıcam fiyatı cok uygn ve anlasılan oyun için yeterli
    soru
    1) 245 gerçekten yetermi phenom 545 çok övülmüş opyun pergormansı çok iyi denmiş 95dolara sizce bu işlemci alınmalımı? yoksa fiyat farkı baska şeylerdemi kullanılmalı aslında hiç istemıyorum ama değecekse işlemci bu bir kere alınıyor toksa 245 yeterli olurmu?
    2) 245 için en ucuz bord tavsiyeniz ne olur? (crossofire yada oc yapmıcam) cafe bu koy kullan sağlam stabil uzun ömür kriterler:)
    GIGABYTE M61PME 50 dolar felam
    heryerde biostar ta790 çok övülmüş heryerde pclabs da sistem tavsiyede felam ama 73 dolar bu paraya cıkınca msı 770-c45 var DDR3 bord onu alıp ddr3 e 6 dolar fazla vererek ddr3 lü sistem kurmak mantıklı gelior
    sizce hangi işlemci hangi bord ?
  • Sistem
    Amd x2 245 2.9ghz
    Asus m4a78-am anakart
    Kingston hyperx 2 gb ram
    Samsung 320 gb sata2 16mb hdd
    Lg dvd
    Cooler Master Rc-333 390v kasa.

780g çipsetli sistemdir kendisi... Karşılaştırma yapmak isteyen arkadaşlar bakabilirler.

İlk Denemelerim %10 overlock profile @3.19 ghz , ramler 4-4-4-10 gecikme 440*2 880 mhz de stabil olarak çalışıyordu voltajsız.
    Bugün biraz deneme yaptım...
    240 a çekip ekstra 50mv voltaj vererek 3.8v da 3.48ghz değerine ulaştım. Fakat ramler çok yüksek gecikmede çalışıyor.

### AMD Athlon II Overclock Konusu ###

Ramleri eskisi gibi 4-4-4-10 @880 mhz ye çekmek istiyorum. Ancak stabiliteyi bir türlü sağlayamadım. +100mv da dahi sistemi açamıyorum.

Bu arada 1 saatlik orthos testinden başarıyla geçti sistem. Max 47 dereceyi gördü.

• Evet arkadaşlar bu işlemci hakaten deli bişey buz gibi hiç ısınmıyor bundan önce 5200 kulanıyordum 3.8 ghz günlük kulanıyordum ama 60 dereceden aşagı düşüremedim oyunlarde felan 72 oluyordu bu işlemciyi kıytırık bi sogutucuyla 3.85 ghz de kulanmaya başladım ama henüz test yapamadım sadece bi 10 dk ntune den test yapabildim şimdilik bi problem yok en kısa zaman da diger testleride koyacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem surme -- 27 Eylül 2009; 20:13:37 >

• Elimde aynı işlemci var, anakartım BIOSTAR GF 8100 M2+ SE
    3.5 dolaylarında bir hız istiyorum stock fan ile stabil çalışabilecek. fikir danışmak istedim çarpanları nasıl yapmalıyım? ayrıca ram olayını nasıl apıyoruz bu konuda bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim
  • Gelen istekler doğrultusunda bu konuyu AMD Athlon II Overclock Konusu seklinde değiştirdim,, isteyen tüm AMD Athlon II sahipleri burdan paylaşımlarına devam edebilirler..

quote:

Orijinalden alıntı: EliteTR

Elimde aynı işlemci var, anakartım BIOSTAR GF 8100 M2+ SE
    3.5 dolaylarında bir hız istiyorum stock fan ile stabil çalışabilecek. fikir danışmak istedim çarpanları nasıl yapmalıyım? ayrıca ram olayını nasıl apıyoruz bu konuda bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim

çarpanı max çarpan olan 14.5te tutup bir miktar voltaj vererek ki bu işşlemcinize göre değişecektir, max 1.45te 3.5e ulasabilir gibi ama, yapabilirsinz. duruma göre nb-ht-ram çarpanlarınızı alt kademelere düşürmeniz gerekebilir anakart ve raminize göre

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

Gelen istekler doğrultusunda bu konuyu AMD Athlon II Overclock Konusu seklinde değiştirdim,, isteyen tüm AMD Athlon II sahipleri burdan paylaşımlarına devam edebilirler..

quote:

Orijinalden alıntı: EliteTR

Elimde aynı işlemci var, anakartım BIOSTAR GF 8100 M2+ SE

çarpanı max çarpan olan 14.5te tutup bir miktar voltaj vererek ki bu işşlemcinize göre değişecektir, max 1.45te 3.5e ulasabilir gibi ama, yapabilirsinz. duruma göre nb-ht-ram çarpanlarınızı alt kademelere düşürmeniz gerekebilir anakart ve raminize göre

200 ü 242 ye çektim herhangi bir voltaj artışı yapmadım. tam yük altında stabil çalışmayacağından eminim bu şekilde. voltajı dediğiniz gibi 1.45 civarına çekicem ancak ram olayını hiç bilmiyorum yani nb ht felan onlarıda biraz daha açarsanız sevinirim. aslında kısacası sizler deneyimli olarak bana ramin çarpanını şuna getir nb ve ht ne ise :S onu şuna ayarla derseniz daha iyi olur :(

• burdan venice overclok una bakabilrsiniz sizinkiyle çok benzer, orda ht çarpanına uyguladığınızı sizde ek olarak nb ye de uygulayabiliyorsunuz

http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm
  • ordaki amd venice o/c için eklenen resimler uçmuş :S okuyarakda tam anlayamadım neyin nerde olduğunu
  • Forumdan bir arkadaşdan aldığım Asus M4A78-Am ve Athlon II X2 245 işlemci yarın elime gelecek..
    Overclock sonuçlarıyla ilgili bende birşeyler eklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 4 Kasım 2009; 22:44:53 >
  • Athlon II X2 245 2900@3625mhz voltaj auto.(Stock soğutucu)
    2x1 gb kingston ddr2 667 @ 833mhz voltaj default. (5-5-5-15)
    10 dakika everest kararlılık testi başarılı
    idle : 27
    load : 45derece max.

33Dakika OCCT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 4 Kasım 2009; 23:34:56 >

• Beyler benim sıcaklıklarda bi anormallikmi var, bakarmısınız, çekirdekler 28 derece, işlemci 53 derece, bi yanlışlıkmı var, masaüstünde boştayken bu değerler anormal değilmi, acaba çekirdek sıcaklıklarını mı baz almalıyım...

• İmzamdaki sistemde bus speed'i 200den 220'ye çekiyorum. Yaklaşık 43 dk sonra sistem resetliyor kendini..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

Beyler benim sıcaklıklarda bi anormallikmi var, bakarmısınız, çekirdekler 28 derece, işlemci 53 derece, bi yanlışlıkmı var, masaüstünde boştayken bu değerler anormal değilmi, acaba çekirdek sıcaklıklarını mı baz almalıyım...

Hocam coretemp daha güvenilir diyorlar everest garip sonuçlar veriyor bazen.
    Eski sistemimde çekirdekler 10 - 12 derece civarı gözükürken işlemci 28 derece gözüküyordu, garip..

• İlk O.C deneyimimdi. eksiklerimizi hatalarımızı gösterene 1buçuk adana :)

amd athlon x2 250
    asus m4a78-am
    kingston khx8500d2k2
    amd 6000+ stock fan

Öncelikle şunu belirtmeliyim çok amatörce bi deneyim oldu.
    Aslında O.C işinden pek anlamadığımdan hiç girmek istemezdim fakat bu kingston 1066mhz RAMleri eski 800mhz RAMlere upgrade ettikten sonra RAMler 800mhz de calışınca RAM leri O.C yapayım diye orayı burayı kurcaladım ve az buçuk birşeyler oldu.
    Daha sonra CPU O.C yapmak istedim. Fakat RAMler O.C lu 1066 ile calısırken cpu da en ufak oynamamda sistem hata vermeye başladı.
    Bende RAM ayarlarını normale çekip sadece cpu fsb ile eşitlemeye calıstım ve ortaya bu görüntü çıktı.
    Şimdi tüm görüntüleri koyuyorum umarım ters bişi yapmamışızdır

Bunlarda BIOS görüntüleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 5 Kasım 2009; 20:26:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 1337
    Bende RAM ayarlarını normale çekip sadece cpu fsb ile eşitlemeye calıstım ve ortaya bu görüntü çıktı.

doğru olanı yapmışsın , cpu'yu daha ileri seviyeye çekebilmek için HT ve ram hızlarını overclock yapıldığında default hızlara denk gelecek şekilde ayarlamak gerekir.
    Ramlere fazladan voltaj vermişsin galiba ona gerek yok.zaten overclocktan sonra default hızına gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkergokban

quote:

Orijinalden alıntı: 1337

doğru olanı yapmışsın , cpu'yu daha ileri seviyeye çekebilmek için HT ve ram hızlarını overclock yapıldığında default hızlara denk gelecek şekilde ayarlamak gerekir.
    Ramlere fazladan voltaj vermişsin galiba ona gerek yok.zaten overclocktan sonra default hızına gelmiş.

1066 da çalıştırmak için zaten voltaj vermesi gerekiyo ya (2.1V), o yüzden voltaj vermiştir,bende de o şekilde....

Yukarda benim sıcaklıkları verdim, hala içim rahat değil, burada en yüksek sıcaklıklar benim, bişeyler yanlış herlde, milletin yükte 55 maksimum, benim boşta....

• Hocam 2,225V vermiş o yüzden söyledim ram voltajını,sıcaklık konusunda işlemcini söküp tekrar montajlamayı dener misin ? Çalışırken soğutucuya dokunduğunda o sıcaklığı hissetmiyorsan hiç kafana takma sensör hatasıdır.
    birde anlamadığım bir durum var M4A78-AM anakartım var ama southbridge sb750 gözüküyor ilginçtir ki ? (SB710 olması gerekiyor)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=810867
    http://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=o4PDbHmAktEj6ez2
    Fikri olan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 6 Kasım 2009; 2:12:08 >

• çalışırken fanın altındaki bakır kısmı elledim, soğuk baya, hiç bi sıcaklık belirtisi yok, bu işlemci için bios update i yapmam gerekiyodu ama yapmadım, ondan kaynaklanıyo olabilirmi acaba...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.