Şimdi Ara

### AMD Athlon II Overclock Konusu ### (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caneker

çalışırken fanın altındaki bakır kısmı elledim, soğuk baya, hiç bi sıcaklık belirtisi yok, bu işlemci için bios update i yapmam gerekiyodu ama yapmadım, ondan kaynaklanıyo olabilirmi acaba...

Olabilir hocam sıcaklık hissetmiyorsan evham yapma boşuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkergokban

quote:

Orijinalden alıntı: 1337
    Bende RAM ayarlarını normale çekip sadece cpu fsb ile eşitlemeye calıstım ve ortaya bu görüntü çıktı.

doğru olanı yapmışsın , cpu'yu daha ileri seviyeye çekebilmek için HT ve ram hızlarını overclock yapıldığında default hızlara denk gelecek şekilde ayarlamak gerekir.
    Ramlere fazladan voltaj vermişsin galiba ona gerek yok.zaten overclocktan sonra default hızına gelmiş.

Teşekkür ederim vermiş olduğun bilgiler için.
    Fakat CPU yu daha fazla ileri seviyeye çekemedim bios görüntülerinde verdiğim gibi en son 254'de stabil kaldı ve 1 haftadır da bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. RAMler ürünün sitesinde 5-5-5-15 yazmasına rağmen 5-5-5-18 gözüküyor. Sizce CPU aşırtması daha ileri seviyeye neden çıkmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 6 Kasım 2009; 11:42:39 >

• 254 fsb stabil ise fazlaca yeterli bi seviye aslında.İşlemcinin üst sınırını öğrenmek istiyorsanız biraz daha voltaj vererek deneyebilirsiniz.
  • quote:

254 fsb stabil ise fazlaca yeterli bi seviye aslında.İşlemcinin üst sınırını öğrenmek istiyorsanız biraz daha voltaj vererek deneyebilirsiniz.

Bir önceki yazınızda belirttiğiniz üzere fazla voltaj verdiğimiz RAMlerin voltaj değerini 2.185 e çekip çarpan değerini yükseltince stabiliteyi yakaladı.
    Yeni görüntü bu AMD Athlon X2 250 @ 3.9 Ghz sanıyorum hiç de fena olmadı .
     ### AMD Athlon II Overclock Konusu ###

kebabın yanında ne içersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inalough -- 6 Kasım 2009; 19:36:39 >

• Sağolun hocam afiyet olsun
  • Msi 790 x+ Sb 600 ile ancak bukadar 3900 de makien açılıyor ama windows a girmiyor 3750 de windows açılıyor ama stabil olmadı bi türlü bellek hariç voltaj vermedim :) pekta uğraş vermedim açıkcası şimdilik bu kadar..

• quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

İmzamdaki sistemde bus speed'i 200den 220'ye çekiyorum. Yaklaşık 43 dk sonra sistem resetliyor kendini..

Var mı önerisi olan OC için...
  • quote:

quote:

İmzamdaki sistemde bus speed'i 200den 220'ye çekiyorum. Yaklaşık 43 dk sonra sistem resetliyor kendini..

Var mı önerisi olan OC için...

Voltaj artışı belleklerinizde normalde 800mhz ise onlarada voltaj yada (AMD de tam bilmiyorum varmı yokmu öyle birşey ama) fsb:dram oranını düşürmeniz büyük ihtimal bellekler sınır olmuş
  • Yeni çıkan amd ler çok iyi 3,9ghz kadar çıktım. 3,9ghz üstüne çıkamadım. 3,9ghz bile stabil çalışıyor. O kadar yüksek bir voltaj da istemiyor. Anakart FSB sınırına mı dayandık ne 270 de bıraktım ramler düz 900mhz olsun istedim. Hava soğutma ile 4,2ghz bile çıkan var.

Gerçekten fiyat/performans olarak en iyi işlemci diyebilirz. Serin sessiz stok fanla bile 3,5ghz de rahat kullanılıyor. Almayı düşünenler varsa tavsiye ederim. Güzel işlemcidir.

• M4A78-AM ile 3992mhzde çalıştırıp bench alabildim stok soğutucu ile , sıcaklık değeri 58dereceyi geçmedi.
    Şimdi M4A785D-M PRO ile denemelere başlarım 4ghz için +0.125V verdim yemedi

Ht çarpanını geri çekmemişsiniz , bu yüzden ileri gitmiyor olabilir. Ya chipsete voltaj verin ya da çarpanı geri çekin

Stok fanıyla 3,5 demişsiniz , ben stock fan + default voltaj ile 3700mhz de günlük kullanıyorum , 43 dereceyi geçmiyor bile.
    Şuanda masaüstünde CnQ açık halde ve 18 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 26 Kasım 2009; 20:07:49 >

• quote:

M4A78-AM ile 3992mhzde çalıştırıp bench alabildim stok soğutucu ile , sıcaklık değeri 58dereceyi geçmedi.
    Şimdi M4A785D-M PRO ile denemelere başlarım 4ghz için +0.125V verdim yemedi

Ht çarpanını geri çekmemişsiniz , bu yüzden ileri gitmiyor olabilir. Ya chipsete voltaj verin ya da çarpanı geri çekin

Stok fanıyla 3,5 demişsiniz , ben stock fan + default voltaj ile 3700mhz de günlük kullanıyorum , 43 dereceyi geçmiyor bile.
    Şuanda masaüstünde CnQ açık halde ve 18 derece

o sicakliklarda bi anormallik var, ben de stok volt 2.70 ile gayet stabil kullanabiliyorum ama sicaklik bosta 45, 20 dakka prime95 de 70 derece....
    ya benim sensorler bozuk ya da senin....bu arada sicakliga amd easy tune dan mi baktin...

• işlemci gerçekten buz gibi 2-3 ay oldu sistemi kullanmayı başlayalı günlük sabit 3.7 de 3.8 3.9 dada stabil calısabiliyor ve henuz oyunlarda dahil 45 derece üstünü görmedim performans sıkıntısıda cekmiyorsunuz oyunlardada hicbir problemi yok ilk aldıgım zamanlar pismandım biraz ama suanda gercekten cok memmunum caneker senin sıcaklıklarda gercekten bi sorun var 70 dereceyi gormesi cok anormal
  • quote:

o sicakliklarda bi anormallik var, ben de stok volt 2.70 ile gayet stabil kullanabiliyorum ama sicaklik bosta 45, 20 dakka prime95 de 70 derece....
    ya benim sensorler bozuk ya da senin....bu arada sicakliga amd easy tune dan mi baktin...

Everest , coretemp , amd overdrive hepsi aynı sonucu gösteriyor elimi soğutucunun üzerine koyuyorum buz gibi
    Bence senin sıcaklıklarda bi sorun var
    Athlon II X2 245 @ 3.7Ghz / CnQ açık iken 18c / 45c
    2x1 GB kingston DDR2 667 @ 840mhz

Sıcaklık sorunum yok çok şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 27 Kasım 2009; 9:25:14 >

• quote:

quote:

Everest , coretemp , amd overdrive hepsi aynı sonucu gösteriyor elimi soğutucunun üzerine koyuyorum buz gibi

ben bios update i yapmadan kullaniyorum, sitede update lazim diyo ama, ondan kaynaklaniyodur belki...bende sogutucunun alt kismina dokunuyorum hic sicak degil ama 70 gosteriyo, bu arada cekirdekleri de maximum 40 gosteriyo...ilginc bi durum, ben cekirdek sicakligini baz alnaliyim heralde...

• Bios update yapın demeyeceğim hocam sakat iş çok gerekli olmadığı müddetçe önermiyorum
    Dokunduğunuzda sıcaklık hissetmiyorsanız sensör yanlış okuyordur takmayın kafanıza
  • Arkadaşlar Gigabyte ma785gm-us2h Ve Amd Athlon II X4 620 2,6 Ghz işlemcim ile BIOS ‘tan ACC ayarını Auto’a Getirince unleashing menüsü gelmiyor Alt kısımda,Yani L3 Cache Açılamazmı bu Anakartta ? Birçok kişi Bu Ayarı yaparak L3 ön belleği açmış.
    Bende Açılmaması Şanssızlıkmı yoksa Eksik birşeylermi var ? Yardımcı Olursanız Sevinirim.

Diğer Donanım; Sapphire 4830 512 mb — Kingston 4 Gb DDR2 800 Mhz–High power 350 W psu
  • Eğer L3 açılmıyorsa işlemci propus tabanlıdır. Yani phenom II (deneb) nin L3 ü kapatılmış hali değildir. Benim işlemcide de L3 açılmadı mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: showstopper41

Eğer L3 açılmıyorsa işlemci propus tabanlıdır. Yani phenom II (deneb) nin L3 ü kapatılmış hali değildir. Benim işlemcide de L3 açılmadı mesela.

Anladım hocam benimkide ' Rana ' Tabanlı,o zaman Fazla Zorlamaya Gerek yok Teşekkürler bilgilendirme için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTürk -- 2 Aralık 2009; 23:09:31 >
  • arkadaşlar x2 250 ve x2 7750be hakkında sorularım var
    daha doğrusu x2 250 7750be nin gerisinde kalıyor yaptığım testlerde,
    aşağıya linki verdim uzun olduğu için tekrar buraya yazmiim diye
    bir göz atıp fikirlerinizi söylerseniz çok memnun olurum...

http://forum.donanimhaber.com/m_36426372/mpage_1//tm.htm#36472085
  • @caneker bios update bir dene bakalım.CoreTemp in son versiyonunu kurup boşta ve yükte sıcaklıkları tekrar takip edebilirsin. Prime95 testinde benim işlemci 60-61C civarı oluyor en fazla.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.