Şimdi Ara

### AMD Athlon II Overclock Konusu ### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • intelin en iyi f/p işlemcisi e5200 de nedemek e2160 ı ne çabuk unuttunuz stock fanla 3300 de stabil çalışan bir işlemciydi
  • occt ile 3,5ghz 11. dakikada reset attı.Şimdi bu degerler le biraz daha voltaj verip deniycem..hayırlısı

### AMD Athlon II Overclock Konusu ###
  • simdi bu aletin 3.5 yapmis 6000'den(windsor) farki sicaklik ve fiyat mi?amd zamaninda 6000'leri 289+'dan degil duzgun fiyattan verseydi simdi kimse bu aletin yuzune bakmazdi.6000'e gore acemiler icin kolay oc olan islemci ve az isiniyor mevzusu bu ama 2009 bitiriyoruz gecti bence bunlarin devri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Orijinalden alıntı: arthur64

evet aynen öyle.1.38v ve 3480mhz de 12 dakika tam yük de bir sorun cıkmadı everest ultimate programıyla denedim.

occt ile de denerseniz daha adil bir karşılaştırma olur, an itibariyle sizin işlemci bendekinden daha iyi duruyor

Dostum bazı özel nedenlerden dolayı bir kac gün pc ile mesgul olamadım geciktigim icin özür dilerim. testi bugün yaptım 3496mhz de 12dk stabil.

• Bendede aynı işlemciden var şimdi oc denemelerine başlıyorum. HT linkin 2200mhz civarı olması sakıncalı değil mi? Çarpanı 10 dan 8 e indirsek daha iyi olmaz mı?
  • HT linkin 2200 olması neden sakıncalı olsun ki anlamadım?
  • HTlink olarak 4000mhz destekliyor işlemci. Ama biz aşırtınca Htlink 4400mhz e çıkıyor bud diğer bileşenlere zarar verir diye duymuştum. O yüzden soruyorum.
  • Up!
  • duruma göre nb ve ht 2600-2800e kadar günlük değerlere ulaşabiliyor yani bu değerlere kadar çıkabilmek mümkün; daha fazlası olmaz değil tabi
  • Teşekkürler bu bilgi için daha önce yanlış bilgi vermişler demek ki.
  • resmen sistem almak tam işkence oldu..ha şunu alacam diyoruz bi bakmışız yeni üst modeli gelmiş..bu işlemciden önce gözümü 7750 e dikmiştim..sanırım 245 tahtı aldı f+p nin..gelde çıldırma..arkadaşlar 7750 e göre gözle görülür ne farkları vardır??.bunu almak en doğru seçimmi olacaktır?
  • Tabiki çok daha az güç tüketimi var daha soğuk çalışıyor. Ve az bi fiyata güzel oc oluyor. Ama bir ay beklemeni öneriyorum çünkü intel ve amd fena kapışmaya başladılar amd fiyat indirimine gitti yakında piyasalara yansır.
  • Stock fan ile 3.5-3.6 GHz lerde çalışabilmesi çok güzel. AMD nin fiyat indirimine gitmesi ile birlikte E5300 R0 a iyi bir alternatif olacak Athlon II ler.
    770 veya 780G çipsetli anakart kullananlardan da test bekliyoruz.
  • Stok volt. , stok fan; Sıcaklık max 51i gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Well -- 15 Eylül 2009; 16:56:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgnr

HTlink olarak 4000mhz destekliyor işlemci. Ama biz aşırtınca Htlink 4400mhz e çıkıyor bud diğer bileşenlere zarar verir diye duymuştum. O yüzden soruyorum.

quote:

duruma göre nb ve ht 2600-2800e kadar günlük değerlere ulaşabiliyor yani bu değerlere kadar çıkabilmek mümkün; daha fazlası olmaz değil tabi

dostum bu konu benim de kafama talıkdı? gerçekten ht link'in 2400'e kadar çıkması sorun olmaz mı? ben de onu 2000'de sabitlenecek diye duymuştum
  • Anakart faktörünün de overclock konusunda önemli olduğunu unutmamak lazım. İşlemciye takoz damgasını yapıştırmadan önce sistemdeki parçaların kaliteleri sorgulanmalı. İyi overclock, kaliteli sistem bileşenleri ile olur. Güzel bir bilgilendirme olmuş, teşekkürler.
  • Aradıgım konuyu en sonunda buldum galiba evet arkadaslar bende sistemimi yeni aldım ufak ufak o.c deniyorum suan 1.450 v. ile 3.7 ghze cıkabildim sıcaklık 40 derecenin üstüne cıkmadı sizce daha ne kdr gidebilirim bu sistem ile işlemciye az sonra ssleride ekliyecegim

GİGABYTE MA790X-UD3P

AMD ATHLON II X2 245

SAPPHİRE HD 4890 VAPOR-X (HD 4870 İCEQ ALICAKTIM 1 GB KALMAMISTI BUNU ALDIM xD)

OCZ 4 GB VİSTA UPG. 1066 MHZ

Zalman CNPS10X EXTREME CPU COOLER

COOLER MASTER RC-690 650 W Kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motta. -- 20 Eylül 2009; 13:45:43 >

• Ben de x2 250'i 1.392v ile 3,625 te stabil kullanıyorum stock fan ile, sıcaklık max 53..
    Akşam ssleri koyarım, bi de biraz daha zorlıyayım bakalım ne kadar gitçek...
  • 7750 BE nin bu işlemciye göre tek avantajı 2Mb L3 bellek içermesi phenom I X4 9850 den bozma olduğu için o.c potansiyeli fazla yok problem çıkarabiliyor 3.2 3.3 Ghz e o.c edildiğinde iyi performans alabilirsiniz ancak anakartınız bu konuda büyük etken işlemci 95 watt lık tdp ye sahip default hızında bile tam yükte ısınıyor o.c yapıldığında sıcaklık dahada artıyor.
  • 7750BE kullanmış ve x2 250 kullanan biri olarak anakart desteklediği sürece x2 2xx serisi tavsiye ederim!

x2 250yi aldığım gün def v 3,3ghz yaptım sonra sadece bir kez deneme yaptım 235x15 win load da resetledi bir daha uğraşadım!

Sn. yöneticim: x2 2xx serisine dair genel oc konusunu açsanız faydalı olabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.