Şimdi Ara

Amd Apu için FM2+ anakart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İlerleyen aylarda hem ofis ev tipi bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. İşlemci olarak AMD düşünüyorum. Nedeni ise biraz daha ekonomik olmasının yanında arada bir de HD TV kartım ile yakaladığım videoları render yapmak. Apu işlemcilerin içinde gelen GPU'nun hızlıca işlemi tamamlaması bana biraz cazip geldi. Harici ekran kartına para vermek istemiyorum. Maksimum bütçe 1500
    Mekanik disk almayacağım elimde 500GB ve 1TB olmak üzere iki adet ürün var. Bunun yerine SSD düşünüyorum. 16GB RAM. 4 çekirdek Apu

Anakart seçiminde tam karar verebilmiş değilim. İşlemciden tam performans alabilmek adına FM2+ anakart olarak öneri bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En ucuzunu al derim fm2 anakarta para yatırılmaz artık yeni işlemci çıkmaz o sokete. Msi'ın a68 v2 anakartı gayet iyi athlon 860kya oc falan yapmıştım o anakartla gayet stabildi, ayrıca hatırladığım kadarıyla en ucuz anakart olmasıyla birlikte hdmi çıkışı da var. Bu da apu kullananlar için önemli bir detay.

• Fm2+ soket tipinde orta bir kart almaya gerek yok bence Cross Blade Ranger 500 TL ye alınıyor şuanda çok kaliteli bir kart ya onu alacaksınız Hocam. Yada gidip en ucuz MSI anakartı alın bence.
  • bende seninle aynı Bilgisayar toplama düşüncesindeyim. Oyun oynayan birisi değilim ama bilgisayarım akıcı olmadığında nette gezesim dolaşasım gelmiyor. İstediğim Sosyal ağlar gibi sitelerde oldukça akıcı bir şekilde gezmek İntel Core 2 Duo işlemcili 8 Yıllık olan bilgisayarım artık görevini tamamladı. Toplamayı düşündüğüm Bilgisayar bu Şekilde;

-İşlemci-
    AMD A10 7890K 4.1GHz 4MB Cache Soket FM2+ İşlemci + AMD Radeon R7

-Anakart-
    Asus A88XM-A Amd A88X 2133MHz DDR3 Soket FM2+ mATX Anakart

-Ekran Kartı-
    Ekran kartı Düşünmüyorum çünkü işlemcide ekran kartı Medium Seviyede oyun çalıştırıyor ise benim için günlük kullanımda ( Film İzleme, sosyal Ağlarda hızlı ve akıcı gezme) çalıştıracağı ve herhangi bir şekilde sıkıntı çıkarmıcayacağını düşünüyorum.. En kötü İhtimalle 1 Gb 256 Bit İşlemcili Ekran kartı ile Çok da maliyetsiz bi Ekran Kartı eklerim.

-SSD-
    Sandisk Ultra II 120GB 550MB-500MB/s Sata 3 SSD (1 TB harddisk Mevcut bu yeterli)

-RAM-
    2 x Kingston HyperX Fury White 8GB 1866MHz DDR3 Ram

Sistemin Maliyeti ekran kartsız 1200-1250 arası, ekran kartı ile 1500 Başarılı olarak oldukça akıcı şekilde kullanılabilir değil mi? İlgilenecek arkadaşlara teşekkürler..

• miryokefalon M kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz bütçeye uygun olarak,

CPU render ağırlıklı:
    AMD FX-8300 8M 3.3GHz AM3+
    Gigabyte 970A-DS3P D3 1866MHz ATX AM3+
    Kingston HyperX XMP 8GB DDR3 1600Mhz CL9 (HX316C9SR/8)
    MSI R7 250 2GD3 OC 2GB GDDR3 128Bit (R7 250 2GD3 OC)
    Kingston HyperX Fury 240GB 500/500MB SHFS37A/240G
    Deep Cool Tesseract BF Mid Kasa Siyah PSU YOK
    Aerocool VX Serisi 400W 28A@12V Güç Kaynağı

GPU render ağırlıklı:
    AMD Athlon II X4 860K 4M 3.7Ghz FM2+
    Gigabyte F2A68HM-DS2 D3 2133Mhz mATX FM2+
    Kingston HyperX XMP 8GB DDR3 1600Mhz CL9 (HX316C9SR/8)
    MSI GTX750Ti TF OC 2GB GDDR5 128Bit (N750Ti TF 2GD5/OC)
    Zalman ZM-T1 Plus ATX Kasa/Siyah
    Zalman ZM400-LX 400W Güç Kaynağı

Sonradan ekran kartı eklenebilecek ileriye dönük sistem:
    Intel Core i5-6500 Skylake 6M 3.20Ghz 1151
    MSI H110M Pro-Vd D4 2133MHz mATX 1151
    Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
    Zalman ZM-T1 Plus ATX Kasa/Siyah
    Zalman ZM400-LX 400W Güç Kaynağı

• Haziran sonunda AM4 anakartlar ve Bristol Ridge APU'lar gelecek boşa FM2+'a yatırım yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: SCARF4CE

Haziran sonunda AM4 anakartlar ve Bristol Ridge APU'lar gelecek boşa FM2+'a yatırım yapmayın.

Bu kesin mi? Benim sistem toplamam bir kaç ayı hatta 3 ayı bile bulabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AM3+ Anakart Tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • miryokefalon M kullanıcısına yanıt
    İşlemciler tanıtıldı bu ay satışa sunulması bekleniyor.
    http://www.donanimcibaba.com/2016/06/amdnin-am4-anakarti-ilk-kez-goruntulendi.html

• peki fiyat konusunda bizi aşıcak rakamlarda olması ile herhangi bilgi veya düşünceniz nedir? sınırları zorlamamızı gerektirir mi?
  • ruzgar553 R kullanıcısına yanıt
    Güncel APU'larla benzer fiyatta olacaktır büyük ihtimal. Diğer türlü şansı yok.

• o zaman bende şimdilik bekliyorum. Teşekkür ederim ilginize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.