|
Güncel4: son mesaj güncel. Güncel3: 24.9.1 ile birlikte AFMF2 tam sürüm olarak çıktı. ön incelemede baktığımız bir oyun ile karşılaştıralım bir fark göremedim sadece içindeki sürücü eskiydi onu yenilemişler. bu kare AFMF2 v2 sürücüde 145 fps idi. önce FSR3'e bakalım bu çözünürlükte: ![]() FSR3 ![]() ![]() AFMF2 ama FSR3 kapalı ![]() ![]() v2 halindeki gibi yine 10ms eklemiş ve FSR kapalı olunca fps biraz düşmüş yani bu oyunda FSR3 FG açmak yerine AFMF2 de açılabilir. bu sürücünün en önemli özelliği AFMF2 ile chill ayarının aynı anda açılabilmesi. konunun ikinci sayfasında 24.9.1 sürücüsü ile AFMF2 testleri yapacağım şimdilik ön izleme v2 ile bu AFMF2'nin farkı yok sürücü güncellenmiş diyorum. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Güncel2: bir ön izleme sürücüsü daha çıkmış bu sefer ben de deneyeyim dedim. 6 ekim tarihli sürücü: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-AFMF2-TECH-Preview.html eski 24.8.1 sürücüdeki AFMF1 ile 2'yi kıyaslamadan önce AFMF nasıl açılır bir bakalım: ![]() Hypr-rx ya da radeon boost açmadan sadece AFMF açtığınızda etkinleştir uyarısı veriyor ve gecikme önlemeyi de yanında açıyor. Bu ayara AFMF1 diyeceğim. 5800x3d 7900xtx bir de kartın güç ayarına bakalım: ![]() AFMF2 ayarı da şu şekilde seçenekler var ben böyle yaptım: ![]() CP2077 ayar: renkler HDR yüzünden böyle çıkıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFMF1 22 ms gecikme eklemiş ve anlamsız şekilde sağa sola dönerseniz 71 fps gördüm. AFMF2: ![]() AFMF2'de ise gecikme 9 ms ve 10 olmuyor 8-9 arası değişiyor ve yine hızlı dönüşlerde fps neredeyse hiç düşmüyor. Hogwarts Legacy ingilizcesi yetmeyip oyuna çamur atanların oyununa da bir baktım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFMF1 14ms gecikme eklemiş. ctrl'ye basınca ve resim ctrl+shift+i ile alınınca ileriye atlıyor eleman ondan bulanık çıkmış. sağa sola dönüşlerde 114 fps gördüm en düşük. AFMF2 ![]() ![]() AFMF2 7ms gecikme eklemiş ve deli gibi dönünce 183 fps gördüm en düşük. takla işini görün ve daha kalabalık yer olsun diye iki resim aldım. bir de sentetik test yapayım dedim ama bu systeminfo neden çalışmaz anlamadım son sürümünü ayrıca indirdim kurdum. buradan bu gösterdiğim sürücünün 24.8.1'den eski olduğunu ve AFMF2 için ön izleme ikinci sürücü olduğunu anlıyoruz yani yeni sürücü daha performanslı olur diye düşünmeyin ama bu iki oyunda pek fps farkı yok cp2077'de 3 fps düşük. 24.8.1 ![]() AFMF2 ön izleme2 ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Güncel1: ilk ön izleme sürücüsü. şu sağa sola hızlı döndük takıldı muhabbeti bunda yok diyorlar ve gecikme daha azmış. RN-RAD-WIN-AFMF2-TECH-Preview (amd.com) AMD Fluid Motion Frames 2 Technical Preview | guru3D Forums birincisindeki o takılma o zamanlar hyper yoktu şu radeon boost yüzünden oluyor demiştim ve onu seçmeyerek bir sorun yaşamamıştım ama sistemine göre değişebilirdi. ben kurmam artık beta sürücü ama denemek isteyen denesin. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Orijinal: son dönemde yeni kısaltmalar kullanıcıların kafasını karıştırıyor. FSR3 dendi oyunlara destek dendi Nvidia kartlarla da çalışacak dendi ama bir de AFMF çıktı başımıza. amd buna ne diyor? tabi ki hiçbir şey çünkü zen3 işlemcilere gelen curve optimizer ayarını bile kelime açıklamamışlardı yine üzümü yiyin bağını sormayın yapmışlar. Türkçe kaynak olarak TP yazısında baya yanlış yapmış ama DH bugün bile yanlış yapıyor AFMF görüntü bozar diye. TP yazısında FSR3'ün açık kaynak olacağını bilmiyorlardı ve muhtemelen afterburner gibi bir şeyle baktılar çünkü performans arttırmayacak demişler işte bunları okuyup okuyup gelenler de geçersiz eski bilgileri savunuyor. AMD Kartlarda Performansı Katlayın: Fluid Motion Frames (AFMF) Nedir? - Technopat dün çıkan 24.1.1 sürücüsünde resmi olarak geldi bu ayar ne diyor bakalım? ![]() Tam ekran dx11 dx12'de vsync kapalı varsa exclusive tam ekran tomb raider oyunlarındaki gibi ve frame generation diyor bu özellik DLSS FSR gibi daha düşük çözünürlükte çizip ekranınıza yükseltme değil, Nvidia'nın sadece 4000 serisinde çalışır dediği FG de FG süper dedikleri frame generation'un aynısı yani daha düşük çözünürlük yok daha kötü görüntü yok kare ekliyor ama diyor ki sürücünün oyun içi katmanından bakın afterburner gibi 3. parti uygulamar kullanmayın ki ben bunu preview sürücüsünde söylemiştim. demek ki amd msi'ya para yedirmeyecek şunun AFMF desteklisini yap diye. Anti lag özelliğini de açın demişler ben gelişmiş senkronizasyonu da açtım diğer türlü takıldı re4'te ve super resolution bu iş için gerekmiyor Hypr açın falan demiş ama bence açmayın o super resolution'u çünkü 4k çöznürlüğümü bana sormadan ara değer yapmış ve yine takılmıştı yine re2 ve re4'te. bunları geçelim şimdi ne oluyor? nvidia DLSS diye bir şey icat etti ve GTX serisini bırakıp RTX serisi diye 2000 3000 modellerini çıkardı az çok denemişsinizdir görüntüyü bozar bu ama ben 1050ti ile FSR cp2077 oynadım ultra performance seçili 1080p'de hani nasıl görüntüyü çamur ettiğini az çok daha iyi görmüş olabilirim sizden ama 4k'da kalite seçip yani 2k'da çizdirip 4k'da oynamak 2k videoyu 4k'da izlemek gibidir. kart da iyiyse pek de görüntü bozulmaz şimdi bu DLSS FSR bir şey frame gen başka bir şey. 4000 serisinde nvidia dedi ki frame gen diye bir şey yaptım ama bu donanımsal bir özellik ve 2000 3000 serisinde çalışmaz halbuki 2000 3000 serisinde de yapay zeka işlemciler var ama daha düşük jenerasyon. amd de dedi ki hayır çalışır ben bunu yapacağım ve yaptı FSR3 isminde ve bazı oyunlara bu destek geldi. ben avatar'da denedim FG işini iyi güzel hoş oyuna destek olursa. FSR3'ün FSR1-2'den farkı nvidia 1000 ve üzeri kartlara ve tam emin değilim bir yerden sonra kendi kartlarına bu frame gen özelliği gelecek dendi. sonra FSR3 açık kaynak oldu ve buraya dikkat FSR3'ü sürücü içine koydu böylece 6000 7000 ve 7000m kullanıcılarının oyun firmalarının keyfi tutsa da FSR3 desteği verse diye beklemesine gerek kalmadı. nvidia kendi kullanıcısına zaten kazık attı 2000 3000 serisi ama jesus modunda kurtarıcı gibi gelen amd de 2000 3000 nvidia kullanıcılarını sattı. artık nvidia izin verecek de oyun firmaları FSR3'e yükseltecek oyunları ya da yeni oyunlarda FSR3 olacak diye bir şeye gerek kalmadı. FSR3 FG Nvidia3.5 FG ve amd 6000 7000 7000m şimdilik diyelim AFMF aynı şeyler görüntü falan bozmuyor ama gecikme ekliyor yani mantıklı değil mi ekran kartı kare oluştururken kart dağıtıyor mesela masada ve biri daha dur ben de yardım edeyim diye o da kart atıyor hani nvidia 4000 kullanıcıları FG ilk çıktığında müthiş bir şey araya kare atıp işlemciyi rahatlatıyor diyorlardı ya? işlemci rahatlar tabi tamam abi siz ikiniz atadurun kartları benim acelem yok diye. nvidia FG donanımsal o yüzden daha az gecikme ekliyor ama amd zaten yazılımsal yapacağım dedi ama 6000 serisi zaten rtx kartlar gibi ve 7000'de daha da iyi bu RT işi o yüzden ben bu AFMF olayının daha eski modellere geleceğini zannetmiyorum çünkü donanım desteği yok. RT açamayan kartlara ya da yapay zeka çekirdekleri olmayan kartlara diyelim sürücü ile nasıl FG desteği verirsin o iş olmaz. anca yazılımla yani oyuna gelen FSR3 desteği ile olur. amd 6000 öncesi kullanıcıları da nvidia 2000 3000 kullanıcıları gibi oyunlara FSR3 desteği beklemek durumunda kısaca. bu işi ilerletip daha az gecikme yaparlar ve aaa oyunlarda şu anda bile sorun değil. online oyunlarda zaten gecikme azaltmaya çalışıyorsunuz o yüzden yüksek fps lazım yani gecikme ekleyerek fps yükseltmek pek mantıklı değil ama 7900xtx ile hiç online oyun denemedim ya da düşük fps alıyorsunuzdur 6600xt gibi bir kartla mesela onda etki eder onu bilemem. oyununa kartına ve bu işin devamına göre değişir ama özet kalın harflerle yazan cümle. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 7 Mart 2025; 21:11:20 > |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı