Şimdi Ara

Amd A6 serisi oyunlarda yeterlimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Bir intel kullanıcısı olarak, son zamanlarda medya özellikli(yani internet + film için)kendinden grafikli işlemcilerle ilgileniyorum

Bir adet medya PC kurdum ve memnun kullanıyorum. anakart :mini itx gigabyt ve işlemcide intel 3225( İ3 'ler de bir tek 4500 hd grafik bunda.)
    Ancak geçenlerde bu sitede bir video gördüm ; intel İ3 4500 hd VS Amd fm2 A serisi a8 ve a10 bu video'daki testlere ve oyun perfonsmanları bakılırsa AMD A8 5600K Soket FM2 3.6GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD7560D GPU ve AMD A10 5800K Soket FM2 3.8GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD7660D GPU , İntel İ3 3225 + kd 4500 'e fark attı.(özeliklede son çıkan,sağlam grafikli oyunlarda 2-3 kar fark attı.)
    Bende bunun üzerine AMD tabanlı bir medya + arada da olsa PES felan oynayabileceğim ekran kartı ollmayan işlemci grafik performansı yeterli bir PC kurmak istiyorum.
    Seyrettiğim video 'la ra göre A8 ve A10 'ların yeterli olacağından eminim .
    Ama ben biraz ucuz birşey olsun istiyorum, ve merak ta ediyorum,A6 5400K Soket FM2 3.6GHz 1MB Cache 32nm İşlemci + HD7540D GPU veya yeni çıkan A6 6400K Soket FM2 3.9GHz 1MB Cache 32nm İşlemci + HD8470D GPU yetermi..
    nasıl bir oyun performansı verir A6 serisi

• i3 ü performans olarak aratmaması için dört çekirdekli A8 6600k önerebilirim. A6 pes için yeterli gelecektir.
  • 1mb x2 yerine 4mb x4 5600k alsan gerci iki kati fiyati ama daha uzun sure kullanirsin.ucuz olsun dersen 5400k ile gt630 3dmark11 sonucu buldum 5400k'yi 3.6@4ghz yapmislar.gt630'u 100 kusur liraya satmaya utanmali bence nvidia.128 liralik 5400k alinca yaninda ayni fiyatta gpu mu hediye ediyorlar yoksa gpu para ediyor islemciyi mi bedava veriyorlar birinden biri yani.

http://www.3dmark.com/3dm11/6032937

http://www.3dmark.com/3dm11/5492415

iki test arasindaki islemci ve fizik puan farkina dikkat ona ragmen gecilmis bu testte fizik puani cok etkiliyor genel puani.

• İlgili cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar,

Benim ilk amacım salonda tv sehpasında bulunduracağım bir mini PC. Bu isteğimi gecen sene hallettim. İ3' lü bir mini htpc topladım, her kalite film seyrediliyor, ama iş kaliteli oyunlara(PES 2013 gibi)gelince maalesef ki oynatmıyor veya bir yerde kasıp kalıyor.
    Tahmin edeceğiniz gibi yapmayı düşündüğüm sistem mini itx olacak ,yani istesem de ekran kartı olamayacak. BU nedenle kullanacağım işlemci ve onun grafik özelliği çok önemli
    Şuanda sipariş aşamasında (vatan 'dan )hali hazırda bir A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU'' var. Ancak ben oyun içinde yeterli olursa AMD A6 6400K Soket FM2 3.9GHz 1MB Cache 32nm İşlemci + HD8470D GPU ''bu işlemciyi alayım diyorum.
    Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirden

İlgili cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar,

Benim ilk amacım salonda tv sehpasında bulunduracağım bir mini PC. Bu isteğimi gecen sene hallettim. İ3' lü bir mini htpc topladım, her kalite film seyrediliyor, ama iş kaliteli oyunlara(PES 2013 gibi)gelince maalesef ki oynatmıyor veya bir yerde kasıp kalıyor.
    Tahmin edeceğiniz gibi yapmayı düşündüğüm sistem mini itx olacak ,yani istesem de ekran kartı olamayacak. BU nedenle kullanacağım işlemci ve onun grafik özelliği çok önemli
    Şuanda sipariş aşamasında (vatan 'dan )hali hazırda bir A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU'' var. Ancak ben oyun içinde yeterli olursa AMD A6 6400K Soket FM2 3.9GHz 1MB Cache 32nm İşlemci + HD8470D GPU ''bu işlemciyi alayım diyorum.
    Bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Babamın bir sözü vardır.
    ''Pahalı herşey iyidir ''

Yani pahalıysa vardır bir özelliği :D

• A6 değilde A8 serisi alın hocam zaten çok az bir gıdıklamayla güncel oyunları orta-düşük oynarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgileriniz için teşekkürler arkadaşlar AMD A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU ''almaya karar verdim.

AMD A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU
    http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-a8-6600k-a8-6600k-soket-fm2-39ghz-4mb-cache-32nm-islemci-+-hd8570d-gpu/productdetails.aspx?I_ID=68110

anakart; GIGABYTE F2A55M-HD2 Soket FM2 DDR3 2400MHz (O.C.) SATA 2.0 DVI&HDMI
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-f2a55m-hd2-f2a55m-hd2-soket-fm2-ddr3-2400mhz-(oc)-sata-20-dvi&hdmi-anaknakart/productdetails.aspx?I_ID=68180

bellek ;GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit ( var)

Son karar bu;

Ancak AMD kullanan arkadaşlara son bir sorum olacak ,
    Bu işlemciyle birlikte gelen stok fan nasıldır, duyumlarıma göre çok ses çıkartıyormuş.
    Ayrıca işlemci fanı almamı tavsiye eder' misiniz;
    XIGMATEK APACHE III INTEL LGA775/1155 /1150 & AMD FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-cac-d9ia0-u07-apache-iii-intel-lga7751155-1150-&-amd-fm2fm1am3+am3am2+-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65500

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende apulu bir sistem toplamayı düşünüyorum araştırmalarıma gore a8 serisi bu iste oldukça usta gibi görünüyor yani 1000tlye superbi sistem yapılabilir bide yanına ekran karti alıp cf yapınca tadından yenmez heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İlgileriniz için teşekkürler arkadaşlar AMD A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU ''almaya karar verdim.

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/amd-a8-6600k-a8-6600k-soket-fm2-39ghz-4mb-cache-32nm-islemci-+-hd8570d-gpu/productdetails.aspx?I_ID=68110

http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/gigabyte-ga-f2a55m-hd2-f2a55m-hd2-soket-fm2-ddr3-2400mhz-(oc)-sata-20-dvi&hdmi-anaknakart/productdetails.aspx?I_ID=68180

Son karar bu;

Bu işlemciyle birlikte gelen stok fan nasıldır, duyumlarıma göre çok ses çıkartıyormuş.
    XIGMATEK APACHE III INTEL LGA775/1155 /1150 & AMD FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+ İŞLEMCİ SOĞUTUCU

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-cac-d9ia0-u07-apache-iii-intel-lga7751155-1150-&-amd-fm2fm1am3+am3am2+-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65500

Film seyrederken veya internette gezinirken stok fan sessiz çalışacaktır. Sesini ancak oyun oynarken duyarsınız. Kasayı biraz arka tarafa konumlandırıp oyunun sesinide açarsanız kasadan fazla bir ses duyacağınızı sanmıyorum. Bence stok ile kendiniz bir deneyin. Ama içiyle dışıyla uğraşmak istemiyorum aldığım gibi sadece basarım düğmesine çalıştırırım derseniz ilerde biraz tozlanırsa stok yine ses yapar. Özellikle ortam birazda tozlu ise. Ses konusunda bir fark olsun istiyorsanız ve işlemciyi daha iyi soğutacağından önerim :

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-cac-d9hh3-u01-praeton-ld963-lga775115511561366&-fm1fm2am2am2+am3am3+-islemci-sogutucu

Ben uğraşmayı sevdiğim için yerinizde olsam soğutucuya para vermektense 3-4 ayda bir temizlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmaaarmut -- 14 Ekim 2013; 17:28:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elmaaarmut

quote:

İlgileriniz için teşekkürler arkadaşlar AMD A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU ''almaya karar verdim.

Son karar bu;

Film seyrederken veya internette gezinirken stok fan sessiz çalışacaktır. Sesini ancak oyun oynarken duyarsınız. Kasayı biraz arka tarafa konumlandırıp oyunun sesinide açarsanız kasadan fazla bir ses duyacağınızı sanmıyorum. Bence stok ile kendiniz bir deneyin. Ama içiyle dışıyla uğraşmak istemiyorum aldığım gibi sadece basarım düğmesine çalıştırırım derseniz ilerde biraz tozlanırsa stok yine ses yapar. Özellikle ortam birazda tozlu ise. Ses konusunda bir fark olsun istiyorsanız ve işlemciyi daha iyi soğutacağından önerim :

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-cac-d9hh3-u01-praeton-ld963-lga775115511561366&-fm1fm2am2am2+am3am3+-islemci-sogutucu

Ben uğraşmayı sevdiğim için yerinizde olsam soğutucuya para vermektense 3-4 ayda bir temizlerim.

Cevabınız için teşekkürler, dediğiniz gibi yapıp stok fanla takılacağım, gerçi ben Intel ile hep uğraştığım için, bu AMD taraflarını pek bilmiyorum , inşallah aynıdır.
    Sizden son bir ricam , acaba yukarıda belirtiğim işlemci ile anakart uyar mı ;

AMD A8 6600K Soket FM2 3.9GHz 4MB Cache 32nm İşlemci + HD8570D GPU ile GIGABYTE F2A55M-HD2 Soket FM2 DDR3 2400MHz (O.C.) SATA 2.0 DVI&HDMI

İyi günler.

• Anakartın işlemci destek listesi İşlemci destek listesi rv 1.0

Birde bunun siyah renkli olup rev 1.2 olanı varmış. Her ikisinde de sıkıntı olmadan çalışacaktır diyebilirim.

Yinede aynı ikiliyi kullananlar varsa daha net bir cevap almanız iyi olur.

Vatandan alıyorsanız işlemci ve anakartın tam uyumlu olup olmadığına dair denemelerini isteyebilirsiniz. Hatta tüm sistemi oradan alacaksanız onlar kurulumu yapsın teslim etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmaaarmut -- 14 Ekim 2013; 18:06:25 >
  • quote:

Anakartın işlemci destek listesi İşlemci destek listesi rv 1.0

Birde bunun siyah renkli olup rev 1.2 olanı varmış. Her ikisinde de sıkıntı olmadan çalışacaktır diyebilirim.

Vatandan alıyorsanız işlemci ve anakartın tam uyumlu olup olmadığına dair denemelerini isteyebilirsiniz. Hatta tüm sistemi oradan alacaksanız onlar kurulumu yapsın teslim etsin.

Cevap için teşekkürler, ben Gigabyte 'ıtan bu kartın özelliklerine ve uyumlu işlemciler listesine baktım(zaten sizde vermişsiniz)

Alış veriş 'lerim de genelde VATAN 'ı tercih ediyorum. sadece bu iki ürünü orda bulabildim.

Dediğiniz gibi, bu İşlemciyi(veya bu aileden başka işlemcileri)kullanan arkadaşlar var ise onlar , acaba hangi Anakart'ı kullanıyorlar,
    veyahut ta ustalar hangi ana kartı tavsiye eder.

• quote:

quote:

Cevap için teşekkürler, ben Gigabyte 'ıtan bu kartın özelliklerine ve uyumlu işlemciler listesine baktım(zaten sizde vermişsiniz)

Alış veriş 'lerim de genelde VATAN 'ı tercih ediyorum. sadece bu iki ürünü orda bulabildim.

Dediğiniz gibi, bu İşlemciyi(veya bu aileden başka işlemcileri)kullanan arkadaşlar var ise onlar , acaba hangi Anakart'ı kullanıyorlar,

kardeş senin durumunda bende varım...a6 5400k işlemciye MSI inFM2 A55 M ---ASUSF2A55-M YADA GİGABYTE F2A55M Arasında kaldım..sence hangisi olmalı..Bu sisteme hangi kasayı alacaksın bende kasalar arasında kaldım..Forumda Everets 706B nin incelemesi vardı..fiyatına göre çok f/p ürünmüş..çoğu marka kasadan daha idealmiş..bence bu sistem için yeterli olur düşüncesindeyim..kasanın içinden çıkan 12mm fan yetmezmi

• quote:

Orijinalden alıntı: victory80

quote:

quote:

kardeş senin durumunda bende varım...a6 5400k işlemciye MSI inFM2 A55 M ---ASUSF2A55-M YADA GİGABYTE F2A55M Arasında kaldım..sence hangisi olmalı..Bu sisteme hangi kasayı alacaksın bende kasalar arasında kaldım..Forumda Everets 706B nin incelemesi vardı..fiyatına göre çok f/p ürünmüş..çoğu marka kasadan daha idealmiş..bence bu sistem için yeterli olur düşüncesindeyim..kasanın içinden çıkan 12mm fan yetmezmi

Selam öncelikle şu iki şeyi belirteyim. Birincisi , ben HTPC bilgisayar topluyorum , yani ekran kartı barındırmayan mümkün olduğunca küçük kasaya , en iyi verim alabileceğim ürünler.
    yani şuan elimdeki kasaya max. mikro anakart ve düşük yükseklikli( mesela low profil ramlar gibi) kasa:350x10x300 mm. anlıyacağın ,ne 3.5 hdd , nede DVD White koyabilcem.

İkincisi ben yıllardır hep İntel ortamındaydım ve geçen sene intel htpc toplamıştım.
    Ama geçenlerde Amd A8 ile ilgili bir video seyredince AMD tabanlı bir(oyunda oynatan)HTPC kurmaya karar verdim.neyse ilemci tamam''A8 6600
    Tabiki Amd anakart 'ları hiç tanımıyorum. Ancak Anakart & İşlemci uyum listesine bakınca Vatan tic. bu GIGABYTE F2A55M-HD2 Soket FM2 anakart veya ASUS F2A85-M LE AMD A85 Soket FM2 anakart ,hele 2.anakart biçilmiş kaftan gibi herşeyi son teknoloji, ama maalesef o da Vatan tic. stoklarında kalmamış, bir kaç sitede var, ama o sitelerden de hiç alış veriş yapmamıştım.
    Sizin anlıyacağınız, bende şuan ana kart tercihi konusunda beklemedeyim,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: victory80

quote:

quote:

Selam öncelikle şu iki şeyi belirteyim. Birincisi , ben HTPC bilgisayar topluyorum , yani ekran kartı barındırmayan mümkün olduğunca küçük kasaya , en iyi verim alabileceğim ürünler.
    yani şuan elimdeki kasaya max. mikro anakart ve düşük yükseklikli( mesela low profil ramlar gibi) kasa:350x10x300 mm. anlıyacağın ,ne 3.5 hdd , nede DVD White koyabilcem.

İkincisi ben yıllardır hep İntel ortamındaydım ve geçen sene intel htpc toplamıştım.
    Ama geçenlerde Amd A8 ile ilgili bir video seyredince AMD tabanlı bir(oyunda oynatan)HTPC kurmaya karar verdim.neyse ilemci tamam''A8 6600
    Tabiki Amd anakart 'ları hiç tanımıyorum. Ancak Anakart & İşlemci uyum listesine bakınca Vatan tic. bu GIGABYTE F2A55M-HD2 Soket FM2 anakart veya ASUS F2A85-M LE AMD A85 Soket FM2 anakart ,hele 2.anakart biçilmiş kaftan gibi herşeyi son teknoloji, ama maalesef o da Vatan tic. stoklarında kalmamış, bir kaç sitede var, ama o sitelerden de hiç alış veriş yapmamıştım.
    Sizin anlıyacağınız, bende şuan ana kart tercihi konusunda beklemedeyim,

Kardeş FM2 Anakart tercihini hangisinden yaptın...

• izmirden kullanıcısına yanıt
    Pes kaliteli bir oyun mu ki oyun görmemiştin sen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • '' victory80 '' selam,arkadaşım.
    Malesef, istemesemde zaman içersinde eliimde olmayan nedenlerle anakartı ve işlemciyi değiştirdim, tabi olumlu yönde

Asus f2a85 m le anakartı nedense bir türlü bulamadım.popiler bilgisayar sitelerini bırak.dandik(tanınmadık)sitelere bile baktım.yok yok
    En sonunda buldum dedim meğer .....adamlar stoklarında olmayan malı satıyorlarmış.bide 7 günde tedarik edemediler,elleri mecbur 212 tl.'ye asus f2a85 v modelini yollladılar.
    Aynı şekilde vatan bilgisayarda bayram iniriminde (%30)gaza gelip A10 6800k aldım.

Taklitçi karşıtı arkadaş size gelince konuyu baştan sona okuyup,(yani konuya hakim olmadan) yazıp çizmişsiniz,ben ''pes'' oyunu çalışırmı veya oynanırmı derken DİKKAT
    kuracağım sistemde ekran kartı kullanmıyacağım zaten.
  • izmirden kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl 6800k oyunlarda vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

arkadaşım bu günlerde biraz meşgül olduğum için(sistemin bütün parçalar tamam olmasına rağmen) kuramadım sistemi,ama geçen haftalarda burada bir video görmüştüm A10 5800k hatta A8 5600k bile orta karar oyunlarda çok iyi sonuçlar veriyordu(tabiki o video'nun yalaıncısıyım)

İlgili video:http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/intel-Core-i33225-video-inceleme-HD4000-Fusion-Trinitye-karsi.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mizantropia

arkadaşım bu günlerde biraz meşgül olduğum için(sistemin bütün parçalar tamam olmasına rağmen) kuramadım sistemi,ama geçen haftalarda burada bir video görmüştüm A10 5800k hatta A8 5600k bile orta karar oyunlarda çok iyi sonuçlar veriyordu(tabiki o video'nun yalaıncısıyım)

İlgili video:http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/intel-Core-i33225-video-inceleme-HD4000-Fusion-Trinitye-karsi.htm

sistem nasıl?
    idare ediyo mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.