|
Bildirim
|
Şu saatten sonra intel alan adam donanımdan anlamıyordur.
|
hocam nasil geride kaldi onde olmak demek sadece oyun mu, oyunda geride kaldigi yuzdeyle amd nin coklu islem yayin render cart curt fiyat gibi onde oldugu islerde yuzde kac fark var ve bu durumda
kim onde olmus oluyor olaya at gozlugu ile bakmayalim |
3700x alıp geçmeyi düşünüyorum
|
9900K çok güzel ve bir o kadar da güçlü bir işlemcidir;fakat bu saatten sonra alınmaz bence. Fiyat performans oranı daha yüksek işlemcilere bakılmalı...
|
Anlaşamadığımız nokta en iyi işlemciyi aramıyor oluşum.Şuan zaten 9900k oyunlarda en iyi işlemci.Benim derdim 3900 ile 3700 arasında ki fark ile.Biri 12 çekirdek 3700tl diğeri 8 çekirdek 2700tl.Oyun performanslarına bakıyorsun kafa kafaya şimdi gidip 3700x e 2700tl verip almak varken neden 3900x e 3700tl vereyim.Arada ki 1000tl lik fark ve fazladan 4 çekirdeğin gördüğüm oyun incelemelerinde oyun oynamak için bu paraya değmediğini görüyorum.
|
Bana göre söylentilere göre abartılanlara göre beklentilerin altında kaldı. Neden çünkü forumda o kadar çok fanboy varki anlatamam. Yok AMD inteli 2'ye katladı. Yok AMD intel'in içinden geçti. Yok artık İNTEL alınmaz çöp gibi saçma sapan yorumlar konular gördüm. Forum bildiğim AMD fanboyluğu baş göstermiş. Nerde AMD'nin İNTEL işlemcilerin 2'ye katladığı daha geçemediler bile. Adamların 2 nesil önceki işlemcilerine anca yaklaştı AMD. Ben burda abartılanlara ve çok boş yapanlara göre yazıyorum. Zamanında dedim AMD intel oyun konusunda anca yaklaşır geçemez 2'ye katlamaz. Yok sen fanboysun yok sen anca İNTEL savun gibi saçma yorumlar aldım. Yinede söylüyorum ne oldu AMD İNTEL'i kaça katladı kaça böldü. Adamlar daha geçemdi bile 2'ye katlasın. Bunların dışında kendi düşüncelerime geçince AMD şuan İNTEL işlemcilerine performans anlamında yaklaşmış oldu aradaki %5-9 fark için fiyat konuşur. AMD güzel işler çıkarmış fakat dediğim gibi beklenen şeyi veremedi diye düşünüyorum. Tekli çerkidek performans IPC değerlerinde artış 7nm teknoloji gibi önemli yenilikler açıkcası İNTEL yapsa durum ciddi anlamda farklı olurdu diye düşünüyorum. Önceki nesil Ryzen işlemcilerine bakınca arada 5-6 fps kazıncı olmuş. Bu fark oyununa göre değişiklik gösteriyor. Bence R5 2600 veya r5 2600x kullanan biri geçmesi mantıksız olur. Hatta İNTEL kullanıpta boşuna anakart masrafı yapılıp yine geçilmez. Asıl soru İNTEL şuan ne yapacak. Adamların işlemcileri evet pahalı ama şuan AMD pek ucuz olmayacaktır. Yinede İNTEL arasında fiyat farkı olacaktır. İNTEL yeni serilerinde bence aradaki performans farkını artıracaktır diye düşünüyorum. Hem AMD hemde İNTEL işlemcili evde ve dukkanda ayrı ayrı bilgisayar kullanıcısı olarak AMD işlemcinin abartıldığını düşünüyorum. Kötü demiyorum sadece çok abartılıyor.
|
3600 serisi 8700 e bakış atmış ancak onun yerine alt modelleri düşürmüşe benziyor.
8700k 6/12 sağlam bir işlemci olarak kalıyor. bariz fark kavramı minumuma indirilmiş. ...................... intel 8700k ve 9000 serisi i5 ve üstü ile anılır şekilde ki bu aralık açık ara pahalı. bu seviyede para dökebilene de 3700-3800 kollarını açmış şekilde bekliyor. 3600 ile amd intelin geçmişle olan bağını kesti diyebiliyoruz. intelin eline 6/12 8/8 8/16 konseptini verdi oyuncu için anılabilir ürün gamını bir anda daralttı. 7700k 8600k 9400 gibi türevler elbette halen etkili ancak 8700k ya bakış önemli idi. hem performans hem de fiyat olarak ciddi bir bakış bu. ....................... profesyonel denebilecek kesim zene yönelecektir. bu kesim 3700-3800 civarında toplanacaktır. gamer kesimde fiyat/performans baskısı nedeni ile 6/12 işlemcilere yönelim olacak ve 8700k ve üstü 9000 serisine yönelmek isteyecektir. bu kesim de bir şekilde ikna olursa intel 3700-3950 karşısında ciddi sıkıntı yaşayabilir. ....................... ben tercihimi stabil platforma oynardım. zen bunu tam manası ile başarırsa 12/24 ciddi bir çekim gücü olacaktır. zira uzun vadede aynı ıpc değerine sahip 8/16 cpuları da çok ne şekilde geride bırakacağı açık. ........................ şu anki tabloda intel kısa vadede kazanabilir ki daralmış bir ürün gamı var. zaten onlar da bunun farkında olmalı ki yeni seriyi yakında piyasaya süreceklerdir. ........................ amd bu sefer salt çok çekirdeği değil ıpc yi de masaya sürdü. amd, en güçlü olduğu apu alanında onu kullanıcı ile barıştırıp gerçek manada tanıştıracak işlemcisi olan 3600g yi de masaya koymadı. bu işlemci sağlam olursa amd gerçek manada populer kültürün metası olmaya aday olacaktır diye düşünüyorum. işin ilginç kısmı intelin bu cpuya vereceği cevabı yakın gelecekte yok. işte bu yüzden bu apu benzersiz şekilde cazibe oluşturup amd yi yeniden parlayan bir yıldız yapabilir. ......................... |
Ryzen işlemcilerden sonra nedense çoğu amd kullancısı renderci içerik üreticisi olmuş gibi konuşuyor. :) Neyse üretmek güzeldir. En azından render performansından bahsetmeseler, geleceğe yatırım amaçlı çoklu çekirdekten bahsetseler, oyunlardaki kullanılan çekirdek miktarının artışından bahsetseler daha inandırıcı olur. Amd 3000 serisi işlemciler hakkındaki kendi düşüncelerim bence tek çekirdekte iyi bir sıçrama yapmışlar ama bir miktar daha zorlayıp en azından intel işlemcilerle ayni performansı verip yada bir tık daha iyi performans verip işlemcilerin albenisini artırabilirlerdi. i9 9900K kullanıcısı olarak söyleyebilirimki şuan sistem toplayacak olsam 3900x tercih ederim. Onuda gerçekten render ile uğraştığım için seçerim. Oyun anlamında kimse yanlış anlamasın ama hala intelin hala arkasında koşturuyor fps. Bu 1fps olur 10fps olur ama gerçeği değiştirmez. Sevgiler saygılar.
|
Hocam, bence konulara biraz daha vakıf olup, öyle yorum yapın. Oyun için artık 9900k alınmaz falan yazıp komik duruma düşmeyin, benden size tavsiye. Yazdığınız 2 oyunda da optimizasyon problemi var. 2 oyunda sorunlu. Ben 9900k 5ghz + rtx 2080ti ile stutter yaşıyorum BFV ile online oyunda bir çok yerde (9900k yetmiyor ondan stutter yaşıyorsunuz gibi birşey yazacaksanız lütfen benim mesajımı alıntılamayın, boşluğa yazın, çok rica edeceğim) daha da birşey demeye gerek yok sanırım.
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 7 Temmuz 2019; 23:51:19 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 8 Temmuz 2019; 0:58:29 > |
|
|
|
|
|