Şimdi Ara

Amazondan TL yerine USD ile Alışveriş !?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam ryzen 2700 alma arifesindeyim. Yeni ryzenlar çıkacak biliyorum ama fazlasında gözüm yok ve en geç 1 ay sonra almam gerekli. Şuan bu işlemci amazonda 194 dolar oldu. Türk Lirasıyla satın al deyince 1600tlye yakın ediyor ama doların şuan ki kuruna göre de 1400 küsür ediyor. Şimdi ben bunu tl yerine dolar üzerinden alsam nasıl olacak benim kredi kartında dolar yok yani anlamadım hiç bir şey. Lütfen yardım teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Amazon yurdisi sitesinden alacaksan eğer muhtemelen ekstra vergi ödemen gerekebilir. Bunu araştır istersen

• Vergiler dahil diyordu galiba amazon kendi satıyor

• Başka bilgisi olan yok mudur

• Hocam ödemeyi dolar olarak seçin. Bankanız ödemeyi tl ye çevirecek. Yalnız şu anki normal alış satış kurundan değil kendi kazık kurlarından hesaplıyorlar. Mesela ben ürünü dolar 5.85 iken aldım, garanti 6.02 den tl ye çevirdi. Birde provizyondayken olan kuru değil, provizyondan çıktığı andaki kuru esas alıyorlar. Mesela siz dolar 6 tl den sipariş verdiniz. Banka onu 6.2 den hesapladı. İşlem 2 gün provizyonda kaldı. O sırada dolar 6.2 ye yükseldi. Banka sizden dolar başı 6.4 tl den işlem yapar. Ama her halükarda amazonun kurundan ucuza gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallaha dolar şuan çok oynak yarın artadabilir azaladabilir malum pazartesi. En iyisi o zaman riske atmayayım 100 lira fazla vereyim türk lirası olsun ?

• Ay9 Efmer kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız amazon tl ye çevirince sabit mi kalıyor yoksa onlarda kura göre provizyondan sonra öpüyorlarmı bilmiyorum. Siz yine yorum bekleyin ya da ana konusuna yazın isterseniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum telefon numarası istiyor yazamıyorum rica etsem siz sorabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ay9 Efmer -- 12 Mayıs 2019; 18:50:52 >
  • Arkadaşlar, dolar ile almak her zaman daha mantıklı yaklaşık %3 komisyon alınıyor kurdan gene de tl fiyatından ucuz oluyor provizyonda değişse dahi!

• İninal ile birkaç kez dolar veya Euro ile denedim ve her seferinde Amazon'un TL kurundan daha fazla fiyat çıktı . Bu yüzden TL olarak alıyorum artık .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.