Şimdi Ara

Amazon Türkiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.377
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce Amazon AWS den mail geldi. Adresleri Türkiye olan kullanıcılarımıza %18 Türkiye KDV eklemesi yapıyoruz diye.

Sanıyorum bu gösteriyor ki Amazon Türkiye açılmaya yakın arkadaşlar.

Hepimize hayırlı olsun, umarım fiyat ve kampanya olarak aradığımızı bulabilir ve yurt dışı Amazon alışveriş memnuniyetini bize yaşatırlar.

¯\_(ツ)_/¯
  • Yerimizi alalım öyleyse hayırlı uğurlu olsun
    Yüreğin kadardır hayat!
    'Seviliyorsan renkli, Seviyorsan SİYAH-BEYAZ'.

• %18 kdv Haziran 1 itibari ile yeni faturalara yansıyacak.

¯\_(ツ)_/¯
  • Nasıl yani? Amazon.com'dan alınca KDV mi eklenecek?

en son 28 şubat'ta aldığım ürün:

Total Before Tax: $133.30
    Import Fees Deposit: $25.00
    Estimated Tax:$0.00
    Order Total:$158.30

25/133,3= 0,187 yapar
  • Bahsedilen AWS amazonun web servisleri. Amazon.com'dan satın alınan ürünlerle alakası yok. Ancak bu servislere Türkiye KDV eklenmesi, Türkiye üzerinden faturalandırılacağı anlamına geliyor. Dolayısı ile sanıyorum amazon.com.tr çok yakında açılacak.

¯\_(ツ)_/¯
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi Amazon.de ye baktım. Vergilerde herhangi bir değişiklik yok. Önce Almanya kdvsi düşülüyor sonra Türkiye kdvsi ekleniyor. Ancak bedava kargo olayı kalktığı için 100€ luk ürüne 21 € kargo ücreti ekleniyor.

Orijinalden alıntı: bahtiyaraziz

Şimdi Amazon.de ye baktım. Vergilerde herhangi bir değişiklik yok. Önce Almanya kdvsi düşülüyor sonra Türkiye kdvsi ekleniyor. Ancak bedava kargo olayı kalktığı için 100€ luk ürüne 21 € kargo ücreti ekleniyor.
    Amazon AWS web servisleri için diyor zaten amazon.com veya .de de satılan ürünler için demiyor kdv uyguluyoruz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinless34 -- 6 Mayıs 2018; 13:39:32 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT. -- 7 Mayıs 2018; 2:19:48 >
    kendi isteğimle uzaklaştım
  • Benim anladığım yurtdışından her türlü alışverişe %18 kdv gelecek. Gümrük vergisi ayrıca bir şey olarak kalacak. yani hem %18 kdv hem de %20 gümrük ödeyeceğiz gibi.
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Merkezi Türkiye'de olmayan ama Türkiye’de hizmet veren yabancı firmalara vergi mükellefi olması için bakanlık düzenleme yapmıştı.
    Düzenleme sonrası %18 kdv ekleniyor.
    Ürün fiyatı + gümrük vergisi + %18 kdv şeklinde olan uygulamadır o.
    Sevinin sevinin ...
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • gerçekten gelmiş ve felaket ucuz :)
    biz aylardır söylüyoruz bu işten bize ekmek çıkmaz diye

İşin enteresan kısmı adamlardada gözükmüyor aynı anda verdiğim bebek bezi gözüküyor iptal ettiğim gözükmüyor para iadesi için bir sürü şey istediler
    Öneriniz varmıdır ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amazon türkiye bana 9,87TL'lik kazık attı. İşyeri için 59,77TL'ye ağ kartı aldım. Alırken hesapta 9,87TL KDV'yi inince bana maliyeti 49,90'a gelecekti. Kestiği fatura bireysel olduğundan(üzerinde VD ve VN yok.) gider gösteremiyorum.

Tabii bunun sonunda KDV bana girdi.

*Amazon'dan işyeri için alışveriş yapacaksanız buna dikkat edin. Firma ticari fatura kesmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 28 Ocak 2019; 18:5:1 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.