Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
15
Favori
70.207
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Giriş
    Oooo Holding lobisi :) Süpersin.

Orijinalden alıntı: hssahin65

Vergi sınırını 75 euruda 30 euraya düşürmek için baskı yapan holdingler,aynı şahıslar bu olayı fırsat bilip forum amazon bölümünede saldırdılar ve başardılarda ,amazon forum bölümü bitirdiniz tebrikler bu holdinglerden aldığınız maaşı sonuna kadar hak etiniz,ama anlamadığım forum yönetimi niye bunlara bukadar müsamaha gösterdi.

Ben parayi ingiliz sterlini olarak ingiliz istihbarati emay six den aliyorum ama diğer arkadaşlari bilemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hssahin65

Vergi sınırını 75 euruda 30 euraya düşürmek için baskı yapan holdingler,aynı şahıslar bu olayı fırsat bilip forum amazon bölümünede saldırdılar ve başardılarda ,amazon forum bölümü bitirdiniz tebrikler bu holdinglerden aldığınız maaşı sonuna kadar hak etiniz,ama anlamadığım forum yönetimi niye bunlara bukadar müsamaha gösterdi.

Size kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Nokia 2110 &gt; 6110 &gt; Panasonic GD52 &gt; Nokia 7110 &gt; 3310 &gt; 6510 &gt; 3510 &gt; 6610 &gt; 6600 &gt; 6260 &gt; N8-00 &gt; Microsoft 950 XL &gt; Huawei P40 Lite &gt; Poco F7 - WAP &gt; GPRS &gt; 4.5G &gt; ADSL &gt; VDSL &gt; GigaFiber - 5G / Wi-Fi 7 / Wi-Fi 6 / Bluetooth 6.0 / USB Type-C

❤️ [Deleted from big topics] ❤️
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyaraziz

Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar demis atalarimiz.

Kimler için demişler? Yine atalarımız için demişler. Yani yalancı oldukları iddia edilen kişiler de bizim atalarımız içinden kişiler. Ata seçmek gibi bir durumumuz olmadığına göre mumu yatsıya kadar yanan söz konusu ata sizin atanız da olabilir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar diyen ata da yalancının mumu yatsıya kadar yanar dediği için yalan söylememiş atalarımız olduğu anlamına gelmez. Atalarımız ortak atalarsa atalarımız da yalan söyleyebiliyormuş zamanında. Burdan bu anlaşılıyor.

Nokia 2110 &gt; 6110 &gt; Panasonic GD52 &gt; Nokia 7110 &gt; 3310 &gt; 6510 &gt; 3510 &gt; 6610 &gt; 6600 &gt; 6260 &gt; N8-00 &gt; Microsoft 950 XL &gt; Huawei P40 Lite &gt; Poco F7 - WAP &gt; GPRS &gt; 4.5G &gt; ADSL &gt; VDSL &gt; GigaFiber - 5G / Wi-Fi 7 / Wi-Fi 6 / Bluetooth 6.0 / USB Type-C

❤️ [Deleted from big topics] ❤️
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

quote:

Orijinalden alıntı: bahtiyaraziz

Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar demis atalarimiz.

Kimler için demişler? Yine atalarımız için demişler. Yani yalancı oldukları iddia edilen kişiler de bizim atalarımız içinden kişiler. Ata seçmek gibi bir durumumuz olmadığına göre mumu yatsıya kadar yanan söz konusu ata sizin atanız da olabilir. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar diyen ata da yalancının mumu yatsıya kadar yanar dediği için yalan söylememiş atalarımız olduğu anlamına gelmez. Atalarımız ortak atalarsa atalarımız da yalan söyleyebiliyormuş zamanında. Burdan bu anlaşılıyor.

Simdi sen niye bana sardin, saldirdin onu anlamadim. Boyle durumlarda senin konumundakiler icin de soylenen bazi atasozleri var.
    Ancak senin benimle muhatap olmani gerektirecek bir durum olmadigi kanaatindeyim. O yuzden hadi var git isine.

• e-Militarist,

Objektif yorum yapmayı bilmediğin gibi hala insanlara saldırıyorsun. Zaten antipatik bi durum var sen de iyice dibe çektiriyorsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ycp322 kullanıcısına yanıt
    İşin kötü tarafı yönetimle olan ilişkisi, hoşuna gitmeyen bir şey varsa, üyenin hesabına muhakkak müdahale ediliyor. Kısıtlama, uzaklaştırma vs.

Ama bütün forumun bu durumu bilmesini sağlayacağımdan emin olabilir. Bolca var, yine de kanıt toplamaya devam ediyorum.

Yine de hakkını yemeyelim, Amazon'dan diş macunu fırsatı paylaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 15 Ağustos 2017; 15:51:49 >
  • Forumdaki üyelik statüsünü gerçek hayattaymış gibi yaşıyor arkadaş. Hayat sadece forum yönetiminde tanıdığı olup bizim gibi düzgün üyeleri uzaklaştırmak değil,bunu yapınca adam olunmuyor. Varsın beni şikayet etsin yada hesabımı kapatsın, elbet bir gün iyi olan kazanacak.

Orijinalden alıntı: gun

Gizlilikle alakası yok ki linklerin her zaman değiştirebiliriz birde utm ve referal linkler her zaman gerçek Link olmadığı için sona eklenenler karmaşıklık yaratmasın diye konmaz. Bir sürü utm var onlarda konmuyor.

test
    test 4
    test 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: dehşet123

Bilenler bilir Amazon olayını ilk ben fark edip mesaj attım ardından Murat efendi mesajlarımı sildi sonra ertesi gün tekrar yazdım ve konu buralara kadar geldi. Tâbi bunun sonucu olarak asıl hesabımı deaktive duruma getirdiler. Banlamadılar çünkü kural dışı herhangi bir söylemim yoktu. Sadece doğruları söyledim, insanları aldatanları ifşa ettim diye kapattılar hesabımı. Bunun üzerine epey bekleyip yeni hesap açarak durumu desteğe yazdım ve sonuç olarak bir noktadan sonra cevap bile ver(e)mediler. Şimdi kalkmış yarım ağız özür diliyor, insanlara saygı çerçevesinde konuşmalarında özgür olduğunu ifade eden söylemler geliştirmişler. Alın size bir yalan daha.

Destek ile yaptığım yazışmalar:

Asıl hesabım:

https://forum.donanimhaber.com/profil/632999?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Bir de hesapları deaktive edilenlere bize hakaret ettikler diyenlere skandal patlak verdiğinde insanları sağduyulu hareket etmeye yönelik attığım mesaj:

Bu konu niye açılmıştı? Sözde yanlış anlaşılmaları gidermek, üyelerin sorularına cevap vermek için değil miydi? Hadi yazdıklarıma da bir açıklama yapın. Madem bizler sizi yanlış anladık hatta iftira bile atmıştık benim söylediklerimdeki yanlışı yazın da herkes görsün ya da diyin ki yaptığımız açıklamalara biz bile inanmıyoruz (ki destek bölümündeki Admin bunu kanıtlarcasına cevap verdi) size verecek cevabımız yok, ne kadar elimize yüzümüze bulaştırmış olsak da geri adım atmayacağız, keyfi olarak doğruları söyleyenleri susturmaya devam edeceğiz. Ne dediğiniz belli ne de yaptıklarınız çünkü.

• Bu is ne oldu ? Sonuc ne ?

Vallahi bravo, elin Alman'ı Merso'yu BMW'yi VW'yi binlerce adet bize satarken ambargo uygulamıyor ama burada 3-5 indirim meraklısı uygun fiyata ayakkabı, mont, vb alacağı zaman Türkiye'yi ekonomik olarak çökertelim diyorlar. Bir de, farklı bir tarayıcıdan amazon.de'de kendi yaptığın araştırma ile bulduğun indirimli bir ürün sorunsuz Türkiye'ye gönderiliyorken bu konudan tıklanarak girilen referanslı linkler birkaç güne Türkiye'ye gönderimden kalkıveriyor nedense. İşte bunlar hep Almanya'nın bizi çekememesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• komutanım siz yazmaya devam edin :D canımız sıkılınca açıp açıp mesajlarınızı okuyoruz eğlence çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

Üüüf. Esprilere bak.

Hayırdır beyler? Geçen ay çok ciddiydiniz oysa. Pek bir resmiydiniz. Resmi bir dil kullanıyordunuz. Şikayetler, ihbarlar, dilekçeler havada uçuşuyordu. Amazon, maliye, sgk, bimer, rekabet kurulu, diyanet, tübitak pek bir yoğundunuz.

Ne oldu? Gırgıra vurdunuz birden? Sonuç? Ee tabi asılsız, kanıtsız, belgesiz ihbarların niteliği iftira olarak tescillendi değil mi?

Ss depolama işleri nasıl gidiyor? Disk doldu mu?

Hani milyon dolarlık vurgun vardı? Vergi kaçakçılığı vardı? Bırak milyonu, 1 kuruşluk vurgun, kaçakçılık yapıldığını ispat edebildiniz mi?

Oysa nasıl ithamlar, hakaretler, küfürler, tehditler, iftiralar savuruyordunuz kendinizden geçmiş bir halde. Değil mi? Değil mi sevgili teğmenler, sevgili yüzbaşılar?

Çamur atın izi kalsın.

Banlananlarınızla, uzaklaştırılanlarınızla beraber sizler, linçci tayfa, hiç unutulmayacaksınız...

Bu ayıp sizin ayıbınız. Hepiniz deşifre oldunuz...

Yanlış yaptınız.

Tartışma çok uzun zamandan beri devam ediyor ve sadece 2 kere yorum yaptım. Bu yorumlardan bir tanesi seninle ilgiliydi ve şimdi asıl sormak istediğim soruyu, biraz detaylandırıp soracağım.

Forumdaki birçok kişinin ortak bir şikayeti var ve bu şikayet hem Mühendismurat hem de forum yönetimi ile ilgili. Şikayet edilen taraf da, şikayet eden taraf da foruma girebiliyor ve kendi yorumlarını yapabiliyorlar. Bunu yaparken de, hakaret olmadığı sürece hiçbir şekilde (yani ben öyle olduğunu düşünüyorum) ceza alma durumları olmuyor.

Şimdi, Mühendismurat'ın yorumlarını ve forum yönetiminin yorumlarını topluyorum, sonra da senin yorumlarından çıkarıyorum.
    Ortaya ilginç bir sonuç çıkıyor; diğerlerinin kendilerini savundukları toplam mesajdan fazla mesaj atarak sen onları savunmuşsun. Hatta, onların yapmadığını yapıp, onlardan şikayetçi olanları tehdit etmişsin. Birçok insanın kendisi için bile yapmayacağı kadar büyük bir emek var ortada; o da, senin emeğin.

Bu durum normal değil. Bu söyleyeceğimi hakaret olarak algılama, çünkü öyle bir niyetim yok; Eğer ki sen art niyetli ya da herhangi kişisel bir çıkar için bunu yapmayıp da tamamen iyi niyetli yapıyorsan, ciddi bir sorunun olabilir.

Gerçekten de normal değil bu yaptığın...

• Yakın zamanda cezam bitti. Cezaya neden olan mesajım görüntüdeki gibi. Cezadan önce de 2 gün bölüme yazmam engellendi.

Toplamda 18 gün süre boyunca ilgili bölüme yazmam engellendi.

Görseldeki mesajı da attığım durum şu şekilde oldu. İsmi gereksiz şahsiyet insanları tehdit etti. Bunla ilgili mesaj atarsanız silinecek şeklinde.

Muhtemelen yetkisi devam ediyor, tehditten yarım saat civarı herkesin mesajlarını uçurdu. Arkadaşların mesajlarında hakaret falan da yoktu.

Onun üzerine yazdım.

Mesajımda hakaret yok. Hala arkasındayım. Kendisinin mühendis olduğuna inanmıyorum.

Ben İTÜ mezunuyum , mezun olurken imza atıp mühendislik yemini ettik. Resmi belgeye imza attık. Yemine uyacağımıza söz verdik. (piyasada çok önemsenmese de)

Bu arkadaşın her davranışı bulunduğu meslek dalının mensubu olmasına engel olacak nitelikte.

Dini kullanma , insanları kandırma. Toplumdan ziyade kendi yararına çalışma.Etik dışı hareketler. Hepsi kanıtlı, gözümüzün önünde oldu.

Mesajımda söylediğim gibi kendisini benimle ya da etik davranan insanlarla aynı meslek dalında saymak hakarettir. Bundan dolayıdır ki hala mesajımın arkasındayım.

En ufak hakaret bulunmamasına rağmen, haklı olmamıza ve hakkımızı aramamıza rağmen bu ülkede her iyilik ve hak arama nasıl cezasız kalmıyorsa, bu forumda da ödül olarak cezalandırıldık.

Bu yamuk durum içerisinde ceza almak şeref olsa gerek. (altı üstü forum olsa bile =))

Mesaj atıp itiraz etmedim bile. Bizim ne yazık ki geri vitesimiz yok.

Bu mesajı görüp belki utanırlar =)

Ama görüyorum ki aynı hamam aynı tas.

Bu mesajımdan sonra yeni ceza vermeleri muhtemel diye düşünüyorum. Belki hesabımı silerler. Kendi paşa gönülleri bilir.

Alttakiler de bulunsun mesajda , belki faydası olur.

quote:

Mühendisin Yemini

Bana verilen Mühendislik ünvanına daima lãyık olmaya;
    onun bana sağladığı yetki ve yüklediği sorumluluğu bilerek,
    hangi şartlar altında olursa olsun,
    onları ancak iyiye kullanmaya;
    yurduma ve insanlığa yararlı olmaya,
    kendim ve mesleğimi maddi ve manevi alanlarda yükseltmeye çalışacağıma
    namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.

http://web.itu.edu.tr/~tayfunakgul/muhendis_yemini.htm
    https://www.youtube.com/watch?v=2PL1OT9qYPo

• krizden beri sıcak fırsatlara pek uğramaz olmuştum.. bu konunun açıldığını dün farkettim..
    neler konuşulmuş diye merak edip en baştan okumaya başladım ama isyan eden bazı üyelerin ipi çekilmiş hemen, yani forumdan uzaklaştırılmış..

insanlar alenen küfretmedikçe bu kadar kolay harcanmamalı.. geleni geçeni "sniper" gibi indirme huyunuzdan acilen vazgeçmelisiniz

bari bu konuya yazan üyeleri asıp kesmeyin de, insanlar istediklerini düşündüklerini rahat rahat yazabilsin

Orijinalden alıntı: hilmignc

Kendi açımdan; olay gizli kapaklı yapılmasaydı, sorun yoktu. Önemli olan niyet/insanlık bence her zaman.

Birde Mesut faktörü var, millete öyle sallayıp sallayıp birde onların üzerinden para kazanmaya çalışmak hoş değil. Yok vitaminsizler vs hoş değil. Benim lisedeki kardeşim böyle hitaplarda bulunmuyor.

Bir haftadır bırakın linke tıklamayı amazon konusuna girmiyorum. Günde 2-3 kere girerdim normalde.

cevap basit güç zehirlenmesine uğradılar ferrariler ile gezmeye başlayınca müşterisine hakaret eden bir zihniyet jef bezos sizin kadar havalanmadı

incelemeleri mesut a yaptırmayın videonun sesini kapatmak zorunda kalıyyorum bişrşey anlaşılmıyyor
  • valla helal olsun, bu konuya ilk yorumlardan bir tanesini ben atmıştım. yaklaşık 180 kişi beğenmişti. ama şu an yoktur. hesabımda mesaj attığım gözüküyor fakat mesaj yok. bileydim mesajın görüntüsünü alırdım. kendi açığınızı kapatacağınıza benim mesajı çok değişik bir şekilde silmişsiniz.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.