Şimdi Ara

Amazon Gümrük İşlemleri ile ilgili Kargo Seçeneği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorum forum da çok konu var fakat bunlar eskiden açılmış konular o yüzden ben emin olmak için sizlere danışmak istedim,

Şimdi amazondan bir kaç birşey alacağım bunlar oyun ve ufak tefek figürler olacak gibi hepsi toplamda 75 euro yu tabiki geçiyor.

Eskiden amazonda sadece Priorty Shipping seçince ben gümrüğe gitmeden işlemlerimi ups ya da dhl hallediyordu.

şimdi gördüğüm kadarıyla 3 kargo seçeneği var bunlardan en ucuz olanını seçsem onda da import fee çekiyor peki o da benim gümrüğe gitmeden mail yoluyla işlemleri mi halledecek mi ? Canlı destekle konuştum 3 kişi değişti fakat bu soruma güzel bir cevap alamadım içime sinmedi büyük ihtimal ben kendimi anlatamadım :).

şu an karşıma bu seçenekler çıkıyor.

AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 business days)
    AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-14 business days)
    AmazonGlobal Standard Shipping (averages 12-17 business days)

şimdiden teşekkürler cevap verecek arkadaşlara.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon ne olursa olsun o gümrük parasını senden alıyor.shipping handling, estimated taxes bölümünde görebilirsin.Proceed to chechouta tıkla vergileri görüyorsun.Ama önce profilinden bulunduğun yeri Türkiye olarak ayarlamalısın.Umarım yardımım dokunur.

• eğer ürünü aldığınız satıcı direkt amazon ise ve ürünün fiyatı şu anda 81 usd (resmi olarak 75 euro sınırdır) geçerse amazon otomatik olarak vergiyi sizden sipariş esnasında kesiyor.

neden ?

diğer satıcılar vergiyi siparişte kesmez ve ürünün yasal sınırdan yüksek meblada ise büyük ihtimalle gümrükte yatar. sana haber geç gelir. senin gidip ödeme yapman gerekir. falan filan. yani o paradan kolay kolay kaçışın yok. devlet 75 eurodan fazla parada ürün alıyorsan benim vergimi vericeksin kardeşim demiş. Amazonda direk ödemen gereken vergiyi senden kesip senin adına ödüyor. ve ürünün sen evinde yatarken kapına kadar geliyor. sen uğraşmıyorsun.

o yüzden size çıkıyor.

bahsettiğiniz 3 kargo tipininde fiyatları haliyle farklı. ama bazen en yavaşı secsenizde en hızlısıyla geldiği, orta olanı seçtiğinizde en hızlısıyla geldiğide oluyor. orası kısmet artık. genel itibariyle size taahüt ettikleri sürede geliyor. Türkiyedeki kargolar daha hızlı olsa dahada hızlı gelir aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 12 Kasım 2015; 2:56:35 >

• MoneyTalks kullanıcısına yanıt
    Oncelikle cevap icin tesekkur ederim, zaten o gumruk fiyatindan kacmayacagim da benim merak ettigim en ucuz kargo secenegini secsem bile ben gumruge gitmeden benim adima islemler halledilecek mi? 1 sene once sadece priorty secince en pahali kargoyu o zaman ups ya da dhl getiriodu onlar hallediyorlardi mail atiyorlardi kagit isleri icin doldurup scan edip geri mail atiyordun filan :)

O konuda bilgin var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.