Arkadaşlar ben doğum günümde 2 adet oyun almayı planlıyorum bunlar The Elder Scrolls V: Skyrim Collector's ve Ac:revelations.Ben sivasta yaşıyorum oyun satılan yerlere baktım yoktu bende internet üzerinden alıyım dedim.Arkadaşım gittigidiyor sitesinden almamı söyledi ancak hiç almadığım için ne kadar güvenli bilmiyorum.Bölüm sonu canavarında skyrim in kutu açma videosunu izliyordum sonunda amazon.com dan aldık diyordu.Bende oradan alıyım dedim ancak yaptığım araştırmalar sonucunda yok gümrükte kalıyor yok göndermiyor gibi hayallerimi suya düşüren yorumlarla karşılaştım.Daha önceden tecrübe edinen arkadaşlar yardım edebilirmi amazon.com hakkında.
Amazon , Dvd & Kitap türü herşeyi gümrüksüz gönderiyor Türkiyeye...Alacağın ürün örn : 100 liraysa , sen max 130 lira gözden çıkar - teslimat sürecinde vs. - o zaman rahatlıkla alacaksın istediğin ürünü
Gümrükteki sınır 300 liradır bunun üstüne vergi biner üst sınır 10.000 dolardır bunun üstü zaten uluslar arası ticaret. Yani 300 liranın altında bir alışveriş yapmalısın tabi gümrük meğmurunun insafınada bağlı herif hiç yoktan bu iki oyunun değeri 400 liradır derse dayanır vergi. Ayrıca birde Amazon direk TR ye gönderme yapmıyor sanırım sana Amerikadan İste sitesi aracılığı ile almanı öneririm hem gümrüğe takılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar hemde Amazon vb Amerikadan Tr ye gönderme yapmayan sitelerin sorunu çözülüyor. Sitede detaylı açıklama var yanlız sana koyucak tek şey kargo bedeli. Baktın kargosuyla vs toplamda TR deki fiyata yakın oluyor (Amerikadan iste sitesinde kargoyu hesaplama aracı var) git paşalar gibi TR den al.
Gittigidiyordan rahatça alabilirsin.Güvenli olmama şansı yok zaten yani %100 güvenli . Onay sistemi var. Satın alınca paran önce bir havuza aktarılıyor,oyun eline ulaşınca onay verirsen paran satıcıya aktarılıyor. Bozuk falan çıkarsa onay vermessin geri gönderir paranı alırsın.
Bu arada ACR benim hiç hoşuma gitmedi farklı oyunlarada göz atabilirsin
arkadaşlar cevaplar için saolun ancak benwww.amazon.com dan The Elder Scrolls V: Skyrim Collector's oyununu aldım sorun çıkmaz ümidiyle ve çıkmadı 131$ a denk geldi amerikadan gelmesi 3 gün sürdü gümrükte takılmıştı 75$ üstü kalıyormuş işlemleri yaptım gümrükten çıktı ancak kar yağışı dolayısıyla kutu hala elimde değil kargo şirketindedir heralde en geç salı elimde olur die düşünüyorum