Şimdi Ara

Amazon.com.tr yurtdışı ürünmü satıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon.com.tr'den Asus Strix RTX 2080 aldım. İçinde Penta'nın garanti belgesi yok Penta'nın sitesinden kontrol ettiğimde de garantili görünmüyor. Amazon Türkiye yurtdışı ürünmü satıyor burada? Sizde durum nedir? Yada Penta garanti bilgisi sisteme geçmi giriyor? Penta'dan başka garanti hizmeti sunan firma var mı?

Amazon'dan gelen cevap aşağıda, 3yıl garantili ürüne 2 yıl garanti veriyoruz diyor. Sonrasında Asus'a söylüyorsunuz onlar iade değişim belgesi verecekler diyor. Asus'a söylesem Penta'ya gönder diyecek zaten. Penta benim garantim yok diye bakmayacak buna. Pek işi biliyormuş gibi konuşmadı kadın.

• hep bizim tr temsilcileri araciligi ile aliyorlar diye dusunmustum. fiyatlari genelde cok yuksek. ilginc.
  • sadece penta getirmiyor asus ürünlerini. bir kaç tane daha tedarikçi firma var asus ürünleriyle ilgilenen. ürünün seri numarasını paylaşırsan garanti durumunu sorgulayabilirim senin için dostum

sonuç olarak amazon tr nin hepsiburada gibi sitelerden bir farkı yok. tr garantili ürünleri satıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rylai2113 -- 31 Ağustos 2019; 17:52:10 >
  • Hayir asus.com a girip oradan garanti sorgulatin. Bir yakinim da da 1080 strix de yasadi içinde kagit vs yok asus.com dan arat dedigim de buldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA6F8F78B -- 31 Ağustos 2019; 18:1:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Asus türkiyede garanti;

2 yıl aldığın retailer / store
    1 yıl dist. firma

Her ürün için aynıdır.

Senin durumun için 2 farklı yol var

1)Amazon türk dist. ASUS dan ürünü çekip sitesinde satıyor. ( bu ihtimal çok yüksek)

2)Amazon Yurtdışından alıyor sadece kendi 2 yıl garantisi olur

• StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    hiç bir satıcı firma garanti vermez. yanlış bilgi veriyorsunuz. aldığınız ürünler 3 yıl boyunca distribütör garantilidir.

tekrar söylüyorum amazon tr yurt içi distribütör firmalardan ürün alıp satış yapan web sitesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rylai2113 -- 31 Ağustos 2019; 18:35:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

hiç bir satıcı firma garanti vermez. yanlış bilgi veriyorsunuz. aldığınız ürünler 3 yıl boyunca distribütör garantilidir.

tekrar söylüyorum amazon tr yurt içi distribütör firmalardan ürün alıp satış yapan web sitesidir.
    Amazon için konuşuyorum konuda Amazon konusu. Amazon 2 yıl garanti verir.

.de .tr 2 yıl .com 30 gündür.

Asus için 2 yıl aldığın yerden garantini halledersin,3.cü yıl dist ile halledersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 31 Ağustos 2019; 18:49:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HB.Com Çakma Ürün Satıyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rylai2113 kullanıcısına yanıt
    hocam diğer tedarikçilerin sitesini paylaşırmısın girip kontrol edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

hocam diğer tedarikçilerin sitesini paylaşırmısın girip kontrol edeyim.
    www.bogazici.com.tr
    Boğaziçi Bilgisayar | Garanti Sorgulama
    http://www.bogazici.com.tr/garanti.aspx

www.endeksbilisim.com.tr
    Endeks Bili�im
    http://www.endeksbilisim.com.tr/bpblank.asp?caid=615

• Amazon sattığı ürünleri Türkiye distribütörlerinden tedarik eder. Ayrıca sattığı elektronik ürünler distribütör garantisinin yanında 2 yıl Amazon garantilidir.

Aldığınız Asus ekran kartı 3 yıl garantili. 2 yıl içinde bir sorun çıkarsa servise gitmek yerine Amazon ile iletişime geçip para iadesi veya değişim talep edebilirsin. 3. yıl içinde bir sorun çıkarsa servise vermen gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Amazon için konuşuyorum konuda Amazon konusu. Amazon 2 yıl garanti verir.

.de .tr 2 yıl .com 30 gündür.

Asus için 2 yıl aldığın yerden garantini halledersin,3.cü yıl dist ile halledersin.

Alıntıları Göster
    tekrardan aynı şeyi söylüyorum dostum hiç bir satıcı firma sana garanti vermez. satıcı firma ürünü alır sms info ya gönderir.

yurtdışı amazon ürünleri için söylediklerin doğru orayı yanlış anlamışım :)
    Destekwega'da çıktı, kim bu wega ilk defa duyuyorum. Anasayfalarını paylaşabilir misin? Servisleri nasıldır bir bilgin varmı? Amazon Türkiye'den hiç RTX2080 alan arkadaş yok herhalde tecrübelerini paylaşmadılar bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Destekwega'da çıktı, kim bu wega ilk defa duyuyorum. Anasayfalarını paylaşabilir misin? Servisleri nasıldır bir bilgin varmı? Amazon Türkiye'den hiç RTX2080 alan arkadaş yok herhalde tecrübelerini paylaşmadılar bu konuda.
    Destek Bilişim. Koyuncuoğluna bağlı. Samsung türkiye ürünlerini çeker. Sağlam firmadır.
  • Koyuncu alt iştiraki filanmı bu destech? Koyuncuda da aynı sonuç çıkıyor. Şikayetvar'da 74 sayfa şikayetleri var Koyuncunun sadece 4 sayfa. Umarım garantiye işimiz düşünce sorun yaşamayız ama en azından TR garantili ürün bunu öğrenmiş olduk.

Evet garantiyi tedarikçi sağlamakta. Buradaki detay satıcı iki yıl boyunca garanti işlemlerinde aracı olması, sonrası için tedarikçi ile muhatap olunuyor. Vatan'da da benzeri şekilde işliyor hatırladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 1 Eylül 2019; 12:25:13 >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    destek bilişim koyuncu bilgisayardır. sorun yaşamadım bu zamana kadar garanti işlemlerinde oradan gelen ürünlerde. ryzen 2700x ve asus ekran kartları oradan garantili çıkmıştı. 1 işlemci 1 ekran kartını garantiye gönderdim sorun yaşamadım henüz.
  • Yardımcı olan tüm arkadaşlara vakit ayırdıkları için teşekkürler.
  • -BUR@K- kullanıcısına yanıt
    vakit kazanmak adına ürünü satıcı firmaya göndermek yerine asus web sitesinden servis talep formu oluşturup ya da sabit telefon ile talep oluşturup ürünü gönderebilirsiniz. ürünü satın aldığınız mağaza sadece aracılık yapıyor ve bunu bazen geç yapabiliyor.
  • Malesef Türkiyede garanti adamı kanser ettirmeye meyilli.

Bu yüzden genelde ürünlerimi

Amazon.DE = 2 yıl Muhteşem amazon garantisi+ Kafa rahatlığı

Newegg + Amazon.com= Burdan genelde pahalı ürünleri çekiyorum .DE ye göre ucuz oldukları için

Edindiğim tecrübe = Her zaman ücretini cebimden verip PTT ile anlaşmalı olan RMA teslim merkezine ürünümü yolladığım zaman, sıkıntısız işim çözüldü

• Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Yukarida Sana asus un sitesini attim. Oradan direk bak 3 yil garanti gorunur. Birsuru asus aldim hepsi ayni siteden kontrol ediyorum. Asus icin illa ithalatcisi sitesine bakmaya gerek yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.