Şimdi Ara

Amazon'a 'pazarlık' geldi !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

son günlerde çok fazla amazon konusu açılıyor, paylaşayım dedim.
    "yurtdışı alışveriş fırsatı" olarak açtım konuyu.

forum ahalisinin özellikle black friday ve cyber monday performansından sonra amazon yeni bir kararla,
    belli ürün ve satıcılar için "pazarlık" özelliğini eklemiş:

http://www.techspot.com/news/59108-amazon-make-offer-shoppers-negotiate-lower-price-select.html#commentsOffset

şimdilik ürünler şunlar, gelecek yıl daha fazla ürün eklenecekmiş:
    http://www.amazon.com/b/?node=9076597011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 10 Aralık 2014; 16:53:09 >

• Çok büyük hata ettiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI B450 Gaming Plus Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart / AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci / Asus TUF Radeon RX 5600XT 6GB OC 192Bit GDDR6 (DX12) PCI-Express 4.0 Ekran Kartı / G.Skill Flare X 32gb(4x8GB) 3200MHz DDR4 Ram / CORSAIR CARBIDE SERİSİ 400R 80PLUS 750W MidT ATX / Seagate 3.5" 1TB HDD 8GB SSD Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm SSHD / Logitech Craft Advanced Klavye / Logitech MX Master USB/Bluetooth Mouse / Logitech V20 2 1 Usb Speakers / Xiaomi Mi Curved 34" 144Hz 4ms WQHD Led Monitör / Asus 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR / Cooler Master SEIDON 120M SIVI SOĞUTMA
    SanDisk 480GB SSD Plus
    PNY XLR8 500GB NVMe M.2 SSD Disk
  • Amazon çok büyük hata yaptı.
  • Hp windows tablet konusunda vermiştim zaten notumu.. Digitürkten farkı yok gözümde.. şimdiki haberle çirkef bir firma olduklarını kanıtladılar. Ciddiyetin bittiği keyfiyetin hüküm sürdüğü firmayla asla işim olmaz. Bu uygulama zaten "biz sizi dürtüyoruz yeterince yalvarırsan az dürterim" mantığıdır. İşim gücüm yok bi de bunlara ingilizce yalvaracam. Asla işim olmaz.. BAN

Daha Fazla Göster
  • İyi de teklif sistemi bu, değer biçilemeyen şeylere teklif veriyorlar, müzayede gibi. Pazarlıkla ne alakası var? Üstteki arkadaşta açıp bakmadan giydirmiş amazona.

• quentin kullanıcısına yanıt
    Ben denemedim ama yabancı bi forumda bunun zaten yapıldığını yazmışlardı yanlış anlamadiysam bilen bi arkadaş varsa yazarsa güzel olur

Orijinalden alıntı: Khalasar

İyi de teklif sistemi bu, değer biçilemeyen şeylere teklif veriyorlar, müzayede gibi. Pazarlıkla ne alakası var? Üstteki arkadaşta açıp bakmadan giydirmiş amazona.

Teklifli alışveriş yapmak istersem ebay fazlasıyla yeter. Benim laflarım daha çok hp konusunda firmanın sergilediği çingen pazarı tavrına idi.. Millet bedava kargo, 20 usd için conilere yalvarıyordu.. 10-20 kere değişik mtlere yalvaran, dişi mt arayan vs.. Firma keyfi olarak iskonto yapıyor veya yapmıyordu.. Böyle ticaret olmaz bana ters..

• Pazarlikla uzaktan yakindan alakasi yok. Olay unluler tarafindan imzalanmis maddi degerinden cok manevi degeri olan urunler. Yani belirlenen fiyat uzerinden indirim yaptirmiyorsunuz ben buna su kadar veririm deyip teklif yapmak.

Orijinalden alıntı: oaston

quote:

İyi de teklif sistemi bu, değer biçilemeyen şeylere teklif veriyorlar, müzayede gibi. Pazarlıkla ne alakası var? Üstteki arkadaşta açıp bakmadan giydirmiş amazona.

Teklifli alışveriş yapmak istersem ebay fazlasıyla yeter. Benim laflarım daha çok hp konusunda firmanın sergilediği çingen pazarı tavrına idi.. Millet bedava kargo, 20 usd için conilere yalvarıyordu.. 10-20 kere değişik mtlere yalvaran, dişi mt arayan vs.. Firma keyfi olarak iskonto yapıyor veya yapmıyordu.. Böyle ticaret olmaz bana ters..

Ebay'da var diye amazon da yapamaz diye birşey yok, size ebay cazip gelir, başkasına amazon. Benim görüşüme göre ise o kargo ücretlerinin iadesi büyük bir jesttir. Adam sonuçta uluslararası kargo çıkarıyor, elbette bir külfeti olacak bunun, kargo ücretini biz ödüyoruz haliyle, müşteri hizmetlerine bağlanıp kargo ücretinin iadesini istiyorsun, kimisi kırmıyor direk iadesini yapıyor, kimisine daha fazla dil döküp alıyorsun. Geçenlerde hepsiburada'dan davlumbaz aldım 15 TL kargo ücreti çıkardılar, adama derler hadi yiyorsa hepsiburada'dan isteyin bu 15 tl kargo ücreti iadesini, bakalım burnundan kıl aldırıyor mu? Ayrıca amazon diğer alışveriş sitelerine göre daha güvenilir daha alışveriş yapılası bence, alıcının işini kolaylaştırıyorlar. İskonto olayına da gelirsek, iskonto satıcının insiyatifindedir. Her müşterisine aynı iskontoyu vermez, kıyak müşterisine daha fazla iskonto verir tabiki firmalar, satıcılar. Sözlerim size tepki olarak değil yanlış anlamayın, genel manada söylüyorum bunları.

• Jacqueline au bandeau guzelmiş 100 bin dolar
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/
  • quote:

quote:

o çingene tavrını firma mı bizim üyeler mi sergiledi acaba?

Firma değil, mt keyfi olarak indirim yapıyor ya da yaomıyordu, ya da bizim keyfi sandığımız ama onların kuralları / hakları dahilinde indrim yapıyordu.

Amazonun da oastonu memnun edelim, ters gelmesin diye uğraştığını sanmıyorum. işine gelmezse almazsın. :) ama işine gelmediğini açıklarken kurduğun cümleler önemli, bi yandan durumumu açıkliyayım bi yandan d laf sokayım derdinde gibi gördüm seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrKhan

quote:

quote:

o çingene tavrını firma mı bizim üyeler mi sergiledi acaba?

Firma değil, mt keyfi olarak indirim yapıyor ya da yaomıyordu, ya da bizim keyfi sandığımız ama onların kuralları / hakları dahilinde indrim yapıyordu.

Amazonun da oastonu memnun edelim, ters gelmesin diye uğraştığını sanmıyorum. işine gelmezse almazsın. :) ama işine gelmediğini açıklarken kurduğun cümleler önemli, bi yandan durumumu açıkliyayım bi yandan d laf sokayım derdinde gibi gördüm seni.

Çingen tavrını sergileyen üye çok tabii.. Buradakilerin çoğu mezarcı zaten.. ama ciddi firma buna çanak tutmaz, müşterilerine eşit mesafede davranıp eşit koşullar sunar. Kısaca firma prensibi derler buna..

Hee firmanın değil mtnin keyfiyeti, cebinden karşılıyor :) Komiksin, mt kimin mtsi? Ona bu keyfiyeti kim vermiş? Firma politikaları bu işte..

Amazonun beni memnun etme derdi elbette yok ama bu politikayla daha çook müşteri kaybeder. Aynı ürünü 79 dolara alan sevinirken 117 dolara alan kendini keriz hissetmeyecek mi? Buna çanak tutan firma eninde sonunda kaybeder.. Hee çokta tın banane.. Benim hiç bir derdim yok ta senin amazon avukatlığı derdin var gibi geldi bana..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ebay'da var diye amazon da yapamaz diye birşey yok, size ebay cazip gelir, başkasına amazon. Benim görüşüme göre ise o kargo ücretlerinin iadesi büyük bir jesttir. Adam sonuçta uluslararası kargo çıkarıyor, elbette bir külfeti olacak bunun, kargo ücretini biz ödüyoruz haliyle, müşteri hizmetlerine bağlanıp kargo ücretinin iadesini istiyorsun, kimisi kırmıyor direk iadesini yapıyor, kimisine daha fazla dil döküp alıyorsun. Geçenlerde hepsiburada'dan davlumbaz aldım 15 TL kargo ücreti çıkardılar, adama derler hadi yiyorsa hepsiburada'dan isteyin bu 15 tl kargo ücreti iadesini, bakalım burnundan kıl aldırıyor mu? Ayrıca amazon diğer alışveriş sitelerine göre daha güvenilir daha alışveriş yapılası bence, alıcının işini kolaylaştırıyorlar. İskonto olayına da gelirsek, iskonto satıcının insiyatifindedir. Her müşterisine aynı iskontoyu vermez, kıyak müşterisine daha fazla iskonto verir tabiki firmalar, satıcılar. Sözlerim size tepki olarak değil yanlış anlamayın, genel manada söylüyorum bunları.

Bu tip "torpil, kıyak" durumları malum ülkemizde normal karşılanmakta.. "Gemisini kurtaran kaptan" atasözü içimize yerleşmiş.. Ben bu olayı ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Vay be dünya devi ciddi bir amerikan internet mağazasında keyfi torpil, kıyak geçme, ayrımcılık yapma olayları varmış dedim. Siz bunu normal hatta takdir edilcek bir davranış olarak karşılıyorsanız diyecek bir şeyim yok. İnşallah applestorelarda pazarlığa açık hale gelir de iphone almak için stora kıran kırana pazarlığa gidersiniz ne diyim :) Umarım sizin 1000 dolara aldığınız iphonu sizden sonraki müşteri daha iyi pazarlıkla 800 dolara alıp kendinizi keriz gibi hissettirmez..

Demek istediğimi anlatabiliyor muyum? Büyük firmaların bir satış politikası ve prensibi olmak zorunda.. İskonto yapamaz mı elbette yapabilir ama bunu ahmete ayrı mehmete ayrı uygulamaz. Kaldıracaksa herkese kaldırır, iskonto yapacaksa herkese yapar. Kişiye özel uygulamalar firma güvenilirliğini ciddi zedeler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi iyi pazarlık sünnettir

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.