Şimdi Ara

Amatör Şubelerin Fenerbahçe'ye Maddi Zararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ana konuda birisi bahsetmişti,aklıma gelmişken konusunu açayım dedim.

    Evet Fenerbahçe spor klübüdür, amatör şubelere destek kesinlikle vermeliyiz ancak amatör şubelerin klüpte yarattığı maddi sorun çok ciddi. Ali Koç yönetiminin bu sorun üzerinde çalıştığını ve bu sorunu çözeceğine inanıyorum ama nasıl?

    http://fenerbahcemalidurum.blogspot.com/2015/06/amator-subelerde-gelir-gider-dengesi-ve.html?m=1

    Buradaki yazıya göre 2015 yılında 57 milyon TL zararımız var. Bu rakam sponsorlarla bile zar zor toparlanabilecek bir rakam.Bu sorun sizce nasıl çözülür?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 6 Haziran 2018; 1:37:28 >







  • Amatör şubeler hiç bir zaman kar amacıyla kurulmaz. Ama Aziz Yıldırım'dan bile vizyonsuz insanlar amatör şubeleri kapatalım derler. Amatör şubelerin yaptığı Avrupa-Dünya rekorlarını madalyalarını kupalarını, futbol takımı 100 küsür yıldır yapamıyor. Spor anlamında gelişmek istiyorsan amatör branşlara daha fazla yatırım yaparsın. Yoksa sadece futbol yatırımı ile çomar belediyespordan farkın kalmaz.
  • Kapat gitsin
  • 57 milyon lira çok büyük bir para değil bir kulüp için ana branşın kar ettikten sonra bu para dokunmaz kaldı ki Ali Koç hepsine sponsor geleceğini ve sponsorların verdiği para dışında ekstra para harcanmayacağını söyledi.

    şube kapatma söz konusu olamaz.
  • bence amatör şubeleri başarı endeksli değilde çocukları ve gençleri spora yönlendirme amacına hizmet ederek yönetmeli. Fenerbahçe bir spor kulübüdür ve bir fenarbahçe taraftarı olarak benim için yurt dışından yabancı futbolcuları aşırı yüksek fiyatlarla getirip oynatması, gelecekse de böyle başarı sağlaması çokta varlık nedeni olmamalı. her branşta (amatör, profesyonel farketmez) sportif ve insani değerlere sahip birey yetiştirmek asıl amaç olmalı. bence hem ekonomik sorunlar böyle çözülür hemde sportif başarılar daha çok taraftarın içine siner ve kulübe daha çok bağlılık oluşturur
  • Devletin yardım etmesi gerekir
  • Devletin yardım etmesi gerekir
  • Böyle spor dallarında olmazsan devlet vergi borcunu silmez. Büyük takımlar bilerek bu spor dallarında bulunuyor. O zarar edilişleri hikaye işin aslında vergi borçlarındaki kolaylıklarla o zararın katlarca fazlasını kazanıyorlar. Sebep bu.
  • Hepsi kapansın hatta basketide kapat yeter ya
  • Baskete gereksiz para harcanıyor. Bi kere aldık yeter. Napıcaz her sene kupayı almaya oynayıp. Kapat gitsin ayağı düzgün bi orta saha alsınlar baskete ayrılan parayla.
  • İsim vermeyeceğim bile, ama kaç tane işe yaramaz beceriksiz oyunculara ne biçim paralar veriyor bizim takımlarımız da amatör branşlar mı bir bu takımları zarara uğratıyor.



    Oradan geçinen binlerce insanı da unutmayın lütfen. Sporcular dışında da bir sürü insan ekmek yiyor. Beceriksiz devletimiz elini taşın altına koyuyor mu ki?
  • Futbol ve erkek basketbol yeter de artar. Gerisini full gençlerle oynamak lazım.
  • Yapmayın arkadaşlar,Fenerbahçe bir spor kulübüdür ve uzun yıllardır lokomotiftir.Toplumsal misyon gereği kuyruğu dik tutmak zorundadır.Gs ve Bjk gibi salt futbol odaklı organize olup madara mı olalım.

    Sadece Ozan Tufan'ın kulübe zararı yaklaşık 45 milyon lira ,burdan hesap edin azcık.
  • ama artık genç oyuncular keşfedip/çıkarıp yıllık en fazla 1,5M maaş ödemeliyiz. Çok parlayan olursa satmalıyız falan...
    Mesela Oğuz Kaan çok parladı M City dedi ki 18-20M veriyorum.
    Taraftarın arasından hemen oğuz kaan satılır mı oğuz kaanı satan takımı satar, oğuz kaan benim babam diyenler çıkacaktır.
    Satılır her oyuncu satılır, büyümeye çalışan iyi bi scout ve alt yapı kurmuş bi takım her oyuncusunu satar, yerine de sattığından daha iyisini koyar...

    o zaman 57 milyon (10 m dolar) çok göze batmaz
  • Yahu thy de final oyniycaz diye dünyanın parası veriliyor obraya falan gönder gitsin, tamam aldık bir kere yeter yani kaç kere alacaksın? bak bu sene real bırakmadı !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poison06

    bence amatör şubeleri başarı endeksli değilde çocukları ve gençleri spora yönlendirme amacına hizmet ederek yönetmeli. Fenerbahçe bir spor kulübüdür ve bir fenarbahçe taraftarı olarak benim için yurt dışından yabancı futbolcuları aşırı yüksek fiyatlarla getirip oynatması, gelecekse de böyle başarı sağlaması çokta varlık nedeni olmamalı. her branşta (amatör, profesyonel farketmez) sportif ve insani değerlere sahip birey yetiştirmek asıl amaç olmalı. bence hem ekonomik sorunlar böyle çözülür hemde sportif başarılar daha çok taraftarın içine siner ve kulübe daha çok bağlılık oluşturur
    Çok mantıklı bir yorum, genel olarak lokomotifin futbol olduğu kulüplerde amatör branşlar başarıdan ziyade sporcu yetiştirme odaklı olmalı, yetiştirilen sporcular başarılı olursa bu durumda işin kaymağı olur.




  • spor sadece futbol mu sanıyorsunuz ? ne boş yorumlar.. kapat gitsin diyor :D şaka falan
  • Amatör şubeler hiç bir zaman kar amacıyla kurulmaz. Ama Aziz Yıldırım'dan bile vizyonsuz insanlar amatör şubeleri kapatalım derler. Amatör şubelerin yaptığı Avrupa-Dünya rekorlarını madalyalarını kupalarını, futbol takımı 100 küsür yıldır yapamıyor. Spor anlamında gelişmek istiyorsan amatör branşlara daha fazla yatırım yaparsın. Yoksa sadece futbol yatırımı ile çomar belediyespordan farkın kalmaz.
  • fenerbahçe bir spor klübüdür
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Yorumlar arasındaki en mantıklı yorum buydu.
  • Öncelikle Ali Koç'un vizyonuyla artık ''Amatör Branşlar'' demekten vazgeçelim, adı artık ''Olimpik Branşlar''olarak güncellendi..Hükümet geçtiğimiz aylarda olimpik branşlara yatırım yaptığı kadar klüplerden vergi muafiyeti uygulayacak, bu yasa gerçekten çok iyi oldu, kafayı kullanan klübe artık kambur olmayacak futbolun sırtına demek oluyor bu..2.si olimpik branşlar bir ülkenin gelişmişlik seviyesinin göstergelerinden biridir, tabi sporcuları devşirme olmadığı sürece..Basketbol şubemizin full yabancı oyuncularla, senelik 15 milyon euro zarar ederek, 1 milyon euro ödüllü euroleague şampiyonluğunu almasının bence pek bir mantığı yok..İçerisinde yerli basketbolcuların da olması, bunları parlatıp satabiliyor olmak ve 15 milyon euro zararı minimize etmek gerekiyor, tribünlerin nba gibi full çekmesi gerekiyor..Kolaya kaçıp kapatalım demekle ülkemizi geriye mi götürelim yoksa biraz vizyon sahibi olup çözüm mü bulalım, türk milletinin boşvermişliğe ve tembelliğe bu kadar alışması çok üzücü gerçekten..Bakın Almanya'da, İngiltere'de her mahallede neredeyse spor klübü var..Almanya'nın nüfusu bizle aynı 80 milyon civarı ve 8 milyon lisanslı sporcu var..Almanya batıyor mu 8 milyon sporcuyla yoksa olimpiyatlarda fırtına gibi mi esiyor, şampiyonlar liginde fırtına gibi mi esiyor, keza baskette de kafaya oynayan takımları var..Çözüm var, o da vizyon sahibi insanların direksiyonun başına geçmesi..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.