Şimdi Ara

AM4 / RYZEN alıp, Windows 7 kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
8.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ryzen ilk çıktığında w7 desteği yok demişlerdi. Yani piyasada böyle bi söylenti vardı. Hiç araştırma yapmadım, irdelemedim. İstedim ki direk kullanıcıdan öğreneyim. Yani eğer varsa. En azından biriniz denemiştir diye düşünüyorum..? Özellikle deneyenler ne gibi sorunlarla karşılaştı?
    Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.. Sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 26 Mayıs 2017; 7:21:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Söze nerden başlasam bilemiyorum? Ancak kısaca şöyle özetliyim ;

Diyelim ki ryzen vs w7 çözüm bulunamadı..! Şu an fx 6100 kullanıyorum, bu sistem hiçbir sebep yokken çalışmaktan vazgeçip, abi kurban olayım nolur w10 a geçelim diyene kadar w7de kalıcam. Bu da takriben 2040 yılına tekabül ediyor.

Sebebine gelince ;

W8 in O arayüzü yok mu, beni benden aldı. İğrendim resmen. Driver sorunları, disk kullanımı falan derken, az bi heves vardı o da gitti. Bu hal bende, W10 çıkınca daha da pekişti. Sadece şu forumu araştırın, w7nin çıktığından beri aldığı şikayet sayısını, w10 şu kısacık zamanda geride bıraktı. Beni en iten şey ise, gözümüze gözümüze sokmalarıydı. Daha düne kadar ultimate lisans için 700 tl isteyen Windows, şimdi korsandan yükseltme yapanlara lisans veriyor. Bu herkesi olduğu gibi beni de işkillendirdi. İyice nefret ettim. Bu yüzden w7de karar kıldım. ets 2 hevesim geçsin,direk Pardus'a geçicem diye bi aklıma geliyor.. Hatta Şu crypto virüslerini bile, Microsoft'un yazdığını düşünmeye başladım artık. Pardus'a geçerim, pc kullanmam, elektrik aboneliğini sonlandırırım, hafızamı tamamen silip herşeyden bihaber yaşarım da yine de geçmem w10 a.

Yani iş inada bindi. Gayrı geri dönüş yok artık. Anlatabildim mi reis?
    Eski bir konu ama aklıma gelmişken bilgilendirmek istedim. Geçen hafta bir müşterime ryzen li bir sistem verdim ve sistemi zorunluluktan ötürü Windows 7 ile vermek zorunda kaldım.

Windows 10 varken 7 sevdasi nedir diye soranlara cevaben. Adamin zamaninda lisansını satin aldığı programın sürümü Windows 10 da çalışmıyor. Windows 10 da çalışan sürüm için 12000$ para istiyor firma. Ve su an kullandığı sürüm adamın işini görüyor. Neden 12000$ parayi vermek zorunda kalsin?

2. Olarak son güncellemelerden sonra artik iyicene zivanadan çıkmaya başlayan bir güncelleme sorunumuz var Windows 10 ile birlikte. Windows7 kullanan musterilerimin bilgisayarları daha az yazılımsal sıkıntı çıkarıyor bunu bizzat gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Aradaki fark çok ciddi bir fark. Demek ki güncelleme sistemi oturmamış.
  • w8 kullanan gördüm de w7 desteği yok biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

w8 kullanan gördüm de w7 desteği yok biliyorum

Evet aynen öyle. Ben de duydum da, kesin bilgi için konu açtım. İnşaAllah deneyen birileri çıkar..

• w7 kuruluyor da uyarı çıkıyormuş desteklemiyor diye bir yerde okudum da şuan hatırlamıyorum aynen belki kuran varsa yazar umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

w7 kuruluyor da uyarı çıkıyormuş desteklemiyor diye bir yerde okudum da şuan hatırlamıyorum aynen belki kuran varsa yazar umarım

Bekliycez bakalım. Buna da bi çözüm bulunur elbet..

• Cevap aranıyor

• Vmware üzerinde(sanal makinada) çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanal makine üzerinde sorunsuz bir şekilde kurup kullanabildim. Sanal ve gerçek arasında bu noktoda bir fark olmuyor, yani sorunsuz kullanabilirsin fakat şöyle bir gerçek var ki yeni sistemlerde eski işletim sistemleri sistemin biraz yavaş çalışmasına yol açabiliyor. Bizzat deneyerek tecrübe ettiğim bir durumdur, bu yüzden yeni sistemlerle yeni işletim sistemi kullanmak daha optimal bir çözüm olacaktır
  • win10 varken win 7 ısrarı niye? win da dx12 desteğiyle oyunlarda daha yüksek fps alınıyor bundan neden ısrarla mahrum kalmak istiyorsunuz onu anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Sanal makine üzerinde sorunsuz bir şekilde kurup kullanabildim. Sanal ve gerçek arasında bu noktoda bir fark olmuyor, yani sorunsuz kullanabilirsin fakat şöyle bir gerçek var ki yeni sistemlerde eski işletim sistemleri sistemin biraz yavaş çalışmasına yol açabiliyor. Bizzat deneyerek tecrübe ettiğim bir durumdur, bu yüzden yeni sistemlerle yeni işletim sistemi kullanmak daha optimal bir çözüm olacaktır

Hocam sanal makine hiç ilgimi çekmediği için denemedim ve bilgim de yok. Ancak sırf ryzen ve w7 için ona da katlanırım. Hele şu ryzen 3 1200x bi çıksın, o zaman bakıcam. Haa payam olur mevcut Ryzenlerden birini alırım o zaman daha kısa sürede denerim. Ancak şu an ryzen 3 ü bekliyorum. Teşekkürler

• Katlanıllacak bir durum değil sanal makine adı üstünde, bağımsız işletim sistemi yükleyip(linux,w8 ,w7 hatta macOS vs) farklı işlerinizi onların üstünde devam edebiliyorsunuz yada tek görev atayıp işin bu diyebiliyorsunuz(sql server,web server vs)
    Bildiğiniz aslında fiziksel makina oluyor sadece oyun oynayamassınız.
    Yani sizin sanal makine ile bir işiniz yok win7 sp1 güncellemesi içeren medya işinizi görür.
  • @EfeYakupKarahanlı

7/24 kullanmak için çekilmez zaten, ben sadece özel amaçlarım için kullanıyorum sanal makineleri. Mesela Win 7'yi daha üst işletim sistemleriyle uyum sıkıntısı yaşayan VPN uygulamaları için kullanıyorum. Daha çok Windows Server işletim sistemlerini koşturuyorum sanal makinelerimde.

Asıl soruna gelecek olursan Win 7 ile bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum ama eğer bir uygulama uyum sorunun yoksa ve sadece alışkanlıklardan dolayı diyorsan bunu, nereye kadar kaçabileceksin? Windows 10, Windows 8 kadar kötü değil. Zaten 8.1 ile birşeyler düzeldi ve Win 10 ile iyice oturdu herşey. Kullanım yönünden de en fazla 1-2 hafta sürer alışman. Yani durum kaçınılmazsa zevk almaya bakmalısın

@Psikobat

Sanal makinede oyun da oynayabilirsin, fakat bazı kısıtlamalar mevcut; şuan en fazla ekran kartı bellek kaynağını vmWare Workstation ile 2GB olarak ayırabiliyorsun, onun haricinde şimdiye dek başka bir sınırlama görmedim.

• ßekir kullanıcısına yanıt
    2gb bellek atayabilmeniz önemli değil,oynayamassınız iddianız devam ediyorsa deneyebilirsiniz,oyundan kastım 11 yıl oncesinde ki Knightonline değil tabi.
    ayrıca söyle güzel bir gelişmede mevcut, agesa 1006 ile ;
    If you’re the kind of user that just needs (or loves!) virtualization every day, then AGESA 1.0.0.6-based firmware will be a blessing for you thanks to fresh support for PCI Express® Access Control Services (ACS). ACS primarily enables support for manual assignment of PCIe® graphics cards within logical containers called “IOMMU groups.”  The hardware resources of an IOMMU group can then be dedicated to a virtual machine. 

This capability is especially useful for users that want 3D-accelerated graphics inside a virtual machine. With ACS support, it is possible to split a 2-GPU system such that a host Linux® OS and a Windows VM both have a dedicated graphics cards. The virtual machine can access all the capabilities of the dedicated GPU, and run games inside the virtual machine at near-native performance.

This is certainly a complicated setup for most users, but I have no doubt that there will be a whole lot of you enthusiastically nodding at this news. We’re grateful for your feedback and your patience, and we hope the new support for ACS serves you well.

• Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Bu arada iddia değil, oynayabildiğim için öyle söylemiştim fakat ekran kartı bellek kısıtından dolayı herşey güllük gülistanlık değil

Profilimde görebileceğin 2. bilgisayarı toplamadan önce tek Ryzen 7 ile neler yapabilirim diye denemeler yapmıştım fakat ilk bilgisayarın kullanım konforunda düşmeler olunca değmez diyerek 2. Ryzen sistemi topladım
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    yalniz win 7 kisitlamasi sadece ryzen icin degil caby lake icinde gecerli biraz arastirmanizda fayda var. sorun islemcide degil windowsun politikalarinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 26 Mayıs 2017; 14:56:47 >
    Sanırım oynayabilmek kriterlerimiz farklı :) Demek istediğinizi anladım bende ona istinaden oynayamassınız demiştim gerçi bellek sıkıntı yaratsada ona gelmeden de herhangi bir konfor sunmuyor gerçi bu dediklerim vm için geçerli virtualbox uzun suredir denemedim,yoksa açıyor düzgün driver kurulumu ve gerekli toollar kurulduktan sonra.
    Gpu verimli kullanıldığı tek yer linux(bt5/kali vs) üzerinde cuda toolkit kurulumu ile pentest, diğer butun kullanım senaryoları benim için "simülasyon"
    imzanızda 2. bir pc göremedim ama galiba tek bilgisayarı sanal makine ile kaynakları eşit paylaşıp 2 kişi kullanmayı denediniz ? :)
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    genel cevap yazmistim da yanlislikla sizi alintilamisim

ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Söze nerden başlasam bilemiyorum? Ancak kısaca şöyle özetliyim ;

Diyelim ki ryzen vs w7 çözüm bulunamadı..! Şu an fx 6100 kullanıyorum, bu sistem hiçbir sebep yokken çalışmaktan vazgeçip, abi kurban olayım nolur w10 a geçelim diyene kadar w7de kalıcam. Bu da takriben 2040 yılına tekabül ediyor.

Sebebine gelince ;

W8 in O arayüzü yok mu, beni benden aldı. İğrendim resmen. Driver sorunları, disk kullanımı falan derken, az bi heves vardı o da gitti. Bu hal bende, W10 çıkınca daha da pekişti. Sadece şu forumu araştırın, w7nin çıktığından beri aldığı şikayet sayısını, w10 şu kısacık zamanda geride bıraktı. Beni en iten şey ise, gözümüze gözümüze sokmalarıydı. Daha düne kadar ultimate lisans için 700 tl isteyen Windows, şimdi korsandan yükseltme yapanlara lisans veriyor. Bu herkesi olduğu gibi beni de işkillendirdi. İyice nefret ettim. Bu yüzden w7de karar kıldım. ets 2 hevesim geçsin,direk Pardus'a geçicem diye bi aklıma geliyor.. Hatta Şu crypto virüslerini bile, Microsoft'un yazdığını düşünmeye başladım artık. Pardus'a geçerim, pc kullanmam, elektrik aboneliğini sonlandırırım, hafızamı tamamen silip herşeyden bihaber yaşarım da yine de geçmem w10 a.

Yani iş inada bindi. Gayrı geri dönüş yok artık. Anlatabildim mi reis?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 26 Mayıs 2017; 15:15:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

yalniz win 7 kisitlamasi sadece ryzen icin degil caby lake icinde gecerli biraz arastirmanizda fayda var. sorun islemcide degil windowsun politikalarinda

Hah işte hocam, ben de bunu diyorum. Sorun Windows'ta.

Demin uzun uzun yazdım, bi oku istersen

• Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Pek farklı değil o yüzden 2. sistemi topladım Diğer sistem imzamda vardı aslında ama biri şikayet etmiş sağolsun ve uyarı cezası aldım kurallara uygun değil diye; imza fazla uzun oluyormuş, fazla satır sayısı...

2. sistemim şu şekilde;

MD Ryzen 5 1600 @4GHZ - AMD Wraith Spire RGB - Asus Prime X370-Pro - G.Skill Trident Z RGB LED 3600MHZ 16-16-16-36 2x8GB 1.35v DDR4 (F4-3600C16D-16GTZR) - Sapphire NITRO RX 480 8GB OC (UEFI) - OCZ VERTEX IV 128GB SSD SATA III VTX4-25SAT3-128G (System) + Seagate Barracuda 1TB ST1000DM003 - Samsung P2370 - Corsair CX650M 80+ Plus Gold 650W - Logitech Proteus Core G502 12000 DPI Tunable Gaming Mouse - Xigmatek UTGARD Pleksi

Bunu toplamadan önce ilk bilgisayarı iyice güçlendirip 2 pc şeklinde kullanma niyetim vardı ama konfor düşüşünden dolayı 2. sistemi topladım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.