Şimdi Ara

'Altın yumurtlayan' bakteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Amerikalı bilim adamları, kimyasal maddeyi som altına çeviren bir bakteri buldu.

Michigan Eyalet Üniversitesi Mikrobiyoloji ve Moleküler Genetik Bölümü'nden Prof. Kazım Kashefi ile Elektronik Sanatlar Bölümü'nden Doç. Dr. Adam Brown, ürettikleri "kompakt" laboratuvarda "Cupriavidus metallidurans" bakteriler ile doğada bulunan zehirli bir kimyasal sıvı olan ve hiçbir maddi değeri olmayan altın klorürü bir araya getirdi.

Bakterinin altın klorürdeki zehirli ve atık maddeleri yediği ve bir hafta içinde kimyasal maddenin yüzde 99,9 oranında som altın külçesine dönüştüğü gözlemlendi.

Laboratuvarda üretilen altının gerçek değeri henüz bilinmiyor.
    Kashefi ve Brown, kompakt laboratuvarlarında yaptıkları keşfin, doğada sürekli meydana gelen bir olay olduğuna inandıklarını belirtti.

İkilinin "Metal Severin Büyük Eseri" adını verdikleri ve daha çok enstalasyon sanat eserine benzeyen kompakt laboratuvarı, dünyanın en önemli dijital kültür, elektronik ve interaktif sanat festivali kabul edilen Prix Ars Electronica'da mansiyon ödülüne layık görüldü.

"Mikrobik Simya" olarak tanımladıkları sürecin büyük miktarda altın üretimi yapılamayacak kadar yüksek maliyetli olduğuna işaret eden Kashefi, değersiz maddeleri altına dönüştürme hayali peşinden koşanların ise şansı olmadığını sözlerine ekledi.

AA

• Altın mıçan*
  • quote:

değersiz maddeleri altına dönüştürme hayali peşinden koşanların ise şansı olmadığını sözlerine ekledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    10.02.13 tarihi itaberi ile foruma 1 yıl ara vermiş bulunmaktayım. 2014 yılında görüşmek üzere :(
  • %0.01 lik oran bizi bulur
    Daha Fazla Göster
  • kım dıyodu lan sımya bılım degıl dıye ?
    "Huzur içinde ellerimi kavuşturuyor ve bekliyorum. Rüzgara, gelgite ya da denize aldırmıyorum; artık zamana ya da kadere isyan etmiyorum, bana ait olan bana gelecek çünkü."

Kız konusu açmak yerine kızla ilgili her türlü soru ve sorun için konuma gelebilirsiniz. tıklayın
  • Bizim Türkler onu da satar

'Baba bak şu an sen göremiyon amma bu kavanozdaki sıvıyı PVC ye dök 1 hafta sonra çeyrek altınlar dökülcek ordan'

Orijinalden alıntı: piri reis

full metal alchemist

You Rock

Best player TR, Korea,Ocean,West,East,BR,RS,TD,GP,Evren,Samanyolu,Void,Dünya,Ay

Bu üye 2006 dan beri dota oynamaktadır.
    Zed is hard to play
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.