Şimdi Ara

alt tab problemi nedir ne deildir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar yabanci forumdaki bazi hic bisiden cakmiyan ama kendilerini cok zeki sanan arkadaslar yuzunden bu testleri yapmayi uygun buldum

alt tab problemi kullanilmayan data nin ekran karti belleginden silinmemesi sonucu ekran karti belleginin dolmasi ve yer kalmadigi icin grafik bilgilerinin sistem bellegine yazilmasidir ki sistem belleginin gecikme sureleri ekran karti belleginden 60 kat felan daha yavas bildigim kadari ile artik siz dusunun

alt tab yapinca ne deisiyorda fps artiyor derseniz kullanilmayan cop veriler windows ekranina donunce temizleniyor ve de fps artisi yakalaniyor

bellek max miktarinin asilmasinin sebebi bazilarinin idda ettigi gibi (yabanci forumdaki cok bilen ignorantlar :d) gunumuz oyunlarinin cok fazla bellege ihtiyac duymasi deildir tamamen ekran kartindan kaynaklanan bir problem

8800 serisinin tum kartlarinda bu problem var
    hatta 7000 serisinde bile olabilir 7600 gs ile denedim stalker i ve gordum ki bellek kullanimi asiyor ve refresh olmuyor bende 6600 gt ile test edeyim dedim

iste kanitida burada arkadaslar

6600 gt ile 1280 pixel 16x af 4x aa ultra ayarlarda bir screen shot

goruntu kalitesi oldukca dusuk 8800gts ye gore ayriyetten fps ler de rezil durumda

ama sunu gozlemledim bellek kullanimi max 150 mb a felan cikiyor daha sonra 96 128 150 sonra gene 96 surekli bir tazelenme soz konusu yani olmasi gereken sekilde

iste bu da tazelenme aninda cekilmis bir screen shot

bu da ayni sahnede 8800gts

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 10 Ekim 2007; 15:18:00 >

• hımmm, benim ekran kartı (7600 GT) dün Titan Quest İmmortal Throne oynarken sık sık oyunda yavaşlama oldu, sanki birşey yüklüyor gibi hardiskten sesler geldi. Daha önce böyle bir sorun yaşmadığım için nedenini anlayamadım. Acaba alt-tab olayı mı bu durum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

hımmm, benim ekran kartı (7600 GT) dün Titan Quest İmmortal Throne oynarken sık sık oyunda yavaşlama oldu, sanki birşey yüklüyor gibi hardiskten sesler geldi. Daha önce böyle bir sorun yaşmadığım için nedenini anlayamadım. Acaba alt-tab olayı mı bu durum?

onla alakasi yok

6600 gt resmi guncellendi
  • CeofFuture,

Kardeş eridin gittin sen bu 8800gts nin iyi olduğunu kabul ettirebilmek için :) Bende de var süper kart...Ama sana tavsiye boşver gitsin arkadaşım :) Takıntı yaptı sende bu iş :)
  • ceof dostum senin kartı satarsan alırım ama başka 8800gts almam
  • quote:

hımmm, benim ekran kartı (7600 GT) dün Titan Quest İmmortal Throne oynarken sık sık oyunda yavaşlama oldu, sanki birşey yüklüyor gibi hardiskten sesler geldi. Daha önce böyle bir sorun yaşmadığım için nedenini anlayamadım. Acaba alt-tab olayı mı bu durum?

Alt-tab değil ancak muhtemelen aa, af yi sonuna kadar açtıysanız, bir de çözünürlük yüksekse ve oyun dokulama ağırlıklı ise, vga belleği yetersiz kalır, o yetersiz kalınca sistem belleğinden kullanır, sistem belleği miktarı da eğer düşükse(512mb hatta 1gb bile günümüzde yetersiz sayılabilir) artık harddiskten veri okunmaya başlar ve harddisk tabiri caizse öter...
  • normalde boyle bir calisma yapmiyacaktim

ama bazi aptallar guru3d nin formundaki idda edip durdular

birsey den caktiklarida yok

bende dedim gorevimizi yapalim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

normalde boyle bir calisma yapmiyacaktim

ama bazi aptallar guru3d nin formundaki idda edip durdular

birsey den caktiklarida yok

bende dedim gorevimizi yapalim

nvidia nın sana özel bir kart falan yollaması lazım
  • quote:

Dostum ram ile alakalıdır o büyük ihtimalle adam gibi oyun oynamak için 2gb ram falan lazım olacak çıkan ve çıkacak oyunlara bakarsak...

alt tab sorunu ben hiç yaşamadım ama okuduklarıma göre oyun oynarken aniden fps düşüşü oluyor ve alt tab yapıp windows ekranın dönüp tekrar oyuna girince düzeliyor tabi yeniden tekrarlayana kadar...

Yanlışsam düzeltin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barzo1905 -- 10 Ekim 2007; 18:27:29 >
  • Bak bu olmadı şimdi :)

Zamanında açtığım alt - tab bilgilendirme konusunu sırf diğer kartların bellek kullanım tekniklerini iyi bilmediğim için silmiştim.

Bu 6600 GT'nin durumu açıklayıcı olmuş. O konuyu silmeyebilirmişim de :-)

Sağol hocam, görüntüler için.
  • Bütün nvidialarda görüldügüne göre demekki bu mimari ile ilgili bir problem. Nvidia aynı mimariyi kullandıgı sürece bu sorunla karsilasma ihtimalimiz var diyebilir miyiz?
  • bi arkadas wardı 8800 serisinden almıştı adam dio bende alt tab sorunu war daha ne oldugunu bilmio ama
    o kartı bana vercekler war ya henüz hiç pc den çakmayanların son model pc si olmasına uyuz oluyorum
    adam 7800gtx de satranç oynuodu deliye donmustum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Langona

Bütün nvidialarda görüldügüne göre demekki bu mimari ile ilgili bir problem. Nvidia aynı mimariyi kullandıgı sürece bu sorunla karsilasma ihtimalimiz var diyebilir miyiz?

Saptaman doğru olabilir ama 640mb lık aynı mimarideki ve sadece ram miktarı yüksek kartta bu sorun yok deniliyor ayrıca bende de yok ki ben 320lik kullanıyorum yada varsa 1 aydır o kadar oyun oynadım oynuyorum halen daha rast gelmedi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Barzo1905

quote:

Orjinalden alıntı: Langona

Bütün nvidialarda görüldügüne göre demekki bu mimari ile ilgili bir problem. Nvidia aynı mimariyi kullandıgı sürece bu sorunla karsilasma ihtimalimiz var diyebilir miyiz?

Saptaman doğru olabilir ama 640mb lık aynı mimarideki ve sadece ram miktarı yüksek kartta bu sorun yok deniliyor ayrıca bende de yok ki ben 320lik kullanıyorum yada varsa 1 aydır o kadar oyun oynadım oynuyorum halen daha rast gelmedi...

640'ta da var sorun.

Ama, 640 MB'nin dolması zor biraz. O yüzden, kare/sn'nin düştüğünden bahsedildiğini duymak güç.

quote:

Daha önce olmadı... Daha önce olmadığında Immortal Throne yüklü müydü, yoksa tek Titan Quest mi vardı?
    Sürücü değişimi oldu mu, bu aralıkta?

Şöyle diyeyim: GTS 320'De düz Titan Quest'le (1.30 yamalı) alt - tab'lı sorun vardı. Bellek kullanımı 400'ü bile geçiyordu.

Immortal Throne kurunca, daha önce TQ ile sorun yaşadığım yerlerde terslik kalmadı. Bellek kullanımı 320'ye bile ulaşmaz oldu.

Zira, @Ceo'nun 6600 GT - CoH'ta bahsettiği gibi oyun gırafik belleğini kısa aralıklarla temizlemeye başlamıştı (üstelik, IT'ye geçtiğimde sürücü aynıydı). Böylece herhangi bir kare/sn düşüşü (alt - tab'lı sorunumuz) olmasa da, belleğin temizlendiği biraz yoğun yerlerde geçici teklemeler oluşmaya başlamıştı (TQ'de yoktu bunlar) (bazılarında, karakter sanki teklemedeki açığı kapatmak için aniden hızlanıyor gibi görünüyordu).

Yani, sizinki de buna benzer olabilir. Eğer, o sıralar kullandığım 163.67 (69 da olabilir) Immortal Throne'ye özgü bir geliştirme içermiyorsa, THQ oyun motorunu adam etmiş demektir. Bilirsiniz, TQ çok sorunluydu (ki, X1800 XT'de alt - tab yapılmadığı sürece sürünen, mağara çıkışlarında aniden 10'lara düşen kare/sn'den bahsedilirdi, yamasız hâliyle).

Tabii, benim denemelerimde sabit diskten ses geldiğini - ışığın yandığını hatırlamıyorum. Aslında, buna çok dikkat ettiğimi de sanmıyorum. Bir bakarım tekrar.

Siz, Rivatuner'le gırafik belleği kullanımını denetleyin. O tekleme anlarında kullanımda azalma - değişim varsa durum aynıdır.

• neyse konu cok dusmus up
  • neyse nvidia hatasını anladı ve fx57 habeinide okuduk 8800gts 320 ler emekli oluyor üretici bu kararı alması büyük ayıp samimice söğlüyorum kartın sahibi değilim ama bence toplayıp yenileri vermeli eski alan mağdurlara
  • evet beyler artik tarih oldu diyebilecegimiz sorun nedir iste aciklamasi bilmeyenler icin up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.