Şimdi Ara

Almanyada üniversite okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. lise son sınıfa geçtim bu yaz tatilindede almanyaya gittim. üniversiteyi orda okumak istiyorum fakat aklıma takılan bi kaç soru var

1. YGS - LYS puanı ne kadar etkili ve ya etkili

2. Vakıf üniversitesi olsa bile kabul oluyormu

3. Türkiyedeki kazandığımız üniversiteyi almanyanın tanımasımı lazım

4. Diploma notu önemlimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezi14 -- 12 Eylül 2014; 22:16:31 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar safyurt -- 1 Haziran 2015; 16:40:40 >
  • Yani YGS-LYS Puanı pek etkilemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezi14

Yani YGS-LYS Puanı pek etkilemiyor
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyar safyurt -- 1 Haziran 2015; 16:38:58 >
  • quote:

Yani YGS-LYS Puanı pek etkilemiyor

+1

Okul diploma puanın yüksek olsun. (üniversiteden mezun olduğunda)
    Okulu iyi bir ortalama ile bitir. (üniversiteyi)
    B2 Seviyesinde Almanca'n olsun. Dil sınavları sıkıdır. Torpil olup olmadığını anlamak için dil sınavına tutarlar.
    Hocaların referansın olursa iyi olur.
    Orada okula kaçıncı seneden başlayacağın hangi derslerini sayacaklarına bağlıdır. 2. sınıftan başlama ihtimalin yüksek. (Bu biraz geldiğin okula da bağlı)
    Orada okurken burslu okuyorsun bildiğim kadarıyla, o yüzden fazla ücret ödemiyorsun.
    Okursan stajını da orada yaparsın. En iyi deneyimin olur senin için?

Ben Almanya'da okumuyorum, fakat Almanya'yı düşünüyorum.

ÖZET OLARAK ALMANYA'DA EĞİTİM YA STAJ GÖRMEK İSTİYORSAN DİL VE OKUL ORTALAMANI YAPABİLDİĞİNİN EN YÜKSEĞİ YAP.
    Ayrıca firmalarla, kurumlarla Almanca konuşursan bu sana artı sağlar.

• BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    O zaman ver elini almanca kursu
  • quote:

O zaman ver elini almanca kursu

http://www.goethe.de/ins/de/trindex.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMERİKADA TIP OKUMAK İMKANSIZ
    4 yıl önce açıldı
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Türkiyedeki herhangi bir kursa gitsek olmuyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Türkiyedeki herhangi bir kursa gitsek olmuyormu

olur ama en iyisi bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hangi bölümlerin daha çok avantajı var mesela burda hukuk kazanıp oraya gitsek orda hukuk okuyabilirmiyim yada işletme vb.

• quote:

Hangi bölümlerin daha çok avantajı var mesela burda hukuk kazanıp oraya gitsek orda hukuk okuyabilirmiyim yada işletme vb.

hukukun avantajı yok. her iki ülkenin hukukunu da bilmen gerekecek. mühendislik avantajlı bence.

TM öğrencisi olduğum için biraz sıkıntılı bi durum bölüm konusu ancak vakıf ya da kötü bi üniversitenin mühendislik bölümü olur gibi
  • hezi14 kullanıcısına yanıt
    Iyi üniversitelerde okumak istiyorsan Ygs'den (adi her neyse) alacagin puan önemli. Ona göre Alman sistemine ceviriyorlar notunu. Tabi bu dedigim Lisans icin gecerli.
  • Almanyada herhangi bir üniversitede okumak istiyorum tabiki iyi olmasını istiyorum ama işte o Ygs ve Lys denilen saçmalık
    Sansina iyi not almasan bile okuyabilirsin sectigin bölüme göre. Düsük bir ihtimal tabi ama bazi bölümlerde iyi üniversitelerde sinirlama olmuyor, yada o dönem basvuran sayisi kontenjani doldurmuyor. Bu tarz durumlarda basvuran herkesi aliyorlar.
  • YGS ve LYS puanı ortalama 350-400 arası olur işte. her kafadan ayrı bi ses çıkıyor bu konuda hocam kafam karıştı .
    Sen alabilecegin en iyi notu almaya bak Ygs'den.
  • çalışmalara başladım 2 hafta oluyor. Elimden gelenin en iyisini yapacam
  • Ben yurt dışı için üniversitelere bakıyordum yaklaşık 6 ay önce. Dershaneye yetkili kişiler gelmişti işte almanya 420 ygs puanı idi hocam.

• Minimum 420 puan diye bir sinir yok. Almanya'da her okulun farkli sartlari var ve dedigim gibi kontenjan olmasi durumda en iyi okul bile oldukca kötü notlarla ögrenci aliyor. Üniversite icin degisen bir sey yok. Calismazsa zaten birkac dönem sonra okuldan atilacak, mezun olamayacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.