Şimdi Ara

Almanyada üniversite okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hezi14

TM öğrencisi olduğum için biraz sıkıntılı bi durum bölüm konusu ancak vakıf ya da kötü bi üniversitenin mühendislik bölümü olur gibi

üniversitenin bir önemi yok, üniversite ortalaman yüksek olsun yeter. Almancan da iyi seviye olsun yeter. Dil ile aran nasıl? Yabancı dile geç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mırmırcann hocam fem dershanesi ise talep fazla oldç için kendileri uyduruyor
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    1 ay almanyadayım konuşulanları az çok anlıyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bölüme ve talebin fazla ya da olmasına bakıyor. Zaten kazanıp çalışmamak gibi bi lüksün yok

• Aynı düşünceleri paylaşıyoruz bende lise sona geçtim. Geçen yaz Almanyaya tatile gittim bende çok beğendim orada okumayı düşünüyorum. Çok araştırdım dayım ve amcamda orada yaşıyor onlarda bilgi verdiler. Türkiyede her hangi bir üniv kazanman yetiyor ister devlet ister özel olsun. Özel okulu ücretli kazansan bile almanyada devlette okuyabiliyorsun. Kazandığın bölümünün aynısına veya eş değer bir bölüme gitmen gerekiyor. Almanca bilgisi şart. Senden 600 saatlik kurs gördüğüne dair belgeler istiyorlar. Okula şartlı kabul ediliyor daha sonra almancan için sınav yapıyorlar vs. Zaten burada aldığın not 2 sene geçerli oluyor. Okuluna başvurursun kursa gidersin sonraki sene okumaya başlarsın. Bende bu sens kazanıp almanyaya gidip orada öğreneceğim almancayı. Türkiyede öğrenmen daha zor olur. Çevren. Hep Türk bu yüzden geliştirmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: hezi14

1 ay almanyadayım konuşulanları az çok anlıyordum.

Konuşma önemli. Sen olabildiğin kadar iyi ol. Ben de 2 yıllık mekatronik okuyorum acaba Almanya da 4 yıllığa devam edebilir miyim? Böyle bir şey vardı sanki. 2 yıllık mezunu tekniker 4 yıllık mezunu yüksek mühendis oluyordu sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nockeee

Iyi üniversitelerde okumak istiyorsan Ygs'den (adi her neyse) alacagin puan önemli. Ona göre Alman sistemine ceviriyorlar notunu. Tabi bu dedigim Lisans icin gecerli.

Yanlis bilgi vermeyelim.ygs Ve lysden alacagin puaninin onemi yok onemli olan istedigin bolumu tutturmak.Alman notuna cevrilecek olanda okul notlari lys puani degil.Turkiyedeki okul puaninizi yuksek tutmaya calisin.

• voyager33 kullanıcısına yanıt
    Yanlis bilgi verdigim yok. Son birkac yildir Öss puaniyla hesaplandigi söyleniyor. Ben de basvururken benim de notumu cevirdiler ve cevrilen notu kendim hesapladigimda Öss puanimla hesapladiklarini görüyorum. Lise diploma notuyla hesaplayinca baska sonuc cikiyor. Kaldi ki bana denklik verildigi söylenen belgede lise diploma notum yazmiyor sadece Öss puani ve altinda da Alman sistemine göre notum yaziyor.

Liseyi de sallayin demiyorum. Her okul farkli hesaplayabilir ama Öss puani da önemli.
  • quote:

Yanlis bilgi verdigim yok. Son birkac yildir Öss puaniyla hesaplandigi söyleniyor. Ben de basvururken benim de notumu cevirdiler ve cevrilen notu kendim hesapladigimda Öss puanimla hesapladiklarini görüyorum. Lise diploma notuyla hesaplayinca baska sonuc cikiyor. Kaldi ki bana denklik verildigi söylenen belgede lise diploma notum yazmiyor sadece Öss puani ve altinda da Alman sistemine göre notum yaziyor.

Liseyi de sallayin demiyorum. Her okul farkli hesaplayabilir ama Öss puani da önemli.

Almanya'da nc sistemi vardır,örneğin sen işletme okumak istiyorum ben dediğimde gidipte her üniversitede okuyamazsın.Örneğin Türkiye'deki not ortalaman 70 tir , bu da Alman not sisteminde yaklaşık 2,7 ye tekabül eder, bununla gidip Mannheim üniversitesinde işletme okuyamazsın ( en iyi işletme bölümü bu üniversitededir 1,0 la alır). Ya da mesela burada tıp kazanırsan not ortalaman 70 tir,onunla Almanya'nın hiç bir yerinde üniversite okuyamazsın hepsi 1,0 - 1,3 arası notlarla alır, burda da not sistemi devreye girer LYS puanı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: voyager33

quote:

Almanya'da nc sistemi vardır,örneğin sen işletme okumak istiyorum ben dediğimde gidipte her üniversitede okuyamazsın.Örneğin Türkiye'deki not ortalaman 70 tir , bu da Alman not sisteminde yaklaşık 2,7 ye tekabül eder, bununla gidip Mannheim üniversitesinde işletme okuyamazsın ( en iyi işletme bölümü bu üniversitededir 1,0 la alır). Ya da mesela burada tıp kazanırsan not ortalaman 70 tir,onunla Almanya'nın hiç bir yerinde üniversite okuyamazsın hepsi 1,0 - 1,3 arası notlarla alır, burda da not sistemi devreye girer LYS puanı değil.

Almanya'da okuyorum, Almanya'da sistemin ne oldugunu iyi biliyorum. Yazdigimi da anlamamissin. Denklik icin yolladigimda Alman sistemine notumu Öss puani ile cevirmisler.

Link 1

1. linkteki ilk ve 2, mesaji oku.

Link 2

2. linkteki son 4-5 mesaji oku.

• quote:

quote:

quote:

Almanya'da okuyorum, Almanya'da sistemin ne oldugunu iyi biliyorum. Yazdigimi da anlamamissin. Denklik icin yolladigimda Alman sistemine notumu Öss puani ile cevirmisler.

Link 1

Link 2

5 kuruşluk aklın varsa kendine sakla,her mesajıma - rep vererek hiçbirşey kazanmıyorsun,Almanya'da okumuş olman birşeyi değiştirmiyor hiçbirşeyden haberin yok, ben de Almanya'da okuyacağım bilgim senden daha çok , burdaki amacım sana ve herkese yardım etmek ama boşuna dememişler iyilik yap denize at diye,değmezsin hiçbirşeye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Link 1

Link 2

5 kuruşluk aklın varsa kendine sakla,her mesajıma - rep vererek hiçbirşey kazanmıyorsun,Almanya'da okumuş olman birşeyi değiştirmiyor hiçbirşeyden haberin yok, ben de Almanya'da okuyacağım bilgim senden daha çok , burdaki amacım sana ve herkese yardım etmek ama boşuna dememişler iyilik yap denize at diye,değmezsin hiçbirşeye.

Sehr geehrter ...........,

gerne erläutern wir Ihnen die Notenberechnung, anhand derer wir die deutsche Durchschnittsnote berechnen.
    uni-assist berechnet die deutsche Durchschnittsnote nach den Vorgaben der Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen (ZaB) und den Richtlinien der Kultusministerkonferenz (KMK).
    Ihre deutsche Durchschnittsnote berechnet sich wie folgt:
    Zugrunde gelegt wird die erreichte Punktzahl in der Hochschulaufnahmeprüfung und nicht die Durchschnittsnote Ihres Sekundarabschlusszeugnis.
    Informationen zur Bewertung ausländischer Bildungsnachweise finden Sie unterwww.anabin.de

Seninle tartismak degil amacim. Zaten diger forumda ayni kullanici adiyla yazan da sensin büyük ihtimal. Orada yazdiklarindan da anlasildigi üzere bilgisi olmayan ve saygisiz bir ergensin. Yukarida yazdigim da bir arkadasimin Uni Asisst'e notunun nasil hesaplandigini sordugunda aldigi cevap. Yani Öss puanini cevirmisler. Eksi vermemdeki amac da milleti yanlis yönlendirmenden dolayi.

• Hadi canım hadi ergenmiş , sen kendine bak hem başlık açıyorsun hem de yazılanları dinlemiyorsun önce İNSAN olmayı öğren ondan sonra beni eleştirmeye başla , KONU DIŞI geyik başlığı da değil burası , seviyemi senin seviyene düşürüp yazmayacağım,iyi forumlar.
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    Hocaların referansı demişsiniz, şöyle bir sorum olacak. Türkiye'de tanıdığım ve bana referans olabilecek çok fazla akademisyen/öğretmenlerim var. Bunların her birini nasıl referans olarak yazabilirim?
    Örneğin; mekatronik mühendisi (çok büyük işlerde görev almış, süt fabrikaları, demiryolları, hızlı tren camları gibi), spor bilimlerinde doktorası olan akademisyenler gibi. Referans sisteminden bir yerde bahsedebiliyorsak benim için çok büyük bir avantaj olur. Şu an hangi ülkeye gideceğimi bilmiyorum lakin Almanya tercihlerim arasında.

Ayrıyetten çok önemli olmasada sportif bir kaç başarım var. Başka bir konuda tiyatro konusundaki başarısı sayesinde tam burs kazanan bir arkadaşa rastladım. Sportif başarılar Almanya'da ne kadar önemli? ya da şöyle sorayım, eğitimim için ne kadar artı getirir?

• quote:

Orijinalden alıntı: fds14

Hocaların referansı demişsiniz, şöyle bir sorum olacak. Türkiye'de tanıdığım ve bana referans olabilecek çok fazla akademisyen/öğretmenlerim var. Bunların her birini nasıl referans olarak yazabilirim?
    Örneğin; mekatronik mühendisi (çok büyük işlerde görev almış, süt fabrikaları, demiryolları, hızlı tren camları gibi), spor bilimlerinde doktorası olan akademisyenler gibi. Referans sisteminden bir yerde bahsedebiliyorsak benim için çok büyük bir avantaj olur. Şu an hangi ülkeye gideceğimi bilmiyorum lakin Almanya tercihlerim arasında.

Ayrıyetten çok önemli olmasada sportif bir kaç başarım var. Başka bir konuda tiyatro konusundaki başarısı sayesinde tam burs kazanan bir arkadaşa rastladım. Sportif başarılar Almanya'da ne kadar önemli? ya da şöyle sorayım, eğitimim için ne kadar artı getirir?
    quote:

Orijinalden alinti: fds14

Hocalarin referansi demissiniz, söyle bir sorum olacak. Türkiye'de tanidigim ve bana referans olabilecek çok fazla akademisyen/ögretmenlerim var. Bunlarin her birini nasil referans olarak yazabilirim?
    Örnegin; mekatronik mühendisi (çok büyük islerde görev almis, süt fabrikalari, demiryollari, hizli tren camlari gibi), spor bilimlerinde doktorasi olan akademisyenler gibi. Referans sisteminden bir yerde bahsedebiliyorsak benim için çok büyük bir avantaj olur. Su an hangi ülkeye gidecegimi bilmiyorum lakin Almanya tercihlerim arasinda.

Ayriyetten çok önemli olmasada sportif bir kaç basarim var. Baska bir konuda tiyatro konusundaki basarisi sayesinde tam burs kazanan bir arkadasa rastladim. Sportif basarilar Almanya'da ne kadar önemli? ya da söyle sorayim, egitimim için ne kadar arti getirir?

Hocalarynla konu?acaksyn onlar kendini referans olarak gösterecekler sen yazmayacaksyn onlary.

Sportif ba?ary sana ne sa?lar bilemem.

Almanya'da burs veren vakyf, kurulu?larla görü?melisin.

• Bu öss notu ve diploma notu ile ilgili benimde kafam karışık.
    Fakat şöyle bir durum var diye biliyorum. lise diploma notunuz ygs - lys notunuza göre daha önemli.
    İki tarafında söylediği durum doğru aslında. ama diploma notu düşük diye kabul alamayan birsürü kişi var fakat ygs puanı düşük diye kabul alamayanı görmedim. Ama şuda bir gerçek ki Uni-assist den başvuru yapacağınız zaman mutlaka yerleşme puanınızı istiyorlar. ki zaten kazandığınıza dair belgeyi gönderdiğinizde yerleşme puanınızda görünüyor.
    Aynı zamanda lise diplomanızı ve 4 senenin not transkribini de istediklerinden dolayı bu puanların da önemli olduğunu görüyoruz.
    Şunuda ekleyeyim. eğer ygs lys notunuz düşükse uni asist üzerinden başvuru yapmanızı önermem. çünkü orada bu puanda dikkate alındığından diploma notunuz yüksek olmasına rağmen yerleştirmeniz düşük diye başvurunuzdan red alabilirsiniz.

LİNK
    LİNK 2

Yukarıda verdiğim linklerde arkadaşlar aynen durumu açıklamış.

@fds14 dostum referans mektubu amerikadaki gibi ön planda değil ama referans mektubunda olursa avantajını görebilirsin fakat dediğim gibi amerikadaki gibi şart değil.
    örneğin üniversite başvurusunda veya vize başvurusunda yazacağın motivasyon yazısının yanına birde o referans mektubunu koyarsan mutlaka bir artısı olacaktır.
    Sportif başarı konusundada tam emin değilim ama aman aman bir başarın yoksa çokta önemli değil. fakat yine yazman bir yarar sağlar. Rwth aachen üninin başvuru formunda görmüştüm mesela ilgi alanlarınızı ve varsa başarılarını soruyordu. Yani nekadar etkisi olur bilmem ama azda olsa mutlaka artısı olacağı kanısındayım.

• Wulkas06 kullanıcısına yanıt
    Uni Assist'e basvurmama gibi sansin olmuyor Uni Assist ile calisan üniversitelerden birine basvuracaksan. Uni Assist de diplomani istese bile sadece Öss puanina bakiyor. Sadece Öss puanina baktigini arkadasima mailde aciklamislar ve mailde direk notun nasil hesaplandigini bile göstermisler.

Tabi ki yukarida da yazdigim gibi bir cok üniversite var ve hepsinin kabul sartlari az veya cok farkliliklar gösteriyor. Diploma notu da bazi ünilerde rol oynayabilir ama Öss puani tamamen gereksiz degil. Anlatmaya calistigim kisim benim orasi.

Attigin forumu da 3-4 yildir takip ediyorum, Öss puaninin dikkate alindigini da ilk olarak Physiker'den duymustum. O dedikten sonra kendi notumu Öss puani ile hesapladim ve Bayern'deki diploma tanitma merkezinin de notumu Öss puani ile hesapladigini gördüm. Yani Öss puani sadece Uni Assist dikkate almiyor.

O forumdan diploma notu gecerli sanan bir kisi de hayal kirikligina ugradigini yazdi gecenlerde.

Dedigim kisinin yazdiklari

Ilk mesaji okursaniz 93 diploma notuna göre 1,3 yapmasi gereken ortalamasi Lys puani dikkate alinarak 1,9 olarak hesaplanmis.

• Haklı olabilirsiniz tam bilmiyorum ama RWTH Aachen 280 puanımla bana kabul veriyor. Makinede RWTH iddialı bir üniversitedir fakat 500/280 puana kabul verdiğine göre yerleştirmeye pek dikkat ettiklerini sanmıyorum.
    Ama Uni assist üzerinden başvurulanlarda önemli bir yerinin olduğunu biliyorum.

edit : Ayrıca şunuda eklemek istiyorum. O başlıktaki adam Heidelberg Tıp'a başvurmuş. Türkiyede Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü kazanmış
    Almanyanın en iddialı Tıp fakültesi Heidelberg üniversitesindedir ve ayrıca dünya çapındada ilk 30 da diye biliyorum. Bence kabul alamaması gayet olağan bir durum bence. Biyoloji kazanıp tıpa gidebilme imkanın var fakat alanında bir numara bir üniversitede böyle birşey duymadım.
    Türkiyede tıp kazanmış olsaydı kabul alma şansı daha yüksek olurdu. Ben bilgisayar mühendisliği kazanıp TUM a makine için başvurursam diploma ve yerleştirme puanlarım çok yüksek dahi olsa %90 red cevabı alırım. Çünkü üniversite zaten Alanında bir numara. Niye makine kazanmış biri varken beni tercih etsin ? (Yanlış anlaşılmasın sakın. Ben daha Almanya konusunda yeniyim. eğer yanlış bildiğim bir durum varsa düzeltin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wulkas06 -- 23 Eylül 2014; 0:43:26 >

• Mühendislik kazandigin takdirde notun da iyiyse Tum da olsa baska üni de olsa mühendisliklerde sansin var. Baska mühendisligi kazanman pek rol oynamiyor. Kaldi ki basvuranlarin hepsi Türkiye'den degil. Yani cogu daha bir üniversiteye barvurmamis kisiler. Makina veya baska bir sey kazanmamis kisiler. Abitur notlari ön planda. Senin notun daha iyiyse ve diger sartlari da sagliyorsan, ki mühendislikler icin herhangi bir mühendislik yetiyor ve tip icin de biyoloji yetiyor, o zaman kabul icin oldukca sansin var demektir.

Ayrica Rwth Aachen makinada ne kadar iyi olursa olsun kabul alan herkesin notu o kadar iyi degil. 1400 kisi aliyor kis dönemlerinde ve bu kis döneminde 3109 bin kisi basvurmus. Yabancilar icin söyle bir dezavantaj var; 1400 kisiden sadece 98'i yabancilar icin, gerisi Alman vatandaslarina ayrilmis.

Makina mühendisligi icin gereken not ortalamalari

Yukarida verdigim linkte makina icin Rwth Aachen en son 2,8 ile kabul vermis. Yine ayni sekilde TUM'da veya diger baska iyi TU'larda da 4,0 ile bile okuyabilirsin. Bölümden bölüme ve talebe göre istenen not ortalamasi artiyor.

Ayrica 280 puan ile kesin kabul verdigini kim söyledi?

Rwth Aachen NC degerleri

Gecmis yillardaki NC degerlerine de bakabilirsin attigim linkten.

Lys puani konusuna gelecek olursak ben Lys puaninin dikkate alindigi somut örnekleri veriyorum. Bazi okullar lise notunu da hesaplayabilir, sonucta bütün okullar ile kontagim yok ama demek istedigim Lys puani önemsiz degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skagboy -- 23 Eylül 2014; 1:46:41 >

• Ben kesin kabul almadım zaten. şartlı kabul aldım ve Dil kursuna başvurdum dil kursundan da kabul geldi. hem şartlı kabulüm hemde dil kursuna kabulüm var. yerleştirme notum 280 ve DSH 2 yi aldığım takdirde beni üniversiteye kabul ediyor. eğer yerleştirmeye önem verseydi beni almazdı ama değil mi ?
    Bence üniversiteye alırken diploma notuma göre hesaplayıp şartlı kabul verdiler.

Eğer diploma notuna göre ise sıkıntı olmaz fakat yerleştirmeye göre ise o zaman şöyle bir sistemleri olabilir şartlı kabulde. bana şartlı kabul verirken beni nc sistemine dahil etmediler. kesin kabule gideceğim zaman nc değerimi hesaplayıp ona göre yerleştirme yapacaklar. Veya (eğer yerleştirmeme göre veriyor ise ) 2.bir fikir ama pek ihtimal vermiyorum beni nc sistemine dahil etti ve nc sıralamasına göre üniversiteye kabul etti gibi olur fakat 500 /280 puan ile aachenden kabul alamam gibime geliyor. Ya diplomaya göre kabul verdi sıkıntı olmadan yada nc sistemine dahil etmedi daha kesin kabul istemediğim için, ben kesin kabule başvurduğum zaman nc sistemine göre dahil edecek. olay cidden kafamı karıştırmış durumda. Ygs veya lys ye göre alması zaten söz konusu olamaz. çünkü istedikleri belgede onlar yazmıyor yerleştirme puanı yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wulkas06 -- 23 Eylül 2014; 17:53:08 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.