Şimdi Ara

Almanya'daki Yurt Odam [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu açmakta biraz tereddüt yaşadım çünkü hava atmak ve kıskandırmak amacım yok. Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] Ben de zamanında Türkiye'de üniversite okudum, ve Almanya'daki Türk öğrencilerden bile tuhaf olumsuz şeyler duyuyorum, bu nankörlük zoruma gidiyor. Konu Dışı'nda da yurt dışı düşünceleri olan görüyorum. O yüzden burada öğrenciye, gençlere verilen değerin sadece bir yanını kendi açımdan göstermek istedim.

Fotoğraflara bakıp, Türkiye'de de bundan daha güzel özel yurtlar olduğunu savunabilirsiniz, paraya bakar. Paylaşma amacım tam da bu, burada paraya bakmıyor. Burada öğrenci yurdu deyince bu görüntüler çok normal (balkon hariç, bu nadirdir). Bir diğer yaygın seçenek de; banyo, mutfak ortak olup, herkesin kendi odası olması. Bir odada birden çok kişinin uyuması yok denecek kadar nadir.

Normal bir stüdyo daireden farkı ne derseniz, öğrenciler çevredeki üniversiteye yakın evlere göre (gördüğüm kadarıyla) 3-4 kat daha ucuza kalıyor. Yani her öğrencinin ailesine muhtaç olmadan yaşayabileceği düzeyde. Örneğin ben haftada yaklaşık 20 saat çalışarak, ayda elime net 1200€ geçiriyorum. Bu yurt odası da kira, elektrik, su, ısınma, internet, aidat dahil 400€ (ki bu Almanya ortalamasının üstünde, ben pahalı bir şehirde okuyorum).

Ek avantajları da: Giriş, çıkış saatine karışan yok. Binada 200'e yakın kişi yaşamasına rağmen, internet hızı şaşmıyor, oyunlarda ping en fazla 1ms oynuyor (Ethernet ile). Haftalık yurt sakinleriyle parti verilen barı ve salonu var. Randevu alıp arkadaşlarınızla (yurt sakini harici bile) parti verebileceğiniz; mutfağı, barbeküsü, projektörü, oyun konsolu olan, penthouse'u var. Almanya'daki Yurt Odam [SS'li]  Spor kortları, çalışma odaları vs. saymıyorum bile.

Haa, yemekhanesi yok. Ocağını, derin donduruculu buzdolabını falan düşünmüşler, bir zahmet kendin pişireceksin. Yürüme mesafesinde süpermarket de var. Zaten Almanya'dan şikayetçi olan ne kadar Türk varsa, hazıra alışmışlıktan ve tembellikten aha da bunu söyliyim. Çok örnek veririm de, bir tane kendimden vereyim. Türk vardı sınıfta, kalacak yer bulamadım diye ağlanıyor, iş bulamadım diye ağlanıyor. Akrabasının evi varmış da, orada "sürünüyormuş". Akrabasının yanında işe giriş de öyle "idare ediyormuş"... Ulan gevşek, Almanya'daki Yurt Odam [SS'li]  sen bunları derken benim kaldığım yurtta onlarca boş oda vardı, iş dersen, bilboardlara reklam veriyorlar nolur çalışın bizle diye. Hiç mi insan araştırmaz? Bu üniversite, sen stressiz bir şekilde burada hayatına başla diye 20 küsür sayfalık pdf hazırlayıp, göndermiş, açıp okumadın mı? Öğrenci işleri desen, eposta atıyorsun, bir gün içinde sana gerekirse paragraflarca ayrıntıyla cevap veriyor. Almanya'ya gelmiş, derdini anlatacak kadar Almanca yok. Motivasyon mektubunu da kime yazdırdıysa. İşte böyle gevşekler Almanya'dan şikayet ediyor. Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] 

Burada okumayı düşünenlere tavsiyem: Siz de böyle gevşekseniz gelmeyin. Almanya'daki Yurt Odam [SS'li]  Kendi işini kendi gören bağımsız bir kişilikseniz, disiplinli, ortama ayak uydurabilen biriyseniz, evet başta özellikle bürokrasi insanı çok yoruyor ama bunları aştıktan sonra, huzur bulursunuz, hatta el üstünde tutulursunuz. Buraya kadar atlamadan okuduysanız, sizden olur gibi. Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutlucan96 -- 23 Haziran 2025; 14:28:25 >

• italyada milanoda 2 kişilik odada 300 euroya kalıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YTÜ Ehm -- 23 Haziran 2025; 14:28:26 >
  • Çok güzel anlatmışsın, odan da çok güzelmiş Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] 

• Gayet iyi on numara kyk’ya da bin basar. Bizde kyk çok ucuz şimdi yalan yok 700₺ ve yemeğin de dahil ama kyk da kalacağıma böyle bir yurda 10k vermeyi tercih ederim ben açıkçası. Kyk da en iyi yurt çıksa 4 kişilik odalarda kalıyorsun aynı odada da çok kişi olması insanı tırlatıyor cidden nolursa olsun küçücük oda olsun tek kişi olsun daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şey çok güzel de interneti bu kadar yavaş beklemiyordum

• Ne okuyorsunuz hocam ben de Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum lisans için ama bakalım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam hamburg'ta öğrenciyim buradaysan yeşillendir Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    almanya nın kocaeli si nedir
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mük oda aga. benim kyk'da kitap rafı bile yok. bazanın altında kitap depoluyoruz Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] 

• sadece yediğin içtiğinin sağlıklı olması bile yurtdışında yaşama tercihidir.

• PeerNet* kullanıcısına yanıt

Aaa çok teşekkürler, DH bitmemiş :)

• aunn kullanıcısına yanıt

Yüksek Lisans, English and American Studies. Fakat girebilirsem Eğitim Teknolojileri istiyorum.

• FlowMotion kullanıcısına yanıt

Augsburg'tayım ben Bayern'de. Almanya'daki Yurt Odam [SS'li] 

• Guzel

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FlowMotion kullanıcısına yanıt

Geçen sene gitmiştim. Almanya'daki en güzel yer bence.

• Kassady kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel hocam. Münih’te de bulundum erasmus dolayısıyla ora da bi o kadar güzel. Zor olsa da full time iş arıyorum mezuniyet sonuna bakalım 3-4 ay içerisinde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İngiltere iyice ayağa düştü derken ... almanya'nın onu sollayacak olması.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Ne anlamda?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.