Şimdi Ara

Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
10
Favori
27.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
347 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hiç bir şey üretmeyen ülkede asgari ücreti almanya ile kıyaslıyor.

birşey üretmeden 1600 tl aldığına dua et.
  • Mercedes ile Renoyu kıyaslamak gibi bişey olmus , Sudan ile de Türkiyeyi de kıyaslayın.Boş konu her ülkenin kendine göre politikaları var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin_92

Bi bitmediniz gidin alamanyaya da kurtulalim gidin pkk ya basvurursaniz sizi kolay yoldan goturur

Nasıl gidelin hocam anlatır mısın ? Hemen gideceğim valla. Sen anlamıyorsun ama yabancı biri burada bağlasan durmaz beğenmezsen git diyorsun
  • quote:

sizin gibilerinin kafaya bak benim gözümde suriyeli mültecilerden farkınız yok onlar ülkesinden kaçtı savaş var diye sizde iphone x, ps4 pro, i7 8700 gtx1080 li sistem toplamak, altınıza son model bmw cekmek için ülke değiştirmek istiyen zavallılarsınız

Senin gözündeki degerim umrumda degil kardes evet sen bana hakettigim degeri verirsen ben burda kalirim , vermezsen giderim bu kadar basit : BEYİN GÖÇÜ 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Almanya Abd Dışişleri belgelerinde işgalimiz altındaki ülke diye geçer. İstihbarat servisi bile cia yapımıdır. Almanya diye bir devlet yoktur.

• Avusturya'da vardı muhtemelen almanyada da vardır ama alamancilar bundan bahaetmez..senelik maaş adedi 12 değil 14 maaş alırlar bir tane weihnachtsgeld bir tane de tatil için ek alırlar yanılmıyorsam..

Ayrıca bu kıyaslari sık sık yapıyorsunuz ama boşuna, algısı kapalı insanlar anlamaz..

• Tasarruf açıklarımız fazla, bu yüzden bu şekilde kıyaslamak yanlış! Bizden daha düşük gelir seviyesi ya da yüksek alım gücüne sahip birçok ülke var, sizin yorumunuz kıyaslama gibi:) şu an ülkemiz cari açık vermeye devam ediyor, hovarda! vatandaşlarımız gelirinin tamamını tüketiyor, daha fazlasını tüketiyor. Ayağını yorganına göre uzatmayanlarla dolu memleket, sürekli borçlandığının farkına varamıyorsa, bir süre sonra bu tür akılsızca! karşılaştırmaları yapabilir...

Bu borç nasıl birikti? Otomobil ve cep telefonu ve elektronik ürünler ve ithal ürünler ve biraz araştırın Allah aşkına!
    Yaşam iradenizi siz kendiniz aşağıya çekmezseniz, yani tasarruf yapmaz ve ekonomi hakkında bilgili olmazsanız, şu an anlam veremediğiniz değerlerle karşılaşır birbirinizi yersiniz! Ve uzaklardan birileri bu halinize kahkaha atar:)
  • Vur joker vur dolar 4, euro 5 liraya dayandı Paramız gün geçtikçe değer kaybediyor hülooğğğğ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oddie -- 15 Mart 2018; 11:52:15 >
  • Asıl bu konuların nedeni basiretsiz ve cahil halkı kandıran akp ve yandaşları yüzünden
  • Madem oyle ne duruyorsunuz arkadas tutan yok gidin guzelce yasayin her gun bi almanya karsilastirmasi var forumda eger tek calisiyorsan almanyada ki yasayanda senin gibi yasar ay sonunda cebinde 5 euro su kalir turkiye de de cift maas olan ev rahat yasar ve arttirir yurt disindayim yani soyle soyleyim eget evli isen cocuk felan varsa inanin asgari ucret ile ay sonunu getiremezsiniz ordan burdan kısa kısa yasarsiniz

• Almanya da sıradan bir kaç Türk düğününden karışık video. Türkiye de bırakın asgari ücretliyi, bir doktorun bile bu lüksü kalıcı olarak yaşaması mümkün değil.

Etrafa öyle bir rahatsızlık veriyorlar ki ben buradan utandım. 9. dk ya dikkat, en sonunda polis çeviriyor, cezai işlem uyguluyor ve ona bile diklenmeye çalışıyorlar. Almanlarda kaldırıma toplanmışlar, çıkarmışlar telefonları, güle güle bizim Türklerin rezil oluşlarını çekiyorlar. Olaylarla uzaktan yakından alakam olmamasına rağmen, utanıp yerin dibine girdim.

Daha böyle niceleri var. Sosyal platformlarda ve video paylaşım sitelerinde aratın, bolca denk gelirsiniz. Refah bizim milleti bozuyor.

Bu da sözün bittiği yer

(Videonun ortalarına doğru gösterilen yazıyı mutlaka okuyun.)

• 20 çekirdekli workstation nerede daha ucuz? Almanya mı Türkiye mi?
  • git zaten senin gibileri ülkede görmek istemiyoruz. zaten istesende senin gibileri orda kabul etmezler tilkinin dönüp dolaşacağı kürkçü dükkanı malesef ülkemiz sizin gibi BEYNİ GÖÇÜK leri de barındırıyor
  • almanyadaki akrabalarıma ayar oluyorum. hep ağlanıyorlar orada herşey pahalı felan diyorlar.

iyi o zaman gel türkiyede yaşa diyince buga giriyorlar. kem küm sonrası büyük sessizlik.
  • Normalde pek sevmem ama Demet Akalın'ın bir şarkısı vardı..
    Adı: Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor
    Ha olan kurunun yanında yanan yaşa da oluyor ama o da adaletini sevdiğimin dünyasının kuralı
  • quote:

git zaten senin gibileri ülkede görmek istemiyoruz. zaten istesende senin gibileri orda kabul etmezler tilkinin dönüp dolaşacağı kürkçü dükkanı malesef ülkemiz sizin gibi BEYNİ GÖÇÜK leri de barındırıyor

Kardes ise yaramaz adamin tekisin millete laf atiyorsun bos konusma milletin ne bildigini ne yaptigini bilmiyorsun agzina tikarim o lafı zamani gelince. Simdi kes sesini git trollugunu baskanyerde yap benle uğraşma daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceh.meh

Almanya’daki insanların iq seviyesi vs Türkiye’deki insanların iq seviyesi = Almanya’daki asgari maaş vs Türkiye’deki asgari maaş.

Herkes hakettiği hayatı yaşar.

Haklısın. Ama bunu söyleyince bazı kıdemli troller hemen kanuni işlem başlatmakla tehdit ediyor. Üstelik bunlar yaşını başını almış evli ve çocuklu abiler ve amcalar.

Ülke ve toplum olarak acınacak haldeyiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam asgari ücretle çalışanların sayısını ve işgücüne katılan kadın erkek oranlarını da paylaşabilir misin ?

teşekkürler.

• Byeler siz neyi tartışıyorsunuz allah aşkına. Bu konulardan bir sürü var, youtube da Murat Özün görüntülü anlatıyor hatta. Fox habere çıktı hatta. Boşuna polemiğe girmeyin, başınızı ağrıtmayın. Millet cahil zaten basmıyor kafası, görmüyormusunuz forum da bile bir sürü var. Sen kalkıp adama nasıl doğruyu anlatmayı planlıyorsun. Bu konulardan bir sürü açıldı defalarca kanıtlandı ama adamlar nuh diyor pemgamber demiyor. Diyeceksin ki ben bu adamın yüzünden neden eziyet çekiyorum, haklısın bilader hemde sonuna kadar haklısın ama yapabileceklerin sınırlı ne yazık ki. Okulunu oku ufak bir kariyer yap sonra yurtdışına çıkmayı kovala, zaten zaman için de memlekette bu cahil tayfa kaldığında ve bir haltı beceremediğinde birbirlerini yiyecekler. Boş polemikler bunlar, artık bazılarıda sırf milletin birbirine girmesini görmek için bilerek konu açıyor gibime geliyor. Sazan avi bunlar sanki.

• almanya ile türkiyeyi karşılaştırmak da bilemedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.