Bildirim
Almanya'daki asgari maaş vs Türkiye'deki asgari maaş (18. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
Almanyada büyük babam var. 50 senedir orada tek başına yaşar.Hayatini yaşamak için yanında kimseyi goturmemistir. Her zaman dediği tek şey Euroya geçtik herşey 2 katı pahalandi. Almanya'da kriz var. Emekli oldu aldığı parayı yetiremez. Buraya gelince köyde binlerce euroyu yetiremez. Giydiği çorap 50€ dan başlar. Giydiği elbiseler binlerce euro, Jack Wolfskin montlar vs. Burada 700-800 lira olan timberland veya Clark ayakkabılari dahi çamurda giyip çöpe atmak için getirir. Rolex,taghauver saatler, zeis dürbünler, solingen yada İsveç cakisindan başka bicak ne de tırnak makası kullanmaz.Taktigi gözlük amerikada üretilen rayban yada bugatti olacak. Türkiye'deki ilaçları dahi içmez. Çarşıya çıksa aksama kadar en az 5 tane pastaneye girer. Ama gel görki almanyada Kriz varda o yüzden bu hâldeyim diye sızlanir. 75 yasinda bu hâlde olan biri için 1500 € gerçekten çok az. Bütün Avrupanin krizle boğulduğu kesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuZ-MaViSi -- 18 Mart 2018; 2:45:00 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Neredeyse 24 saat oldu uyumadım,hala uyanık ve yollardayım.
Oglen uçağı ile almanyaya geldim,havaalanından aldilar beni ve 350 km yol katedip isviçreye bir etkinlige gittik.gece 1 de yola cıkıp almanyaya geri donuyoruz.
Kar yağıyor ve otobanda ortalama hızımız 60-80 arası.
1 günde 3 ülke değiştirdim,2000 küsür km uçtum, 700 km araçla yolculuk yaptim.20 dereceye yakın istanbuldan şu an -3 derecede almanyaya geldim.
Şu an tek düşündüğüm eve sağ salim varıp uyumak, inanın asgari ücret felan umurumda degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bukalemun
Hükümet kuruldu mu?
Kaç parti var ( seçmen kaç milyon , sandiğa giden kaç milyon ? ) ve oy oranları nedir ?
Neden hükümetin kurulması bu kadar uzun sürdü ve bunun olumsuzlukları olmuş mu?
Tskler
hocam barları falan sorsaydınız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Almanyada domatez alınmaz o paraya biz yine iyiyiz almanya sürünirr
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bayraktar42
Turkiyede bi ev kirasi ortalama 500 700 arasi sanirim almanyada 500 euro ya dogru durust ev yok 500 euro 2500 tl ediyor eee sen turkiyede 700 tl ye iyi bi ev tutuyorsun ama almanyada adam 2500 tl ye adam gibi ev tutamiyor bunuda karsilastir
Bundan sonra ne denilecek, tanesi 5 euro olan domates mi?
Munihte 600 euroya mis gibi evde otururken istanbulda 600 tl ye ev birak komurluk bile bulunamaz. Karsiligi olan 2800 liraya bakirkoy de ara sokakta 45 yillik binada 2+1, o da belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: yarakidis
quote:
Orijinalden alıntı: thormentor
konu çok uzamış... murat özün izleyin; videolu, uygulamalı olarak anlatıyor rakı ve küfürler eşliğinde..
Hic acele etme sen izlersin o cingeneyi, bir sisko sabrina tekmeyi basinca bakalim nereye kaciyor. Zuhaha, zaten adam daha almanyayi göreli bes sene olmamis iki kelimeyi ögrenememis tam sizin kafanizda size iyi numara yapiyor.
Demek türkiyeyi suriyelilere sormamiz lazim türkiye nasil diye. Ayni hesaba cikiyor.
Sen ne dersin türkiyeyi x sene yasamis orada dogmus olan biri olarak senmi daha iyi bilirsin yoksa 4-5 seneden beri türkiyeye gelen bir suriyelimi?
Tabiki isine gelmez bu.
bakıyorum tüm detayları biliyorsun. sabrinadan, bahsettiği konulara kadar.. bizim kafa neymiş acaba onu anlamadım. hakkımda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın..
nick kafa uyumun da bir harika
-
öyüro
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
almanya pkk ypg lpg teror örgütlerine yardım ediyor yataklık ediyor almanyada çalışıp ödediğim vergilerle bu örgütlere yardım edeceğime burda aç gezerim daha iyi -
Yallah almanyaya gidin o zaman. -
Senin devletinde öso ya yardım ediyo ışide yardım ediyo el nusraya yardım ediyo bunlar terör örgütü değil mi ha fetöyü saymadım bilequote:
Orijinalden alıntı: rocky_balbao
almanya pkk ypg lpg teror örgütlerine yardım ediyor yataklık ediyor almanyada çalışıp ödediğim vergilerle bu örgütlere yardım edeceğime burda aç gezerim daha iyi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X