Bildirim
Almanya da üniversite okumak mı? Fransa da üniversite okumak mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İki ülke içinde çok bir bilgim yok ama işin içinde hukuk varsa Almanya daha iyi gibi duruyor. -
Benim bildiğim fransada eğitim ücretli ama ücretsizse hukuk için kesinlikle fransayı tercih et hukuğu araştırmışsan hukuğun temellerinin fransada atıldığını biliyorsundur. Ama eğer benim bildiğim gibi fransada ücretli almanyada ücretsiz ise Almanyayı tercih et hiç masrafa girme çünkü daha sonra Alman vatandaşlığı kazandığında aynı zamanda AB vatandaşlığı da kazanıyorsun ve tüm AB ülkelerinde seyahat oturma çalışma oy kullanma gibi tüm hakların elinde oluyor yani tüm AB tek ülkeymiş gibi Almanya'da okuduktan sonra da Fransa'ya gidebilirsin bence en mantıklısı bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversite iki ülkede de ücretsizmiş senin dediğin gibi ama Almanya'da harç ücretleri €0-500 arasında değişirken Fransa'da harç ücretleri €130-1000 arasında değişiyormuş
Zaten Fransa'da Paris'te, Almanya'da Frankfurt Hamburg veya Münih'te yaşamıyorsan aylık ihtiyacın €500'yu geçmez. Onu da çalışarak kazanıyorsun zaten Almanya'da ama Fransa'da öğrencilere çalışma izni veriliyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: Isaac Albert Planck
Üniversite iki ülkede de ücretsizmiş senin dediğin gibi ama Almanya'da harç ücretleri €0-500 arasında değişirken Fransa'da harç ücretleri €130-1000 arasında değişiyormuş
Zaten Fransa'da Paris'te, Almanya'da Frankfurt Hamburg veya Münih'te yaşamıyorsan aylık ihtiyacın €500'yu geçmez. Onu da çalışarak kazanıyorsun zaten Almanya'da ama Fransa'da öğrencilere çalışma izni veriliyor mu?
harc parası önemli değil zaten miktarı az çalışma izni var zaten gidersem lyon,nice gibi güney yerlerini düşünüyorum paris hem pahalı hem de çok kalabalık sizin bilginiz varsa seve seve dinlerim -
Almanya'ya git
Hocam sartli kabul varmi fransada.
Fransada dil bilmiyoruz bi de dil okulu daha pahali okulun varsa bizide bilgilendir.
quote:
Orijinalden alıntı: grup_34
Hocam sartli kabul varmi fransada.
Fransada dil bilmiyoruz bi de dil okulu daha pahali okulun varsa bizide bilgilendir.
ben strasbourg hukuk düşünüyorum ama şartlı kabul hakkında bilgim yok isterseniz fransaya gitmeden türkiyede fransızca öğrenirsiniz -
Benim Almanya hakkında bilgim var.
Bende Almanya'da hukuk okumak istiyorum Almancam A2 seviyesinde. Biraz bilgi veya Öner'i verebilir misin?
A2 seviyesi büyük ihtimal yeterli olmayacaktır ingilizce bölümde okuyacaksan genellikle üniler sözel bölümlerde C1 seviyesi, sayısal bölümlerde B2 seviyesi istiyorlar tabii bu sadece bi genelleme istisnalar olabilir özele gelirsen detaylı konuşabiliriz.
Almanya'da sınav yok. Üniversiteye başvuruyorsun kabul ederlerse direk eğitimine başlıyorsun. Tabii bu sadece Almanya vatandaşlarına özel bir durum Türkiye için konuşacak olursak Alman lise diploması Abitur veren iki Türk Lisemiz var bunlardan biri İEL diğeri Özel Alman Lisesi. Bu zorunlu olmasada üniversite başvurularında çok öneme alınır çünkü bu diploma sadece en üst seviye Alman okullarında verilmektedir ve uluslararası bir öneme sahiptir. Neyse bu abitur olayını geçip Almanca mevzusuna gelecek olursak almanca da aynı diğer diller gibi 6 seviyede değerlendirilmekte (A1, A2, B1, B2, C1, C2) Almanya üniversiteleri genellikle sayısal alanlarda B2 sözel alanlarda C1 seviyesi istemektedir (hangi bölümün hangi dil diplomasını/seviyesini istediğini istediğin üniversitenin web sitesinden bulabilirsin. Bir Alman dil okulu olan Goethe Institut Türkiye'deki en iyi Almanca dil okuludur diyebilirim. Bir de şartlı kabul diye bir mevzu var bu bazı üniversitelerde var bazılarında yok. Şöyle ki sen üniversiteye başvurunu yapıyorsun üniversite kabul ediyor ama sen Almanca bilmiyorsun bu durumda üniversite sana 1 yıl Almanca öğrenmen için zaman tanıyor. Daha sonra sen de dil okuluna gidip öğrenip almancayı üniversiteye diplomanı da gösterip başlayabiliyorsun eğitimine. Üniversiteler ücretsiz olsa da bazı üniversiteler harç ücreti (en fazla 500€ oluyor) istiyor tabii harç ücreti cebine girmiyor devletin eskiden bizim sistemdeki gibi sana ücretsiz toplu taşıma tren gibi avantajlarla dönüyor. Çok kapsamlı bir konu tamamını tabii ki buraya yazamadım ama part-time iş vb. soruların olursa bana da sor aşağıda önerdiğim üniversiteleri ve dil okulunu yazdım.
Goethe Enstitüsü (Uluslararası merkezi Münih'te. Türkiye içinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de merkezleri var.) (İstanbul'da 8 haftalık kursları 880 TL'den başlıyor) -www.goethe.de
Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi (LMU) (Merkez kampüsü Münih'te) (Harç ücreti yok.) -www.uni-muenchen.de
Münih Teknik Üniversitesi (TUM) (Merkez kampüsü Münih'te) (Harç ücreti hakkında bilgim yok.) -www.tum.de
Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) (Merkez kampüsü Karlsruhe'de.) (Harç ücreti hakkında bilgim yok) -www.kit.edu
Bunların dışında bölümleri araştırırken çok yardımcı olabilecek bir site -www.daad.de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X