almanya ile avrupa ile kıyaslamayı akape çıkardı, çok az araştırsan zaten bilirsin. evet zaten daha yeni zimbabwe ve mozambik ile aynı ligde olduğumuzu gösteren enflasyon tablosu paylaştım. 20 yıldır ne var ne yoksa betona gömen de akape, sonuç ortada. |
Almanya'da Muzun Kilosu 1,75 Euro (2. sayfa)

-
-
Fırsatını bulan arkasına bile bakmadan gidiyor zaten.
Geçen sene bizim şirketten 2 kişi Hollanda'ya 1 kişi Kanada'ya database bölümünden bir arkadaş da Malta'ya gitti.
1 kişi daha kanada'ya gitti ama o oradaki akrabası ile evlilik yaparak gitti.
Bizim Almanya'daki akrabalar sağolsun bir boka yaramıyorlar. O kadar söyledik bir şekilde alın beni diye ama yok ayarlayamadık yok iyi değiil burası bizde ailece irtibatı kestik sahtekarlarla
-
Kanada'ya gidenler nasıl hayat yaşıyor bilmek isterim
Burada göçmenlerin % 95'i asgari ücret ile çalışıp sürünüyor ( Toronto )
Anca aileden zengin olup yurtdışına göç edenler rahat yaşıyor. 1-2 mil USD ile gelen göçmenler.
-
Almanya'da işçilik ücretleri bukadar yüksek olmasına rağmen arada fiyat farkı yok. Bence aracının kar ı da iyi denetleme olmazsa olacağı bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ünlemi son anda görmesem, ban yemeyi göze alıp değişik bir muz yeme yöntemi tavsiye edecektim az daha
-
Almanya ile değil, Gürcistan, Moldova ve Ermenistan gibi ülkelerle kıyaslamanız lazım. Türkiye ne Fransa ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerle kıyaksanacak bir ülke, ne de Yunanistan ve Bulgaristan gibi gelişmekte olan ülkelerle kıyaslanacak bir ülke. Türkiye’nin rakibi 25-30 sene aynı adamların yönettiği, gelişmemiş, basın ve ifade özgürlüğü olmayan ülkelerdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 20 Ocak 2023; 13:3:35 >
Aslında pahalı Almanya'da uzun süredir yaşayanlar için normalde 1 € filandı.Enflasyonla 1.75 € oldu.
Türkiye neye dayanarak kendini Almanya ile kıyaslıyor ki.Onu anlamadım.Dengin değil bir kere.Buradan bakıyorum adamlar senden 200 yıl önde.Adamların 100 yıl önce kullanımda olan teknolojisini yeni yeni kullanma çabasında oluyorsun yer yer.
Şehirler planlı nüfus homojen dağılmış.Belli vergilendirme sistemi var sosyal anlayış var.Fakat çok iyi isen ve aile kurma gibi planın yoksa senin adına kötü çünkü anlayış aile ve birey üzerine toplum yaratma.Almanya'dan bakarsak Türkiye'ye sosyal bir devlet demek gülünç oluyor.
Ben ne kadar sitem etse de buraya gelenlerin pek gittiğini görmedim.Dövünüyor dövünüyor ama gitmiyor.Buda biraz yalnız biraz dil ve kültürüne aşina olamadığından malum.Almanya biraz insan birazda hayat bazında Türkiye'ye göre cıvıl cıvıl değil.
Ekonomik duruma bakın altyapı nüfus eğitim seviyesine bakın ona göre kıyas edin.Türkiye'nin şuan sınıfı balkan ve bazı asya ülkeleri sınıf ancak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 22 Ocak 2023; 15:13:14 >
-
Türkiyedeki ithal muzda aynı fiyat zaten. Bizde ithal muzda %150 civarı vergi var yerli muza destek olmak için... Almanyada normalde 1-1.25 euro olması lazımdı yada pandemi öncesi öyleydi sanırım
Türkiyedeki ürün fiyatları pahalı değil zaten ( bazı ürünler hariç) Türkiyede gelir az. (Eskiden devletten geçinen tayfa derdi bunu ama gerçek bu artık. Devletten geçinen tayfanın bile alım gücü düştü artık bu cümleyi pek demiyorlar. ''Et pahalı değil sen fakirsin'' gibi cümleleri )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Ocak 2023; 16:37:54 >
Almanya ile karsilastirmanin mantigi basit. Enflasyon petrol endeksli oldugu icin alim gucunu hesaplamak icin Asgari ucretle kac Litre Yakit alindigini hesaplamak yeterlidir. Bunun yaninda ülkelerin en yüksek banknotlariyla kac kilo kiyma alabildiginizide hesaplayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 23 Ocak 2023; 10:14:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tamam muz ucuz olabilir ama orada ev kiraları 5000 euro naber. Tamam araba ucuz olabilir ama araba sigortaları aylık 2000 euro naber.
-
Hangi Almanya o paralel evrendeki mi?
-
-
Yahu şu kendini Almanya ile kıyaslama kafası nereden geliyor ben anlamıyorum.
Almanya ile benzer tekbir noktan yok.
Kültür desen yok, sistem desen yok, tarih desen ucundan belki.
Yani ben anlamıyorum biri ilkokul çocuğu ötekisi üniversite son sınıf.
Çok basit bir şey diyeyim. Almanya zibilyon tane araba markası ile üretim yapıyor senin daha çeyrek markan ya var ya yok.
İnsan biraz ar eder ya hu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43CAFBB96 -- 23 Ocak 2023; 23:3:31 >
sera dan markete kadar olan yolu DEVE sırtında geldiği için bu şekilde.
-
Ulan adam zaten orda ayrıca Net hesabı da yapıyor. Sıkıntın mı var?
Ulan? Hayirdir sana ne oluyor?
Ne net hesabi ya kafaniz mi guzel?. 3970 euro kim aliyor bana bi soyleyin net olarak cebine gecen 4k euro kim aliyor? cogu almiyor iste.. Alan elbette olacak ama bunu sanki ortalama herkes aliyormus gibi lanse ediliyor....
-
22.5 sene öncede aynı fiyattı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bedavadan biraz pahalı
Besbelli ki Türkiye'den daha pahalı
Ülkemiz bir cennet. Kıymetini bilin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X