Şimdi Ara

Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıya
    Almanya ekonomisinde şirketler üzerindeki baskı giderek ağırlaşıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından yayımlanan nisan ayı iş dünyası anketine göre ülkedeki şirketlerin yüzde 8,1’i ekonomik olarak varlığını sürdürme konusunda ciddi risk altında olduğunu düşünüyor. Bu oran, Almanya’da yaklaşık her 12 şirketten birinin faaliyetlerini devam ettirme konusunda endişe duyduğunu gösteriyor.



    Ifo Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, ekonomik görünümün halen oldukça kırılgan olduğuna dikkat çekerek jeopolitik gelişmelerin yarattığı belirsizlik nedeniyle iflas sayılarının önümüzdeki aylarda da yüksek seviyelerde kalabileceğini söyledi. Wohlrabe, ekonomik sıkıntının artık yalnızca belirli sektörlerle sınırlı olmadığını, tedarik zincirleri boyunca yayılan daha geniş çaplı bir baskıya dönüştüğünü vurguladı.



    En büyük baskı perakende sektöründe



    Araştırmaya göre en kritik tablo perakende sektöründe ortaya çıktı. Buna göre perakende şirketlerinin yüzde 17,4’ü hayatta kalmalarının tehdit altında olduğunu bildirdi. Bu oranın şimdiye kadarki en yüksek seviye olduğuna dikkat çekiliyor.



    Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıya
    Sektördeki temel sorunların başında tüketicilerin harcama eğilimindeki düşüş geliyor. Almanya’da yüksek yaşam maliyetleri ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle vatandaşların tasarrufa yönelmesi, mağazaların satışlarını ciddi şekilde baskılıyor. Ek olarak çevrim içi ticaretin hızla büyümesi de geleneksel perakende şirketlerini daha da zor durumda bırakıyor.



    Toptan ve perakende ticaretin genelinde ise şirketlerin yüzde 11,6’sı faaliyetlerini sürdürememe riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade ediyor.



    Üç temel sorun öne çıktı



    Ifo verilerine göre sektör fark etmeksizin şirketler üç temel sorunla karşı karşıya. Bunların başında sipariş eksikliği ve zayıf talep geliyor. Özellikle ekonomik yavaşlamanın etkisiyle müşterilerin harcamalarını kısmaları firmaların gelirlerini doğrudan etkiliyor.



    Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıya
    İkinci büyük sorun ise yükselen işletme giderleri ve enerji maliyetleri. Almanya’da enerji fiyatlarının uzun süredir yüksek seyretmesi özellikle üretim ve sanayi şirketlerinin maliyet yapısını ağırlaştırıyor. Üçüncü önemli başlık olarak ise bürokratik yüklerin giderek artması gösteriliyor.



    Ayrıca Bkz.ISS'te kurulan kuantum sensörü, küçücük bir elmasla Dünya’nın manyetik alanını ölçtü



    Bu gelişmelerin sonucunda birçok işletmede likidite sorunları ortaya çıkıyor. Müşterilerin harcamalarını azaltması veya iflas etmesi firmaların nakit akışını doğrudan sekteye uğratıyor.



    Hizmet sektöründe tablo ağırlaşıyor



    Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıya
    Hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 7,6’sı ekonomik varlığını sürdürememe riski altında olduğunu bildiriyor. Özellikle konaklama ve yiyecek-içecek alanlarında baskı daha belirgin hale gelmiş durumda. Bu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerde risk oranı yaklaşık yüzde 20 seviyesine ulaştı.



    Reklamcılık ve pazar araştırması sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yüzde 14,3’ü ciddi ekonomik tehdit altında olduklarını belirtiyor.



    İmalat sanayisinde risk oranı sınırlı da olsa gerileyerek yüzde 7,5’e düştü. Buna rağmen sektör üzerindeki baskının devam ettiği ifade ediliyor.



    Özellikle yüksek enerji ve hammadde maliyetleri Almanya’nın ihracat odaklı sanayi şirketlerini zorlamayı sürdürüyor. Almanya’nın enerji dağılımı yüzde 34,4 ile petrol, yüzde 27,5 ile doğal gaz, yüzde 15,9 ile kömür, yüzde 13,1 ile biyoyakıtlar, yüzde 0,8 ile hidroelektrik oluşturuyor. Yaklaşık yüzde 9 oranında ise güneş, rüzgar ve diğer yenilenebilir kaynaklar bulunuyor.



    Ülkenin nükleer enerjiden toptan çıkışının da etkisiyle Almanya'nın toplam enerji arzının yaklaşık %10'u net ithalatla karşılanır hale geldi. Ancak bu oran "net" bakiyeyi ifade ediyor, yani fosil yakıtlarda dışa bağımlılık aslında çok daha yüksek.




    Kaynak:https://www.ifo.de/en/facts/2026-05-11/one-twelve-companies-germany-see-their-economic-survival-threatened
    Kaynak:https://www.iea.org/countries/germany/energy-mix



  • Tez zamanda devamı gelir umarım.
    Fransanın yaptıkları bana gösterdi ki; Avrupa-Türkiye ilişkileri asla gelişmeyecek, Bizi kullanmaktan başka birşey yaptıkları yok.

    Ermenistanı avrupaya uyum sağlamaya çağırıp, sözde kendilerini sırtlarından vurmuş amerikayla iş tutmuş yunana nükleer güç vaad edip, bizi görmezden gelmeleri kabul edilebilir değil.
    Bunlardan dost falan olmaz. Evet fransa almanya ile çekişmeli biliyorum, ancak avrupa birlik olduğu için benim için sesleri tek çıkıyor. Çıkıp buna önce almanların itiraz etmesi gerekliydi ancak oldu mu öyle birşey? Yok. Balistiklerde gelmeye başlayınca bizede satın demeleri iki yüzlülük.

    Umarım ülkemiz bunlara artık sırtını döner ve gerçek ortaklıklar kurabileceği ülkeler ile ilişkilerini geliştirir. Kim oldukları önemli değil, çin geleceğin teknolojisini taşıyor, daha şimdiden şehirleri kokuşmuş batı şehirlerinden 20 yıl ileride.

    Benim bildiğim tek şey var bunlar "tek dişi kalmış canavar", boştan yere enerjimizi israf etmeye gerek yok
  • Bu "Manufacture of" diye bahsedilen listede ilk üç içkiler ile alakalı.

    Yeni nesil içki tüketmiyor. Şuan önceki nesile göre en az içki tüketen nesil Z kuşağı olabilir. Yeni gelen nesil daha da az tüketecektir.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil çıtayı daha yukarı çekti. Dediğün gibi onlar içki değil daha etkili şeyler kullanıyor. Hap map, zombi filan yapan şeyler. İsimleri ne aklıma gelmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    TECHNICS SU-A60 PIONEER A-445 TECHNICS SH-GE90 TECHNICS SL-MC7 110 1 Disc PIONEER PL-516 Automatic Return TECHNICS SB-A33 YAMAHA YST-SW215 SONY Xperia Z3 Compact
  • Tez zamanda devamı gelir umarım.
    Fransanın yaptıkları bana gösterdi ki; Avrupa-Türkiye ilişkileri asla gelişmeyecek, Bizi kullanmaktan başka birşey yaptıkları yok.

    Ermenistanı avrupaya uyum sağlamaya çağırıp, sözde kendilerini sırtlarından vurmuş amerikayla iş tutmuş yunana nükleer güç vaad edip, bizi görmezden gelmeleri kabul edilebilir değil.
    Bunlardan dost falan olmaz. Evet fransa almanya ile çekişmeli biliyorum, ancak avrupa birlik olduğu için benim için sesleri tek çıkıyor. Çıkıp buna önce almanların itiraz etmesi gerekliydi ancak oldu mu öyle birşey? Yok. Balistiklerde gelmeye başlayınca bizede satın demeleri iki yüzlülük.

    Umarım ülkemiz bunlara artık sırtını döner ve gerçek ortaklıklar kurabileceği ülkeler ile ilişkilerini geliştirir. Kim oldukları önemli değil, çin geleceğin teknolojisini taşıyor, daha şimdiden şehirleri kokuşmuş batı şehirlerinden 20 yıl ileride.

    Benim bildiğim tek şey var bunlar "tek dişi kalmış canavar", boştan yere enerjimizi israf etmeye gerek yok





  • Türkiye'de de 8'i

  • Almanlar açısından birçok olumsuz faktör bir araya geldi, kabul, ama nükleer enerjiyi lağvetmeleri ciddi bir stratejik hataydı.


    Ayrıca Almanlar ihtimal dahilinde doğru bir diplomasiyle Ukrayna ve NATO konusunda ABD ve İngiltere'yi frenleyip Rusya'nın savaş çıkaracak geniş çaplı bir saldırıya yeltenmesinin önüne geçebilirlerdi. Bu şekilde belki Ukrayna - Rusya Savaşı'nı ve ucuz Rus enerjisine yaptırımların önüne geçebilir; Kuzey Akım projelerini kurtarabilirlerdi.


    Eğer bunlar yapılmış olsaydı Almanya Çin rekabetine rağmen bu kadar kötü hale gelmezdi; ki zaten Çin de - bol ve ucuz enerji tedariğini güvence altına alabilmiş bir - Almanya karşısında şu anki kadar üst perdeden rekabetçi olamazdı.


    Bir ekonominin ama esas itibarıyla uygarlığımızın kritik hayat damarı enerjidir. Enerji arzının riske girmesi, seyrekleşmesi ve pahalılaşması verilmiş bir uygarlığın - bu örnekte Almanya'nın - hayat damarlarının tıkanması gibidir.


    Yüksek enerji gereksinimli yüksek katma değerli ihracata dayalı Almanya enerji hayat damarı daraldığı için artık eskisi gibi koşamıyor. Organizmayı oluşturan hücreler (firmalar) damar tıkanıklığı ve oksijen kıtlığından ölmeye başlıyorlar.


    Ana fikirde kan dolaşım sistemi gibi olan enerji-finans sistemi bozulan her ülke bunu yaşayabilir.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    _____________________________
    We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.




  • Türkiye'deki şirketlerin durumunu haber yapmaya eliniz mi titredi?

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıya
    Almanya’da her 12 şirketten biri iflasla karşı karşıyadonanımhaber forum
    Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier: 'Dış güçler, Alman demokrasisine müdahale ediyor.' | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/almanya-cumhurbaskani-steinmeier-dis-gucler-alman-demokrasisine-mudahale-ediyor--160350771




    liberal sol batılı akıl = akp aklı.

    _____________________________
  • Haber başlığındaki dile bak, hizaya gel. "İflasla karşı karşıya" göz göze bakışıyorlar sanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 133T 313554R -- 12 Mayıs 2026; 20:53:34 >
  • Vergi karçırsalar, çalışanın hakkını vermeseler, sigortasız çalıştırsalar, müşterilerini kazıklasalar, devletten her türlü teşvik, imtiyaz alsalar, usülsüz ihaleler vs. alsalar; taahütlerini yerine getirmeseler, rüşvet dağıtarak dokunulmazlık kazansalar vs. batmazlar. Almanyada bunları isteselerde yapamazlar ama, Türkiye'de hayalet şirketler ve hesaplar üzerinden her türlü dümeni çevirebilirler. Yeter ki, uygun ortakları bulsunlar...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.