Şimdi Ara

Almanca'ya başlayacağım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Burada Almanca öğrenmeye çalışmış arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Çalışırken nasıl bir yol izlediniz? Kullandığınız Youtube kanalları var mıydı? Kullandığınız kitaplar var mıydı? Kullandığınız android uygulamaları var mıydı? Veya başka bir şey. Bu yoldaki tecrübelerini paylaşmak isteyen var mı? Teşekkür ederim. İyi günler.



  • Öneriniz için teşekkür ederim.
  • Dil öğrenme kişiden kişiye değişir ancak ben metinleri decode etmekten hoşlanıyorum. Hem bol bol kelime öğrenip hem de grammer'e hakim oluyorum. Dinleme içinse elbette YouTube.
  • Ben de biraz mobil uygulamar onereyim.
    Kendi kullandığım İngilizce almanca sözlük English German dictionary-Ascendo Inc

    Kelime çalışması yaparken Ankidroid kullanıyorum. Kelimeleri kendim girip İngilizce anlamlariyla çalışıyorum. Flashcard gibi.

    Gramer bilgisi yardimi aldığım Learn Deutsch Grammatik - Learn4Smart

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schritte kitabından çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bol şans yiğidim. işin zor. almanlar tarafından yazılmış almanca gramer kitabı al. türkler kopyala yapıştır kitap hazırlıyor.
  • Merhabalar,

    Öncelikle şunu belirteyim zaten bir dil ya da ingilizce diyelim biliyorsanız Almanca da karşınıza sadece Artikeller çıkacaktır ve kendinize güveniyorsanız evde internet üzerinde kendi başınıza genel bilgiye sahip olmak amacıyla çalışmaya başlayabilir, ileriki seviyeler için kursa yazılmayı düşünebilirsiniz.

    ilk tavsiye olarak kesinlikle bu zorluğu aşmak istiyorsanız öğrendiğiniz kelimleri artikelleri ile bir bütün olarak görüp o şekilde ezberleminiz olacaktır.
    Bunun haricinde çoğul hallerine de bakın derim çünkü onlar da değişiklik göstermektedir.

    ikinci tavsiye olarak ise almanca da buluna 4 duruma (nominativ,genitiv,dativ,akkusativ) dikkatlı olarak çalışmaktır çünkü cümleler genelde bu çekimler üzerinde dönüyor.
    Uygulama olarak duolingo başlangıç için iyi olabilir.Kitap olark Grammatik İntevsivtrainer a1,a2,b1,b2 veya Başlanğıç fono yayınları, Grammatik aktiv olabilir.Youtube da zaten yazarsanız başlangıç için bir çok şey bulabilirsiniz isim vermeye gerek yok.

    İnternet üzerinden ise www.basitalmanca.com sitesine göz atabilirsiniz.Türkçe olarak basit anlaşılır bir yapıya sabit.
    Beğeneceğinizi düşünmekteyim.

    Umarım az çok yardımcı olabilmişimdir.Daha fazla sorular için iletişime rahatlıkla geçebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.