|
Bildirim
|
Belki ne desek inanmayacaksın ama ben yine de tekrarlayayım.
Dualingo ile dil öğrenilmez,sadece bildiğin dillerde alıştırma yaparsın. Sana katkısı az olur. Söylediklerime inanmıyorsan sözlüklerde dualingo konusuna bakıp yüzlerce yorum görebilirsin. ![]() Kurs konusunda ise her zaman söylüyorum eğer kurstan sonra eve gelip 2 saat tekrar yapacaksan en kalitesiz kurs da olsa faydası olur.Ama sen tekrar yapmazsan en iyi kurs da olsa faydası olmaz,unutursun.Bu işin püf noktası budur. Eğer kursa gitmeden öğreneceğini düşünüyorsan yani planlı programlı çalışırım diyorsan şu kaynak çok iyi.Para harcamana bile gerek yoktur. https://forum.donanimhaber.com/en-iyi-ucretsiz-almanca-dersleri--120724464 Başarılar. |
1.Öncelikle bir konuyu madem tartışmak istiyorsunuz üslubunuzu saygı gereği düzeltin.
Sonuç olarak sitenin de kuralları var. 2.Almanya'da 20-30 yıl yaşayıp dil öğrenememek tamamen kişisel bir olaydır.Adam öğrenmek istemezse kafasına yerleştiremezsin. 3.Hocam bak sen yazmışsın bana yorum yazmak bile düşmüyor.Sen yazmışsın bak 3-4 ayda Almanca anlamak-konuşmak hedefim var ve 9.ayda b1 sınavına gireceğim diyorsun.Bu yazdığın şey süreci(olağan dil öğrenme sürecini,CEFR sistemine göre)tamamen aykırı bir şey.Sen 9 ayda rahatlıka C1 seviyesine gelebilirsin.Öyle basit bir C1 değil gerçekten bu düzeye ait bolca kelime öğrenebilirsin.Dualingo'nun sana vaat ettiği kelime düzeyi çok kısıtlı.Seviyelere göre yeterli değil. 4.Hem yöntemsizlikten falan yakınıyorsunuz hem dualingo ile çalışacağım diyorsunuz.Bu tamamen çelişkili. Madem yöntemli çalışmayı arzuluyorsun al bir tane gramer kitabı.Başka hiçbir ek para harcama. Ek olarak SADECE şu siteye çalış c2'ye kadar GERÇEK DÜZEYDE Almanca öğrenirsin. http://www.dw.com/tr/almanca-%C3%B6%C4%9Frenin/almanca-kurslari/s-2605 5.Dil öğrenememe konusunda insanların hatası olabilir fakat kişisel hatalar,tembellik de çok önemli. Her zaman yazıyorum Türkçe grameri iyi bilmeyen birisi(ezbere değil kafasında yerleştirmesi gerek konuları)asla yabancı dil öğrenemez.Konuşanlar,okuyanlar olabilir.Fakat iş bir şeyler yazmaya ve kendi anadiline çevirmeye gelince yapamaz.tıkanır.Bunu da boş verelim konuları tam anlayamaz. 6.Amacım polemik yapmak değil.Burada belli konularda görüşleri yazıyoruz. 7.Gramersiz dil öğrenme konusunda belki kendimi beğenmişlik olacak hocam ama satın alıp birçok seti denedim. Bunların büyük kısmını biliyorum.Türkiye'de yeni yeni geliyor.Ben bunların İngilizce ve diğer dillerde setlerini satın alıp denedim.Bazıları 300-400 dolar.Daha geçen gün Glossika Rusça setini aldım konuşma için 350 TL 8.17 yaşındaki o çocuğun durumu çok farklı. Birden fazla dil öğrenen insanlara nasıl öğrendin diye sorduğunda kimse doğruyu kolay kolay söylemez. Zaten dikkat edin belli şeyleri yazmış.Farklı,değişik bir şey yok. Bir de bu tarz konuları okuyunca özellikle bakın hangi dilleri hangi seviyede biliyor bu çok önemli. Bildiği seviyeye oranla bildiği kelime sayısı ne kadar bu daha da önemli? Ben 16 dil öğrenip bu dillerde ileri derecede öğrendiğini açıkcası zannetmiyorum. Bunlara ait elinde sertifikası var mı?Bu tarz bilgiler özellikle yazılmaz bu tarz yazılarda. Bu arada verdiğin youtube linki farklı birine ait.Chris Lonsdale ciddi bir adamdır.Yöntemini sevmesem de ilginç gelmişti.Bu yöntemi ben geçmişte inceledim.Bazı yönlerini uygulamak sıkıntılı.Ki sanırım sen bu adamı kastetmiyorsun.Sanırım şunu kastediyorsun: https://www.youtube.com/watch?v=42-e2nntZ9M Sadece konuşma becerisi var burada.Diğer beceriler yok. 9.Dualingo ile öğrenememek bize özel değil.Kimse o siteyle DİL öğrenemez. Nedenini kısaca açıklayayım.Dil öğrenmek 4 temel beceridir.Bunlarda gelişmek gerek.Bu site 4 beceriyi tam olarak geliştirebilecek kapasitede değil. 10.Çok kullanıldığını biliyorum.Şunu özellikle düşünün. Siteye harcadığınız yüzlerce saat sonrasında sizi getirdiği seviye nedir? Lütfen bunu düşünü.Siz yüzlerce saat harcayınca hem zamanınız gidecek.Hem siz değil o site kazanacak.Sizin elinizde sadece basit bir düzeyde bilgi. 11.Ekşisözlük konusunda HAKLISINIZ.Birçok konuda ciddiye alınmayabilir.Hak veriyorum.Fakat bu gibi program,site konusunda yorumlar daha düzgün. Ama mesela dil öğrenme konusunda inanılmaz hatalar var. Ben Rusça öğrenirsen Rusça konusuna tüm yorumları OKUDUM. Rusça'ya çalışmamaya karar verdim.O kadar dili zor,öğrenilmez diye abartmışlar.İnsanın öğrenme istediğini kırıyorlar.Fakat bazı program ve siteler konusunda önemli bir bilgi kaynağı. Sonuç olarak uzun yazdım.Belki yazdıklarımı okumazsın. Sen bilirsin nasıl çalışırsan çalış. Eğer dualingo çalışıp bitirirsin bu foruma gel ve görüşlerini yaz.Bakalım birkaç ay sonra ne olacak? |
şöyle olursa, böyle olurdu .. türü düşünce biçiminden se belgeler ile açıklarsanız size inanmam oranım artar.
5günde ingilizce diye bir yönetem var bilirsiniz. 10-15 yıllık okul hayatı ile ingilizce konuşamayan insanlar nasıl 5 günde ingilizce konuş. (günü kurtaracak kadar.) siz yıllarca bir süren bir teknikle öğrenirsiniz konuşursunuz başka biri çıkar 3-5 ayda öğrenir yada uzun yazı diye okumadığınız yazdığım kısımda verdiğim örnek gibi 1 yılda 4 dil konuşmaya başlar. bu işin 1 tek doğru yöntemi olsaydı diğer yöntemler hiç var olmaz yada devam edemezdi. sizin dersane yöntemi uygulamışsınız, yöntemlerden sadece birisi ..o kadar. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 23 Mart 2017; 10:3:14 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 26 Mart 2017; 3:49:21 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 27 Mart 2017; 7:52:34 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi das Beste vom Besten -- 27 Mart 2017; 9:26:19 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbayrakoglu -- 12 Mayıs 2017; 18:11:47 > |
|