Şimdi Ara

almanca öğrenmek hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
7
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dil kursları bu konuda ne kadar yeterli?

almanyada erasmus olayı nasıl oluyor?

internetten ne kadar öğrenilebilir?

makine mühendisliği 1. sınıfı bitirdim c1 seviye ingilizcem var yanına bir de almanca koymak istiyorum. bunlar haricindeki tavsiyelere de açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 10 Ağustos 2017; 18:25:59 >

• çok teşekkürler inceliyorum hemen
  • almanca'yı konuşabilmek için mi yoksa cv için mi istediğine bağlı bu sorunun cevabı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightspunk kullanıcısına yanıt
    iş hayatı ve günlük konuşma için istiyorum yani bir nevi her ikisi de
  • Rez alayım bu sene Almanca hazırlık okuyacağım

• Hacettepe amt 3. sınıfa kadar okudum, 3 sene hazırlıkla birlikte = Ort kimse c1'e ulaşamadı sadece yazını Almanyada geçirenler ve 3. sınıfı Erasmusa gidenler bayağı öğrenmiş, yazın goethede eğitim alanlar acayip ilerletti vs, kendi çabalarınızla çok zor olduğunu dşünmekteyim belki ben tembelimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ispanyolca öğrenmek istiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • türkiyede çok derine girmeden temel bi eğitim alıp üzerine almanya veya avusturyada dil kursu yaparsan daha sağlıklı olur,çünkü sürekli pratik yapılmadan kolayca kavranabilicek bi dil değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    şuanki planım internetten kendime bir altyapı oluşturup sonrasında kursa ve daha sonra almanyada erasmusa gitmek
  • nightspunk kullanıcısına yanıt
    hocam almanyada ingilizce veya almanca erasmus planım var gitmeden önce nasıl biraz altyapı oluşturabilirim onu kavramaya çalışıyorum
  • Du

Du hast

Du hast mich du hast mich

Du hast mich gefraght und ich hab nicht gesaght

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCgn

Du

Du hast

bilmiyoruz diye yüzümüze mi vuruyorsun illa ingilizcemle mi döveyim seni
  • Almanca pratik isteyen bir dil. B1 diplomam var benim. Şu an B2 seviyelerindeyimdir. (Bu sene c1 sınavına giremedim. Üniversite sınavlarına hazırlandığımdan dolayı. Birazcık da unutmalar oldu tabii.) Kendine ait dil çalışma metodu varsa onu takip etmeni öneririm. Bazı kelimeler garip olabiliyor Almancada. O yüzden kelime defteri tutmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Günlük kalıplar da çok önem kazanıyor. Bolca dinleme alıştırması yapın çünkü Almanca kulağınıza farklı gelebilir ilk başlarda. Yabancılığı gidermeniz ve anlama düzeyinizi arttırmanız gerek. (internette bu tür alıştırmalar var.) Almanca kursuna gitmedim ama Goethe-Instıtut önerimdir. Birçok kişiden ismini duydum fakat yine de gitmeden önce iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Özveri ile uğraştığınız sürece kendinizi rahatlıkla geliştirebileceğiniz bir dil. Almanca'yı internetten çok fazla çalışmadım ama bir öğretmen yardımının olması daha iyi olacaktır. Bir yerden destek almanı hatta kaliteli bir kursa gitmeni öneririm. (Kursta sınıf ortamında pratik imkanı bulabilirsin, sosyalleşebilirsin ve aynı zamanda öğretmene de takıldığında sorabilirsin. Güzel avantajlar bunlar bence. Aynı zamanda Goethe Instıtut'te kursu devam eden kursiyerler için sertifika ve diploma sınavları daha ucuza geliyor diye biliyorum.) Almanya'da Erasmus fırsatın olursa kesinlikle kaçırma derim. Bir de oyun felan oynuyorsan kendine Alman serverlarında takılabilirsin. Alman bir oyun arkadaşı edinip sesli iletişim kurabilirsin. Pratiğine katkısı olur, kulağını iyileştirir ve günlük dile alışırsın. Almanca'nın bittiği yerde İngilizce devreye girer tabii Bu arada Almancada bir şey öğrenirken aaa İngilizcedeki gibiymiş demeni önermem Sonra karman çorman olabiliyor.

Başarılar şimdiden. Almanca birazcık komplike bir dil ama alışınca hiç zorlanmazsın. Önemli olan Almanca'ya giriş yapıp devam edebilmek

edit: Sorun olursa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GjRr1 -- 10 Ağustos 2017; 20:41:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

quote:

Orijinalden alıntı: TheCgn

Du

Du hast

bilmiyoruz diye yüzümüze mi vuruyorsun illa ingilizcemle mi döveyim seni

Hocam Rammstein adli grubun "Du hast" isimli sarkisinin sozleri bunlar benim de almancam cok iyi sayilmaz

https://youtu.be/W3q8Od5qJio

Ama ingilizce konusunda kendimi guveniyorum. WoW'da yabanci guild icinde (ts uzerinden) raid yapiyoruz cunku.

• kursa gitmeyi düşünüyorum ama bir yandan ortalama yapmaya çalıştığım için çekincem var o konuda. kursa daha az zaman ayırabilmek adına gitmeden önce pratik yapıp biraz hazırlıklı gitmeyi düşünüyorum. ayrıca oyunlara ilgim var biraz almancamı biraz geliştirirsem oyun dilini almanca oynayabilirim.
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    Dönem başlamadan 4-8 haftalık (bildiğim üzere goethe institut yılda 3 kez yoğun kurs düzenliyor. Haftada 4 gün 4 hafta sürecek şekilde. Dönem başlamadan birine dahil olsanız yol katedersiniz) kurslara gidebilirsiniz isterseniz. Sene içinde de haftasonu programına dahil olabilirsiniz. Önceden temel atıp gitmeniz de mantıklı olabilir. Dil ve dersi aynı anda özellikle derslere odaklanmak gerektiğinde yürütmek zor oluyor açıkçası. Kolay gelsin şimdiden. Yazın asılıp sene içinde yavaştan geliştirerek (unutmayacak kadar tekrar ve minik pratikler şeklinde) sonra bir dahaki yaz yine çullanabilirsiniz de. Dönem içinde seviyeyi sabit tutarsınız yani. Zaten erasmusa gittiğiniz an Almanca alır başını uçar gider Başarılar yine.
  • Goethe-Instıtut inceledim dediğiniz 4-8 haftalık kurslar vardı. 4 haftalık kurs için geç kalmışım bir sonraki de okulun başlama tarihiyle çakışıyor. sanırım seneye erteleyeceğim kurs işini o zamana kadar internetten bir şekilde geliştirmeye çalışırım. hem bu yaz ev tuttuk onun masrafıyla kurs ücreti birlikte hoş bir durum yaratmazdı ekonomik olarak. hayırlısı
  • Konuşmak için mutlaka maruz kalman lazım bence.

O nebensatz denen olaya 2 senedir alışamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada çalışma hayalin falan yoksa, sırf makine okuyacaksın diye almanca öğrenme bence Başka dillere yönelebilirsin. Zor dil hakkaten. Ha yok ben illaki almanca öğrenicem diyorsan, goethenin kurslarını ben de duymuştum.. Bir de DİM var kızılayda. Okuldaki hocamız veriyor dersleri. Orayı da bayağı övmüşlerdi. Mümin hocadan da yaz okulunda almanca aldım zaten, çok çok iyi bir insan.

Bir de c1 demişsin ama upper oluyor sanırım c1? İngilizceni çok çok daha ilerletmeni de tavsiye ederim ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Immortal King

Almanyada çalışma hayalin falan yoksa, sırf makine okuyacaksın diye almanca öğrenme bence Başka dillere yönelebilirsin. Zor dil hakkaten. Ha yok ben illaki almanca öğrenicem diyorsan, goethenin kurslarını ben de duymuştum.. Bir de DİM var kızılayda. Okuldaki hocamız veriyor dersleri. Orayı da bayağı övmüşlerdi. Mümin hocadan da yaz okulunda almanca aldım zaten, çok çok iyi bir insan.

Bir de c1 demişsin ama upper oluyor sanırım c1? İngilizceni çok çok daha ilerletmeni de tavsiye ederim ayrıca.

evet c1 upper oluyor. ingilizce için work and travel düşünüyorum. almanyada veya genel olarak yurtdışında çalışma planım var o yüzden almanca öğrenmek istiyorum. bir de dil öğrenmek zevkli geliyor. bildiğiniz gibi artık ingilizce bilmek bile standart haline geldi ekstra şeylere yönelmeye çalışıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.