Şimdi Ara

Alman vs Türk Genci (Resimden farkı bulunuz) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
782
Cevap
7
Favori
37.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: damage1000

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Türk genci ne kadar dürüst görüyorsunuz. Sağdaki kız tavlamak için kitap okuyor numarası yapıyor. Soldaki arkadaşımız gerçekten istediği şeyle meşgul oluyor ve kızların ilgisini çekmek gibi bir amacı yok. Adam gibi adam.

Alttaki mesajda onlar kalktıktan hemen sonra oraya oturup yine kitap okuyan bir kızın resmini de paylaşmıştım... O da erkekleri tavlamak için mi okuyordu?

İşte aklını cinsiyetlerle bozmuş bir düşünce daha...

Ergenlik işte böyle sığ bir düşünce veriyor insana.

Kız abazaysa biz ne yapalım krdş?

Git LOL oyununa geri dön kardeş, ya da Minecraft işte her neyse...

Eğlenmeyi öğren kardeş. Kitap okumaktan beynin mantara dönmüş.

Eğlenmek dediğin beynini oyunlarda, dizilerde ve Survivor gibi saçmalıklarda mı çürütmek?

Eğlenmek dediğin dünyayı gezmek olmalı, yeni diller, kültürler görmek... Spor yapmak olmalı.

Başkasının hayatını küçük ekranlarda görüp gurur duyacağına kendi hayatını filme çevir... Üç beş gerizekalının Survivor adasında yaptığı saçmalıkları izleyeceğine kendi hayatını Survivor gibi yaşa, çok gençsin daha geç değil...

Eğlenmekten kastım dalgaya almaktı. Troll mesajlarıma ciddi cevaplar verdin.

Televizyon izlediğim de yok benim. Sen kendini geliştirip benim seviyeme gel sonra konuşuruz bunları.

Pek sanmıyorum, senin seviyene ulaşıp trollemek için kırk fırın ekmek daha yemem gerek.

Aynen öyle. Keep moving forward bro. I believe in you.

I'm only interested in two things, and that's titties and beer.

• ne boş adamlar var forumda,gitmiş kitap okuyanı çekmiş al karşılaştır diyor la keko ben sana almanyada boş kovalayan bir sürü genç gösteririm uyuşturucu içen,fuhuş yaptıran

Orijinalden alıntı: fabrizo

ne boş adamlar var forumda,gitmiş kitap okuyanı çekmiş al karşılaştır diyor la keko ben sana almanyada boş kovalayan bir sürü genç gösteririm uyuşturucu içen,fuhuş yaptıran

Türkiye'de de kitap okuyan var...

Mesajı anlama sıkıntısı var galiba, okumuş olsaydın zaten böyle saçma bir yorum yapmazdın...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

ne boş adamlar var forumda,gitmiş kitap okuyanı çekmiş al karşılaştır diyor la keko ben sana almanyada boş kovalayan bir sürü genç gösteririm uyuşturucu içen,fuhuş yaptıran

Mesajı anlama sıkıntısı var galiba, okumuş olsaydın zaten böyle saçma bir yorum yapmazdın...

ne diyorsun ya ne saçmalıyorsun arkadaşım aklın sıra al bak türk insanı böyle elin almanı okuyor kültürlü falan demeye getirmişsin lafı işte,bende sana diyorum bunun tam tersi de var.Almanların hepsi böyle değil

mesajımı alıntılama muhattap da olma git bu saçma konularını başka yerlerde aç

• Theologist kullanıcısına yanıt
    he yani bu resimden iki ülkenin seviyesi belirleniyor öyle mi?

lan yürü git.

quote:

quote:

ne diyorsun ya ne saçmalıyorsun arkadaşım aklın sıra al bak türk insanı böyle elin almanı okuyor kültürlü falan demeye getirmişsin lafı işte,bende sana diyorum bunun tam tersi de var.Almanların hepsi böyle değil

mesajımı alıntılama muhattap da olma git bu saçma konularını başka yerlerde aç

Bu kadar gereksiz bir yorum zor görülür..

Bu sana bir şey anlatıyor mu?

Alman vs Türk Genci (Resimden farkı bulunuz)

Bu kadar alıngan olma, gözünü kapatarak hiç bir şey çözemezsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sagdaki kitap okuyor. Soldaki almis eline telefonu boyle sacma sapan konular acmak icin dh ye giriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: TheLoser1

Bilimsel veriler içeren kitaplar hariç kitap okumak da müzik dinlemek de telefonla oynamak da aynı şeydir. Kitap okuyarak ülkeyi kurtarmayı düşünüyorsanız simdiden vazgecebilirsiniz.

Kitap okumak hangi kitap olursa olsun beyinde diğer tüm aktivitelerden çok daha fazla etki yapıyor.

Bu çok iyi anlatır.

Hocam dediğim gibi insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz, konuyla ilgili birazcık bilimsel araştırmalara bakın insan en az okuyarak öğrenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 13 Ocak 2017; 16:9:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elcapitano

he yani bu resimden iki ülkenin seviyesi belirleniyor öyle mi?

lan yürü git.

Cahillik başa bela...

O resimdekinin gerçek olduğunun kanıtı senin bu mesajın ve benim şu alıntım....

• Türk gencimiz gayet beyfendi bir şekilde oturmuş sarı kafalı alman ise yolu kapatıyor ve insanların geçmesini engelliyor kitabıda gösteriş için okuyor şu rahatlığa bak insan beyfendi olur biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 13 Ocak 2017; 16:12:42 >

Orijinalden alıntı: instance

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

quote:

Niye telefondan kitap okunmuyor mu araştırma yapıl mıyor mu? Sordun mu ne yaptığını telefonda? Ben bunu Almanın kendini günümüz dünyasına adapte edemeyip geri kaldığını, teknoloji ve internetin nimetlerinden yeteri kadar faydalanamadığı şeklinde yorumluyorum

Ayrıca belki adamın sınavı var ve evde çalışmayıp sınavdan önce yolda ne kadar bakabilirsem kardır düşüncesiyle alel acele bakmaya çalışıyor. Bizimki ise günler öncesinden yaptığı plan, program ve çalışmanın verdiği rahatlıkla sınavına sakin stresiz bir şekilde gidiyor olabilir.

Yorumsuz

Avrupanın bizden geri kaldığının ispatı

Kaynak:http://www.ensonhaber.com/ak-parti-mitinginde-kadinlarin-satranc-kavgasi-video-2013-12-09.html

Kardeş lafın neresini anlamadın? Ben orda tüm Avrupadan mı bahsediyorum bir bak. Söz konusu gençden bahsediyorum. Yoksa tüm Almanlar atom parçalamıyor yani

Yav adam kitap okuyor yanındaki de büyük ihtimalle ister kabullenin ister kabullenmeyin Facebook,Twitter,İnstagram gibi bir yerde dolanıyor çok büyük ihtimal bariz bu hadi onu da geç arkadaş fotoğrafını çekmiş ondan sonra gelen bayan da orada oturmuş kitap okuyor ister genelleme yap ister genelleme yapma kabullenemediğiniz şey ne yazık ki almanya'dan ve bir çok avrupa ülkesinden çok çok geride kaldığımız. Bu ülkede Hasan Ali Yücel gibi bir adam Milli eğitim bakanlığı yaptı yıllar önce bir sürü klasiği Türkçeye çevirttirdi. Şu an ki milli eğitim bakanı bu zihniyette biri de mi biz gelip buna b.k atıyoruz yanlış anlama sadece sana söylemiyorum olayı kabullenemeyenlere sözüm ayrıca genelleme yapmasan bile o arkadaşın e-book olayından haberi olmadığını hiç ama hiç sanmıyorum onu da söyleyeyim.

Bir çok avrupa ülkesinden çok çok geride kaldığımız konusunda kesinlikle haklısın veriler ortada zaten kabullenmemek gibi bir durum yok. Ben işi şakaya vuruyorum tabi ama bizimkinin ne yaptığını da gerçekten bilmiyoruz. Ama şu da bir gerçek ki kitap okuma oranlarımız gerçekten çok düşük ha bu devirde kitap okumaktan daha önemli bir şey varsa da bu bilgilere online ulaşıp öğrenmektir. Artık genel kültürünü artırmak, bir şeyler öğrenmek için o kadar para verip tonlarca kitap almanın bir mantığı yok bunun çok daha kolay yolu var böylece istediğinden fazlasına bile ulaşabilirsin.

Günümüzde kitaplar maalesef birer hikaye, roman gibi edebi eser olmaktan öteye gidemeyecek tabi bu benim düşüncem kitapların önemi hala tartışılabilecek bir konu.

Dostum doğru diyorsun da bir Dostoyevski, Tolstoy'un sana vereceği sorgulama, hayat dersini hiçbirşey veremez.

Roman=Grinin 50 zıkkımı anlayışından vazgeçme zamanı geldi bence..

Hocam bana göre o kitaplar sadece türkçeyi daha iyi kullanmana ya da kelime hazineni geliştirmene yarayabilir. Felsefi düşünme ya da hayat dersi almaktan çok üreten, araştıran, bilgiye ulaşan ve kullanan, öğrenen daha gerçekçi ve akılcı düşünen bireyler olmamız gerektiğini dülünüyorum. Ama eğer o kitaplar seni gerçekten bilgiye ulaşmaya ya da bildiklerini sorgulamaya yönlendiriyosa o biraz farklı ama sanmıyorum ki bu kitaplar yeterince fazla olsun çoğunun yazılış amacı belli edebi sanat

Okumak...

İzlemek...

Hocam bu ne demek oluyor benim dediğimle ne alakası var açıklayabilir misin sanırım yanlış alıntı yaptınız

Yok yalnış alıntı yapmadım...

En kötü kitap bile en iyi filmden insana daha fazla fayda verir diye düşünüyorum...

Çünkü beyni çalışmaya itiyor.

Okumanın her türlüsü en iyi teknolojik cihazlardan araştırma yapmanın insanana kazandırdığı geniş bakış açısı ve yaratıcılıktan daha fazlasını veriyor.

Filmin şu sahnesi çok iyi özetliyor aslında.

Kardeşim öncelikle ben "izleyerek öğrenmeden" hiç bir zaman bahsetmedim bunu nerden çıkardın sadece bir şeyler öğrenmek için kitapkara eskisi kadar önem verilmemesi getektiğini ve edebi amaçla yazılan romanları okumaktan çok bilgi verici makaleler okumayı ona göre de internetten araştırmalar yapılması gerektiğini savunuyorum. Yani internet ortamında bir kitaptan çok daha fazla bilgiye ulaşabildiğin gibi bunları çok daha ucuza mal edebiliyorsun yoksa okumaya karşı çıkmıyorum ki ben.

İkincisi madem yeni bir konu açtın cevaplayayım. Eğitim, öğrenme ve öğrenme psikolojisi konularında bölümümden dolayı bayağı bir şey biliyorum. İnsan öğrenmesiyle ilgili onlarca bilimsel makale okudum ve hepsinde ortak olan şey altını çizerek vurgulamam gerekirse insanın en az okuyarak öğrendiğidir. Bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey yani boşuna hiç itiraz etmene gerek bile yok onun içindir ki eğitim sisteminde artık okuyarak öğrenmeden ziyada bir şeyler yaparak yaşayarak öğrenme üzerinde durulması gerekiyor. Tabi bu gerçekleştirilemiyorsa bile insanın görerek yani izleyerek ve işiterek öğrenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sonuç olarak hem öğrenilenlerin daha kalıcı olması hem de daha iyi öğrenme açısından izleme okumadan çok öndedir. Hele senin "okumanın her türlüsü en iyi teknolojik cihazlardan araştırma yapmanın kazandırdğı geniş bakış açısı ve yaratıcılıktan daha fazlasını veriyor" ifaden tamamen ama tamamen yanlış. Çünkü sen en düşük öğrenme aktivitesi olan okumayı en iyi öğrenme aktivitesi olan bizzat yaparak araştırarak öğrenmeden daha önde görüyorsun.

İzleme kesinlikle okumadan önce olamaz.

Bakın bir bilgiyi elde etmekten bahsetmiyoruz, yani ezberlemekten değil... Kitap okuyarak beyni geliştirmekten bahsediyoruz.

Bunun da nasıl etkili olduğunu yukarıda izlerken ve okurken beynin nasıl farklı aktivite sergilediğini paylaşan bilimsel veriler paylaştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

Milletin içinde kitap okumaya nasıl konsantre oluyor millet anlamıyorum. Belki kız düşürürüm ayağına, öyle milletin içinde ayakta kitap okuyor güya ergenus. Kitabın sonuna gelmiş bide

Orası bir oda... Kaldırım değil... Sesten izole edilmiş, Tren beklemek için insanların soğukta beklememesi için yapılmış ısıtıcı bulunan bir durak.

Ses yok yani, milletin içinde de okuyabilir, trenlerde her iki kişiden biri okuyor ortalama, diğeri de uyuyor genelde yorgunluktan dolayı.

Bunu her gün seyahat eden biri olarak söylüyorum.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheLoser1

Bilimsel veriler içeren kitaplar hariç kitap okumak da müzik dinlemek de telefonla oynamak da aynı şeydir. Kitap okuyarak ülkeyi kurtarmayı düşünüyorsanız simdiden vazgecebilirsiniz.

Kitap okumak hangi kitap olursa olsun beyinde diğer tüm aktivitelerden çok daha fazla etki yapıyor.

Bu çok iyi anlatır.

Hocam dediğim gibi insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz, konuyla ilgili birazcık bilimsel araştırmalara bakın insan en az okuyarak öğrenir

Dediğim gibi bir şey öğrenmekten değil, beyni geliştirmekten... Analiz, sentez ve kurgu yönünü güçlendirmekten bahsediyorum...

Her duyduğuna inanma, sosyal medya ile hayatını belirleme, sorgulama yeteniğinden yoksunluk, araştırma ihtiyacının ve nasıl yapılacağının bilinmemesi...

Bu sorunların hepsi okumamaktan kaynaklanıyor, çünkü kafa çalışmıyor.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    bu tablonun cehaletle ne alakası var çakma entel.. anca kendinizi kandırıp avutun, zaten faydanız yok boş yapıp zarar vermeyin ülkemize.

bu tablonun cehaletle ne alakası var çakma entel.. anca kendinizi kandırıp avutun, zaten faydanız yok boş yapıp zarar vermeyin ülkemize.

Bu tablonun tam olarak cehaletle alakası var... Dinin ilk emri OKU değil mi arkadaşım?

Okuyan kim? Türk mü yoksa Alman mı? Hangisi daha müslüman sence?

• Almana bak terbiyesiz herif yolu kapatmis evin mi la orasi yayilmis bunun yuzunden millet sari cizginin otesinden geciyodur

verdiğin örnek kadar saçma birisin.. gören duyanda bi halta yaradığını sanacak.. madem okuyan kesimsin bu zamana kadar vatana millete ne faydan oldu bi anlat bakalım.

Lafı kişisel alana mı getireceksin? Kendimi anlatma çabasına girmeme hiç gerek yok... Forumdan çoğu kişi biliyor zaten yıllardır neler yaptığımı çünkü buraya paralel yaşıyorum zaten. Couchsurfing, Yabancı Dil vs. vs. anlatmaya hiç gerek yok.

Verdiğim örnek değil ayrıca İSTATİSTİK!

Bunun gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Almana bak terbiyesiz herif yolu kapatmis evin mi la orasi yayilmis bunun yuzunden millet sari cizginin otesinden geciyodur

Yol değil orası oda şeklinde 4 tarafı kapalı, ısıtma ve ses izolasyonu sistemi olan bir durak.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.