Şimdi Ara

Alman vs Türk Genci (Resimden farkı bulunuz) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
782
Cevap
7
Favori
37.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: instance

quote:

Orijinalden alıntı: MichealCorleone

quote:

quote:

quote:

Niye telefondan kitap okunmuyor mu araştırma yapıl mıyor mu? Sordun mu ne yaptığını telefonda? Ben bunu Almanın kendini günümüz dünyasına adapte edemeyip geri kaldığını, teknoloji ve internetin nimetlerinden yeteri kadar faydalanamadığı şeklinde yorumluyorum

Ayrıca belki adamın sınavı var ve evde çalışmayıp sınavdan önce yolda ne kadar bakabilirsem kardır düşüncesiyle alel acele bakmaya çalışıyor. Bizimki ise günler öncesinden yaptığı plan, program ve çalışmanın verdiği rahatlıkla sınavına sakin stresiz bir şekilde gidiyor olabilir.

Yorumsuz

Avrupanın bizden geri kaldığının ispatı

Kaynak:http://www.ensonhaber.com/ak-parti-mitinginde-kadinlarin-satranc-kavgasi-video-2013-12-09.html

Kardeş lafın neresini anlamadın? Ben orda tüm Avrupadan mı bahsediyorum bir bak. Söz konusu gençden bahsediyorum. Yoksa tüm Almanlar atom parçalamıyor yani

Yav adam kitap okuyor yanındaki de büyük ihtimalle ister kabullenin ister kabullenmeyin Facebook,Twitter,İnstagram gibi bir yerde dolanıyor çok büyük ihtimal bariz bu hadi onu da geç arkadaş fotoğrafını çekmiş ondan sonra gelen bayan da orada oturmuş kitap okuyor ister genelleme yap ister genelleme yapma kabullenemediğiniz şey ne yazık ki almanya'dan ve bir çok avrupa ülkesinden çok çok geride kaldığımız. Bu ülkede Hasan Ali Yücel gibi bir adam Milli eğitim bakanlığı yaptı yıllar önce bir sürü klasiği Türkçeye çevirttirdi. Şu an ki milli eğitim bakanı bu zihniyette biri de mi biz gelip buna b.k atıyoruz yanlış anlama sadece sana söylemiyorum olayı kabullenemeyenlere sözüm ayrıca genelleme yapmasan bile o arkadaşın e-book olayından haberi olmadığını hiç ama hiç sanmıyorum onu da söyleyeyim.

Bir çok avrupa ülkesinden çok çok geride kaldığımız konusunda kesinlikle haklısın veriler ortada zaten kabullenmemek gibi bir durum yok. Ben işi şakaya vuruyorum tabi ama bizimkinin ne yaptığını da gerçekten bilmiyoruz. Ama şu da bir gerçek ki kitap okuma oranlarımız gerçekten çok düşük ha bu devirde kitap okumaktan daha önemli bir şey varsa da bu bilgilere online ulaşıp öğrenmektir. Artık genel kültürünü artırmak, bir şeyler öğrenmek için o kadar para verip tonlarca kitap almanın bir mantığı yok bunun çok daha kolay yolu var böylece istediğinden fazlasına bile ulaşabilirsin.

Günümüzde kitaplar maalesef birer hikaye, roman gibi edebi eser olmaktan öteye gidemeyecek tabi bu benim düşüncem kitapların önemi hala tartışılabilecek bir konu.

Dostum doğru diyorsun da bir Dostoyevski, Tolstoy'un sana vereceği sorgulama, hayat dersini hiçbirşey veremez.

Roman=Grinin 50 zıkkımı anlayışından vazgeçme zamanı geldi bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Bir Almanı, Türk'ten üstün gören ben TR vatandaşıyım demesin.
    Nedir bu Avrupa aşkınız anlamış değilim.

Objektif bakarsak merhamet-o da belki- dışında ortalama bir türkün bir avrupalıdan üstün bir yanı yoktur. Bunu bir türk olarak söylüyorum maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 12 Ocak 2017; 17:48:56 >

Orijinalden alıntı: Chiehsheshuai

Heyyt be bizimkine bak telefonundan rahat rahat kitap okuyor diğer alman kekosu gibi koca kitap taşımıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fatalrhymer77

Almansan sadece genlerden hayata 1-0 önde başlarsın.

Almanlar dünyada çorbaya tuz bile olamamış millettir. 1. ve 2. Dünya savaşlarında bozguna uğrayıp Amerika Birleşik Devletleri tarafından kontrol altına alınan, ABD'nin Avrupayı yönetmesi için sanayisi güçlendirilen bir millet/devlet'tir. Başını biraz kaldırdığında Volkswagen olayı gibi darbe indirilir yada uyarı verilir. Bağımsız değildir ABD Güdümündedir. He sorarsan şimdi bana peki Türkiye'de öyle değil mi diye, evet Türkiye'de öyleydi yakın zamana kadar.

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Niye telefondan kitap okunmuyor mu araştırma yapıl mıyor mu? Sordun mu ne yaptığını telefonda? Ben bunu Almanın kendini günümüz dünyasına adapte edemeyip geri kaldığını, teknoloji ve internetin nimetlerinden yeteri kadar faydalanamadığı şeklinde yorumluyorum

Ayrıca belki adamın sınavı var ve evde çalışmayıp sınavdan önce yolda ne kadar bakabilirsem kardır düşüncesiyle alel acele bakmaya çalışıyor. Bizimki ise günler öncesinden yaptığı plan, program ve çalışmanın verdiği rahatlıkla sınavına sakin stresiz bir şekilde gidiyor olabilir.

Yorumsuz

Avrupanın bizden geri kaldığının ispatı

Kaynak:http://www.ensonhaber.com/ak-parti-mitinginde-kadinlarin-satranc-kavgasi-video-2013-12-09.html

Kardeş lafın neresini anlamadın? Ben orda tüm Avrupadan mı bahsediyorum bir bak. Söz konusu gençden bahsediyorum. Yoksa tüm Almanlar atom parçalamıyor yani

Yav adam kitap okuyor yanındaki de büyük ihtimalle ister kabullenin ister kabullenmeyin Facebook,Twitter,İnstagram gibi bir yerde dolanıyor çok büyük ihtimal bariz bu hadi onu da geç arkadaş fotoğrafını çekmiş ondan sonra gelen bayan da orada oturmuş kitap okuyor ister genelleme yap ister genelleme yapma kabullenemediğiniz şey ne yazık ki almanya'dan ve bir çok avrupa ülkesinden çok çok geride kaldığımız. Bu ülkede Hasan Ali Yücel gibi bir adam Milli eğitim bakanlığı yaptı yıllar önce bir sürü klasiği Türkçeye çevirttirdi. Şu an ki milli eğitim bakanı bu zihniyette biri de mi biz gelip buna b.k atıyoruz yanlış anlama sadece sana söylemiyorum olayı kabullenemeyenlere sözüm ayrıca genelleme yapmasan bile o arkadaşın e-book olayından haberi olmadığını hiç ama hiç sanmıyorum onu da söyleyeyim.

Bir çok avrupa ülkesinden çok çok geride kaldığımız konusunda kesinlikle haklısın veriler ortada zaten kabullenmemek gibi bir durum yok. Ben işi şakaya vuruyorum tabi ama bizimkinin ne yaptığını da gerçekten bilmiyoruz. Ama şu da bir gerçek ki kitap okuma oranlarımız gerçekten çok düşük ha bu devirde kitap okumaktan daha önemli bir şey varsa da bu bilgilere online ulaşıp öğrenmektir. Artık genel kültürünü artırmak, bir şeyler öğrenmek için o kadar para verip tonlarca kitap almanın bir mantığı yok bunun çok daha kolay yolu var böylece istediğinden fazlasına bile ulaşabilirsin.

Günümüzde kitaplar maalesef birer hikaye, roman gibi edebi eser olmaktan öteye gidemeyecek tabi bu benim düşüncem kitapların önemi hala tartışılabilecek bir konu.

Dostum doğru diyorsun da bir Dostoyevski, Tolstoy'un sana vereceği sorgulama, hayat dersini hiçbirşey veremez.

Roman=Grinin 50 zıkkımı anlayışından vazgeçme zamanı geldi bence..

Hocam bana göre o kitaplar sadece türkçeyi daha iyi kullanmana ya da kelime hazineni geliştirmene yarayabilir. Felsefi düşünme ya da hayat dersi almaktan çok üreten, araştıran, bilgiye ulaşan ve kullanan, öğrenen daha gerçekçi ve akılcı düşünen bireyler olmamız gerektiğini dülünüyorum. Ama eğer o kitaplar seni gerçekten bilgiye ulaşmaya ya da bildiklerini sorgulamaya yönlendiriyosa o biraz farklı ama sanmıyorum ki bu kitaplar yeterince fazla olsun çoğunun yazılış amacı belli edebi sanat

• quote:

Türkiye'de öyleydi Dİ? SHSHHSHS

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
  • Toplu taşımada kitap okumam. Daha doğrusu okuyamam. Telefonla da uğraşamam. Midem bulanıyor çünkü.

Orijinalden alıntı: richardbozkurt

forumda dunya duzdur diyen arkadas yolla, 20 yasinda kitap okumasi gerekirken asigim oluyorum diyen ergene yolla , kiz meselesi ,ciddi diyene yolla

tabikide BMW, Mercedes, Audi, VW, Bosh ...almanyadan cikar turkiyedende bebek tecavuzcusu, berber, donerci, sapik, terorist cikar fark bu iste

Hocam berber ve dönerci ne alaka ?
    Bir Ölür, Bin Diriliriz.
  • quote:

forumda dunya duzdur diyen arkadas yolla, 20 yasinda kitap okumasi gerekirken asigim oluyorum diyen ergene yolla , kiz meselesi ,ciddi diyene yolla

tabikide BMW, Mercedes, Audi, VW, Bosh ...almanyadan cikar turkiyedende bebek tecavuzcusu, berber, donerci, sapik, terorist cikar fark bu iste

Bunu fark edebilmek güzel...

Burada sorunu tespit ettik, yani tembelliğimizi... Bizim büyük bir sorunumuz var, sosyal medya ile yaşayıp kalkıyoruz... Her duyduğumuza inanıyoruz, bunlardan arınıp teknolojiyi kitaplar lehine kullanmak, araştırmalar için değerlendirmek gerek ama bu da mümkün değil çünkü teknolojiye sosyal medya ile bağımlıyız gibi görünüyor.

Orijinalden alıntı: amyfm

fotoğrafı kitapla mı çektin? buraya kitapla mı girdin

Sence o elemanın telefonu yok mu?

Telefon veya bilgisayar kullanmak kötü bir şey değil... Nasıl kullanabildiğin önemli değil mi?

Neyse yaşın küçük diye düşünüyorum, yoksa böyle saçma bir iddia olmazdı.

Orijinalden alıntı: Subutay Noyan

Türk genci belki e-kitap okuyor

O biraz hikaye...

Yıllar önce telefon ve tabletle tanıştığımda ben de öyle düşünmüştüm ama bitirebildiğim tek seri Metal Fırtına serisi oldu...

Bunun böyle olmadığını sen de biliyorsun... Burada kaç kişi düzenli telefondan kitap okuyor ki? Ve bu ne kadar mümkün... Hepsi tartışılır.

Orijinalden alıntı: GiveMeYourLife

quote:

kardes almanya egitim sistemi bedeva olan , okumank isteyene sonuna kadar desten veren bir ulke ama almanyada 5 nesil turkelr bile hala ust duzey yonetici olacagina taksici, berber , donerci oluyor ,,kotulemiyorum bu meslekleri ama kardesim gel gorki bit toplumda %80 egitimli olmali en azindan ama bizimkiler %90 boyle bos mesleklerle ugrasiyor, ne dunyayi geizoyr ne kenini gelistiriyor nede bi mastir diplomasi var yoksa o mesleklere saygimiz var ama bir toplumun nerdeyse tamamina yakini bu mslekleri yaparsa anca ALMANLARIN kolesi gozuyle bakilir onlara , bak yahudilere, zamaninda almanyada soykirima ugrayan millet simdilerde almanyanin kralilar

In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the woman.

In God We Trust &amp; God Bless America

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GiveMeYourLife

quote:

kardes almanya egitim sistemi bedeva olan , okumank isteyene sonuna kadar desten veren bir ulke ama almanyada 5 nesil turkelr bile hala ust duzey yonetici olacagina taksici, berber , donerci oluyor ,,kotulemiyorum bu meslekleri ama kardesim gel gorki bit toplumda %80 egitimli olmali en azindan ama bizimkiler %90 boyle bos mesleklerle ugrasiyor, ne dunyayi geizoyr ne kenini gelistiriyor nede bi mastir diplomasi var yoksa o mesleklere saygimiz var ama bir toplumun nerdeyse tamamina yakini bu mslekleri yaparsa anca ALMANLARIN kolesi gozuyle bakilir onlara , bak yahudilere, zamaninda almanyada soykirima ugrayan millet simdilerde almanyanin kralilar

Tebrik ederim tamamen doğru bir tespit...

Kesinlikle

Bu aynen İstanbul'a anadolu'dan gelmiş, tüm hayatını orada geçirmiş ve bir defa olsun Boğaz'ı görmeyen insanlardan kolaylıkla anlaşılabilir.

İstanbul'da sadece 300 bin çocuk hayatında hiç deniz görmemiş... Bunun büyüklerini siz hesap edin

https://t24.com.tr/haber/ozdil-istanbulda-hic-deniz-gormemis-300-bin-cocuk-yasiyor-avrupaya-vize-kalkiyor-denince-ulke-seviyor,331716

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

alman kuran mı okuyor

Değil ama burada tanıdığım Almanların tamamı Kur'an okumuş...

Buradaki herkes kendine sorsun... Hiç baştan sona anlamı ile okuyan var mı?

• Telefonun kitaptan daha yararli oldugunu iddia ediyorum. Telefonda istedigin kaynaktan bilgiye ulasirsin ama kitaptaki bilgi tek dogrultudan gelir genelde. Ve kitap okuyanlarin ne kadari "kotu cocuk" okuyor ona da bakmak lazim.

Aynen bro. Mesela Türklerin klişesi şu şu memleketimizden fındık çıkar kaymak çıkar Almanlar ise şu şu memleketimizden ceo çıkar bilim adamı çıkar fark dağlar gibi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.