Şimdi Ara

Alman vs Türk Genci (Resimden farkı bulunuz) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
782
Cevap
7
Favori
37.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: instance

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Açıkçası gavaraci nickli arkadaşın attığı kocaman ve cok iyi hazırlanmış bir mesaj ve benim dünkü yaklaşık 2 saatlik cabalarim bile arkadaşa hatalarını gosteremediyse bence zorlamayın anlamıyor. 2+2=4 bile yalan yanlış bilgilerle savunulsa çok ciddi problem olur ama kendisi bunun farkında değil sanırım diyecek bir şey yok bence konunun çok da ciddiye alınacak bir yani kalmadı. Zaten hatırladığım kadariyla siyasi konularda da tekrar tekrar mesajlar atıp manipulasyon yapmaya çalışıyordu. Mesela Trump'in isidi Hilary ve Obama yarattı söylemini atıp duruyordu ama trump'in kastettigi şey çok farkliymis onu bile yeni öğrendim.

Doğru şeyi savunuyor olabilirsiniz ama bunu yalan yanlış bilgilerle savunamazsiniz bunu ciddi bir akademik makalede falan yaparsanız suç olur donanimhaberde sorun olmuyor olabilir ama yine de hoş bir davranış değil. Lütfen daha dikkatli olalım.

Çürüttüm diye paylaştığı kaynakların hiç bir şekilde geçerliliği yok... Ne bir referans ne bir geçerliliği yok. Bürokratik yalanlardan ibaret yani. Türkiye'de her 4 kişiden 1'inin düzenli kitap okuduğunu söylemek akıl ile dalga geçmektir. Çevrenize bakmanız hatta kendinize bakmanız bile yeterli.

Bakın Üniversite ve ders kitapları dahil %11 sayısının elde edildiği bir akademik çalışmanın sonucu.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ecoman.ktu.lt/index.php/Ekv/article/download/2190/1700&ved=0ahUKEwj79vPXzMTRAhUJ1RQKHYBaAxMQFggkMAE&usg=AFQjCNE_-vVIPrrw-73lDO-q7EhXfGa2jw&sig2=fBbWCafEQgA1d8WD6PVQhQ

Açıp okuyun...

Her şeye itiraz ettiniz, Almanya'nın Türkiye'den daha az okuduğunu iddia eden saçma bir şeye bile tutundunuz.

Şu son paragrafın nesini anlamadınız da gelip burada şahsi saldırı içine girdiniz?

Alman vs Türk Genci (Resimden farkı bulunuz)

Bana geçerli bir kaynak sunun...

Akademik kaynak getirin dediniz bakın koydum...

Gazetelere inanmıyorsunuz

Ulsulararası ajanslara inanmıyorsunuz

Tuik'e inanmıyorsunuz

Üniversitelerin araştırmalarına inanmıyorsunuz

Nedir sizi bu kadar iddialı yapan şey?

Ortaya koyun...

Bana Türkiye'de her 4 kişiden 1'i düzenli kitap okuyor diyip, kaynaksız gelen bir yazıyı kaynak göstermeyin... Aynı şekilde Dünya'da en çok Brezilya okuyor diye bir saçmalığı da sunmayın. Elle tutulur hiç bir yanı yok.

TÜİK in resmi açıklama yapmış bizim verimiz yok diye sen hala neyi savunuyorsun be

Gazetelerdeki verilerin de bir bir yalan olduğu ortaya çoktı 20, 30 yıl ömcesine ait veriler ve hepsi aynı oranları farklı kurumlar yapmış gibi gösteriyor

Sen de hemen balıklama atladın değil mi?

Tuik yalanlamış öyle mi?

Al işte bir FAİL daha...

Saflık ve cahillik çok zor bir durum...

www.tuik.gov.tr/basinOdasi/haberler/2016_66_20160531.pdf

http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=13133

Ayda kitap okumaya ayırdığımız süre 5 Saat

30 Günde sadece 5 saat

Kaynak neresi?

TUIK

Kaç defa FAİL olacaksın artık?

Bu oranlarda 30 GÜN içinde kaçımızın kitaba herhangi bir zaman ayırdığı!

Sen %0,01 okuyoruz verisini tüikindir diye yazdın ben de onu yalanladı diyorum artık zekandan şüphe etmeye başladım bak bunu gerçekten söylüyorum

Buyur Tüik in o verileri yalanladığı resmi açıklama. Burda kitap okuma oranımız 0.01 olmadığı bunlar bizim verilerimiz değildir diyor

http://www.tuik.gov.tr/basinOdasi/Tekzipler/Tekzip_20161114_2.pdf

Lafı nasıl da çeviriyorsun daha çnceki sayfalarda 0,01 okuma oranımız tüik in dedin bazı kaynakları bilmeden 2016 tüik verisidir diye gösterdin ama fail veren sensin zeki arkadaşım. Attığın tüik verisinde okuma oranımız %50 ye yakın gözüküyor sen ne demiştin dön bak bakalım

Ayrıca tüik bu çalışmayı 2005 ve 2015 te yaptı okuma oranlarıyla veya zamanlarıyla ilgili başka araştırması da yok

O kadar Fail oldun ki nereden vuracağını şaşırmışsın...

TUIK o verilerin kaynağı neresi diyor?

UNESCO

Unesco Tuik'ten çok daha güvenilir bir Uluslar Arası Kurum

O zaman problem yok.

Tuik'e güven çünkü onlar rakamları yalanlamıyor..

Sen mi yalanlıyorsun?

Arkadaşım o veriler seni yalanlayan arkadaşın da açıkladığı gibi 1986 yılına ait veriler olabilir, ya da yanlış anlaşılma nedeniyle ortaya çıkmış olabilir, ya da bir adamın salladığı veriler olabilir olabilir de olabilir. Orda Unesco nun verisidir yazdığına bakma sen.

Ama bence bunlar Unesco nun geçerliliğini yitirmiş 30-40 yıl öncesine ait verileri ve basın bu verileri kullanarak her yıl düzenli olarak haber yapıyor.

Çünki Unesco nun veri tabanında böyle bir araştırma yok. Evet arkadaşın dediği gibi yaptım ve google dan aratarak 2000li yıllardaki sitelerde bile o verilerin kullanıldığını gördüm yani %0,01 okuduğumuz oranı verisi gibi.

Eğer Unesco nun olduğunu iddia ettiğin bu %0,01 okuduğumuz ya da kitap okumaya yılda 1 dk ayırıyoruz ya da bir norveçli türkden 300 kat daha fazla okumaya zaman ayırıyor verilerini kanıtlayabilirsen üyeliğimi iptal edeceğime söz veriyorum çünkü ortada böyle bir veri yok.

O arkadaş gerçekten teşekkür ediyorum yazdıklarının hepsini detaylıca okudum

• quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John WICK

Tam terside olabilirdi dostum Alman telefona bakar Turk olan kitapta okuyabilirdi o zamanda konu acarmiydin.

Ama mentalite olarak haklisin bos islerle ugrasmayi girgiri seven bir milletiz uzakdogulu arkadaslarim var onlarla konusunca kendimi cok uzak hissediyorum yasadigim ulkenin kulturune karsi.

Almanya'da kütüphane kullanan sayısı 200 Milyon yıllık.

Türkiye'de kütüphane kullanan sayısı 20 Milyon yıllık.

Üniversite öğrencileri dışında kullanan neredeyse yok, onlar da zaten ödev için gidiyor.

Kitap okumaya giden universite ogrencilerinden biri benim.Ucretsiz diye gidiyorum o ayri mesele aksam yemeklerinden sonra 100 sayfa okur eve giderim.Evet cogunluk ders calismaya gidiyor.Ama orda turkiye kim soyliyimmi bir kisim kisa pantolon giyen 2li 3lu erkek arkadas gruplari var bunlar kizlarla tanismakmi, muhabbet etmekmi bu amacla gelenler var iste turkiye bunlardir dostum.Ben genetige bagliyorum her milletin bir genel karakteri var.

Amerikalilar yapar ya bu stereotype isini iste meksikalilar soyle ruslar boyle vesayre gercek olan bu kisaca.

Çok doğru tespit dostum...

Tüm bunlara rağmen bir kaç kişi kalkmış burada ısrarla Almanya'dan daha çok okuduğumuzu iddia edecek kadar mesnetsizleşebiliyor.

Görünen köy klavuz istemez ama bizim insanımız ısrarla görmek istemiyor bazı şeyleri.

Düşün ne kadar içler acısı bir durumda olduğumuzu... Sadece rakkamların farkı bile çok şey anlatmaya yetiyor.

471 Milyon Kitaba karşılık bizim 17 Milyon Kitabımız var

200 Milyon Kütüphane kullanana karşılık 20 Milyon (Bence 5 Milyon nitelikli bile yoktur) Kütüphane kullanan var

Evet dediğin manzaraları ben de sürekli görüyordum, sözde ders çalışmak için gelip kafeye parası yetmeyen ve kız kesmek için gelenleri...

Ve evet ödünç kitap bölümündeki memurun sinek avladığını...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Açıkçası gavaraci nickli arkadaşın attığı kocaman ve cok iyi hazırlanmış bir mesaj ve benim dünkü yaklaşık 2 saatlik cabalarim bile arkadaşa hatalarını gosteremediyse bence zorlamayın anlamıyor. 2+2=4 bile yalan yanlış bilgilerle savunulsa çok ciddi problem olur ama kendisi bunun farkında değil sanırım diyecek bir şey yok bence konunun çok da ciddiye alınacak bir yani kalmadı. Zaten hatırladığım kadariyla siyasi konularda da tekrar tekrar mesajlar atıp manipulasyon yapmaya çalışıyordu. Mesela Trump'in isidi Hilary ve Obama yarattı söylemini atıp duruyordu ama trump'in kastettigi şey çok farkliymis onu bile yeni öğrendim.

Doğru şeyi savunuyor olabilirsiniz ama bunu yalan yanlış bilgilerle savunamazsiniz bunu ciddi bir akademik makalede falan yaparsanız suç olur donanimhaberde sorun olmuyor olabilir ama yine de hoş bir davranış değil. Lütfen daha dikkatli olalım.

Çürüttüm diye paylaştığı kaynakların hiç bir şekilde geçerliliği yok... Ne bir referans ne bir geçerliliği yok. Bürokratik yalanlardan ibaret yani. Türkiye'de her 4 kişiden 1'inin düzenli kitap okuduğunu söylemek akıl ile dalga geçmektir. Çevrenize bakmanız hatta kendinize bakmanız bile yeterli.

Bakın Üniversite ve ders kitapları dahil %11 sayısının elde edildiği bir akademik çalışmanın sonucu.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.ecoman.ktu.lt/index.php/Ekv/article/download/2190/1700&ved=0ahUKEwj79vPXzMTRAhUJ1RQKHYBaAxMQFggkMAE&usg=AFQjCNE_-vVIPrrw-73lDO-q7EhXfGa2jw&sig2=fBbWCafEQgA1d8WD6PVQhQ

Açıp okuyun...

Her şeye itiraz ettiniz, Almanya'nın Türkiye'den daha az okuduğunu iddia eden saçma bir şeye bile tutundunuz.

Şu son paragrafın nesini anlamadınız da gelip burada şahsi saldırı içine girdiniz?

Bana geçerli bir kaynak sunun...

Akademik kaynak getirin dediniz bakın koydum...

Gazetelere inanmıyorsunuz

Ulsulararası ajanslara inanmıyorsunuz

Tuik'e inanmıyorsunuz

Üniversitelerin araştırmalarına inanmıyorsunuz

Nedir sizi bu kadar iddialı yapan şey?

Ortaya koyun...

Bana Türkiye'de her 4 kişiden 1'i düzenli kitap okuyor diyip, kaynaksız gelen bir yazıyı kaynak göstermeyin... Aynı şekilde Dünya'da en çok Brezilya okuyor diye bir saçmalığı da sunmayın. Elle tutulur hiç bir yanı yok.

TÜİK in resmi açıklama yapmış bizim verimiz yok diye sen hala neyi savunuyorsun be

Gazetelerdeki verilerin de bir bir yalan olduğu ortaya çoktı 20, 30 yıl ömcesine ait veriler ve hepsi aynı oranları farklı kurumlar yapmış gibi gösteriyor

Sen de hemen balıklama atladın değil mi?

Tuik yalanlamış öyle mi?

Al işte bir FAİL daha...

Saflık ve cahillik çok zor bir durum...

www.tuik.gov.tr/basinOdasi/haberler/2016_66_20160531.pdf

http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=13133

Ayda kitap okumaya ayırdığımız süre 5 Saat

30 Günde sadece 5 saat

Kaynak neresi?

TUIK

Kaç defa FAİL olacaksın artık?

Bu oranlarda 30 GÜN içinde kaçımızın kitaba herhangi bir zaman ayırdığı!

Sen %0,01 okuyoruz verisini tüikindir diye yazdın ben de onu yalanladı diyorum artık zekandan şüphe etmeye başladım bak bunu gerçekten söylüyorum

Buyur Tüik in o verileri yalanladığı resmi açıklama. Burda kitap okuma oranımız 0.01 olmadığı bunlar bizim verilerimiz değildir diyor

http://www.tuik.gov.tr/basinOdasi/Tekzipler/Tekzip_20161114_2.pdf

Lafı nasıl da çeviriyorsun daha çnceki sayfalarda 0,01 okuma oranımız tüik in dedin bazı kaynakları bilmeden 2016 tüik verisidir diye gösterdin ama fail veren sensin zeki arkadaşım. Attığın tüik verisinde okuma oranımız %50 ye yakın gözüküyor sen ne demiştin dön bak bakalım

Ayrıca tüik bu çalışmayı 2005 ve 2015 te yaptı okuma oranlarıyla veya zamanlarıyla ilgili başka araştırması da yok

O kadar Fail oldun ki nereden vuracağını şaşırmışsın...

TUIK o verilerin kaynağı neresi diyor?

UNESCO

Unesco Tuik'ten çok daha güvenilir bir Uluslar Arası Kurum

O zaman problem yok.

Tuik'e güven çünkü onlar rakamları yalanlamıyor..

Sen mi yalanlıyorsun?

Arkadaşım o veriler seni yalanlayan arkadaşın da açıkladığı gibi 1986 yılına ait veriler olabilir, ya da yanlış anlaşılma nedeniyle ortaya çıkmış olabilir, ya da bir adamın salladığı veriler olabilir olabilir de olabilir. Orda Unesco nun verisidir yazdığına bakma sen.

Ama bence bunlar Unesco nun geçerliliğini yitirmiş 30-40 yıl öncesine ait verileri ve basın bu verileri kullanarak her yıl düzenli olarak haber yapıyor.

Çünki Unesco nun veri tabanında böyle bir araştırma yok. Evet arkadaşın dediği gibi yaptım ve google dan aratarak 2000li yıllardaki sitelerde bile o verilerin kullanıldığını gördüm yani %0,01 okuduğumuz oranı verisi gibi.

Eğer Unesco nun olduğunu iddia ettiğin bu %0,01 okuduğumuz ya da kitap okumaya yılda 1 dk ayırıyoruz ya da bir norveçli türkden 300 kat daha fazla okumaya zaman ayırıyor verilerini kanıtlayabilirsen üyeliğimi iptal edeceğime söz veriyorum çünkü ortada böyle bir veri yok.

O arkadaş gerçekten teşekkür ediyorum yazdıklarının hepsini detaylıca okudum

Üyeliğini silmeye hazırlan... Biraz zamanın var... Az sonra Unesco'nun verisini buraya koyacağım...

Tıpkı Üniversite makaleleri gibi

Tıpkı İstatistik kurumlarının sonuçları gibi

Tıpkı Gazeteler gibi

Tıpkı rakamlar ve gerçekler gibi

• Nasıl bi yerde büyüdünüz bilmiyorum ama bizim lise atl olmasına rağmem sadece bizim sınıfta 3

4 kişi var sİzin hesabınıza göre istandulda 2-3 Bin kişi kitap okuyor sadece. Kitapçılara gidin haftada o kadar kitap satılıyodur istanbulda.
    "Ben haddimi bilirim.Varsın hak kapısını kimse çalmasın, dost bildiklerimizde vefa kalmasın, varsın selamımı kimse almasın...Olmaz bir zerresi mizanda heder SEN sevdiğini ALLAH için sev yeter. " Hz Mevlana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chiehsheshuai

Heyyt be bizimkine bak telefonundan rahat rahat kitap okuyor diğer alman kekosu gibi koca kitap taşımıyor

1111 artı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.kamudanhaber.net/m/meb/merkezi-sinavlar-h343301.html

• quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Nasıl bi yerde büyüdünüz bilmiyorum ama bizim lise atl olmasına rağmem sadece bizim sınıfta 3

4 kişi var sİzin hesabınıza göre istandulda 2-3 Bin kişi kitap okuyor sadece. Kitapçılara gidin haftada o kadar kitap satılıyodur istanbulda.

İstanbul bile öyleyse Türkiye'nin geri kalanını düşünemiyorum.

Türkiye Kütüphane kitap sayısı 17 Milyon

Almanya Kütüphane kitap sayısı 471 Milyon

Türkiye Kütüphane ziyaretçisi 20 Milyon

Almanya Kütüphane ziyaretçisi 200 Milyon

Her iki ülkenin nüfusu da 80 Milyon

Kaynaklar az yukarıda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 16 Ocak 2017; 1:39:52 >
  • Kendi kendinle çeliliyosun burda almanya ile türkiye arasında 10-15 kat var önxeki yazdıklarımda 1000 kat fark vardı. Kaldı ki kütüphaneye gitme oranıyla kitap okuma oranı anlaşılmaz. Yemek yemek için Restauranta gitme oranlarına bakrsanız almanlar bizden 20 kat fazla çıkabilir. Bundan dolayı almanlae bizim yediğimizin 20 katını mı yiyor diyeceğiz evde de kitap okunur alsığın kitabı arkaşınlada değişirsin ne satılan kitapla kitap okuma oranını bulabilirasin nede kütüphanedeki kitap sayısıyla.
    "Ben haddimi bilirim.Varsın hak kapısını kimse çalmasın, dost bildiklerimizde vefa kalmasın, varsın selamımı kimse almasın...Olmaz bir zerresi mizanda heder SEN sevdiğini ALLAH için sev yeter. " Hz Mevlana
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Kendi kendinle çeliliyosun burda almanya ile türkiye arasında 10-15 kat var önxeki yazdıklarımda 1000 kat fark vardı. Kaldı ki kütüphaneye gitme oranıyla kitap okuma oranı anlaşılmaz. Yemek yemek için Restauranta gitme oranlarına bakrsanız almanlar bizden 20 kat fazla çıkabilir. Bundan dolayı almanlae bizim yediğimizin 20 katını mı yiyor diyeceğiz evde de kitap okunur alsığın kitabı arkaşınlada değişirsin ne satılan kitapla kitap okuma oranını bulabilirasin nede kütüphanedeki kitap sayısıyla.

Rakamlar ve kaynaklar öyle söylüyor ben değil...

471 Milyona karşılık 17 Milyon yani arada 27 KAT var...

Evet Türkie ile Almanya arasında kitap okuma oranı olarak bundan çok daha fazla fark olmak zorunda.

Bunlar birer istatistik, kitaba verilen önemi gösterme açısından.

Kütüphane her iki ülkede de bedava ayrıca... Alman neden gitsin Türk neden gitmesin... Sebep?

Ayrıca 20 milyon ziyaretçi sayımızın çoğu karı kız tavlamak için gidiyor, ve bir çoğu da ödev hazırlamak için...

• Şunu izle...

Benim kendi iddiam değil bu haber.

Orijinalden alıntı: KortX

Tebrik ederim. Sizin gibi süper zekalar oldukça bu ülke daha da iyiye gider(!)... Babam dönerci ve onu suçlu gösterir gibi sapıkların, tecavüzcülerin arasına koyman, zekanı belli etmiş. Önce adam ol, sonra meslek sahibi olursun. O terörist dediğin adamların arasından bilgisayar mühendisleri, makine mühendisleri kısacası okumuş insanlar da çıkıyor. Geçen haberlerde birinin mesleğini söylemişti oradan biliyorum.

Yazık bir de o kadar artılayan var. Kafa yapısına bak ülkedeki

ilk okul mezunumuzun? oda acikca belirttim , donerciye kebabciya, berbere karsi degilim, babanda universite mezunu donerci olsun basimin ustunde yeri var ama toplumun %60 donercilik gibi vasfi olmayan bi is yapirsa orda bi sikinti var demektir, cok sokaga her sokakrta bir donerci var, ama her sokakta bi bilim adami yok, bi global turk markasi yok, bi profesor yok, anlatmak istedigim buydu ama sende ilk okul mezunuzun galiba tam anlayamamisssin, biraz kitap oku belki anlarsin

bence en az bi universite, veya iki yillik oku biseyler ogrenirsin, haa asil sitegim kendini gelistirip benim gibi amerikalara, japonayalara, korelelere gidip is yapman, gormen etkilesimde olman ama nerdeeeee

In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the woman.

In God We Trust &amp; God Bless America

• quote:

Orijinalden alıntı: selowan

Benim gittiğim oteldeki ruslar kahvaltidan gece 2 ye kadar durmadan içiyorlardi .Ayrica ruslarin bizim milletden 100kat daha sayko oldugu unutma

Sizinkiler Rusların varoşlarıymışsa demek ki

Türkiye İstatistik kurumu verileri diyorsan %47,3 kitap okumaya ayrılan zaman bence hiç fena sayılmaz.

Gazete haberlerinin yalan olduğu zaten çıktı ortaya

Şu ana kadar attığın tek gerçek bir veri var o da Almanya da ve türkiye de kütüphane yi kullanan sayısı fakat o da tek başına yeterli değil kitap okuma oranlarını kesinlikle kanıtlayamaz. Ancak bundan sonra şu sallamasyon verilerin yerine bunları kaynak olarak kullanabilirsin.

Ben senin yaptığın gibi hani bunun kaynakçası diye saçma bir şekilde itiraz etmiyeceğim böylesine büyük kurumların verilerine tabiki inanacağım.

Evet hala sözümün arkasındayım ama ayrıntılı yazıyorum tekrar, yoksa bak böyle çıktı yok şöyle çıktı deme

*Kaynak olarak attığın haberlerdeki gibi kitap okuma oranımız %0,01 olacak

*10 binde 1 kitap okuyoruz gibi bir ifade olacak

*Bir türkün kitap ayırdığı zamanın 300 katını Norveçli ayıracak.

*Yılda kitap okumaya ayırdığımız zaman 1 dk olacak

*Türkiye de yılda 7 bin kitap basılacak

*Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılrken Türkiye'de sadece 23 milyon olacak

Bunlardan birini bile bana kanıtlarsan sınırsız çizdireceğim evet. Çünkü bunları ben uydurmuyorum attığın gazete haberlerinde geçiyor hatta Unesco verisi diyorlar yanlız sakın bana 20-30 yıl önceki verileri gösterme şimdiden diyim. Çünkü o araştırmalar çoktan geçerliliğini yitirmiş olacak

Ayrıca bana trt nin videosunu atıyorsun, zaten onlar kaynak olarak Unesco diyor, ben ise tamam madem öyle kaynağı göster diyorum, 10 binde 1 kitap okuduğumuzu bilimsel olarak ispatla bana.

Peki ya eğer ki bu verileri ispatlayamazsan sen forumu bırakacak mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi instance -- 16 Ocak 2017; 10:58:57 >

• Biz ne diyoruz adam hâlâ ilkokul mezunu musun diyor. Bak tekrar ediyorum, okumakla adam olunmaz. Sadece meslek sahibi olursun, ileride kendin rahat edersin.

Benim hakkımda bile bilmeden ilkokul mezunu musun ya da aç az kitap oku anlarsın gibi cümleler kurarak zaten sen nasıl biri olduğunu belli ediyorsun. Benim senin hakkında söylemem gereken birşey yok. Bu arada üniversite okuyorum çok merak ediyorsan.

Bak, senin yazdığını da birebir yazım hatalarıyla beraber alıntılıyorum;

quote:

tabikide BMW, Mercedes, Audi, VW, Bosh ...almanyadan cikar turkiyedende bebek tecavuzcusu, berber, donerci, sapik, terorist cikar fark bu iste

Burada ben dönerciye, berbere laf etmedim deme. Eğer derdini anlatmada sıkıntı çekiyorsan, sen kitap oku. Buradan farklı bir anlam çıkaran olduğunu sanmıyorum.

Bu arada babam üniversite mezunu değil. Dönercilikte üniversite mezunu mu var da ben bilmiyorum?

Bunun için kızman gereken varsa, bilim adamlarının yurt dışına çıkmasını sağlayan bu ülkenin başına gelmiş tüm hükümetlerdir. Bunun için sırf günümüzdeki hükümete kızmak da yersizdir. Geçmiş hükümetlerden beri bu ülkede hiçbir şekilde bilime destek verilmiyor.

• Askerde sadece nobetlerle 600 sayfalık epub bitirdim

İkinci kere bile okumadım.

Olur böyle şeyler. Özü anlamak gerekir. Detaylarda anlamları kaçırmamalıyız.

Konuyada girmeyeli ne tartışma çıkmış.
    Siyaset meydanı programını okumuş gibi hissettim bir anda.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 16 Ocak 2017; 15:35:2 >

• niye millet en çok tv izliyor? bedava çünkü. Youtube'dan birşeyler izlemek e o da bedava. E-kitap indirmek, o tür sitelerde binlerce indirme sayısı görüyorum. Kitap okumamak değil sorun ögrenci bütçesi ile alamamak veya para ayıramak.
    Nüfüsa göre oranlanırsa "geçim derdinde olan millet kitap alamıyor" cümlesi bu konunun odak noktası olur.
    madem yorumumum bir kismini kesip yapistican gerisinde ne dedigimi ben yazim, " donerci berbere karsi degilim ama toplumun %80 boyle vasifsiz meslekler yapiyor , egitim seviyesi dusukse problem var "

buyur buda almanyadaki turkler iste boyleler

http://www.mynet.com/tv/turkler-almanya-caddelerini-karistirdi-vid-4101003/?utm_source=milliyet

In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the woman.

In God We Trust &amp; God Bless America
  • Sende derdini anlatma sıkıntısı var o zaman. Teröristle, tecavüzcüyle berberi dönerciyi aynı kefeye koyup yazan ben değilim. Sonra "bunlara karşı değilim ama" diyerek de üstünden topu atamazsın. Vasıfsız meslek yapabilir. Okul eğitimi alması, insanın kendisini kişisel olarak gelişmesini sağlamaz. Toşumun çoğu vasıfsız meslek yapıyorsa burada kızman gereken insanlar değil, geçmişten bugüne devleti yönetenlerdir. Bu ülkedeki eğitim seviyesine girmeyeceğim, zaten herkes ne olduğunu biliyor.

Ayrıca bir ara haberlerde 800.000 üniversiteli işsizin olduğu söylenmişti. Yani bu ülkede okumak para etmiyor. Bu yüzden milletin mesleğine laf edeceğine hükümetlerin bilime, sanayiye vermedikleri desteklere laf et. Bizden bilim adamı da çıkıyor. Ama bu ülkede duruyor mu? Hayır. Çoğu Amerika'ya gidiyor, bilime yatırım yapan ülkelere kaçıyorlar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.