Şimdi Ara

Allah Kimseyi 112 Düşürmesin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda çok aktif degilim şu sıralar kız arkadaşım ölümden döndü... Konu açmak şimdi nasip oldu
    Cumartesi günü ölümcül bir kaza gerçekleşti Ankara Çayyolunda minesera yolunda...
    2 Araç yolda gidiyoruduk arkadaşım aracı tek kullanıyordu ve yerler kötü lastikte yok... Hali ile tecrübesizlikten frene bastı ve....
    5 M elektrik direklerine devirdii agaçları yerinden biçip araç gözümüzün önünde belki 5 m havaya kalkıp orta refuje vurup yolun ortasında düştü...
    Biz son anda bir el freni ile kurtulduk ve araça koştumda. Kendisi agır yaralı kanlar içinde yatıyordu...
    Gelelim böyle ciddi bir kazada 112 yaklaşık 25 dk de geldi ve daha da komigi 112 merkezi ile aramızda 6 km var yada yok..
    Sonuç: Alla şükür kız arkadaşım burun ve elmacık kemignin kırılması ve dikişlerle atlattı...
    110: Dahada sıkanda kapılar açılmayınca araçı kesmeye karar verdi itfaiye ama... Aletlerini unutmuşlar neyse iman gücü ile kapıları eller yamultup araçtan çıkarttık...
    Kızı hastaneye kaldırdık... Bende araç başında durdum arkadaşlarım refakat etti...
    Yolun her yerine yag saçılmış ve yol jilet gibiydi bende itfaiyeye rica ettim. Abi yollar çok kötü tuzlanma yapılması gerek dedim(3 tane kaza atlattık) Bana verdigi cevab su bakarız yigen...
    derken adamlar kaçtı...
    Soruyorum size bu kadar basit mi yaşıyoruz?
    Neden kimse görevini yapmıyor?
    Yazık az daha kanamandan bir insan hayata gözünü yumabilirdi ve daha da kötüsü görevine yerine getirmeyen devlet kurumları....

• Hocam öncelikle geçmiş olsun kazayı yaşamak tanık olmak kötü bu arada tek taraflı düşünüyorsunuz 112 konusunda itfaiyenin aletleri unutması kabul edilemez ancak ambulans neden Geç gelir birincisi milletimiz ambulansa yol vermez kırmızı da durur arkadan ambulans geliyorsa ya ceza yersem diye yol vermez ve devletin ayıbı kazada şoför suçlu ise tüm masrafları ambulans şoförüne yıkmak adam can kurtarmak için yüksek hızlara çıkıyor biri yol vermese arkadan vursa duramayıp suç şoförde bunları eşim hemşire ve dolayısıyla birçok sağlık memuru ambulans şoförü arkadaşım var onlardan gördüklerim bizzat yaşadıklarım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

• Teşşekür ederim arkadaşlar çok şükür durumu çok iyi Allah korudu=)
    İyide hocam Ankara çayyolu küçük bir yer ve ambulans noktasıda mesa koruda. kaza yapılan yer minesera yani aslında yaklaşık 4 km falan var hatta. Bana kalırsa bu kadar geç gelmesi kabul edilemez...
    Hala kazanın şoku var üzerimde o Allah kimseye bu acıyı ve sahneyi yaşatmasın
  • Geçmiş olsun.

• ben olsam kendimi kaybederdim heralde ,geçmiş olsun
  • bakariz yigen diyen o memurun allah bin belasini versin

gecmis olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 112nin işe yaradığı tek zaman çok sıkışşık bir trafikte yolu yarıp gitmesi ve arkasına takılıp trafikten kurtulmanız. böylece ruhsal bir tedavi görüyorsunuz 112 sayesinde. onun dışında bir yere vaktinde geldiğini görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaçak kat

ben olsam kendimi kaybederdim heralde ,geçmiş olsun

Hocam öle bir anki... kaza olduktan sonra araça koştum ve aracın içinde kimseyi göremedim. ve içimden kesin dışarı camdan uçtu dedim... Etrafta ararken aracın ıcınde koltukların arasında sıkışmış gördüm... İnanın hiç panik yapmadım sanki tiyatro sahnesi gibiymiş davrandım.. Yolun kenarında park işcileri vardı kızı araban cıkartmak istediler ama izin vermedim 112 gelene kadar... Kimseyi araçın basına yaklaştırmadık ki... Kızcagız iyice panik olmasın...
    Neyseki sogukkanlı olmam işe yaradı desem dogrudur...
    Olay yerine Ablası o halde görünce ablasının bayılması ve diger kız arkadaşlarımın göz yaşları içinde hıçkıra hıçkıra aglaması adamı üzüyor desem dogurudur...
    Tekrardan sagolun arkadaşlar
    Kısa mesafede olsa KEMER TAKALIM. Kemer takılı olsaydı burnu bile kanamazdı...

• çok büyük geçmiş olsun.
  • GTS1907 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

Ancak ambulans konusunda yanlış düşünüyorsunuz. O istasyonda o an için ambulans yoktur yani o sırada başka bir vakaya çıkmıştır.

Ben doktorum ve 112'nin nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Ülkemizdeki tüm 112'ler kendilerine vaka verildikten sonra 1 dk içinde yola çıkmak zorundadır. Ve bu ciddi ciddi kontol ediliyor. Ancak yola çıktıktan sonra oraya ulaşmadaki zaman kaybı 112'nin suçu değil.

O kadar gereksiz olaylar için 112 ambulansı çağrılıyor ki duysanız inanmazsınız. Halkımız bu konuda hem cahil hem de art niyetli maalesef. Bu yüzden de ambulansa sizin gibi gerçekten ihtiyacı olanlarda mağdur oluyor.
  • Öncelikle gecmis olsun.112 de kayıt alındıktan sonra 1 dk icinde ekibin çıkmış olması gerekiyor.Eger çıkamadılar ise muhtemelen baska bir vakada olabilirler.bu baska vakaların bir cogu da gercek acil olmayan durumlar maalesef.Size uzakta baska bir ekip yönlendirmek durumunda kalmış olabilirler.Ambulanslar gps ile anlık hızlarına kadar takip ediliyor.Yine ihbardan ne kadar sonra yola çıktıkları da buradan anlaşılmakta.112 ekipleri icin kafanızda soru işareti olmasın.112 ekipleri oyle şeylerle uğraşıyor meşgul ediliyor ki neredeyse asıl islerini yapamaz hale geldiler..

Yine de Allah 112 ye muhtaç etmesin 112 yi de basımızdan eksik etmesin derim ben.

• çok büyük geçmiş olsun , allah kimsenin başına vermesin ..
  • Geçmiş olsun.

malesef burası türkiye halen insan hızmet saygı gerilerde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecay kullanıcısına yanıt
    18 sn. arayla aynı şeyleri yazmışız.
  • 184 ü arayın şikayet edin 25dk olduğuna eminseniz.

artık lastik taktırırsınız sanırım. geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Öncelikle gecmis olsun.112 de kayıt alındıktan sonra 1 dk icinde ekibin çıkmış olması gerekiyor.Eger çıkamadılar ise muhtemelen baska bir vakada olabilirler.bu baska vakaların bir cogu da gercek acil olmayan durumlar maalesef.Size uzakta baska bir ekip yönlendirmek durumunda kalmış olabilirler.Ambulanslar gps ile anlık hızlarına kadar takip ediliyor.Yine ihbardan ne kadar sonra yola çıktıkları da buradan anlaşılmakta.112 ekipleri icin kafanızda soru işareti olmasın.112 ekipleri oyle şeylerle uğraşıyor meşgul ediliyor ki neredeyse asıl islerini yapamaz hale geldiler..

Yine de Allah 112 ye muhtaç etmesin 112 yi de basımızdan eksik etmesin derim ben.

bende sizin yazacaklarınızı yazacaktım ama gerek kalmadı. 112 yi o kadar gereksiz yolluyorlar ki gerçek aciller böyle zor duruma düşüyor. arkadaşım 112 komuta merkezinde doktordu. müdürlüğün dediği aynen şöyle:"vatandaş ararsa ve evimin önünde ambulans görmek istiyorum derse yollayacaksın". belki bir vatandaşın basuru azmıştır. acilen hastaneye ambulansa gitmesi gerekiyordur.

• Konu sahibine gecmis olsun. Ancak bazı yanlışları düzeltmekte fayda var.
    1. Tüm ambulanslarda gps vardır. An be an takip edilirler.
    2. Çıkış süreleri gerek gps vasıtasıyla gerekse de habersiz denetleme vasıtası ile cok sıkı bir sekilde denetlenir
    3. Kaza mahallinin olduğu bölgeden sorumlu ambulans ekibi o anda başka bir vakada ise farklı istasyonlardan ekip görevlendirilir. Keske 1 ambulansa düşen kişi sayısı azaltılsa
    4. Canı pahasına çalışan 112 ekiplerinin emegini bir çırpıda karalamak hos degil
    5. Ambulans ekibi ile sıkıntı var ise gerek idari gerekse de adlı yonden şikayet, her vatandaşın hakkıdır. Bu yol secilebilirdi
    7. Sıkışmalı kazalara aks ekibi müdahale eder, her itfaiye aracında demirleri kesen alet ve kullanıcısı bulunmaz
    8. Konu yanlış yerde açılmış..

• o dayının sorumsuzluğu gerçekten bitirmiş olayı. bakarız yeğen ney yav.
    en kötü sen oradan az kum toprak atsaydın yağların üstüne. neyse aklına gelmemiştir o heyecanla.
    geçmiş olsun bu arada, Allah kimseye vermesin böyle kazalar.
  • geçmiş olsun, 21 kasımda kaza yaptık. kırmızıda geçen ... vurdum, kafayı hava yastığından kaldırdım, ağzımdaki kanı, dişleri tükürdüm ve yanımda oturan anneme baktım. kemikleri -6 taneymiş- kırıktı, beli ağrıyordu, onu sabit tuttum, sakinleştirdim, en fazla üç dakikada ambulans geldi. hastane uzak değildi ama arabadan inince direkt ambulansı görmeyi beklemiyordum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.