Şimdi Ara

Alkol ve Trafik Kontrolü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde trafik kontrolünde evrakları verip alkolmetreyi üfledim.Polis gerekli incelemeleri yaptıktan sonra tamam gidebilirsin dedi yalnız o ara bi kağıt imzalattı ince uzun bişeydi.Sonradan kafama takıldı.Bu rutin yapılan bişey mi sonra ceza filan gelmesin?

• Hocam alkol olsa seni bırakmazlardı öyle ehliyete el koyarlardı zaten.
    Başka bişeyden ceza da olmaz kanımca olsa sana da ceza tutanagı gibi bişey verirlerdi.
    Bende girdim alkol muayenesine ama bana bişey imzalatmamışlardı.
  • Yeniyim biraz ehliyete el koymalar ceza tutanakları filan pek bilgim yok.Ters giden bişey olmadı.Kontrole girdiğimin kanıtı olabilir mi acaba bu işlem.
  • Ne imzalattıklarını okumadın mı?

Ben 1 senede en az 15 kere alkol çevirmesine girmişimdir Ancak böyle bir kağıda imza atılması gibi birşey görmedim duymadım
  • İnce uzun bi kağıttı üzerinde ehliyet bilgilerim vardı sadece.
  • Ehliyetini yenimi aldın. Bununla alakalı birsey olabilir. Yada polislerin belli bir kotası var bunu tamamladıklarını ispat etmek için böyle birsey olabilir.

Yada sen anlayınca dinleyince sana bastılar cezayı :)
  • Sayın desiya haklı, gece çevirmelerinde hepsinde olmamakla beraber polis denetimi yaptığına dair kendi listesine işlediği ehliyet bilgilerinin karşısına imza attırıyor. Çünki çevirmeyi yaptık kayda değer birşey yok denipte kahvede okey de oynanabilir vs. de yapılabilir.Kendi ekibini kontrol desek daha da mantıklı olacak :) Saygılarımla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden imzalattılar diye gelip buraya sormak sence de biraz fazla komik olmamış mı? Uzunca bir şeydi demişsin. Yani güleceğim de millet uyuyor. İnsan bir okur, bir sorar nedir bu diye. Yazık.
  • Enteresan bende muayeneye denk geldim herhangi bir imzalama olmadı.
    Alo Trafiği arayıp bir sor istersen.
  • Evet yeni aldım.
    Önünde ayriyeten bi de defter vardı.Benden sonra gelen sürücünün de bilgilerini oraya yazıyordu.Fakat imza attı mı atmadı mı orasını göremeden ayrıldım ordan.Bi de her yer karanlık o kadar sıra var okumaya fırsatım olmadı.Göz ucuyla baktım işte ehliyet bilgileri yer alıyordu.
    Cezai bir durum olsaydı heralde orda bilgi verilir en kötü ihtimal ceza kağıdını elime iliştirip gönderirdiler.Sanırım söylediğiniz gibi kota meselesi...
    Ayrıca gelip burda sormak neden komik olsun yeniyiz dedik pek anlamıyoruz böyle şeylerden artistlik yapmaya gelince maşallah elinize kimse su dökemiyor.
    İyi niyetli arkadaşlara teşekkürler...
  • Benim başıma bi gece şehirlerarası yolda gelmişti. Hatta hız sınırlarını aşmış gidiyordum 120-130 km civarı, önümde de Focus vardı o da aşağı yukarı aynı hızla gidiyordu. Derken ilerde polis otosu, ışığı ve yolda da kukalar belirdi. Aha dedim gece radarına girdik. Adam önümdeki Focus'u geçirdi beni durdurdu tam diyecektim ki "o benden daha hızlı neden onu durdurmadın" diye ama gördüm ki radar falan değilmiş Adam ehliyeti aldı, merkeze plakayı soruşturdu, rutin kontrol olduğunu söyledi, defterlerine de imza attırdı ve beni bıraktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 24 Aralık 2009; 11:02:55 >
  • Aynen bazı arabaların geçmesine izin verildi.Fakat benim geldiğim istikamet biraz riskliydi.Arkalarda alkol alınabilecek pek fazla mekan var ve oradan çıkanlar polise yakalanmamak için sürekli bu yolu kullanır.Ben de işim gereği o yoldan geçince...
    Zaten alkol testi yapınca anladım ki durum bundan ibaret.Bende de plakayı merkeze sordu.Evrakları dikkatlice inceledi.
    Sonra da ''tamam gidebilirsin iyi akşamlar'' dedi.
  • bu uygulamayı asayiş ekipleride yapıyor. geçen pazar soğukta üşüyüp aracımızın sıcagından yararlanırken yanımıza gelen asayiş ekipleri kimliklerimizi istedi verdik TC kimlik no ile karakola sorgulatma yapıldı sonra kimlik no su ile isim soyisim bilgilerimizi bir bir belgeye yazdılar neden yazdıklarını sorduğumuzda bu belgedeki bilgiler ile sorgulatılan bilgilerin aynı olduğunu kanıtlamak için dedi memur arkadaş fakat bizden imza alınmadı

imzalıyacağınız her belgeyi iyice okuyup sonra imzalamanızı öneririm onlar sahte poliste olabilirdi
  • eski alkolmetreler sahısın alkolü 0.50 nın altında cıkarsa cıktı vermıyordu yenıler ıse kac olursa olsun cok cıktı verıyor onuda memurlar ımzalatmak zorunda bu sebepledir
  • quote:

Orijinalden alıntı: postacitr

eski alkolmetreler sahısın alkolü 0.50 nın altında cıkarsa cıktı vermıyordu yenıler ıse kac olursa olsun cok cıktı verıyor onuda memurlar ımzalatmak zorunda bu sebepledir

Evet,alkol testi ile alakalıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ballerium -- 24 Aralık 2009; 22:51:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ballerium

Evet yeni aldım.
    Önünde ayriyeten bi de defter vardı.Benden sonra gelen sürücünün de bilgilerini oraya yazıyordu.Fakat imza attı mı atmadı mı orasını göremeden ayrıldım ordan.Bi de her yer karanlık o kadar sıra var okumaya fırsatım olmadı.Göz ucuyla baktım işte ehliyet bilgileri yer alıyordu.
    Cezai bir durum olsaydı heralde orda bilgi verilir en kötü ihtimal ceza kağıdını elime iliştirip gönderirdiler.Sanırım söylediğiniz gibi kota meselesi...
    Ayrıca gelip burda sormak neden komik olsun yeniyiz dedik pek anlamıyoruz böyle şeylerden artistlik yapmaya gelince maşallah elinize kimse su dökemiyor.

Biz ona artistlik değil, bilinç diyoruz. Ne yaptığının farkında olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: Ballerium

Evet yeni aldım.

Biz ona artistlik değil, bilinç diyoruz. Ne yaptığının farkında olmak.

Vurgulamak istediğin nokta aslında güzel,evet ne yaptığının farkında olmak.
    Ama üslubun artistlik.

• 10 yıldır üflüyorum o alete daha bana da hiç denk gelmedi imza olayı . Alkolmetrede çok dikkat ettiğim olay ,memurun beyaz üfleme borusunu gözümün önünde plastik torbadan çıkartıp yenisini takması , birçok kez değiştirttim bu sebepten dolayı .

Ayrıca belirtmek isterim ki, 1 imza insanı ipe götürür ( bu olay için söylemiyorum genel olarak ), okumadığınız hiçbirşeye imza atmayın - Özellikle banka şubelerinde -
  • Orası öyle.
    Kağıt üzerinde sürücü imzası falan yazdığı için dikkatlice incelemedim.Trafik veye alkol kontrolü ile ilgili rutin bişeydir dedim.
    Merak ettiğim konu cezaların uygulanma şekliydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.