Şimdi Ara

alkalin piller sarj olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
71.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar alkalin piller sarj olurmu. eğer sarj olmuyorsa , sarja takılmasında ne gibi bir sakınca var acaba
    merak ediyorum. patlama yada yanma durumu olurmu?



  • Elektrotlar çinko ve manganez oksittir, elektrolit ise baziktir. Bu piller alkalin (bazik) ismini de buradan alır. Bu günlerde piyasada kolayca ve eskiye göre daha ucuz olarak bulunmaktadır. Bu piller oldukça güçlüdürler. Bu pillerin değişik markalardaki güçleri çoğu zaman birbirine benzer. Alkalin pillerin daha fazla güç sağlayan tipleri de vardır. Bunlar fotoğraf makinesi veya oyuncaklar gibi yüksek güç gerektiren araçlarda kullanılırlar. Kalem pil olarak normal tipleri 2400 mAh güç üretirler. Kullanılmadan beklendiğinde kendiliğinden boşalma hızı oldukça düşüktür. Bu tip pillerde genellikle son kullanma tarihi pilin üzerinde yazılıdır. Buradan da görebileceğiniz gibi bu piller rahatlıkla yedi yıl rafta bekleyebilir. Bu süreyi daha sağlıklı bir biçimde geçirmek istiyorsanız pilleri buzdolabında saklayabilirsiniz.
    Alkalin piller tekrar şarj edilemezler, fakat tekrar şarj edilebilen alkalin piller de üretilmektedir. Fakat ne tipte olursa olsun alkalin pillerin tekrar şarj edilmeleri ile verimli bir kullanım sağlanamaz.
    alintidir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japonlaryapiyo -- 19 Mart 2007; 0:11:23 >




  • şarj edemezsin, patlar da yanar da.
  • bence tehlikeli olabilir hiç deneme derim
  • bizzat denedim şarj aletinin içine sıçtı her tarafa akıttı patlama riskide vardır denemeyiniz ama piller şarj olmuştu
  • Şöyle bir alet buldum ve KONNOC bilinen bir marka. Alkalin pilleri 20 defaya kadar şarj edebiliyor. Satın almayı düşünüyorum. Satıcıya bir kaç soru sordum, cevabını bekliyorum.

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/konnoc-kcr-ak01-pil-sarj-cihazi-2-lr6-pil-62622352

    http://www.hat-elektronik.com.tr/shop/product_info.php/cPath/101/products_id/734?ShptsiD=a497b50057f9b818357bb369b860b0f8

    http://www.webdenal.com/flash-fc-515-pil-sarj-cihazi-alkaline-ni-mh-ni-cd-_474634.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acosan -- 21 Mayıs 2013; 14:53:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acosan

    Şöyle bir alet buldum ve KONNOC bilinen bir marka. Alkalin pilleri 20 defaya kadar şarj edebiliyor. Satın almayı düşünüyorum. Satıcıya bir kaç soru sordum, cevabını bekliyorum.

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/konnoc-kcr-ak01-pil-sarj-cihazi-2-lr6-pil-62622352

    http://www.hat-elektronik.com.tr/shop/product_info.php/cPath/101/products_id/734?ShptsiD=a497b50057f9b818357bb369b860b0f8

    http://www.webdenal.com/flash-fc-515-pil-sarj-cihazi-alkaline-ni-mh-ni-cd-_474634.html







    Biraz geç oldu ama acaba aldınız mı?




  • Hayır, almadım. Bana özelden mesaj atabilirdiniz, konu hortlamış oldu. Gitti gidiyorda hâlâ benzer bir şarj aleti satılıyor, fiyatı 32.80 TL.
  • Dostum alkalin pil ile ilgili sorduğun sorunun cevabınıwww.pilsitesi.com sitesinde bulabilirsin türkiye'de pil konusunda en iyi firma diyebilirim.
  • acosan kullanıcısına yanıt
    Konu hortlasa ne olur ki kanka? ben de bunu anlamıyorum. İnsan yeni görmüş yazmış olabilir, ne güzel işte konu devam ediyor?..
  • Logitech m590 mouse'un pili bitti, elimde hazırda şarjlı pil vardı ama tekli kullanmak istemedim.

    Mouse'la birlikte gelen GP marka alkalin pili şarj cihazına taktım 60 dk sonra çıkarttım. (pil şarj etmek için aynı anda iki pil takmak gerektiğinden bir de bim'in alkalin boşalmış bitmiş pilini yanına taktım.)

    Sadece gp marka alkalin pili mouse'a takarak denediğimde pil şarj olmuştu. (mouse pil seviyesini 3 kademe olarak bilgisayar arayüzünde gösteriyor, 1 kademe şark olmuş gösteriyor.) Yaptığım riskli bir şeydi tereddüt ettim, ama şarj olurken takip ettim. Zaten şarj cihazı da (duracell marka) yaklaşık 1 saat sonra uyarı vermeye başlıyor, uygunsuz pil diyor. İşte o uyarı gelene kadar 1 saat şarj ettim, kısa süreli ihtiyacımı gördü.

    Bazı forumlarda, sitelerde, youtube videoları altında patladığını söyleyenler olmuş. Acaba alkalin pil sanıp çinko-karbon pil mi takıp patlattılar, yani alkalin kullandıklarına eminler mi en çok bunu merak ettim. Ayrıca çok uzun süre şarjda bırakınca ve aynı alkalin pili 5-6 kereden fazla şarj edince yapısının bozulduğu, aktığı da söylenmiş. Abartmamak gerek ve çok masum bir işlem değil, riskli olduğu apaçık.

    Belki bir süre sonra yine 1'er saatlik şarj yapmayı denerim. (1 saat şarj sırasında ısınma olmamıştı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 16 Haziran 2020; 22:22:56 >




  • Mrtcn333 kullanıcısına yanıt

    abi konu açılalı 14 yıl geçmiş...

  • Mytharrow75 M kullanıcısına yanıt

    O zaman halay çekelim  

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt

    bir yerden okuduğuma göre 50 ma akım şiddetini geçmemek şartıyla dolabiliyormuş , daha yüksek akımla doldurmak patlatıyor bizzat denedim.fakat her dolumda kapasitesi düşüyormuş. %90 , %80 , %70 gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.