4:3 çekim yapan bir dijital kameram var.. Bunu bilgisayara aktartım şimdi ise elimdeki görüntüyü 16:9 formatına çevirmek istiyorum.. Bunu görüntünün altına ve üstüne kaşlar ekleyerek yapmak istiyorum, bu şekilde görüntü kaybı olacağını biliyorum ancak yapabileceğim en kolay yol bu.. Bu kaşları görüntünün üzerine hangi programla ve nasıl ekleyebilirim? Elimde Adobe Premier Pro ve After Effects bulunmaktadır.. Acil yardım ederseniz sevinirim.
kaştan kasıt ne onu anlamadm? ama adobe da çıkış formatını ayarlama kısmından yapabilirsin. çözücü format ayarlarının yapıldığı yerde çıkış çözünürlüğü var
Widescreen film izlediğinde ekranın altında üstünde çıkan bantlar kaş olarak kasdettiğim şey.. Bunları görüntüye nasıl ekleyebilirim? Progamda tam olarak hangi sekmelere girmem gerektiğini sölersen çok iyi olur..
adobe premiere programındaki clip (yanlış hatırlamıyorsam) efektini kullanarak halledebilirsin. kolay gelsin...
Adobe premierde her actigin videoda motion ozelligi vardir o degeri %88 yaparsan ustlerden basik yanlardan crop seklini alir. Yani 4:3 ratio olan filmin 16.9 gibi gorunur ama orjinali gibi olmaz goruntuden kayip olur..dedigin gibi ust ve altta siyah barlar olusur.
Bunu yapmak istiyorsan en basiti kamerana genis aci cekim yapmak icin lens al daha sonra yukardaki islemi uyguladiginda orjinaline cok yakin 16.9 ratio elde edersin boylede olur ama dedigim gibi az biraz kayipla.
kolay gelsin.
adobe premiere pro 2.0 ile görüntünü kaşlamak istersen:
video effects den four-point garbage matte efektini time line a sütükleyerek videona ekle.
efekti aç ve değerleri aşağıdaki gibi değiştir.
üst sol ve sağ değerlerini 70,0
alt sol ve sağ değerlerini 506,0
görüntün kaşlanacaktır.
görüntü alanından kaybedersin ama sanırım kaliteden taviz vermemiş olursun.