Şimdi Ara

Aliexpress Ana Konu • (1316. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43.135
Cevap
1.467
Favori
3.005.853
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13141315131613171318
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normalde yok ama bazı ptt'ler öyle düşünmüyor mesela benim yeni başıma gelmiş bir bir olayı alatayım. Yaklaşık 45 gün önce aliexpressten aldığım led ampül gümrükten sorunsuzca geçti istanbula gelmiş oradan da x şehrine gelmiş ama bana bir türlü gelmiyor ürün takipli olduğu için arada bakıyorum 15 gün yattı o ptt şubesinde aradım aradım bir Allah'ın kulu açmıyor bir tane muhattap yok en sonunda şikayet ettim merkeze onlar da cevap olarak şunu göndermişler.

..........nolu gönderi ile ilgili "gönderilerin alıcılarına teslim edilene kadar mülkiyet hakkı göndericiye aittir" kuralı gereği gönderici tarafından ülkesinden reklamasyon(araştırma) formu doldurulması gerekmekte olup, satış sitesinden alınmış bir gönderi ise satıcıdan para iadesi yada tekrar gönderilmesi talebinden bulunulması gerekmektedir. İyi günler dileriz.

Böyle bir yazı uydurmuş PTT merkez sonra da utanmadan telefon açıyorlar sorununuz çözüldümü diye, hanımefendi dedim siz sorunumu çözmediniz ki , yasaklı bir ürün almamışım bu ürün gümrükten geçmiş istanbul'dan geçmiş ama başka bir şehirdeki bir ptt şubesinden geçememiş ürünüme el koyduğunuz ortada dedim, bana birşey yapamıyoruz siparişinizi iptal edin yada ücret iadesini talep edin dedi, yani el koyduklarını teyit etti.

Normalde bu tip şeyler olmaz ben yıllardır aliexpressten alışveriş yaparım ilk kez bir üründe başıma bu geldi, ürün takipli olmasaydı belki haberim bile olmayacaktı, yani ptt güvenli falan değil gümrükten geçse de yurtiçinde ürüne el koyuyorlar garantisi falan da yok bu sorun herzaman olmaz ama olabiliyor da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber tech -- 30 Ocak 2018; 14:59:26 >

• cyber tech C kullanıcısına yanıt
    Kaç tane ürünüme çöktüler resmen benimde , Bir şey alırken önce buradaki fiyatlara bakıyorum arada çok fark yoksa alıyorum buradan. Artık takipsiz ürün almıyorum olan zamanıma oluyor. çok güzel anıyorum her gün lanet kurumu, Aras kargo falan dediler yaş oldu sanırım o işte. Şuan gelmesini beklediğim 3 ürün var bakalım artık , kimse çökmez ise gelecek umarım.
  • Buradan konuyu takip edenlere bir uyarıda bulunayım. Ali Express hastalıktır dikkat edin arkadaşlar:)
    O kadar fazla ürün olunca kendilerini kaybediyorlar. Ben her ay dayanamayıp sipariş veriyorum, sonra sipariş eve gelince hatırlıyorum. İnsanın kendisini durdurmayı bilmesi gerekiyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zheyna -- 30 Ocak 2018; 17:54:10 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. alttaki kulaklık nasıldır. baya sipariş var. burada alan kullanan ve yorumunu paylaşacak sevimli arkadaşlar var mı.
    teşekkürler.
    www.kisa.link
    AliExpress.com
    https://www.kisa.link/760w

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoodGuy -- 30 Ocak 2018; 22:24:11 >

• FTaze kullanıcısına yanıt
    Yorumlar olumlu sıkıntı olmaz heralde.

Xiaomi resmi sayfasından alın daha güvenilir

Xiaomi Online Store

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMoVe -- 31 Ocak 2018; 5:14:55 >

• WoodGuy kullanıcısına yanıt
    Markayı hiç duymadım, onun yerine Awei 920bl modeli var benzer bir ürün.
    Fiyatı 7-8 dolar aralığında, tabi GB den bakmanız lazım alide uygun bulunmayabilir.

Ürüne GB den bakmanızı tavsiye ederim, fiyat daha uygun olur GB de ürünler orijinaldır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Monitör 240 hz Kasa Msi 100R Anakart Msi z490 tomahawk
    Ram Kingston 2x8 gb CL 15 3000 mhz SSD Samsung 970 evo 250 gb plus İşlemci i5 10600kf ekran kartı gtx 970 Güç kaynağı Seasonic FOCUS PLUS 650W 80+ GOLD Tam Modüler Güç Kaynağı işlemci soğutucu fuma 2
  • Kardeşimin telefonundan 4 dolarlık kupon kullanıp, mifa a10 100liraya aldım. İnş sağ salim elime ulaşır

Bir de özel mesaj olarak turkey post ile göndermesini rica ettim bakalım ne kadar sürecek:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Aslında bu tamamen bulunduğunuz bölgenin ptt si ile alakalı İstanbula ptt ye giren bir ürün 2 gün içinde benim elimde oluyor Samsun'da oturuyorum bu arada dağıtıma gelen kişi de evde kimseyi bulamazsa arıyor soruyor nereye bırakayım diyor ancak şöyle birşey var ürünler takipli de olsa ptt de bir durum olursa kaybolursa veya biri üstüne bile çökse hiçbir hakkımız yok çok kolay sıyrılabiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: zheyna

Buradan konuyu takip edenlere bir uyarıda bulunayım. Ali Express hastalıktır dikkat edin arkadaşlar:)
    O kadar fazla ürün olunca kendilerini kaybediyorlar. Ben her ay dayanamayıp sipariş veriyorum, sonra sipariş eve gelince hatırlıyorum. İnsanın kendisini durdurmayı bilmesi gerekiyor:)

Ben AliExpress yerine Gearbest konusunu takip etmeye başladım, harcama miktarim daha da artti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bulunduğumuz bölge değil de başka bir ilin ptt'si bizi bu duruma soktu, ürün ellerine ulaştı bulunduğumuz ile göndermediler, kargo şirketlerindeki aktarma gibi düşünün aktarma yapmadılar, yoksa ürün gelmiş olsa ptt de beni tanıyor postacılar da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ocak 2018; 15:11:32 >

Yurt dışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor.

Söz konusu oran 2016 yılı sonlarında 75 eurodan 30 euroya çekilmişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilgili karar Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu.

Avrupa Birliği ülkelerinde de genel olarak bu oran 22 euro olarak uygulanıyor.
    15 günlük geçiş dönemi olacak

Mevcut limit olan 30 euro sınırını gözeterek sipariş vermiş olan alıcıların işlemlerinin tamamlanması ile posta ve hızlı kargo operatörlerinin kendi sistem ve iş akışlarını söz konusu değişikliğe uyarlayabilmesi amacıyla 15 günlük geçiş dönemi de öngörülüyor

• 
Sayfa: önceki 13141315131613171318
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.