Şimdi Ara

Alien: Earth (2025) | FX | Noah Hawley & Ridley Scott (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
352
Cevap
6
Favori
10.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 bölüm düşmüş. Haftalık mı izlesem yoksa biriktirsem mi ikilemi. Muhtemelen haftalık izleyeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    biraber bari 10-20 dk da olsa gemide olanları bi gösterseydiniz ya,

Spoiler,

eski alien'lar böyle değildi,yeniler from'daki yaratıklar gibi 2 dk'da 20 kişiyi param parça ediyor. 
  • FX’in vizyoner külliyatına Fargo gibi bir kültün izinden başyapıt çıkaran, Marvel’ın karmaşık hikayelerinden Legion ile özel bir kitle yaratan Noah Hawley Alien franchise’ına da kendi klasına yakışır şekilde dokunmuş. Hem yenilikçi hem saygılı bir açılış ile yılın en iyilerinden. Bence beklediğimize değdi. Yanlış ellerde çöp olacak bir miras yetenekli bir ekiple buluşunca çok özel anlatımlar sunacak belli ki.

Ben beğendim. A.I. oyununun havası var. Görsellik olarak iyi, dizide anlatılana göre çevresel büyüklük bayağı küçük görünüyor bence. Yani daha heybetli bi ortam dizaynları beklerdim. Bazı tuhaflıklar daha var ama neyse, sonraki bölümler toplanır umarım.

Puanım 10/7.5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

- Sinematik görsellik üst seviye, yeşil perde ve cgi boğmadan eski usul bir sürü tasarım mekan ve pratik efektler var, Alien baya tok duruyor, animatronik kullanmışlar, karakterlerin kıyafetleri,makyajları,döktüğü tere kadar eski usul kullanmak gerçekciliği arttırmış çok emek ve para harcanmış belliki

- Gore öğeler bir hayli fazla Alien ın nasıl bir katil olduğu çok iyi gözler önüne seriliyor

- Androidler, yapay zeka, zihin aktarımı gibi geleceğimizin karanlık bilimkuru yansımaları baya kafamızı yoracak gibi dizide

- İlk iki filmdeki ve Alien İsolotion oyunundaki retro tasarımların kullanılmasıda harika olmuş, Alien Romulus da bu yoldan gitmiş ve etkili olmuştu

Eleştirel olarak bakarsam... Zaman dilimi uygun olmasına karşın, diğer filmlerle bir bağlantı kurulamıyor şu anlık... Kronolojik olarak kendinden sonra geçen filmlerde olmayan evrende hiç karşımıza çıkmayan yaratıklar ve gelişmiş silahlar vardı gemide bakalım bunlara bir açıklama gelir mi

Beklentilerim... Mandolorian daki Luke gibi burdada bir yerlerde Ripley i görmek hoş olur, ilk filmdeki düşmüş mühendis gemisine artık bir açıklama gelmeli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• adam emek harcamış, helal olsun.
    müzik, çekim kalitesi, seride işlenenlerden farklı konuların gizemi, herşey kıvamında olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 14 Ağustos 2025; 1:17:7 >
  • hadi crt ekranları geçtim ama 2100 bilmem kaç yılında ışıklı glock kullanılıyor bi ışıklı ayakkabılar eksik.

vector m4 steyr aug felan da var

bir türlü ısınamadım zoraki kült alien e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 14 Ağustos 2025; 5:51:17 >

" - Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur. "
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

hadi crt ekranları geçtim ama 2100 bilmem kaç yılında ışıklı glock kullanılıyor bi ışıklı ayakkabılar eksik.

vector m4 steyr aug felan da var

bir türlü ısınamadım zoraki kült alien e

Bizde hallen, akrep yelkovan saat kullanıyoz, 40 senelik evlerde oturup, 100 sene öncesinin icatlarını kullanıyoruz biraz böyle bak

Noah Hawley Wendy'nin babası rolünde saliselik görünüyor bu arada, fark eden oldu mu?

Yalnız tek endişem, ilk bölümün uzun da sayılabilecek süresine rağmen fazlasıyla yoğun ve hızlı ilerlemiş olması oldu. Gemide geçen kısımlar biraz daha uzun tutulabilir miydi, gemi ilk bölümden dünyaya çarpmasa daha mı iyiydi, gelecek 7 bölümün içini de ilk bölüm kadar doldurabilecekler mi şüpheli elbette ancak kalan bölümlerin yönetmeni Dana Gonzales deneyimli bir görüntü yönetmeniymiş ve Fargo dizisinde de üç beş bölüm yönetmiş. Beklenti yüksek o yüzden.

Orijinalden alıntı: Moldova_lover

Umarım güzel bir dizi olur ama

Spoiler,

biraber bari 10-20 dk da olsa gemide olanları bi gösterseydiniz ya,
    Ona değinecekler muhtemelen baya flash back olur dizide bence

umarım yoksa orası çok havada kaldı. Damdan düşer gibi diziye daldık.

• Dizi geçtiği yıl boşa değil bence konu derinleşecektir... İlk filmdeki uzay gemisi Nostromo bu dizinin geçtiği yıl yani 2120 de dünyadan ayrılacak, bence bu olaylar Nostromo nun görevini tetikleyen şeyler olacak, ilk filmdeki android in Alien hakkında bildikleri vs buraya bağlanırsa çok iyi olur, güzel bir deepfake ile Ripley ide görürsek tadından yenmez ayrıca dizideki gemi Maginot 2055 yılında dünyadan ayrılmış buda Weyland şirketinin ilk uzay araştırma gemilerinden biri olabilir yani Prometheus dan da önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Ağustos 2025; 12:27:21 >
  • Alienında içine ettniz tebrikler. rezalet.
    Bir sürü saçmalık var
    Bunu çekerken nasıl dikkat etmiyorsunız lan
    Konuda sıkıntılı. spoiler vermeden anlatamam.

Birde alien 3 falan beğenmiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de merak ettim. Milletin aşırı kaliteli içerik tüketmekten reseptörleri yanmış. 

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.