Şimdi Ara

Alfa Romeo 159 Test Sürüşü / Yeteri Kadar Premium mu ? Sportif ve Konfor bir Arada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu videoda Ömür abi ile Alfa Romeo 159 1.9 jtdm yi inceledik, özellikle tasarımı ile dikkat çeken bu aracı siz nasıl buluyorsunuz ? :)

Arac mekanik ve yazılımsal yönden stock olsa da Ömür abi oem+ modifiye yapıp frenleri ve jantları değiştirmiş, devamı videoda. Umarım hoşunuza gider , araç hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.

Teşekkür ederim

• Çok ağır, çok yavaş, kompakt sport sedan değilde bir üst sınıf araba gibi yol tutar, yüksek hızda tren gibi gider ama anlık keskin virajları pek sevmez o kütleden ötürü. Altyapı da E sınıfıdır zaten, Saab 9-5 için hazırlanıp proje iptal edilince 159'a uyarlanmış bir şasidir. Biraz fazla ağırbaşlı ama keyifli bir Alfa'dır.

Bunun 159 TI paketi tüm zamanların en güzel sporsedanı olabilir. Otomobilin dizaynının müşterinin istediği gibi değil, markanın istediği gibi yapıldığı dönemler,

• Güzel keyifli bir video idi. Aracın üzerindeki şanzıman aisin AWTF-80 SC, yani japon, o yüzden vites keyfi veriyor.

Yalnız araç sahibi ses sistemi ile ilgili konuşurken gerek kalmıyor motor sesi dinliyorum diyince dizel motorunun nesini dinliyor diye edemedim
  • Çok ağır, çok yavaş, kompakt sport sedan değilde bir üst sınıf araba gibi yol tutar, yüksek hızda tren gibi gider ama anlık keskin virajları pek sevmez o kütleden ötürü. Altyapı da E sınıfıdır zaten, Saab 9-5 için hazırlanıp proje iptal edilince 159'a uyarlanmış bir şasidir. Biraz fazla ağırbaşlı ama keyifli bir Alfa'dır.

Bunun 159 TI paketi tüm zamanların en güzel sporsedanı olabilir. Otomobilin dizaynının müşterinin istediği gibi değil, markanın istediği gibi yapıldığı dönemler,

Alfa Romeo 159 Test Sürüşü / Yeteri Kadar Premium mu ? Sportif ve Konfor bir Arada

• Kronik sıkıntıları var deniyor nereyi okuduysam
    Yoksa efsane bir otomobil gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Kronik sıkıntıları var deniyor nereyi okuduysam
    Yoksa efsane bir otomobil gerçekten
    Videoda kronik sorunlardan bahsetik aslında :)

• Bir kaç ekleme - düzeltme yapmakta fayda var.

Bu aracın 4 çekeri sadece 3.2 V6 JTS motorda mevcut, o da sürekli 4 çeker olarak çalışıyor. Araç sahibi arkadaş Brera demiş ama o tasarımı benzeyen ama farklı bir araç nihayetinde. Brera'larda da 3.2 V6 JTS Q4 olanları 4 çeker sadece.

2009 üzerinde kilitli diferansiyel olduğunu belirtmiş ama hatalı bilgi. 2009 teknik makyajı sonrası gelen elektronik diferansiyel kilidi sadece. ESP-ABS-ASR programlarıyla koordine çalışan ve patinaj halinde tekerleklerden birine bağımsız fren uygulayarak tutunmayı artıran bir sistem. Kilitli diferansiyel denilince akla mekanik bir parça geliyor ama 159'larda kilitli diferansiyel yok.

Fren kaliper olayında, 2009 öncesi modellerde 2x1 piston varken, teknik makyajla gelen Brembo altyapılı ön fren kaliperlerinde 2x2 piston var. Ti paket olmasa da 4 piston olanlar mevcut. Ti pakette ön disk boyutu 300mm yerine 330mm olarak geliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Uzun yolda arkadaş en düşük 6.4 yakıt ortalaması görmüş ama bu çok fazla, muhtemelen hız sınırlarının üstünde gidiyor. Ben 120-130km/sa hıza CC ile sabitlediğimde 800km İstanbul-Nevşehir arasını 5.6lt/100km ortalama ile bitirdim. 159 otomatikleri tork konvertörlüdür ve araç da ağır olduğu için şehiriçi yakıtı yüksektir ama şehirdışı sakin sürüşlerde yakıtı gayet normal seviyededir.

Orta konsoldaki 3'lü gösterge paneli hakkında da, TBi ve JTD motorda en sağda Turbo basıç göstergesi varken, MPI ve JTS motorlarda en sağda analog saat değil, yağ sıcaklık göstergesi mevcut.

• Aklımı acayip çeliyo bu araba ya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 50 milyar param olsa gözüm kapalı alacağım bir arabadır 159. 150 beygir güç 1.9 dizel motor ve o zamanın teknolojisine göre arabada yok yok.

Apaçilerin elinde elek olmuş BMW 'lere para vereceğime alfa alırım keyfime bakarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Bir kaç ekleme - düzeltme yapmakta fayda var.

Bu aracın 4 çekeri sadece 3.2 V6 JTS motorda mevcut, o da sürekli 4 çeker olarak çalışıyor. Araç sahibi arkadaş Brera demiş ama o tasarımı benzeyen ama farklı bir araç nihayetinde. Brera'larda da 3.2 V6 JTS Q4 olanları 4 çeker sadece.

2009 üzerinde kilitli diferansiyel olduğunu belirtmiş ama hatalı bilgi. 2009 teknik makyajı sonrası gelen elektronik diferansiyel kilidi sadece. ESP-ABS-ASR programlarıyla koordine çalışan ve patinaj halinde tekerleklerden birine bağımsız fren uygulayarak tutunmayı artıran bir sistem. Kilitli diferansiyel denilince akla mekanik bir parça geliyor ama 159'larda kilitli diferansiyel yok.

Fren kaliper olayında, 2009 öncesi modellerde 2x1 piston varken, teknik makyajla gelen Brembo altyapılı ön fren kaliperlerinde 2x2 piston var. Ti paket olmasa da 4 piston olanlar mevcut. Ti pakette ön disk boyutu 300mm yerine 330mm olarak geliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Uzun yolda arkadaş en düşük 6.4 yakıt ortalaması görmüş ama bu çok fazla, muhtemelen hız sınırlarının üstünde gidiyor. Ben 120-130km/sa hıza CC ile sabitlediğimde 800km İstanbul-Nevşehir arasını 5.6lt/100km ortalama ile bitirdim. 159 otomatikleri tork konvertörlüdür ve araç da ağır olduğu için şehiriçi yakıtı yüksektir ama şehirdışı sakin sürüşlerde yakıtı gayet normal seviyededir.

Orta konsoldaki 3'lü gösterge paneli hakkında da, TBi ve JTD motorda en sağda Turbo basıç göstergesi varken, MPI ve JTS motorlarda en sağda analog saat değil, yağ sıcaklık göstergesi mevcut.
    Detayli bilgiler icin teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Bir kaç ekleme - düzeltme yapmakta fayda var.

Yanlis bilgi.
    3.2 benzinli motor disinda 2.4 jtd dizel motorda sadece manuel vitesinde 4 ceker sunuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 28 Mayıs 2019; 20:14:0 >

• Güzel bir video olmuş. Araç sahibi beyefendi çok düzgün bir şekilde aracı tanıtmış.

Gerçekten çok klas bir araba, Giulietta sahibiyim ve bu arabaya özellikle iç ve on tasarımına bayılıyorum. Umarım bir gün temiz bir tane alıp o klasikleşmiş Alfa sürüş kalitesini bu arabada devam ettiririm.

Sanıyorum siz bir Volkswagen seversiniz Cevat bey, sizi de böyle arabalarla görmek güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Yanlis bilgi.
    3.2 benzinli motor disinda 2.4 jtd dizel motorda sadece manuel vitesinde 4 ceker sunuldu.

Alıntıları Göster
    Allah Allah. Türkiye'de hiç denk geldiniz mi, 2.4 JTD'nin ön çekeri bile çok nadir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yılan Serdar

Güzel bir video olmuş. Araç sahibi beyefendi çok düzgün bir şekilde aracı tanıtmış.

Gerçekten çok klas bir araba, Giulietta sahibiyim ve bu arabaya özellikle iç ve on tasarımına bayılıyorum. Umarım bir gün temiz bir tane alıp o klasikleşmiş Alfa sürüş kalitesini bu arabada devam ettiririm.

Sanıyorum siz bir Volkswagen seversiniz Cevat bey, sizi de böyle arabalarla görmek güzel
    Çektiğim araçlar hep yakın çevrem ve onların arkadaşları olduğu icin araç olarak ne denk gelirse çekiyorum :) marka seçimi yapmak ondan yapmıyorum aslında

• Giulietta kullanıcısıyken takıldığım whatsapp, facebook vs gruplarından videodaki aracı az çok biliyorum. Sahibi pilotaj etğitimi için ilana koyunca kendi aracımı ihtiyaçtan satıyormuşçasına üzülmüştüm
    159'a Giuliettamı götürdüğüm serviste birkaç kez binme fırsatım oldu. Aşırı beğenmiştim o günden beri hep ilanları kovaladım ama hem 2009 üstü hem az kilometrelisine denk gelemedim. He geçenlerde vardı 60 bin kilometrelerde bir galeride 100 küsürlere satıldı sanıyorum
  • net 1 senedir temiz 159 arıyorum. Sahibindene ayar çektim, 159 ilanı düşünce mesaj geliyor, buna rağmen aman gözden kaçar aman bildirim gelmez diye her akşam sahibinden'de 159 bakıyorum. Ama bulamıyorum :((( Artık trafikte albenili bir 159 görünce sağ camı indirip satar mısın diyeceğim ...
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    Geçen sene ya da biraz daha önceydi sanırım Ankara’da bir Alfa servisinde satılık vardı. 2009 ya da 2010 Ti paket beyaz. 130 bin KM falandı. 78-80 gibi bir fiyata satmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. O kadar pişmanım ki onu değerlendiremediğime
    Hatta araç satıldıktan bir süre sonra bakıma geldiğinde gördüm bahsettiğim aracı. Senin araba burda demişlerdi de ikinci kez görüşümde yine bi cız sesi gelmişti ciğerlerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 29 Mayıs 2019; 1:38:52 >
  • iki üç hafta önce kuş cenneti yolunda pailonun bagajından arkada ki aracı çeken siz miydiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

iki üç hafta önce kuş cenneti yolunda pailonun bagajından arkada ki aracı çeken siz miydiniz ?
    Genelde o tarafta çekiyorum trafik az ve manzara güzel olduğu icin ama 2 hafta icinde palio çekimi yapmadım , başka birisi olabilir sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ExtremeZer0

Genelde o tarafta çekiyorum trafik az ve manzara güzel olduğu icin ama 2 hafta icinde palio çekimi yapmadım , başka birisi olabilir sanırım

Alıntıları Göster
    yok pailo araç önde çekim yapılan araç arkada.Kameraman pailonun bagajından çekim yapıyor, bagaj kapağı açık şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

yok pailo araç önde çekim yapılan araç arkada.Kameraman pailonun bagajından çekim yapıyor, bagaj kapağı açık şekilde.

Alıntıları Göster
    evet araçların dış çekimi o yöntem ile yapılıyor , palio ile çekim yakın zamanda yapmadım ama başka biri olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.