Şimdi Ara

Alfa 159 mu Vw Passat mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
1
Favori
16.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle kendi aracım 2000 model passat onu belirteyim, şahsen arabamı seviyorum her ne kadar sorun çıkardıysa da.
    Nasipse model yükseltmeyi düşünüyorum malum Türkiye yolları avrupa yolları gibi kaymak değil, (şehir içlerinden bahsediyorum)

2 araçtada düşündüğüm 1.9 2.0 turbo dizel manuel olanları.2006 model almayı düşünüyorum.

Sizce hangisi daha az baş ağrıtır ? bu arada yaşım 25 ama çok deli araba kullanmıyorum onu da belirteyim ve 2 haftada bir 300 km yol uzun yol yapıyorum şehir dışı.

• bu forumda alfa önereni taşlarlar

passat akar
  • İkisi de kaliteli ancak ben olsam bi an bile düşünmez 159 alırdım.O segmentin arabası bence tartışmasız odur.Ülkemizde tutmaz malesef
  • yaşın 25 se passatın ne işi var listen de tasarım harıkası yaşlanmayan 1.9 150 hp canavar gibi 159 alınır .
    buna birde chip yaptırdın mı 190 hp 380 nm ye çıkarılır tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

bu forumda alfa önereni taşlarlar

passat akar

şimdi ben passat akmaz demiyorum kendi kullandığım araba da passat ama farkettiysen soru akarmı akmazmı değil, hangisinin daha az baş ağrıtacağı.

ayrıca araştırdığım kadarıyla 159 da gayet güzel akıyor yüksek beygirleri sayesinde.
  • passat da güzeldir fakat ikisi arasından alfa romeo 159
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur801

quote:

passat akar

şimdi ben passat akmaz demiyorum kendi kullandığım araba da passat ama farkettiysen soru akarmı akmazmı değil, hangisinin daha az baş ağrıtacağı.

ayrıca araştırdığım kadarıyla 159 da gayet güzel akıyor yüksek beygirleri sayesinde.

hız konusunda demedim zaten
  • Passat her yerde fazla fazla olduğu için sıradan bir otomobil görünümüne büründü.159 tasarımı ve diğer bütün yönleriyle bambaşka bir otomobil.Bana göre passat tan daha iyi bir otomobil.
  • Passat derim ama alfa romeo 159 aracıda alınabilir bir araba
  • quote:

quote:

quote:

passat akar

farkettim hocam :) ama görsellik açısından da 159 sizce 1 adım daha önde değilmi ?
    siz hangi açıdan passat akar dediniz, prestiji yüzünden mi ? eğer bu yüzden ise hiç umurumda değil hocam vw nin halk arasındaki prestiji falan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

passat akar

farkettim hocam :) ama görsellik açısından da 159 sizce 1 adım daha önde değilmi ?
    siz hangi açıdan passat akar dediniz, prestiji yüzünden mi ? eğer bu yüzden ise hiç umurumda değil hocam vw nin halk arasındaki prestiji falan.

hocam birisi %5 tutuluyorsa diğeri %95 tutuluyor sen bugün passatı 40.000 tl ye alsan 2 gün sonra zarar etmeden çok rahat satarsın fakat alfa alsan satılacak diye dua edersin çünkü tutulmuyor sadece hastaları var

• quote:

quote:

quote:

passat akar

hocam birisi %5 tutuluyorsa diğeri %95 tutuluyor sen bugün passatı 40.000 tl ye alsan 2 gün sonra zarar etmeden çok rahat satarsın fakat alfa alsan satılacak diye dua edersin çünkü tutulmuyor sadece hastaları var

yok o da değer kaybetmesi de önemli değil benim için, çünkü arabalara yatırım yapma gözüyle bakmıyorum, ihtiyaç gözüyle bakıyorum.
    1)performanslı olsun istiyorum
    2)görsellik açıdan iyi olmasını istiyorum
    3) ve en önemlisi çok fazla başımı ağrıtmasın sanayiye fazla götürmesin beni istiyorum.Şu anda ki passatım için konuşayım, resmen sanayidekilerle akraba olduk gide gele

• Hocam bakmayın bu forumda herkezde bir VW hastalığı var ve ne hikmetse arabaya hiçbirşey olmuyor jetta 70-80bin TL'leri hak ediyor ve alındıktan sonra hiç zarar edilmeden 2 gün sonra satılıyor her neyse Alfa'lar genel olarak konuşayım parça olarak pahalı felan denilir fakat VW grubundan pahalı değil bunun teyminatını verebilirim.Bunun dışında yol tutuşu olarak kesinlikle passattan iyidir.Performans olarak 1.9 kesinlikle passattan altta kalacak bir performans değil ve alfa'ya binerken o motordaki ses insana gerçekden farklı olduğunu hissettiriyor bunu bindiyseniz anlayabilirsiniz ne demek istediğimi binmediysenizde test edince anlarsınız piyasa olarakda aracınız temizse sıkıntısı yoksa kolayca elden çıkartabilirsiniz tecrübe ile sabittir.Yani işin kısası konfor+performans+kalite olarak kesinlikle Alfa Romeo 159 tavsiye ederim sınıfında genişlik olarakda ideal bir araç gerekse bagajı gerekse oturma pozisyonunda ama yol tutuşu ve performans olarak kesinlikle aklınızda bir şüphe kalmasın gerçekden passatı aratmaz.

• konuya canlılık gelsin resim ekleyeyim 1-2 tane :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

passat akar

yok o da değer kaybetmesi de önemli değil benim için, çünkü arabalara yatırım yapma gözüyle bakmıyorum, ihtiyaç gözüyle bakıyorum.
    1)performanslı olsun istiyorum
    2)görsellik açıdan iyi olmasını istiyorum
    3) ve en önemlisi çok fazla başımı ağrıtmasın sanayiye fazla götürmesin beni istiyorum.Şu anda ki passatım için konuşayım, resmen sanayidekilerle akraba olduk gide gele

Sonuç Alfa 159'a çıkıyor.

Bir Passat'a bakın , bir de 159'a arada tasarım olarak dağlar kadar fark var.

Estetik,zerafet, asalet, hırçınlık, seksilik hepsi Alfa'da mevcut

• 159Hayatımda sahip olmak istediğim araçlardan birtanesi
  • kalbim 159 diyo beynim passat ama bn aşk adamıyım kardeşim bnde çok düşündüm ama param yetmiyo servis bakımlı ise alfa diorum
  • tasrımı bıle beni olduruyor alfa tabi bu kasa ılerde efsane olacak
  • 2nci el alıcaksınız...
    hesaplı, temiz bir Alfa bulursanız bencede tercih edin..
    Aslında kağıt üstünde belki hiç bir + sı olmayacak .. lakin tasarım, tarz gibi konularla Alfa bence daha önde gelir..
    Bende çok begeniyorum halen
  • Olayı şöyle özetleyeyim ben:
    159 un rakipleri 3 serisi c serisi gibi araçlar.(döneminin kasaları tabi)
    passatın rakibi ise accord avensis insignia latitude tarzı araçlar
    159 d segmentinin premium bir modelidir,passat ise d segmentinin en iyi otomobillerindendir.
    Eğer galerici sevdanız yoksa,arabayı satmanın değil de binmenin derdindeyseniz her şekilde 159 alınır.Bütün mesele temizini bakımlısını bulmak,o da bulunur yani.
    Hani performansını yol tutuşunu tasarımının asaletini geçtim her şeyden önce premium sınıf bir araç.
    Ama yok bu sene alırım 2 aya satarım paraya her an çevireyim modundaysanız o zaman zaten Alfa tarzı markalar sizi epey aşar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 23 Nisan 2012; 22:36:00 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.