Şimdi Ara

ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ) (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.487
Cevap
21
Favori
136.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaptığım farklılıkları söylüyorum,
    Baska bir bilgisayarda denedim. Basaramadiğim bilgisayar win7 64bitti, 32 bit win7 de denedim, ürünün kendi usb kablosu ile virus tarayıcıyı da devre dısı bırakarak yazılanları uyguladım. Su an yeni sürüme geçiliyor

Yalnız facory reset demeyi unuttum umarım sıkıntı çıkarmaz su an 131 uygulamayı optimize ediyor.

edit: evet factory reset demeyince touchpal hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +18 -- 14 Ekim 2012; 18:20:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Orijinalden alıntı: etufekci

Biri şu ics ye nasıl geçiliyor basitçe tek mesajda anlatabilir mi?
    Sabah beri okuyom mesajları hiçbir şey anlamadım :)))
    Anlatmazsanızda canınız sağolsun

Valla dostum üst düzey bilgin yoksa anlatımla yapılacak gibi değil. Zira üst düzey bilgin olsaydı anlatılanlardan anlaman lazımdı. Dün bir arkadaş benim telefona yaptı. Yaptıklarına baktımda anlatılanlardan çok daha karışık şeyler var. Öyle kolay değil yani şun şöyle bunu böyle diyecek kadar.

O zaman yapan birini bulana dek bekliycem. Ben beceremiycem belli. Siz gule gule kullanin. Biz lim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

quote:

Biri şu ics ye nasıl geçiliyor basitçe tek mesajda anlatabilir mi?
    Sabah beri okuyom mesajları hiçbir şey anlamadım :)))
    Anlatmazsanızda canınız sağolsun

Valla dostum üst düzey bilgin yoksa anlatımla yapılacak gibi değil. Zira üst düzey bilgin olsaydı anlatılanlardan anlaman lazımdı. Dün bir arkadaş benim telefona yaptı. Yaptıklarına baktımda anlatılanlardan çok daha karışık şeyler var. Öyle kolay değil yani şun şöyle bunu böyle diyecek kadar.

O zaman yapan birini bulana dek bekliycem. Ben beceremiycem belli. Siz gule gule kullanin. Biz lim

Ben yardımcı olurum ya da blindness'in ayrıntılı açıklamasını bekleyebilirsiniz.

Bu arada çok sükür dangalak virus tarayıcıdan da kurtulmusuz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +18 -- 14 Ekim 2012; 18:27:18 >

• İlk olarak ne yapmam lazım. Üst mesajlarda geçen şeylerimi yükleyeyim Pc ye
  • arkadaşlar şimdi 616 sürümünden direk geçici recovery ile ics atmaya çalışıcam bana şans dileyin. yalnız kafama takılan bir soru var, wifi mac adresi nasıl yedekleyeceğiz? direk alcatel_fr dosyasının içerisindeki ile mi değiştireyim wifi mac adresinin olduğu txt dosyasını anlayamadım gitti. ilk olarak böyle yapayım en iyisi eğer olmazsa başka yol bulurum artık :S
  • Tek mesajda özet anlatıyorum;

-Simdi öncelikle buradan cwm'yi indirin:http://www.mediafire.com/?46hfihf1g7luc16
    adb diye bir dosya inecek bunu zipten çıkartıp c sürücüsüne atın.
    -Daha sonra buradaki dosyayı indirinhttp://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/recovery_machfix-2012.06.09.img
    az önce indirdiğimiz c sürücüsündeki adb klasörünün içinde "recovery" diye bir dosya var bu dosyanın adını değistirip baska bisey koyun ve simdi indirdigimiz dosyanın adını "recovery" yapıp c deki adb'nin içine atın. Eğer bunu yapmazsanız mac adresiniz silinecektir.
    -Simdi fransız ics romunu indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı klasöre çıkarınca içinde "alcatel_ics_fr" diye bir klasör var, bu klasörü telefonun hafıza kartının içine clockworkmod diye bir dosya açıyoruz, onun da içine backup diye bir dosya açıyoruz ve backup'ında içine yapıstırıyoruz, yani clockworkmod/backup/alcatel_ics_fr/ seklinde olacak. fransız ics:http://d-h.st/48T
    -Artık klalsör isleriyle isimiz bitti. Baslat'a giriyoruz arama kısmına "cmd" yazıp komut penceresini açıyoruz.
    -Komut satırına "cd c:\" yazarak c dizinine geliyoruz. Daha sonra "cd adb" yazarak adb dizinine giriyoruz.
    -Simdi arama satırına "adb devices" yazıp enterlıyoruz 1234567890ABCDEF devices yazıyorsa cihazın bağlantısı tamamdır.
    -"adb reboot-bootloader" yazıyoruz.
    Bu islemden bir kac saniye sonra cihaz yeniden baslayack ve alcatel yazısı gelecek. Bu noktadan sonra bilgisayardan usb sesini dinleyin. Önce usb çıkma sesi gelecek, daha sonra usb takma sesi gelince ve asagıda aygıt kullanıma hazır deyince artık komut satırına "fastboot boot recovery.img" yazıyoruz ve telefonumuz birkaç saniye içinde cwm menusune girecek.
    -Artık bu noktadan sonra ses açma ve kapama tuslarıyla menude gezebilir, güç tusuyla seçim yapabilrsiniz.
    -İlkin backup and restoreden backup diyip su anki romu yedek alın ne olur ne olmaz. Bu islem 5-7 dk sürecek.
    -Tamamlanıca yine backup and restore'dan restore diyoruz ve alcatel_ics_fr yi seçiyoruz. 5dk sürecek sürmeyecek bitecek.
    -Yine menuden factory reset diyoruz.
    -Son olarak reboot now deyin.
    Ve tamamdır hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +18 -- 14 Ekim 2012; 19:35:43 >

• Bu arada kimse bahsetmemis, ics ye gectigimden beri 1 saatte 3 kere reset attı alet, ayarlada dolasirken bazen ayarlar kapanıyor, zorla kapat diyorsunuz.
    Ve en önemlisi whatssap 3g de çalımıyor sadece whatssapta çalııyor lütfen bu konuda yardım edin.
    Yalnız bunlar dısınca cihaz gercekten akıcı oldu.
  • 2.3.6 Da hiç resetlemeyen cihaz gün içerisinde bir kez reset attı.

Bir kez dokunmatik çalışmadı.Ekranın hiç bir kısmı tepki vermedi. Pili çıkarıp taktım düzeldi.

Mesaj yazarken herhangi bir tusa basılı tuttugumda ekranın farklı noktalarına basmısım gibi sürekli farklı tuslar ve fonksiyonları çalıştırıyor.

Bazen 3g açıkken sayfalar açılmıyor. İnternet yokmuş gibi davranıyor.

Sistem iyi güzelde niye böyle oldu anlamadım.

Benden başka bu sorunları yaşayan oldumu. Yoksa sildiğim programlar felan yada yüklediğim birşeylermi böyle yaptı sistemi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eresist

2.3.6 Da hiç resetlemeyen cihaz gün içerisinde bir kez reset attı.

Bir kez dokunmatik çalışmadı.Ekranın hiç bir kısmı tepki vermedi. Pili çıkarıp taktım düzeldi.

Mesaj yazarken herhangi bir tusa basılı tuttugumda ekranın farklı noktalarına basmısım gibi sürekli farklı tuslar ve fonksiyonları çalıştırıyor.

Bazen 3g açıkken sayfalar açılmıyor. İnternet yokmuş gibi davranıyor.

Sistem iyi güzelde niye böyle oldu anlamadım.

Benden başka bu sorunları yaşayan oldumu. Yoksa sildiğim programlar felan yada yüklediğim birşeylermi böyle yaptı sistemi?

Tam tersi, ICS yükledikten sonra da hiç reset atmadı cihazım. Whatsapp da canavar gibi yüklendi. 3G/Edge/H her şey çalışıyor. Çok memnunum şu halden.

JB gelsin bir deneyelim en kısa zamanda. Ellerine sağlık iusun.

Root etmeden silinebilen programlar benim için fazlasıyla yeterliydi. Belki bir iki teknik ilişki sağlayan programı kaldırmışsındır hata ile. Tekrar restore et. Tekrar wipe et factory / data kısmını. Sadece antivirüs ve oyunlar; facebook google+ picsay palringo shazam gibi zımbırtıkları kaldırıver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 14 Ekim 2012; 19:34:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blindness

Tam tersi, ICS yükledikten sonra da hiç reset atmadı cihazım. Whatsapp da canavar gibi yüklendi. 3G/Edge/H her şey çalışıyor. Çok memnunum şu halden.

JB gelsin bir deneyelim en kısa zamanda. Ellerine sağlık iusun.

Root etmeden silinebilen programlar benim için fazlasıyla yeterliydi. Belki bir iki teknik ilişki sağlayan programı kaldırmışsındır hata ile. Tekrar restore et. Tekrar wipe et factory / data kısmını. Sadece antivirüs ve oyunlar; facebook google+ picsay palringo shazam gibi zımbırtıkları kaldırıver.

Vay anasını whatsapp mobil ağda iletisime gecmiyor, son care pili cikardım taktım yine olmadı. Neden olabilir çok saçma.

Edit: ha bir de saat güncellenemedi diyor duruyor.

Edit2: Tamam çözdüm erisim noktası adı avea wap olmus, avea internet yapınca düzeldi bir daha da res atmassa simdilik ics mükemmel duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi +18 -- 14 Ekim 2012; 19:45:07 >

• ben kılıfı ve ekran koruyucuyu baska alışverıslerde yaptım bı sorun olmadı ama 20 günü buluyor gelmesi ve türkiyedekının yarı fiyatına şimdiden hayırlı olsun....
  • Neyse uğraşasım yok şu an hiç :) Bende öyle birşey olduğunu tahmin ediyorum. Daha sonra bi recovery yaparım. Ama telefon gerçekten çok hoş oldu.Bunlara rağmen telefon tad veriyor :) Kendi kendime iyki almışım diyorum. Nişanlım çok söylenmişti alma alma diye :)
  • ICS YÜKLEMEK İÇİN İLK MESAJDAKİ GENİŞ ANLATIMIN 6.1.1, 6.1.2 VE 6.2.1 BAŞLIKLARINI OKUMALISINIZ. GEREKEN HER BİLGİ VE DOSYA ORADA MEVCUT.

İLGİLİ MESAJA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61307914

İlgili başlıkları güncelledim. Bir süre sonra videolu gösterim de erişebilir olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 14 Ekim 2012; 19:52:31 >
  • ics ofifical cikarsa bi kadar igrasilmayacak herhalde degiilmi

• hallettim sonunda, dikkatlice okuyunca tüm detayları rahatlıkla oluyor. şu anda geçici rcwm ile ics yi yüklüyorum

heyecan dorukkkkk
  • nasil arkadaslar ekran goruntusu paylasabilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: +18

Tek mesajda özet anlatıyorum;

-Simdi öncelikle buradan cwm'yi indirin:http://www.mediafire.com/?46hfihf1g7luc16
    adb diye bir dosya inecek bunu zipten çıkartıp c sürücüsüne atın.
    -Daha sonra buradaki dosyayı indirinhttp://dump.pargon.nl/alcatel/cwm-recovery/recovery_machfix-2012.06.09.img
    az önce indirdiğimiz c sürücüsündeki adb klasörünün içinde "recovery" diye bir dosya var bu dosyanın adını değistirip baska bisey koyun ve simdi indirdigimiz dosyanın adını "recovery" yapıp c deki adb'nin içine atın. Eğer bunu yapmazsanız mac adresiniz silinecektir.
    -Simdi fransız ics romunu indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyayı klasöre çıkarınca içinde "alcatel_ics_fr" diye bir klasör var, bu klasörü telefonun hafıza kartının içine clockworkmod diye bir dosya açıyoruz, onun da içine backup diye bir dosya açıyoruz ve backup'ında içine yapıstırıyoruz, yani clockworkmod/backup/alcatel_ics_fr/ seklinde olacak. fransız ics:http://d-h.st/48T
    -Artık klalsör isleriyle isimiz bitti. Baslat'a giriyoruz arama kısmına "cmd" yazıp komut penceresini açıyoruz.
    -Komut satırına "cd c:\" yazarak c dizinine geliyoruz. Daha sonra "cd adb" yazarak adb dizinine giriyoruz.
    -Simdi arama satırına "adb devices" yazıp enterlıyoruz 1234567890ABCDEF devices yazıyorsa cihazın bağlantısı tamamdır.
    -"adb reboot-bootloader" yazıyoruz.
    Bu islemden bir kac saniye sonra cihaz yeniden baslayack ve alcatel yazısı gelecek. Bu noktadan sonra bilgisayardan usb sesini dinleyin. Önce usb çıkma sesi gelecek, daha sonra usb takma sesi gelince ve asagıda aygıt kullanıma hazır deyince artık komut satırına "fastboot boot recovery.img" yazıyoruz ve telefonumuz birkaç saniye içinde cwm menusune girecek.
    -Artık bu noktadan sonra ses açma ve kapama tuslarıyla menude gezebilir, güç tusuyla seçim yapabilrsiniz.
    -İlkin backup and restoreden backup diyip su anki romu yedek alın ne olur ne olmaz. Bu islem 5-7 dk sürecek.
    -Tamamlanıca yine backup and restore'dan restore diyoruz ve alcatel_ics_fr yi seçiyoruz. 5dk sürecek sürmeyecek bitecek.
    -Yine menuden factory reset diyoruz.
    -Son olarak reboot now deyin.
    Ve tamamdır hayırlı olsun.

anlatım için çok teşekkürler oldu sonunda telefon uçuyor şuan :D Bu kadar iyi olacağını beklemiyordum sanki yeni bir telefon almış gibi hissediyorum kendimi :D Menü geçişleri en az 3 kat hızlı diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 14 Ekim 2012; 20:17:22 >

• reset sorunu falan yaşayanlar var durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Renji Abarai

reset sorunu falan yaşayanlar var durum nedir?

Onu bir tek ben yaşadım sanırsam
  • arkadaşlar ics gerçekten çok tatlı cihazda, programlarımı geri yüklüyorum şu anda cloud backuptan. menü geçişleri hızlandı, sanki yeni bir cihaz almış gibi oldum, satacaktım ama nasıl vazgeçicem artık bu cihazdan bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.