Şimdi Ara

ALCATEL OT-995 ROOT, ROM, TWEAK (ANA KONU - RESİMLİ) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.487
Cevap
21
Favori
136.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BaDRuLe

arkadaslar benim geri zekali yegen az one alcatelin usb kablosunu kemirmis. su anda sarj edemiyorum cihazi. bu kablo ve girisin tipini bilen var mi acaba? nerden bulurum? umarim alcatele ozel bir kablo tipi degildir :'(

micro USB kablo diye ararsan, bolca bulursun . Her elektronik mağazasında mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hookman

quote:

Orijinalden alıntı: gold_man

Arkadaşlar ben telefonla fota dan güncelleme arattığımda güncelleme yok diyor. Ancak alcatel sitesindeki bu 2.5.7 numaralı güncelleme neyin nesi ? yukarıdaki yazılanları okudum ama anlayamadım daha önceki radyo yu getrien güncellemeyi fotadan hiç bir problem yaşamadan 15 dk da yapmıştım.

Şu konuya tam anlamıyla bir açıklık getirelim; çünkü yanlış anlaşılmalar vs. kafalar çok karıştı. Umarım yardımcı olurum;

1- ALCATEL'in sitesinde bulunan ONE TOUCH Upgrade Q 2.5.7 programı cihaza ait yeni bir firmware değil, sadece ota (yani kablo ve pc aracılığı ile) online yazılım yükleme programıdır.

2- Eğer cihazınızda Radyo programı varsa bu son yazılımdır (yani v60J-0 versiyon) . ANCAAAAAK....Gelelim asıl püf noktasına ;

3- Eğer hala radyolu yazılımı ( yani v60j-0 veya v616 ne şekilde adlandırıyorsunuz bilemem) kullanıyorsanız ICS nin gelip gelmediğini FOTA dan (yani kablosuz bağlantı ile) kontrol ettiğinizde sürekli " yeni yazılım bulunamadı" uyarısı verir. Çünkü serverden tam anlamı ile kontrol yapamaz.

4- Bu kontrolun yapılabilmesi için her firmware nin başında bulunan loader kısmında ufak bir değişikliğe gidildi , yazılım aynı olmasına rağmen bu v61J-0 olarak adlandırıldı.

5- ICS nin serverlarda var olup olmadığını , cihaz ancak bu v61j-0 firmware yüklenince algılayabilecek.

6- Bu v61j-0 , versiyonunu ise ancak Alcatel in sitesinden indirebileceğimiz http://www.alcatelonetouch.com/global-en/downloads/otu/one-touch-upgrade-q-2-5-7-setup.exe programı ve data kablosu ile online interneti bulunan bir PC ile yapabileceksiniz. (yani kısaca ota ile)

7- Bazı arkadaşların bu programla sorun yaşadıkları belli; şunlara dikkat edersiniz bir sorun yaşamayacağınıza eminim;

- Cihazınızın şarjı full olsun ( usb ile pc ye bağladığınızda şarjın %100 olması için biraz bekleyin)
    - PC nizde bulunan tüm antivirüs programlarını ve buna bağlı çalışan firewall uygulamalarını kapatın.
    - Cihazı usb ile bağladığınızda tüm sürücülerin yüklendiğinden emin olun ( pc nin sağ alt köşesinde "BiLİNMEYEN AYGIT " vs. gibi uyarılar çıkarsa driverlerden bazıları yüklenmemiş demektir.
    - SD kartınız muhakkak takılı olsun.
    - Cihazı bağladıktan sonra program üzerinde bulunan cihaz seçeneklerinden OT-995 değil One Touch 995 seçili olsun.
    Tüm bunları yaptıktan sonra yazılımı yükleyebilirsiniz, yükleme süresi yaklaşık 14 ile 35 dk. arasındadır. Sizin internet bağlantı hızınıza bağlıdır. ONE TOUCH Upgrade Q 2.5.7 proramında ingilizce olarak yüksetme tamamlandı uyası çıkana kadar cihaza kesinlikle müdahale etmeyin. Üstte bulunan açma tuşuna kesinlikle basmaya çalışmayın. Yükleme esnasında kabloya müdahale ederseniz , elektrik kesintisi v.s. nedeniyle cihazınız servislik olur, tüm sorumluluk size aittir. Yükleme bittikten sonra kabloyu ve BATARYA yı çıkarıp yaklaşık 10-15 sn sonra takıp cihazı açın. Biraz bekleyip yeni ayarlamalarınızı yapın.

Yazılım kontrolu için ise GOOGLE PLAY den "Android System Info" programını indirin. Bu program ile system/buildinfos kısmından cihazın yeni durumunu görebilirsiniz.

Cihazınız ICS yi almaya hazırdır. Hayırlı olsun. Şimdi tek yapacağınız beklemek...

Cevabınızı biraz geç gördüm. Açıklamalarınız eminim pek çok arkadaş içinde faydalı olmuştur. Değerli açıklamalar için teşekkürler.

• ICS gelene kadar radyo olan ilk sürümde takılacağım. BU arada ics de eskisi kadar heyecan vermiyor artık, soğuttular.
  • pil ömürlerini duyunca agzım açık kaldı :(
    saat 11 gibi şarjdan aldım teli.gün içinde biraz müzik dinledim.wifi sanırsam 3 saat falan açık kaldı.kapanınca normal net baglantısını açtım.ortalama yarım saat konuşmuşumdur.taş devri isimli bir online oyunu ara ara oynadım.yarım saat önce şarj bitti..
    eskiden çok daha iyyidi.günceleme yapınca kötü olduk :S

bu konuda calibrasyon demişsiniz.bunun için root istiyor.ben teli rootlamadım..şimdi rootlasam tekrar geriye root iptal haline geçebiliyormuyum acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lunique

pil ömürlerini duyunca agzım açık kaldı :(
    saat 11 gibi şarjdan aldım teli.gün içinde biraz müzik dinledim.wifi sanırsam 3 saat falan açık kaldı.kapanınca normal net baglantısını açtım.ortalama yarım saat konuşmuşumdur.taş devri isimli bir online oyunu ara ara oynadım.yarım saat önce şarj bitti..
    eskiden çok daha iyyidi.günceleme yapınca kötü olduk :S

bu konuda calibrasyon demişsiniz.bunun için root istiyor.ben teli rootlamadım..şimdi rootlasam tekrar geriye root iptal haline geçebiliyormuyum acaba?

evet root işlemini unroot olarak geri alabilirsiniz, Gerekli açıklamalar ilk mesajda var.
  • @Blidness bu benim yolladığım mail:

Hi, I came to Russia October 4, ICS, or end of the month the future of the Netherlands have reported, Facebook page, for 10 days in France say that the future of France or ICS. TURKEY users are curious as to ALCATEL ONE TOUCH 995, ICS will be released when in Turkey, when we should use it? I'd appreciate it if not at the same message to a personal answer to my question. Sincerely ..a

bu da onların her zaman attığı aynı mail:

Dear Ali,
    As we have many ONE TOUCH 995 shippment to different regions around the world and each shippment will be with different Cu like 995X-2XCFMK1, 995X-2XALSI1, etc, we will start to ugprade 995 to ICS from one Cu to another.So not all 995 will be upgraded to ICS at the same time. And we can't tell definite day for your 995.

You can try to upgrade your phone with one touch upgrade or FOTA to upgrade your phone later.
    If your phone Android OS version isn't updated after the upgrade, then it means your phone doesn't support Android OS upgrade at the moment.

Should you have another request, do not hesitate to contact us.
    Thank you for choosing Alcatel!

• Bla bla bla
    İcsnin gelecegini sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende sogudum artik hevesim kalmadi.cok uzattilar...

• quote:

Orijinalden alıntı: +18

ICS gelene kadar radyo olan ilk sürümde takılacağım. BU arada ics de eskisi kadar heyecan vermiyor artık, soğuttular.

+1

ics den ben de soğumuş bulunmaktayım. mozarella peyniri gibi uzattılar bu mevzuyu...

ilk fota updateinde kalacağım 616 olanda. ics ne zaman geldi, daha fazla performans sundu o zaman geçeceğim yoksa aynı sürümde kullanmaya devam..

bu arada kemirilen usb kablomu buldum. bazı htc ler ve çoğu samsung modelleri aynı girişe sahipmiş. micro usb b type olarak geçiyor.

siz siz olun, usb kablonuz bozulur ya da kırılırsa içindeen cihaza takmayın. dün gece kabus anları yaşadım. pc yeni donanım takıldı diyordu ama şarj etmiyordu pc de de göremiyordum cihazı. bi an telefonun içindeki sigorta çipinin bozulabilme ihtimali geldi aklıma, başımdan kaynar sular döküldü. servis yüzü göstermesin allah başka bişey demiyorum

• Turkiye resmi sitesinin kotulugu ve sitenin guncellenmesi konusunda ilgisiz olundugunu bildiren mailim icinde su cevabi vermisler:

Dear Ali, Thanks for your kind reminder!Actually we are still working hard to improve Turkey website. At the moment you can use the FAQ in global website:http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq.html We sincerely apologize the inconvenience!

Should you have another request, do not hesitate to contact us. Thank you for choosing Alcatel!

• quote:

Orijinalden alıntı: AliAytaçBey

Turkiye resmi sitesinin kotulugu ve sitenin guncellenmesi konusunda ilgisiz olundugunu bildiren mailim icinde su cevabi vermisler:

Dear Ali, Thanks for your kind reminder!Actually we are still working hard to improve Turkey website. At the moment you can use the FAQ in global website:http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq.html We sincerely apologize the inconvenience!

Should you have another request, do not hesitate to contact us. Thank you for choosing Alcatel!

bu fransızlar ingilizceye de fransız."should you have another request" ne demektir arkadaş her okuduğumda gülüyorum

• Arkadaşlar,

PC'ye format atmak zorunda kaldım (Win XP).

Telefonu önceden bilgisayara bağlayabiliryordum. Fakat formattan sonra bağlanmıyor artık.
    Bugün başka bir bilgisayarda (Win 7) bağlandım, problemsiz ama benimkinde bağlanamadım.

Acaba hangi bir sistem dosyası eksik veya yetersiz olabilir dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hak_anm

Arkadaşlar,

PC'ye format atmak zorunda kaldım (Win XP).

Telefonu önceden bilgisayara bağlayabiliryordum. Fakat formattan sonra bağlanmıyor artık.
    Bugün başka bir bilgisayarda (Win 7) bağlandım, problemsiz ama benimkinde bağlanamadım.

Acaba hangi bir sistem dosyası eksik veya yetersiz olabilir dersiniz?

telefona ait driver dosyaları silinmiştir.
    Aşağıdaki programı kurduğunda telefonu pc ye tanıtacağın driver dosyaları da otomatik olarak yüklenmiş olur.
    http://www.alcatelonetouch.com/global-en/downloads/otu/one-touch-upgrade-q-2-5-7-setup.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hookman -- 9 Ekim 2012; 15:43:39 >

• quote:

quote:

Turkiye resmi sitesinin kotulugu ve sitenin guncellenmesi konusunda ilgisiz olundugunu bildiren mailim icinde su cevabi vermisler:

bu fransızlar ingilizceye de fransız."should you have another request" ne demektir arkadaş her okuduğumda gülüyorum

valla alakasız olacak ama açıklama isteği geldi bir an. "should you have another request" "do you have another request" in belirsiz bir zaman için kullanılmıası yani gelecek,geçmiş ve şimdi için olabilir, hepsini kapsıyor. çok formal bir soru kalıbı yani iş yazışmalrı yada kibar olmanız gereken durumlarda "if" yerine kullanılıyor. "if you have another request" da diyebilirlermiş ama müşterileri olduğumuz için kibar bir dille söylemişler.

• Arkadaşlar dead trigger adındaki oyunu kuran oldumu ? Ben oyunu yeni kurdum oyun grafik ayarlarında low dan daha yükseğe aldığımda açılmıyor. Ayrıca ne zaman oyunu açmaya çalışsam beni bir kaç kez attıktan sonra oyunu başlatıyor. Bu oyunun kasıntı olmasından mı?
  • quote:

@Blidness bu benim yolladığım mail:

Hi, I came to Russia October 4, ICS, or end of the month the future of the Netherlands have reported, Facebook page, for 10 days in France say that the future of France or ICS. TURKEY users are curious as to ALCATEL ONE TOUCH 995, ICS will be released when in Turkey, when we should use it? I'd appreciate it if not at the same message to a personal answer to my question. Sincerely ..a

bu da onların her zaman attığı aynı mail:

Dear Ali,
    As we have many ONE TOUCH 995 shippment to different regions around the world and each shippment will be with different Cu like 995X-2XCFMK1, 995X-2XALSI1, etc, we will start to ugprade 995 to ICS from one Cu to another.So not all 995 will be upgraded to ICS at the same time. And we can't tell definite day for your 995.

You can try to upgrade your phone with one touch upgrade or FOTA to upgrade your phone later.
    If your phone Android OS version isn't updated after the upgrade, then it means your phone doesn't support Android OS upgrade at the moment.

Should you have another request, do not hesitate to contact us.
    Thank you for choosing Alcatel!

Teşekkürler kardeşim.

• quote:

quote:

"Should you ........" İngilizce bir kalıptır hocam. "Should you have another request" demek, "başka bir isteğiniz olduğunda" demektir. Yanisi doğru kullanımı "When you have another request" değildir, adamların yazdığı gibidir. Adamlar doğru yazmış Ayrıca yazanın da Fransız olması gerekmez marka Alcatel diye

• quote:

Orijinalden alıntı: BARAnCUDA85

quote:

quote:

"Should you ........" İngilizce bir kalıptır hocam. "Should you have another request" demek, "başka bir isteğiniz olduğunda" demektir. Yanisi doğru kullanımı "When you have another request" değildir, adamların yazdığı gibidir. Adamlar doğru yazmış Ayrıca yazanın da Fransız olması gerekmez marka Alcatel diye

hakikaten oylesmis, ne alakaysa bu kalip cok garip geldi bana. ingilizce forumlarda tartisilmis bu kalip gecen gun arastirip ogrendim. yasamak guzel sey yahu hergun yeni birsey ogreniyorum

• quote:

Ali abi İyi günle öncelikle bende bu telefonu almayı düşünüyorum önerirmisin sana bi arıza çıkardımı şu ana dek bana detaylı anlatırsan sevinirim Bide bu telefonu aldıktan sonra güncelleme yapmaya korkuyorum Çünkü şehir dışından getircem telefonu Bana yardımcı olursan sevinirim abi :)

• Bu telefonla ilgili birşey keşfettim telefon sarjdayken dizüstü bilgisayarın üstünde kullanamıyorum, yani pc karşımda iken klavye hizasında klavyeden yukarıda tutsam da dokunmatik sapıtıyor ama klavye hizasından biraz yana kaydırsam çok rahat kullanabiliyorum manyetik alan baya güçlü herhalde :D
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.