Şimdi Ara

Alarko CARRIER XPOWER GOLD Kullananlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
8
Favori
77.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .BURAK.

Vakumlamayla ilgili çoğu şeyi öğrendim diyebilirim artık size çünkü bu sinir bozucu olay en ufak detayı dahi bilmemize sebebiyet verdi.Usta diye size hitap etmem ağız alışkanlığından kusuruma bakmayın

Kocausta ve galiba birol beyle bu konu hakkında geçen senelerde konuşmuştuk, yazdığınız dilekçeyi veya sorunla alakalı şikayetlerinizi bir yerde saklayın önümüzdeki senelerde bir problem yaşadığınızda en azından genel merkezin önüne sunacak belgeleriniz olur demişti.Şu an da herhangi bir problem olmadı.Sadece klima soğuk günlerde içeriyi kumandadan ayarladığımız sıcaklığa ulaştırdığında değişik bir koku veriyor.Ona hala çözüm bulmuş değilim.Böyle değişik pis bir koku.Arabaların rölentide çalıştığı gibi klimanın da o devirlerde olduğu durumlarda oluyor bu.Sizce nedendir bu?

yok canım ne kusuru millet beni usta felan sanıyor o açıdan birçok yazımda belirtirim. size yadığımda ondandır. bendede abi sözü ağız alışkanlıdır

umarım bir zarar görmemiştir klimanız.

scakçalıştırmada koku olmaması lazım. diyceksinizki kirdenmi yapıyor. ama yapmaması lazım. bende uzun zaman me klimamı toz içinde kullanıyorum koku problemi yok.

ben şun aşahit oldum son temizliğimde. cereyan kesilmişti ben iç üniteyi manuel çalıştırdım meğer manulede yanlız soğutmaya ayarlıymış veya cereyan yüzünden resetlemiş olabilir. ya klim asoğuk üflüyor e oluyo rdedim yanıa gitti öyle iğrenç bir koku varki çamurlaşmış serpantinlerden dolayı. hemen sek olarak yağ sökücü ile temizledim. klimayı koku kayboldu.

geçen gün soğukta çalıştırdım sonra kullnmayacağım için scakta kurtup bırakaum dedim sanki o yaptığım temizlikteki kimyasal kokusu iç ünitenen mis gibi bir koku yayılmasına sebep oldu.

ben bun adayanarak bri temizlik yapın derim sizede klima temizliğ hakkında her şey sayfamız var öncelikle siz bir deneyin çokta ileri gitmeden. olmazsa bir servis çağırın derim.

• arkadaslar yeni 18000 xpover gold takılı. montaj sırasında vakum olayını ısrarla sormama karsılık yapacagız dendi arabada montajdan sonra yapacagız dendi fakat montaj bitti form u imzaladık adam cıragı pompa almaya yolladı bide ne desin pompa yok. adam klimayı bagladı calıstırdı ve forumlarda vakumla ilgili o kadar sey okumamaa ragmen yapılamadan calıstırıldı klima. napmak lazım şimdi soruyorum sizlere en iyisi bi bardak soğuk su mu içmek şimdi??
  • biz 30 m2lik odada 18.000 lik xpower inverter klima kullanıyoruz,çok iyi ısıtıyor ve soğutuyor.az elektrik harcıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Carrier 53NQV-050M X-Power Gold almis oldum. Uzun sure Toshiba Ras 18 SKV mi alayim derken son kararim bu oldu,
    Servis kalitesi bakimindan soylenecek bir sozum yok acikcasi. Deldikleri yerleri dahi elekt. supurgesi ile temizlediler.
    Vakumlamaya gelincede 20-25 dk vakumlama yaptilar.
    Musteri hizmetlerinden servislerine kadar cok ciddi bir firma oldugunu ve hassasiyetle davrandiklarini bizzat gozlemledim.

Sogutma konusunda soylenecek bir soz yok. Yaz ayinda olmamiza ragmen deneme amacli isitmayi da actim ve isitmada da suan icin sorun olmadigini
    gayet iyi sicak hava ufledigini gozlemledim diyebilirim. Tabi bunun icin en saglikli bilgiyi kisin vermis olucam.
    Sessizlik konusunda da bir sikinti yok gayet iyi bir cihaz oldugunu soyleyebilirim.

Burdan klima almayi dusunen ve carrier almakta tereddutte kalan arkadaslara tavsiye edebilirim.
    Tereddutte kalmadan alabilirsiniz.
  • Carrier klimayı kayseri gentes mühendislikten aldım,
    Açıkcası beni şaşırttılar, Kayseri de klimayı bu kadar temiz monte eden bir servis olacağına tahmin etmiyordum.

Aynı gün evede beko klima takdırdım, ama montajı beni tatmin etmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cermen_555

arkadaslar yeni 18000 xpover gold takılı. montaj sırasında vakum olayını ısrarla sormama karsılık yapacagız dendi arabada montajdan sonra yapacagız dendi fakat montaj bitti form u imzaladık adam cıragı pompa almaya yolladı bide ne desin pompa yok. adam klimayı bagladı calıstırdı ve forumlarda vakumla ilgili o kadar sey okumamaa ragmen yapılamadan calıstırıldı klima. napmak lazım şimdi soruyorum sizlere en iyisi bi bardak soğuk su mu içmek şimdi??

Şikayet sitelerine öncelikle yaptıkları hatayı yaz.Daha sonra müşteri temsilcisini arayıp gelen servisin yaptığıyla ilgili şikayette bulun.Bunlar da olmazsa bir dilekçe yazıp fax gönder.Kesinlikle kapına kadar tekrar gelip özür dileyecekler. (Tecrübeyle sabitlenmiştir)

Gazı boşaltıp vakum yaptır, tekrardan hassas terazi ile gaz doldurt.Benim de bir benzeri başıma geldi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cermen_555

arkadaslar yeni 18000 xpover gold takılı. montaj sırasında vakum olayını ısrarla sormama karsılık yapacagız dendi arabada montajdan sonra yapacagız dendi fakat montaj bitti form u imzaladık adam cıragı pompa almaya yolladı bide ne desin pompa yok. adam klimayı bagladı calıstırdı ve forumlarda vakumla ilgili o kadar sey okumamaa ragmen yapılamadan calıstırıldı klima. napmak lazım şimdi soruyorum sizlere en iyisi bi bardak soğuk su mu içmek şimdi??

Şikayet sitelerine öncelikle yaptıkları hatayı yaz.Daha sonra müşteri temsilcisini arayıp gelen servisin yaptığıyla ilgili şikayette bulun.Bunlar da olmazsa bir dilekçe yazıp fax gönder.Kesinlikle kapına kadar tekrar gelip özür dileyecekler. (Tecrübeyle sabitlenmiştir)

Gazı boşaltıp vakum yaptır, tekrardan hassas terazi ile gaz doldurt.Benim de bir benzeri başıma geldi.

arkadaşa uyun hiç çekinmeyin. hatta şikayet sitelerine iletmeden önce arayın firmayı. deyin bir uyuz servis yüzünden klimamın ömrü kısaldı. alın bunu geri deyin. hiç acımayın o servisliğinide iptal etsinler. sen imanın gevreyerek çalış kazan bir çiyanın yüzünden kliman zarar görsün.

ya arkadaşlar ne marka klima alırsanız alın ilk önce o firmanın merkezini arayın özellikle vakum olayında gelen servis video çekmeyi ve ses kaydını kabul etsin nedir bu ya.

• quote:

ya arkadaşlar ne marka klima alırsanız alın ilk önce o firmanın merkezini arayın özellikle vakum olayında gelen servis video çekmeyi ve ses kaydını kabul etsin nedir bu ya.

70 TL ye montaj yapan servisten çokta birşey beklemiyeceksin diyeceğim ,şimdi hop oturup hop kalkacaksın.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

70 TL ye montaj yapan servisten çokta birşey beklemiyeceksin diyeceğim ,şimdi hop oturup hop kalkacaksın.....

hadi len açtırma ağzımı gene
  • Ağzını açıpta ne yaptın yine yakmışsın sigarayı....

ULEN ŞİKAYET EDECEĞİM BU SİGARA SMİLE NI.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Ağzını açıpta ne yaptın yine yakmışsın sigarayı....

ULEN ŞİKAYET EDECEĞİM BU SİGARA SMİLE NI.

• http://www.idealesya.com/urun/alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.aspx

Bugün itibariyle bizde bu kilmayı aldık, servis olimpiyatları hafta sonu başlayacak inşallah maçı alacaz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nujman

http://www.idealesya.com/urun/alarko-carrier-53nqv035m-x-power-gold-duvar-tipi-split-klima.aspx

Bugün itibariyle bizde bu kilmayı aldık, servis olimpiyatları hafta sonu başlayacak inşallah maçı alacaz :)

Guvenilir bir sitedir, urun olarak da dogru bir karar.Bende de 050M serisi var. 18000 btu olani. Yalniz dedigim gibi servis konusuna cok dikkat edin.Benim basimi yakiyorlardi aynisi size de olmasin.

• Forumda gördüğüm servisin yaptığı en büyük hata düzgün vakumlama işlemi yapılmadığı, vakumlamayla ilgili teknik bülteni aldım alarconun sitesinden, bakalım nasıl olacak.

Mesala benim klima iç ünitesi ile dış ünitesi arası mesafe en fazla 1 metre olacak yinede 15-20 dakka vakum yapılmalı mı yoksa kullanım kulavuzunda yazdığı gibi bileşik gaz vanası -76 chHg gösterene kadar mı çalıştırlmalı.
  • quote:

Forumda gördüğüm servisin yaptığı en büyük hata düzgün vakumlama işlemi yapılmadığı, vakumlamayla ilgili teknik bülteni aldım alarconun sitesinden, bakalım nasıl olacak.

Mesala benim klima iç ünitesi ile dış ünitesi arası mesafe en fazla 1 metre olacak yinede 15-20 dakka vakum yapılmalı mı yoksa kullanım kulavuzunda yazdığı gibi bileşik gaz vanası -76 chHg gösterene kadar mı çalıştırlmalı.

Sizin evinize gelen servisin kullandığı vakum pompasına da bağlı biraz bu.Bazıları dakikada daha az hacim hava çekerken bazıları ise aynı dakikada daha fazla vakum yapabilmekte.Mesafe de 1m olduğu için illa 15-20 dk olmasına gerek kalmayabilir.Dediğiniz gibi gösterge ne zaman istenilen seviyeyi gösterirse o zaman vakumu bırakır servis elemanları.Ama vakumdan önce klimanın içine gazı salıp çalıştırıp daha sonra vakum yapan yetkili servis elemanları var.Dikkat edin böyle birşey yapmaya kalkmasınlar.Kuruluma başlamadan önce vakumu nasıl yapacaklarına dahi bilgi isteyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

est. usta değilim sadece meraklıyım siz bu konularda öncelikle hocalara bi pm yapınız birolda girdi foruma ama sanırım gözüne çarpmadı. ayrıca vakum konusuan bir kez daha göz atınız selamalarımla.

hocam bu resimdeki yere 12 binlik inverter xp gold demişsiniz de oraya yeterli geliyor mu ? kullanıyor musunuz ?

ben de biraz benzer gibi bir durum var da...
    farkı ev tek kat ve tavan da güneşten ısınıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 18 Haziran 2012; 2:50:58 >

• quote:

quote:

Forumda gördüğüm servisin yaptığı en büyük hata düzgün vakumlama işlemi yapılmadığı, vakumlamayla ilgili teknik bülteni aldım alarconun sitesinden, bakalım nasıl olacak.

Sizin evinize gelen servisin kullandığı vakum pompasına da bağlı biraz bu.Bazıları dakikada daha az hacim hava çekerken bazıları ise aynı dakikada daha fazla vakum yapabilmekte.Mesafe de 1m olduğu için illa 15-20 dk olmasına gerek kalmayabilir.Dediğiniz gibi gösterge ne zaman istenilen seviyeyi gösterirse o zaman vakumu bırakır servis elemanları.Ama vakumdan önce klimanın içine gazı salıp çalıştırıp daha sonra vakum yapan yetkili servis elemanları var.Dikkat edin böyle birşey yapmaya kalkmasınlar.Kuruluma başlamadan önce vakumu nasıl yapacaklarına dahi bilgi isteyin.

Bilgi için teşekkür ederim, bakalım salı günü gelecek servis inşallah sorunsuz şekilde montı yaparlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

est. usta değilim sadece meraklıyım siz bu konularda öncelikle hocalara bi pm yapınız birolda girdi foruma ama sanırım gözüne çarpmadı. ayrıca vakum konusuan bir kez daha göz atınız selamalarımla.

hocam bu resimdeki yere 12 binlik inverter xp gold demişsiniz de oraya yeterli geliyor mu ? kullanıyor musunuz ?

ben de biraz benzer gibi bir durum var da...
    farkı ev tek kat ve tavan da güneşten ısınıyor

hayır hocam annemlerin evi burası. klima istemiyorlar.
    kurulum dış ünite yeri ve iç ünite asıcak yer yok. ben burda zaten sorma aşamasındayım dikkat ederseniz.

ama burayı ben 9000 btu klasik klima ile gayet rahat nefes alınabilecek sıcaklığa getirdim

çizimden anlaşılacağı üzere. salona takılsa klima mutfağa etkisi çok olmayacak. ben ortamı kırdım dediysem. kırdım diyorum. komple soğuttum demek mümkün değil. neden bu şekilde davranıyoruz malum para. yoksa işin aslı her alana ayrı klima takmak lazım yada. gücün süperse

aha işte çözüm reklam gibi olcak ama bizim koçklima yapmış bunları. volkan avantamı gönder pvgye söyle onalrda göndersin

yani kardeşim şaka bir yana her işin çözümü para maalesef. aksi durumda bu şekilde çözüm üretmeye çalışıyoruz kendimizce

• vakum dediğiniz ne?1,5 yıl önce taktirdim klimayı vakum falan yapmadılar önemi ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: _deadmaster

vakum dediğiniz ne?1,5 yıl önce taktirdim klimayı vakum falan yapmadılar önemi ne?

Komperasrn ömrünün kısalmasına neden oluyor vakum yapılmazsa.Yani klimayı 10 yıl kullanacaksanız 6-7 yıla düşüyor, belki de daha fazla.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.