arkadasim m.birol üstadan bir yorum kopyaliyorum quote:
Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11
Vakumlama -SANIRIM- sadece R410A gazı kulllanan modellerde gerekli. Özellikle donma sıcaklık derecesi en çok kullanılan R22 gazına göre çok daha düşük olduğundan ünitelerde ve borularda hiç hava, nem (su buharı) kalmamsı gerekli. Aksi takdirde su buharı 0 derecede donup arızaya neden olabilir.
Yanlış bir bilgi ve düzelmem gerekli olduğunu düşünüyorum.Vakum değimiz montaj esnasında kullanılan bakır boru ve iç ünite serpantinlerindeki havanın emilik dışarı atılmasıdır.Yaşadığımız ortamdaki havada nen de vardır sebep bu.Klimada değil sadece tüm soğutma sistemlerinde gazı ne olursa olsun sisteme nem girmesi sağlıklı değildir.Yani ister buzdolabı ,ister soğukhava deposu,ister oto ,ticari ve konfor kliması olsun normal atmosfer havası sisteme karışmaması lazım.Onun için ne gazı ister R 12,R134,R22,R410,R407 ne olursa olsun sisteme gaz şarj edilmeden önce mutlaka vakum edilmelidir.
Vakum yapılmadan kurulan cihazlarda ise geri döniş yoktur.Ancak cihazda bulunan gazın tamamen boşaltılıp tekrar tüm sistem daha uzun süreli yaklaşık 1 saat kadar vakum yapılıp tekrar gaz şarjı yapılabilir.
Şu konuyuda hatırlatalım ki eğerki klimanız sorunsuz çalışıyorsa ,ve kurulumda vakum yapılmadıysa illada sorun yokken gazı atıp tekrar vakum yapıp gaz vermeye de gerek yok!!.
R 22 li sistemlerde Vakum yerine yapılıpta,R 410 sistemlerde yapılmaması gereken en önemli husus ''air porch''denilen yani sistemdeki gazla yapılan süpürme işleminin kesinlikle yapılmaması gereklidir.
Montaj bakım arıza servisi, uzman ve eğitimli personeli ile bir telefonla kapınızda.
Dikkat Edilecek Hususlar
Doğru yapılması cihazın çalışma ömrü ve performası açısında çok önemlidir. Yapılan montaj hataları (ara tesisat mesafesi, kod farkı vb.), mekana uygun olmayan kapasite tayini, uygun olmayan elektrik voltajları (+- %10'dur), koblo kesitleri ve yanlış seçilen sigorta değerlerinden kaynaklı arızalar garanti harici olarak değerlendirilecektir. Bildiğiniz üzere sistemlerde sistemdeki yoğuşmazların (su, ne, hava gibi) atılma işlemi çok önemlidir. Bu anlamda yaptığınız klima tesislerinde mutlaka 8.5 m3/h'lık vakum pompası ile en az bakır boru tesisatınızı 20 dakika süreyle vakuma tabi tutunuz. Vakum süresi cihaz kapasitesine dolayısıyla çekilen bakır boru tesisat uzunluğuna göre değişebilmektedir. Bu süreler ve montaj bedelleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.
Söküm montaj ve de-montajında dikkat edilmesi gereken diğer hususlar
5 metreyi aşan ara tesisat borularında kaynak yapmak gerekirse; kaynak esnasında bakır borudan azot gazı geçirilerek kaynak yapılmalıdır. (5 metreyi aşmayan boru tesisatlarında boruya ek yapılmaması tercih edilmelidir.) Dış ünitesinin, çatı içine konulması teknik olarak sakıncalıdır. Bu tip uygulamalarda ilgili cihaz garanti dışı olarak değerlendirilir. Uygun yer yoksa veya müşteri istediğinde, durum forma yazılmalı ve müşteriye imzalatılmalıdır. Deniz araçlarında (yat, tekne, gemi vb.) kullanılması sakıncalıdır. Servis formunda belirtilmelidir.klima montaj servisimiz uygun fiyatları ve kampanyalı listeriyle ve kaliteli hizmetiyle 7/24 yanınızda İç veya dış ünitenin müşterinin tercihi üzere uygun olmayan bir yere monte istenirse bu durum servis formuna yazılmalı ve müşteriye imzalatılmalıdır. Aksi durumda sorumluluk yapana ait olacaktır. İşlem esnasında binanın kolon ve kirişleri delinmeyecek ve kırılmayacaktır.
Montaj Bedeli Kapsamına Dahil Olan İşlemler
İç ünitenin yerine asılması ve sabitlenmesi Dış ünitenin, yetkili servis tarafından temin edilen standart L konsol veya zemin üzerine kauçuk takozlarla sabitlenmesi İç ve dış üniteler arası ara tesisatı oluşturan düzenin hazırlanması İzolasyonlu bakır boru hattı, tekniğine uygun elektrik ara tesisatı, drenaj hattının gırtlaklı boru ile çekilerek tümünün dekoratif bant ile sarılması, düzgün bir oluşturacak şekilde sabitleme kelepçesi ile duvara bağlanması Bakır boru kaynaklarının boru içinden "azot gazı geçirilerek" tamamlanması, ara tesisatın geçmesi gereken duvar vb. engellerin delinmesi, ara tesisatın ünitelere bağlanması, ara tesisatın azot testi ile kaçak kontrolü. Bakır boru hattı geçiş yeri için dolgu malzemesi kullanılması. Cihazlara kadar müşteri tarafından getirilmesi temin edilen elektrik enerjisinin cihazlara bağlanması. Soğutucu akışkan devresinin vakumunun yapılması (vakum yapmadan kesinlikle cihazı devreye almayınız, aksi halde oluşabilecek arızalar kurulumu yapan servise ait olacaktır.) Sisteme en az 10 bar azot gazı verilerek gaz kaçak testi yapılması Sistemin test edilmesi (drenaj testi, alçak basınç, yüksek basınç, çalışma akım ve gerilim değerlerinin uygunluğunu kontrolü) Müşteriye, cihazların kullanımı anlatılarak işletmeye alınması, uzaktan kumanda ve kullanım kılavuzu teslimi. Servis formu doldurularak cihazın çalışır durumda teslim edilmesi Belediye hudutları içinde yapılan işlemlerde yol bedeli dahildir. (Büyük şehirlerde, büyük şehir belediyesi hudutları geçerlidir. Ayrıca dekorasyon montaj işlerine dahil değildir ayrıca ücretlendirilir.)
Bedeli Kapsamı Dışında Kalan İşlemler
Dış ünitelerin sabitlenmesi için, dış mekanda uygun bir zemin (balkon, teras vb.) bulunmaması durumunda dış cephede veya çatı vb. mekanlarda yapılması ihtiyaç duyulan her türlü konsol, platform vb. çelik konstrüksiyonun temini ve montesi Gerekli tip ve kapasitedeki V-Otomatik sigortaların temini ve tesisi. İç veya dış üniteye kadar getirilmesi gereken yeterli güçteki elektrik enerjisi besleme hattı donanımının uygun kesitteki kablolar ile hazırlanması. Ara tesisatın geçmesi için duvarda açılan delik dışındaki, her türlü kırma, gömme ve dekoratif (sıva, boya vb.) işlem Özel boyutlu kauçuk takoz kullanılması durumunda takoz bedeli Müşteri tarafından arzu edildiği takdirde ara tesisat için kablo kanalı temini ve montesi Dış ünitenin montajında kullanılacak özel iskele, vinç ve benzer ekipmanın kullanım-kira bedeli Tesisat geçiş deliklerinin açılması esnasında, hasar görebilecek fayans, özel döşeme veya kaplama, alçıpan dekorasyon, asma tavan, ahşap kaplama veya benzerlerinin hasar (tadilat) bedelleri Drenaj hattındaki gırtlaklı boru haricinde bir malzeme kullanılması istendiği takdirde doğabilecek ek maliyet Belediye hudutları dışındaki monte yol ücreti müşteriden alınacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: newforest
üstadim iscilikleri nasildi iyilermiydi yani temiz calistilarmi memnunmusun actiklari delikleri kapattilarmi alciyla yada baska birseyle ic uniteden cikan borulari beyaz bir plastik ile kapatiyorlar( ismini cikarama simdi aklima gelmiyor) bu konularda nasilllardi bir hangi sehirdesiniz hangi servis geldi arkadasim eger ic unite dis unite borular bir kac resim koyabilirsen buraya buradaki degerli üstatlarimiz yorumlarlar bizlere daha iyi nasil olurdu diye bilgiler verebilirler en azindan bundan sonrasi icin daha iyi olur daha tecrubeli oluruz
Fotolar ekte işçilik orta seviyede bence. Evet iç üniteden çıkan boruları kapattılar. Alfen geldi İzmir deyim.
Isıtmada bir problem gözükmüyor; fakat dediğim gibi 4-5 dakika da vakkumlama işlemini bitirdiler.
üstadim 4-5 dakikada gitmeleri normal olabilir sanki eger ellerindeki vakum aleti dakika 25 ile 35 litre ise sorun yok derim üstadim tabiki ustalarimiz kacausta -tekirdagli-mbirol ve daha nice degerli ustalarimiz yorumlarsa daha iyi olur
Evet arkadaşlar bugün gelip montajı yaptılar klimanın 10-15 dk vakumlamada yaptırdım (gerek yok aslında abi, istersen kompresörü ters bağlayıp vakumla yapayım gibi birşey dedi orasını bende anlamadım ama sen dedim normal vakumunu yap) işçilik Allaha emanetti, bir kere yanlış deldi duvarı. Şuan fazladan iki delik daha var duvarımda, açıkcası işçilikten zerre kadar memnun kalmadım ama klima gerçekten çok iyi süper ısıtıyor. Elektrik sarfiyatı için şuan zaten birşey demem doğru olmaz şuan eco modda 23 derecede çalışıtıyorum fanda otomatikte ama sesinden anladığım kadarıyla 2. kademe çalışıyor servis işçilik hariç gayet memnunum
quote:
CoUnTeRMaNiaC* Tarih 29 Ekim 2011; 20:11:44 Evet arkadaşlar bugün gelip montajı yaptılar klimanın 10-15 dk vakumlamada yaptırdım (gerek yok aslında abi, istersen kompresörü ters bağlayıp vakumla yapayım gibi birşey dedi orasını bende anlamadım ama sen dedim normal vakumunu yap) işçilik Allaha emanetti, bir kere yanlış deldi duvarı. Şuan fazladan iki delik daha var duvarımda, açıkcası işçilikten zerre kadar memnun kalmadım ama klima gerçekten çok iyi süper ısıtıyor. Elektrik sarfiyatı için şuan zaten birşey demem doğru olmaz şuan eco modda 23 derecede çalışıtıyorum fanda otomatikte ama sesinden anladığım kadarıyla 2. kademe çalışıyor servis işçilik hariç gayet memnunum
üstadim hayirli ugurlu olsun güle güle kullan üstadim söyle biraz elektrik sayacini bilgilerini not edip kac kw yakiyor bir arastirma yapabilirmisin birde photolari yukleyebilirmisin ic ünite dis ünite resimlerini ve cihazin performansindan memnunmusun arkadasim ayrintili bilgi verirsen sevinirim
arkadaşlar bende 12000 lik modelinden aldım. çok aradığımı bulamadım diyebilirim. yok hamam gibi yapıyor , süper ısıtıyor pek inanmayın. eve geleli 3 saat oldu, 3 saattir çalışıyor inanın 15 metrekare yeri ısıtamadı hala. daha bi 2 saat daha da ısıtamaycak gibi görünüyor. bende güya oturma odasının kapısını açacaktımda koridoruda ısıtacaktım. ses derseniz gece çok rahatsız ediyor. uyumakta zorlanıyorum sesten. fanı en düşüğe getiriyorum ona rağmen ses çok yüksek. bende 53 NQV 035 modeli var. ben bu yazıyı yazarkende defrosta girdi şu anda içerisi buz gibi. sanki ısıttıda dinlenmeye geçti hay Allah'ım 1800 lira para verdim ve pişmanım arkadaşlar. Isıtmıyor gerçekten :(
Arkadaslar 2700 e TOSHIBA RAS 18 SKV mi? Yoksa 2400 e Alarko Carrier 53NQV050M X-POWER GOLD mu?
Muhalefet ve sirf birsey yazmak icin yorumda bulunanlar mumunkunse bulunmasin. Ciddi anlamda kullanan ve bilgisi olanlardan yardim bekliyorum. Internetten baktigimda iki urununde performansinda esitlik goruyorum ve elektirik konusunda Carrier daha az yakiyor.
Siz ne diyorsunuz arkadaslar hangi urunu alsam daha iyi olur
quote:
Orijinalden alıntı: turknur
arkadaşlar bende 12000 lik modelinden aldım. çok aradığımı bulamadım diyebilirim. yok hamam gibi yapıyor , süper ısıtıyor pek inanmayın. eve geleli 3 saat oldu, 3 saattir çalışıyor inanın 15 metrekare yeri ısıtamadı hala. daha bi 2 saat daha da ısıtamaycak gibi görünüyor. bende güya oturma odasının kapısını açacaktımda koridoruda ısıtacaktım. ses derseniz gece çok rahatsız ediyor. uyumakta zorlanıyorum sesten. fanı en düşüğe getiriyorum ona rağmen ses çok yüksek. bende 53 NQV 035 modeli var. ben bu yazıyı yazarkende defrosta girdi şu anda içerisi buz gibi. sanki ısıttıda dinlenmeye geçti hay Allah'ım 1800 lira para verdim ve pişmanım arkadaşlar. Isıtmıyor gerçekten :(
bendede 12 binlik model var evet biraz sık de frosta giriyor ama ısıtması iyi bana göre odam 12m2 ve yalıtım namına birşey yok odamın bir duvarı kuzeye bakıyor ve en üst kattayım üstümde komple teras, benim odamı 25 derecede hamam gibi yapıyor en fazla 20 dk içinde ve birinci ve ikinci kademede hiçte rahatsız edici bir sesi yok(tabiki çok soğuk koşullarda 30 dereceye aldım evde yalıtımın namına birşey olmadığını farz edersek gayet normal herhalde) elektrik sarfiyatına gelirsek ortalama 25 derecede ikinci kademede minimum 6 maximum 9 saat olmak üzere hergün çalıştı ve elektrik faturasına ek külfeti sadece 30 lira oldu yani normalde 40 tl gelen faturam 70 lira gelir oldu ve bütün kış bu şekilde geldi faturam klima ile alakalı tek sıkıntılarım dış sıcaklık -5 inde altına düşmeye başladığında ısıtma performansı fark edilir derecede düşüyor ve aşırı derecede forsta girmeye başlıyor klima
30-35 m2 antalyada izalasyon kötü sayılır alarko-carrier-53nqv050m modeli yeterli olur mu?
Bu 42-50-53 NQV olması ne anlama geliyor acaba? Benimkinde 42 NQV yazıyor....
yarım saat önce sipariş verdim, bugun yarın kurulur, işallah memnun kalırım.
Nereden aldınız,hangi modelini aldınız ve fiyat nedir?Biraz bilgi verebiilr misiniz?
Arkadaşlar Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold'u yaklaşık olarak neredeyse 1 senedir kullanıyorum.Hem ısıtma hem de soğutma olarak test etme vaktim oldu diyebilirim.Kışın 1-2 ay kadar o soğuk günlerde -10 sıcaklığın olduğu gece vakitlerinde dahi çalıştırdım.Saatte en fazla 2 kere buz çözmeye geçti.28 derecede çalıştırırken. Yazın da uzun bir süre kullandım.Soğutma adına da oldukça başarılı.İdealeşya.com'dan satın almıştım geçen yaz en hesaplısı orasıydı.Site adına sorununuz olacağını düşünmüyorum ancak kurulumu yapan bayiye çok dikkat edin çoğu daha nasıl vakumlama yapılacağını bilmiyor.
Kısaca klimayı almak isteyenlere öneririm.Fakat burdan birkaç soru sormak istiyorum.Klimayı alalı neredeyse 1 yıl oldu ve bakım yaptırmak istiyorum.Sizce kendim filtreleri vb. şeyleri yıkasam yeterli olur mu? Yoksa 70-80 TL herneyse verip bayiye mi yaptırmalıyım.Yalnız şöyle bir de durum var bayide çalışan elemanların geçen sene başını ağrıttım biraz.Bilgisizce hareket etmelerinden dolayı.Vakumlamayı örnek olarak içine gazı verdikten sonra yapmışlardı, yani klimayı çalıştırıp bir 5 dk kadar daha sonra vakumlama yaptılar.Üstelik uyarmama rağmen.Herneyse öneriniz nedir tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Özellikle birol bey veya kocausta.
Bu arada herhangi başka bir markanın servisine de bakım yaptırsam olur mu? Yoksa sadece Alarko Carrier yetkili servisine mi yaptırabilirim ne nedir tam bilmiyorum?
Teşekkürler..
quote:
Orijinalden alıntı: .BURAK.
Arkadaşlar Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold'u yaklaşık olarak neredeyse 1 senedir kullanıyorum.Hem ısıtma hem de soğutma olarak test etme vaktim oldu diyebilirim.Kışın 1-2 ay kadar o soğuk günlerde -10 sıcaklığın olduğu gece vakitlerinde dahi çalıştırdım.Saatte en fazla 2 kere buz çözmeye geçti.28 derecede çalıştırırken. Yazın da uzun bir süre kullandım.Soğutma adına da oldukça başarılı.İdealeşya.com'dan satın almıştım geçen yaz en hesaplısı orasıydı.Site adına sorununuz olacağını düşünmüyorum ancak kurulumu yapan bayiye çok dikkat edin çoğu daha nasıl vakumlama yapılacağını bilmiyor.
Kısaca klimayı almak isteyenlere öneririm.Fakat burdan birkaç soru sormak istiyorum.Klimayı alalı neredeyse 1 yıl oldu ve bakım yaptırmak istiyorum.Sizce kendim filtreleri vb. şeyleri yıkasam yeterli olur mu? Yoksa 70-80 TL herneyse verip bayiye mi yaptırmalıyım.Yalnız şöyle bir de durum var bayide çalışan elemanların geçen sene başını ağrıttım biraz.Bilgisizce hareket etmelerinden dolayı.Vakumlamayı örnek olarak içine gazı verdikten sonra yapmışlardı, yani klimayı çalıştırıp bir 5 dk kadar daha sonra vakumlama yaptılar.Üstelik uyarmama rağmen.Herneyse öneriniz nedir tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Özellikle birol bey veya kocausta.
Bu arada herhangi başka bir markanın servisine de bakım yaptırsam olur mu? Yoksa sadece Alarko Carrier yetkili servisine mi yaptırabilirim ne nedir tam bilmiyorum?
Teşekkürler..
arkadaşım bakımı bir kenara bırakın şimdi. arayın merkez firmayı. yeni servis talep edin gazı bolaştıp azot bassınlar içndeki havaq vs iyice dışarı atar. sonra vakum ve gramajında terazi ile gaz talep edin. bu servisn defterinide alarko dürer ozaman.
vakum yapılmayan klimanın ömrü kısalır. klimanız daha 1 yıllık çok zarar görmemiştir. zararın neresinden dönerseniz kardır.
bakınız videoda araç klima kompresörü için neler yazılmış. google adan çevirdim. en alt bölümü büyüttüm. konunun mantığı açısından okuyunuz.
daha güzel bir video vardı onu bulamadım kamerhan arkadaş eklemişti. normal split klimalar için.
23 Nisan 2009 tarihinde mikecarter79 tarafından yüklendi
Bir taburcu otomatik AC sistem bir vakum "çekme" için doğru yolu. Bu yeni R134a soğutucu sistemleri gibi eski R12 sistemleri için de geçerlidir.
Sadece gerekli, ama atmoshere açılmıştır IF AC sisteminin boşaltılması olduğu önemli değildir. Sadece sistem için ek R134A Freon ekliyorsanız Ancak, tahliye gerekli değildir.
Otomotiv A / C Vakum Pompaları üzerinde çalışılmış bir A / C sisteminden hava ve nemin giderilmesi için kullanılır. Örneğin, A / C sistemi (kompresör, yoğunlaştırıcı, buharlaştırma, accummulator, ya da her) tamir edilmiştir halinde tahliye gerekli olduğunda, bu. Tahliyesi sırasında, hava / c sistemden çıkarılır ve 28 de "vakum pound, nem kaynamaya başlar. Nem buharının hemen hale gelir ve vakum pompası ile sistemin dışına çekilir.
Tahliye sonunda, herhangi bir hava veya nem ücretsiz bir sistem var. Eğer önceden şarj için sistem tahliye etmezseniz, o süre için işe yarayabilir, ancak nem sonunda, A / C sistemi korozyon ve diğer istenmeyen kimyasal reaksiyonlara neden olur. Bu A / C sisteminin çalışma ömrünü kısaltacaktır.
Zaten bu hata yüzünden gerekli yerlere dilekçe gönderdik, klimanın ağız hava sıcaklığı ölçüldü.8.6 gibi bi derece çıktı eğer sorun olsaydı bu kadar düşük çıkmıyormuş sanırım.Neredeyse kapatılıyordu yetkili servis bu yüzden ama üfleme derecesi normal olduğundan gaz değişmini açıkçası ben istemedim.Vakumlama 5-6 dk yapıldı ama klima çalıştırıldıktan sonra.Hem yazın hem de kışın herhangi bir sorun görmedim klimada.
Tekrardan 1 yıl geçmişken gazı boşaltıp gaz doldurtmalı mıyız szce içine?
quote:
Zaten bu hata yüzünden gerekli yerlere dilekçe gönderdik, klimanın ağız hava sıcaklığı ölçüldü.8.6 gibi bi derece çıktı eğer sorun olsaydı bu kadar düşük çıkmıyormuş sanırım.Neredeyse kapatılıyordu yetkili servis bu yüzden ama üfleme derecesi normal olduğundan gaz değişmini açıkçası ben istemedim.Vakumlama 5-6 dk yapıldı ama klima çalıştırıldıktan sonra.Hem yazın hem de kışın herhangi bir sorun görmedim klimada.
Tekrardan 1 yıl geçmişken gazı boşaltıp gaz doldurtmalı mıyız szce içine?
sizin yazınızı forumdan çıktığımda gördüm tekrar giriş yaptım bira detay için bazı yazılar bakarken uyuklamışım peşi sıra sağolsun tedaş haftanın 2 3 günü ille gece 15-20 dk keser elektriği şaft değiştiryorlarmış ne demekse. öğrenmek dahi istemiyorum.
kardeş siz hata etmişsiniz moraliniz bozmıyayım ama benim bile sinirim bozuldu. alarkoda o servislere acımış sizde. alarko genede cididyetle servis iptaline kadar gitmiş.. fakat bir yanlış var. dediğim gibi biraz siz biraz onlar acımış. o adamlara iyilik yaparken size kötülük yapmışlar bana göre. sizde bilmeden kendinize kötülük yapmışsınız.
şimdi bana kalırsa o klimanın gazı değişmeli.
bir şey anlatıcam size.. reklam yapıyor mitsubishi electric i övüyor denecek. alakası yok daikini nasıl yerden yere vuruyorsam mhi ye salak diyorsam. me de en kazıkçı firmalardan biridir. ben açık konuşuyorum..
ben aynı zamanda alarko emeklisiyim. klimacı değilim birimim farklı holding çok büyük zaten klima bölümü izmitte.. doğruya doğru eğriye eğri. larkodaki iş ahlakımız herkez bir birini kontrol edecek yanlış yapmış merkez servis.. alarkoda gerçekten ciddi firmadır. biz birbirimizi uyarmazsak suçlu oluruz. aykırılıkt esastır bizde daha geöenlerde büyük patronumuz tv de çıktı biz biz sorğulamayan elemanla çalışmak istemiyoruz dedi bu kadar net yani millete komik gelsede.
bakın ben burda şuan toshibayı fiyat politikasından dolayı övüyorum. ama zamanındada öyle olsaydı benim klimalarımda toshiba olurdu. açıkça yazıyorum. şuanki durumu överken yanlışıda mutlaka yermem şart.
anlatacağım duruma geleyim. hiç sesi duyulmayan kalite bir vakum motoru yüzünden. vakum esnasında ben elektrikçinin peşinde dolaşırken şüpheye düştüm me klimamda... vakum sesi felan duymadığım ı iş bitince e vakum yapıldımı dedim.. tabi dediler. güvenilmeycek insanlarda değillerdi tabiki.
duurmu dert ettim bir süre sonar birgün klimaplus merkez servisini rast gele aramışım. haberğim yok. durumu soruyorum anlaşılmasın servise zarar vermiyim diyerek.. ama inanın okadar ilgili ve profesyonellerki merkez servisi aradınız sizi ziyaret etmek istiyoruz deyip. bir hediye ve azot gazı ile geldiler. yıkadılar azotla makineyi baya uzun süre vakum edip gazı terazi ile verip gittiler. dedim servisin haberi olmayacak değilmi diye söz aldım. kesinlikle siz açık konuştunuz biz size inanıyoruz makineyi riske atamayızki sıkmayıon canınızı dediler.
daha sonra şüphelendiğim servisten bir klima daha aldım. adamların gerçekten haberleri yok. yeni makineyi kurup vakum ederlerken herşeyin farkına vardım inanın okadar kaliteli bir vakum motoru ses yok yahu dedim bu ne kadar sesiz bir makine.. bana dediler devamlı yağ kontrolü yapılıyor. sestede standardımız var.
inanın iklimsanın en iyi servislerinde birisi sharp makine kurmuştu. vakum motoru iğrenç ses yapıyordu. adama dedim hakkını helal et ben şüphe etmiştim. olurmu hiç abi bu makine arıza yapsa ilk sorumluluk bize ait mümkün değil vakum yapmadan olurmu hiç dedi. ilk soracakları vakumdur bize dedi..adamlar dalga geçilmeyeceğini bilse belki papyonla dolaşıcaklar. hayret bir fima gerçekten.
neyse şimdi duruma gelirsek birol usta şöyle diyor kızıcak gene bana geyik yapıyor diycek ama derse desin. biorl ustanın eski yazıları var klimanın dereceleri iyi geliyorsa oynatmaya gerek yok der.. 8.6 C iyi bir değer doğru.. ama yeri gelincede ağız sıcaklığı derece ölçümü diye bişe yoktur diyor.. delimidir nedir kızdırim biraz
(bende şimdi ölçüm yaptım mesela me klasik 4,8C ye düştü daikin klasik 6ya düştü me inverter 5e düştü zibro midea 9 da kaldı. bütün testleri cam çerçeve açık yaptım birol ustanın daha önceki bir yazısına dayanarak. zibroda takıldım sinirm bozuldu cam ve kapıyı kapadım oda 6 ya düştü bir süre sonra. yanlız beter bir sıcak var 2 gündür nemde çok yüksek. birde sabah güneşi direkt vuruyordu klimanın iç ve dış ünitesine gerçi bu etken değil ama.. sonuçta devamlı cam çerceve açık kullanmıycaz bunu. bence sınavı 2 ay sonra tam geçer zibro. hadi ulen biror yırttın gene)
ama bana kalırsa sizin klima için ben şahsen gazı temizlettiririm. çünkü ne malum dereceleri güzel versede makinenein ömrü 5-10 yıl kısalmasına garantimi bu ölçümler şimdi. böyle bir durum varmı klimacılık litaratüründe. ben bilmiyorum bilememde klimacı arkadaşlar cevaplasın. birol r22de konuşabilir ama r 410u oda tam tanımıyor henüz çünkü yeni bir gaz yağı suyu farklı.. sonra şunuda diyemem 1 sene içinde yeterli şekilde zarar vermişmidir makinenize bu durum onuda bilemem. emre sağanak arkadaşımızda burda diğerleri kaçak olsada çok detaylı duruma el atar hemde. tekirdağlıya sorun einaya sorun. pm yapın. mail yapın.
görüyorsunuz işte bir servisin sopalık durumu nelere yol açıyor. yahu adamlar buzdolabı motorlarına vakum yapıyorlar. videolar bakın youtube ada manyakmı bunlar şimdi. inşaAllah bir şey olmamıştır. sayın kardeşim. ustalar size açıklma yaparlar emre bey zaten yazıyı gördümü yazar size. selamlarımla
Eyvallah ustam yorumlarınız için.Şimdi üstünden 1 yıl geçtiği için gaz değişimi ve vakumlama için ayrı ücret de talep etmesin bu servis.Tamam yaptıralım ama daha vakumlamayı doğru düzgün yapamayn servis gazı acaba tam gramajında doldurup tekrardan vakumlama yapması eskisine göre daha mı verimli olur onda biraz şüpheye düştüm.
Zaten 2 yıllık ek garantiyi ücretsiz yapıcaz diyerek asıl yetkili eleman gelmişti bu dilekçe olaylarından sonra.Ama biz çoktan başka bir ilçedeki yetkili servise yaptırmıştık kafamız bozulduğundan .Biraz kapak oldu diyebiliriz
Şimdi arayıp desem ki geçen seneki durumlardan dolayı bu yaz hem gaz değişimini hem de vakumlanmasını talep etsem belli bir fiyat biçecekler diye düşünüyorum. Bakalım bir arayıp konuşayım ne diyecekler.
quote:
Eyvallah ustam yorumlarınız için.Şimdi üstünden 1 yıl geçtiği için gaz değişimi ve vakumlama için ayrı ücret de talep etmesin bu servis.Tamam yaptıralım ama daha vakumlamayı doğru düzgün yapamayn servis gazı acaba tam gramajında doldurup tekrardan vakumlama yapması eskisine göre daha mı verimli olur onda biraz şüpheye düştüm.
Zaten 2 yıllık ek garantiyi ücretsiz yapıcaz diyerek asıl yetkili eleman gelmişti bu dilekçe olaylarından sonra.Ama biz çoktan başka bir ilçedeki yetkili servise yaptırmıştık kafamız bozulduğundan .Biraz kapak oldu diyebiliriz
Şimdi arayıp desem ki geçen seneki durumlardan dolayı bu yaz hem gaz değişimini hem de vakumlanmasını talep etsem belli bir fiyat biçecekler diye düşünüyorum. Bakalım bir arayıp konuşayım ne diyecekler.
est. usta değilim sadece meraklıyım siz bu konularda öncelikle hocalara bi pm yapınız birolda girdi foruma ama sanırım gözüne çarpmadı. ayrıca vakum konusuan bir kez daha göz atınız selamalarımla.
Vakumlamayla ilgili çoğu şeyi öğrendim diyebilirim artık size çünkü bu sinir bozucu olay en ufak detayı dahi bilmemize sebebiyet verdi.Usta diye size hitap etmem ağız alışkanlığından kusuruma bakmayın
Kocausta ve galiba birol beyle bu konu hakkında geçen senelerde konuşmuştuk, yazdığınız dilekçeyi veya sorunla alakalı şikayetlerinizi bir yerde saklayın önümüzdeki senelerde bir problem yaşadığınızda en azından genel merkezin önüne sunacak belgeleriniz olur demişti.Şu an da herhangi bir problem olmadı.Sadece klima soğuk günlerde içeriyi kumandadan ayarladığımız sıcaklığa ulaştırdığında değişik bir koku veriyor.Ona hala çözüm bulmuş değilim.Böyle değişik pis bir koku.Arabaların rölentide çalıştığı gibi klimanın da o devirlerde olduğu durumlarda oluyor bu.Sizce nedendir bu?