Şimdi Ara

ALAN-BUİLD YÜKLEME SIRASINDA FPS DROP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
34
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

yeni pc aldım oyun oynarken yeni bir map-alan yükleneceği zaman 5-10 düşüyor ve drop yiyorum bunun sebebi nedir termal macun falan her şey yeni

ama içerisinde ki ssd sata, m2 değil ben bundan şüpheleniyorum (başka herhangi bir fps sorunu yok TLOU ve Expedition 33'te yüksek ayarlarda 70-80 fps arasında çok akıcı oynuyorum savaş sahneleri olsun normal oyun akışı olsun hiçbir sorunum yok sadece yürürken yeni bir alana geçerken fps drop oluyor sonrasında etrafındaki buildler kendine geliyor)

msi afterburnerdan değerlere bakayım dedim ekran kartı ve işlemci sıcaklığı 60 derecelerinde, kullanım yüzdesi de %40 CPU %90 GPU gözüküyor ama bu bahsettiğim drop girme esnasında GPU %10 lara düşüyor CPU %90 lara çıkıyor. Termal macunu yeni sürülmüştü 2-3 ay oluyordur acaba işlemci darboğaz mı yapıyor diyeceğim ama genel olark besleyebiliyor diye biliyorum RTX3070'i.

sistem

ryzen 5 5600

msi rtx 3070 suprim 8gb

Asus b450m-K II

Thermaltake 2x8 ram 3200mhz CL16

512GB sata ssd (markasını bilmiyorum pc yi aldığımda yeni alınıp takılmıştı üstündeki ssd yi almışlardı soramadım o yüzden, akam öğrenince yazacağım markasını)

750w +80 psu

• Sata ssd lerde hız düşüktür bir m2 ssd daha iyi olacaktır dram bulunan modellerden seçmen iyi olur...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • franklinda F kullanıcısına yanıt

hocam bu anlattığım yeni alanlara geçince drop sorunu ssd sata olduğundan kaynaklı olabilir mi? m2 alınca oyunlardaki yapıları yükleme hızı da artar diye umut ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.