fps drop
selamlar. geçen hafta ikinci el pc satın aldım :
r5 5600
Asus B450M-K II anakart
msi rtx3070 suprimx
thermaltake 16GB 3200 ram(8x2)
james donkey veya adata(tam markasını bilmiyorum) sata ssd 512gb
750w +80 psu(markasını bilmiyorum)
şimdi benim sıkıntım biraz farklı, tlou ve expeditions 33 oyunlarını oynadım performansına bakmak için ve 2 oyunda da çok iyi performans alıyorum ultra ayarlarda. lakin iki oyunda da mapte yürürken yeni bir alana, mekana veya farklı buildlerin olduğu bir yere geçtiğimde fps drop giriyor. çok araştırdım hiçbir şey bulamadım. bazı kişiler psu güç kısıyo olabilir dandik bir markaysa yazmış, bazıları anakart yeterli desteği sağlamıyor yazmış, bazıları da ssd sata olduğu için map yüklenmesi gecikiyor sisteminden aşağı da kalıyor ve drop bu yüzden giriyor yazmış, başka bir kesimde thermaltake ram iyi değil ondan olabilir yazmış. normal oyun akışında hiçbir sıkıntım yok fps hep 80-90 ama yeni bir alana yürürken o alana girene kadar 2-3 saniye fps drop yiyorum ve canımı sıkıyor sizce neden olabilir? sistemi yeni aldım heyecanım hevesim kaçtı bilen birisi varsa yardım etsin lütfen.
ALAN-BUİLD YÜKLEME SIRASINDA FPS DROP
arkadaşlar acil
yeni pc aldım oyun oynarken yeni bir map-alan yükleneceği zaman 5-10 düşüyor ve drop yiyorum bunun sebebi nedir termal macun falan her şey yeni
ama içerisinde ki ssd sata, m2 değil ben bundan şüpheleniyorum (başka herhangi bir fps sorunu yok TLOU ve Expedition 33'te yüksek ayarlarda 70-80 fps arasında çok akıcı oynuyorum savaş sahneleri olsun normal oyun akışı olsun hiçbir sorunum yok sadece yürürken yeni bir alana geçerken fps drop oluyor sonrasında etrafındaki buildler kendine geliyor)
msi afterburnerdan değerlere bakayım dedim ekran kartı ve işlemci sıcaklığı 60 derecelerinde, kullanım yüzdesi de %40 CPU %90 GPU gözüküyor ama bu bahsettiğim drop girme esnasında GPU %10 lara düşüyor CPU %90 lara çıkıyor. Termal macunu yeni sürülmüştü 2-3 ay oluyordur acaba işlemci darboğaz mı yapıyor diyeceğim ama genel olark besleyebiliyor diye biliyorum RTX3070'i.
sistem
ryzen 5 5600
msi rtx 3070 suprim 8gb
Asus b450m-K II
Thermaltake 2x8 ram 3200mhz CL16
512GB sata ssd (markasını bilmiyorum pc yi aldığımda yeni alınıp takılmıştı üstündeki ssd yi almışlardı soramadım o yüzden, akam öğrenince yazacağım markasını)
750w +80 psu
ssd tavsiyesi
Anakartım Asus B450M-K II modeli. SSD alacağım ama okuduğum yerlerde anakartınız gen3 destekliyorsa gen4 ten tam verim alamazsınız yazıyor ve ben anakartımın gen kaç olduğunu bilmiyorum araştırdım bulamadım. bana bir tavsiye verebilcek var mı şu ssd seninkiyle uyumlu gibisinden. 1 tb ssd almayı düşünüyorum oyunlarda bölge yüklenmeleri yavaş sata var ben de şu an o yüzden. mümkünse hızı da yüksek olursa sevinirim ben şu modeli almayı düşünüyordum ama gen4 imiş bu da tam verim alır mıyım alamazsam da ne kadarını alabilirim? :
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
0