Şimdi Ara

akvaryum icin dıs fılıtre tavsıyesı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
8.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • dıs fılıtre kullanan arkadaslardan tavsıye beklıyorum...
    eheim ıle atman arasında kaldım ..
    sessız ve uzun omurlu olması tercıh sebebım..
    ayrıca 30 lt. lık akvaryum ıcın dıs fılıtre gercekten gereklı mıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: micro77

dıs fılıtre kullanan arkadaslardan tavsıye beklıyorum...
    eheim ıle atman arasında kaldım ..
    sessız ve uzun omurlu olması tercıh sebebım..
    ayrıca 30 lt. lık akvaryum ıcın dıs fılıtre gercekten gereklı mıdır ?

besleyeceğiniz balık nedir bilmiyorum ama 30 lt için dış filtreye değmez. ama olursada kimsede olmaz demez.
    kesinlikle eheim hem sessiz hem debi düşmüyor hemde elektrik açısından en az yakanı.

benim sana tavsiyem ne balık besliyorsan besle 30 lt çok küçük.
    Şimdi sen ayrı ben ayrı olan o yolu
    Nasıl yürüyeceğiz?[PL]
  • cevaplar ıcın tesekkurler.

3 adet japon beslıyorum.

akvaryum bana da bıraz ufak gıbı gelıyor...
  • çok küçük hocam hobi bile olsa o hayvanlara yazık.. Akvaryumunuzu biraz daha büyütüp yanına çeşit yaptığınızda diğer tropikal balıklar veya bitkili akvaryum gözünüze daha hoş gelecektir eminim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ICIN SALON TIPI KLIMA
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• filitre olarak eheim 2010 (yanılmıyorsam ) modelını kullanıyorum.
    tek sorunum 1 hafta sonra kesınlıkle fılıtre temızlıg yapmak...
    4 hafta sonra suyun 3/4 nu degıstırmek...
    sankı daha kısa surede kırlenıyor dıye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 3 Mayıs 2013; 22:35:27 >
  • hocam siz ne yaptınız o balıkların boyuna bakın akvaryumun hacmine bakın! balıklar sığmıyor ki akvaryuma! ya o balıkları çıkarıp daha küçük balık edinin ya da daha büyük bir akvaryum edinin lütfen. Şu an yaptığınız şey resmen işkence.

Ayrıca temizlik yönteminiz yanlış. Filtrenin temizliği daha az sıklıkta olmalı. Akvaryum suyunu da haftalık değiştirmeniz gerek(tabi su kirlenme sıklığına göre değişir) ve 3/4 ü değil yüzde 20-30 kadar değiştirmeniz gerek. Akvaryum denilen şey biyolojik bir ekosistemdir ve oturmuş bir dengesi olmalı. Siz sürekli filtreyi yıkayıp suyu neredeyse tamamen değiştirirseniz o denge oturmaz, gerekli bakteriler üreyemez ve balıklar amonyak birikimden zehirlenerek ölür.

Japon balıkları biraz daha dayanıklı diye bu şekilde yaşatmak resmen işkence yapmak. Lütfen o balıkları akvaryumdan çıkarın yerine daha küçük boyutlarda balıkar alın. Örneğin; lepsites, moli, neon tetra, 1 tane olmak kaydıyla betta vb.

Ayrıca bakterilerin üreyebilmesi için akvaryumun taban kumuna ihtiyacınız var. Temizlemesi daha zor olur ama dengenin oturması için gerekli diye düşünüyorum. Filtreyi temizlerken süngerini akvaryumdan çıkan suyla temizleyin. Musluk suyundaki klor süngerdeki bakterileri öldürür. Onların ölmemesi gerek.

Düzenleme: Ayrıca 30 litrelik bir akvaryum için dış filtre gereksiz. İç filtre gereken işi rahatlıkla yerine getirir. 30 litrelik bir akvaryum için en fazla 150 l/h debili bir filtre kullanmalısınız aksi takdirde balıklar akıntıdan yorulup güçten düşer ayrıca biyolojik filtrasyon için gerekli olan bakterilerin de barınmasını engeller. Dış veya iç filtre alırken buna da dikkat edin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasengan497 -- 10 Mayıs 2013; 15:44:39 >

• Balıklara acıdım
  • balıklar akvaryumdan büyük balıklara gelince içim sızlamadı değil açıkcası sorunuza gelicek olursak resun cy-20 mini dış filtre var eheim ve atman akvaryumuna büyük gelir.2. lepistes besle bence sen ya da akvaryumu büyüt
    Akvaryumda dış filtre gerekli bakteri kültürünün oturmasına yardımcı olur. Ayrıca nitrat gibi çok zararlı bileşenlerin akvaryumdan uzak tutulmasında çok büyük yardımcıdır. Yem artıkları ve dışkılar da akvaryumda kalmaz. İç filtre bunların hiçbirini yapamaz. SAdece kaba pislikleri süngerinde toplar o kadar. O pislikler akvaryumdan atılmadığı için de bir müddet sonra koku yapar.

Eheim 2211 dış filtre işinizi fazlasıyla görecektir.
    Ancak ben olsam o akvaryumu karantina tankı yapar, en az 100 litrelik bir tank satın alırdım.

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Ben o iç filtrenin aynısını 72 litrelik tankımda kullanıyorum, o filtre akvaryumunuza göre büyük. 2008 modelini alsaydınız daha iyi olurdu.
    Dış filtre konusuna ben katılmıyorum, şöyleki;
    Akvaryumda dış filtre gerekli bakteri kültürünün oturmasına yardımcı olur. Ayrıca nitrat gibi çok zararlı bileşenlerin akvaryumdan uzak tutulmasında çok büyük yardımcıdır. Yem artıkları ve dışkılar da akvaryumda kalmaz. İç filtre bunların hiçbirini yapamaz. SAdece kaba pislikleri süngerinde toplar o kadar. O pislikler akvaryumdan atılmadığı için de bir müddet sonra koku yapar.

Eheim 2211 dış filtre işinizi fazlasıyla görecektir.
    Ancak ben olsam o akvaryumu karantina tankı yapar, en az 100 litrelik bir tank satın alırdım.

30 litrelik bir akvaryuma kesinlikle dış filitre gerekmez.Bakteri kültürünün oluşumunda tabiki etkilidir fakat dış filtre akvaryum içindeki suyu saatte bir baştan aşşağı değiştireceği için fazladan çok zararı dokunur.Nitratı akvaryumdan uzak tutmaya yaramaz akvaryum içindeki suyu alıp tekrar geri verir sadece nitratın akvaryumun her yerine değılmasını sağlar bunu iç filitrede yapar herhangi bir katkısı olmaz.

İç filitrenin fazla olduğuna ve daha büyük bir akvaryum almanız gerektiğine aynen katılıyorum.Yok ben ille de dış filitre istiyorum derseniz çeşitli forumlarda iç filitre motorunu kullanarak kolaylıkla evde dış filitre yapabilirsiniz.Size bir örnek vereyim burayı incelerseniz bir fikriniz oluşurhttp://www.akvaryum.com/Forum/15_dakikada_gorselligi_bozmayan_dis_filtre_yapimi_(yeni_video)_k493642.asp

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.