Şimdi Ara

Akvaryum 120 LT ONEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdiye kadar sadece 2 3 japon balığı baktığım için tecrübesizim :) Şimdi professiyonel bir şekilde balık bakıp bir taraftanda üretmek istioyorum.

Ben bunun için 110 civarı ltrede akvaryum buldum.(dekor falan yapınca 110 lt kalıor yaklaşık)
    Çok tecrübesiz oldugumdan çok soru sorucam.
    110 lt akvaryumu en ucuz 90 100 tl civarına buldum ama 2.el bi arkadaş hobiyi bıraktığından 50 tl ye satıcakmış yanında 10 kg kum ve kendi yaptığı az harcıyan ışığıda hediye edicekmiş bana gayet uygun geldi 1 2 gün sonra alıcam.(çatlak vsvs yok)
    Şimdi arkadaşlar akvaryum 110 tl oldugundan buda 6 damacana su eder.6 damacanayı ben her ay deiştiremem hem suya yazık hemde masraf.
    Klor giderici , dezenkfektan aldım.
    Planım şoyle 1 , 2 güne kalmadan akvaryumu alıcam.Akvaryumu aldıktan sonra çeşmeden içine su doldurucam tamamen.
    Sonra ilacını dezenkfektanı filtresini taşını kumunu , yapay bitkisini herşeyi koyucam.
    4 , 5 gün sonrada balıkları alıcam.
    Şimdi balıklar için görüntüsüne ne kadar önem versemde örneği başta 5 yavru balık alıp sonra 10 15 tane büyük balığım 30 40 tane yavru balığım olsun istiorum zamana gore 2 . 3 .akvaryum almak istiyorum.
    110 litrelik akvaryuma
    3 tane yavru sarı prenses
    3-5 tane japon balığı 1 cm falan olanlardan yavru
    2 erkek 6 dişi lepites yavrudan az büyük
    2 adet frenatus 10 - 12 cm
    2 - 3 tanede yavrulayabilecek balık almak istiyorum
    Ama Sizlerinde Önerisi ile hem bana ucuza patlıyacak hemde kaliteli çok doğuran balıklar almak istiorum.
    Bu yazdıgım balıklar bir birileri ile yaşarmı. En cokta frenatus 10 12 cm japon balığı 1 cmden kucuk neredeyse yem gibi görmesin onları.
    He bide önemli olarak ben filtre,dezenkfektan,klor giderici,kum,taş,ve bir adet büyük sahte çiçek aldım.
    Bide +dan sanırım 1 fanus almam gerek doğan yavru balıkları ona koyucaksın demişti arkadaşım filtre falan koymamam gerekmiş yüzemezlermiş vsvs dedi.
    Filtre konusunda acayip kararsız kaldım en cok bu konuda yardım istiorum benim akvaryumda 100 - 110 litre su olucak haliyle benim aldığım filtre SOBO WP-1200F iç dış falan nedir hiç bilmem sadece hava falan temizliomuş onu biliorum :=) Bu filtre yetermi yetmezse aynısından bir tane daha alayım.
    Öze t:120 ltreye SOBO WP
    -1200F almam yetermi , 120 lt akvaryumda çok üreyen güzel görüntülü hangi balıklar almak istioyorum önerileriniz nedir akvaryum için canlı çiçek almasam olurmu vsvsvs.

• Merhaba,

Öncelikle üretim yapmak istiyorsanız, ayrı bir yavru büyütme akvaryumunuzun olması gerekli. Fanusta balık büyütemezsiniz.
    110 litrede sarı prenses beslenebilir. Fakat, üretim için sağlıklı olmaz. Japon balıklarını ise akvaryum ortamında üretmek çok çok zordur.

Hacminize üretim için en uygun balık canlı doğuranlardır. (Lepistes,molly,plati vb..).
    Akvaryumunuzda herhangi bir yapay malzeme kullanmamalısınız. Plastik ağaç,çiçek vb. Çünkü bu malzemeler suya zamanla salınım yaparlar.
    Akvaryumunuzun tabanını 5-6 cm kum ile kaplayın. Ardından eledoa,saz,java moss gibi bakımı kolay bitkiler dikebilirsiniz.
    Belirttiğiniz filitre iç filitredir. 110 litre hacime küçük boy dış filitre olması daha uygun olur. Tetratec 400, Fluval 105 modellerine bakabilirsiniz. Yalnız, Tetratec alırken kutusunun üstündeki NEW yazısı olmasına dikkat ediniz. Akvaryumunuza oksijen sağlaması için hava motoru, sıcaklığı korumak için 100W ısıtıcı almalısınız.

Akvaryumunuza kum,filitre,hava motoru,ısıtıcı yerleştiriniz. Ardından musluk suyunu doldurun ve tüm sistemleri çalıştırın. 4 gün akvaryumu boş bir şekilde çalıştırın. 4. günün sonunda aldığınız canlı bitkileri ekin. Aradan 3 gün geçtikten sonra balıklarınızı eklemeye başlayabilirsiniz.

Ayrıca, klor gidericinin markası nedir?

Saygılar.

• çok teşekkür ederim sayenizda bayahi bilgilendim klor gidericinin markası aqua ayrıca ben karışık bir şekilde beslesem olmazmı sarı prenses 5 6 tane lepites 5 10 tane falan birde alacağım yavru beslemeyede filtre falan takayımmı
  • ben lepites çok yavruladığından onu besliyicem yanına ne koyabilirim

Klor gidericiyi kullanabilirsiniz.

Saygılar.
  • kardeş lepistes çok yavruluyor ama yavrusu para etmez ve çabuk hastalanan balıklardır.sen bence çok yavrulasın dersen zebra alıcaksın cichlid türleri içinde en çok yavrulayan balıklardır.ancak yanına başka tür koymayacaksın ve yavrusu 5 para etmez.ama sen balık işini öğrenmen için en azından zebrayla başlarsın ilk basamak olarak.ben 4 tür olarak üretim yapıyorum şu anda.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • il öncelikle lepistes japon ve ciklet bir arada yaşama z nedenmi çünkü 5 lepistes 1 japonu yiyebilir kıyma niyetine götürür ciklet ise bu ikisinide kıyma niyetine götürür ilk alıcağın balıklar akvaryumcuna 1 2 hafta önce gelmiş olsun yoksa hastalığı anlaşılmaz ve uyum içinde olmaz istersen ben şuan eskişehirden lepistes satıyorum tanesi 2. 5 lira teki 3 gün için de doğuracak garanti ve bir balık almadan önce tüm gereksinimlerini öğren japon ve lepistes için küçük bir akvaryum yeter ama ciklet için en az 60 litrelik filitre ve hava matorunuda sarhk öneririm iç olması daha iyi öbür türlü gürültü yapıyor ama sen bilirsin bide klor dengeletici mavi bir ilaç var yine aquanın ondan al ve ciklet yavrularını cikletin bırakmadan azından alma yavruyu bırakır o onların yanında büyür bide lepistes doğurursa 40 45 civarı doğurur bunların 30 tanesi yaşar

• quote:

Orijinalden alıntı: ayberkes

il öncelikle lepistes japon ve ciklet bir arada yaşama z nedenmi çünkü 5 lepistes 1 japonu yiyebilir kıyma niyetine götürür ciklet ise bu ikisinide kıyma niyetine götürür ilk alıcağın balıklar akvaryumcuna 1 2 hafta önce gelmiş olsun yoksa hastalığı anlaşılmaz ve uyum içinde olmaz istersen ben şuan eskişehirden lepistes satıyorum tanesi 2. 5 lira teki 3 gün için de doğuracak garanti ve bir balık almadan önce tüm gereksinimlerini öğren japon ve lepistes için küçük bir akvaryum yeter ama ciklet için en az 60 litrelik filitre ve hava matorunuda sarhk öneririm iç olması daha iyi öbür türlü gürültü yapıyor ama sen bilirsin bide klor dengeletici mavi bir ilaç var yine aquanın ondan al ve ciklet yavrularını cikletin bırakmadan azından alma yavruyu bırakır o onların yanında büyür bide lepistes doğurursa 40 45 civarı doğurur bunların 30 tanesi yaşar

Bu kadar ay sonra cevap yazınca eline ne geçti acaba ?

• Akvaryumda japon balığını üretemessiniz. DOğruya Doğru.

Çok yavru istiyorsanız ise mücever balığı alabilirsin.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.