Şimdi Ara

Beta balığım var Fanusta yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir balık geldi hediye. Evde fanus vardı. Orda duruyor ama ailem cok istemiyorum. O yüzden makul ücrette bir akvaryum kurmak istiyorum. Ucuza olacak şekilde.yardımcı olabilirseniz sevinirim. Resimlerde göstermeye çalışacağım. 2günde su bulanıklıklaştı. Araştırdım tamamı değişmez demişler. Sizden tavsiyeler bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headshotçı -- 20 Haziran 2014; 14:30:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beta balığı için 30 litrelik akvaryum gerekiyor.
    İç filtre ısıtıcı kum ve bitkili bir akvaryum gerekmektedir.
    http://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp
    http://www.akvaryumkurmak.com/beta-baligi-beta-splendens/
  • headshotçı kullanıcısına yanıt
    beta balıkları fanusta yaşar akvaryum kurulmaz gerek yok akvaryum kuracaksan başka balıklara bak lepistes le başlıya bilirsin başlangıç paketi olarak 30 litrelik yani standar üretim bir akvaryum iç motor ısıtıcı yeterli olacaktır ince kum bir iki küçük kaya eklersenr içine süper olur ancak beta balı için akvaryum gerekmez yüzmez o balıklar durur put gibi çok yavaş hareket ederler bence dedğim gibi sen başka balıklara geç illaki kurcaksan akvaryum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİYUREK00

beta balıkları fanusta yaşar akvaryum kurulmaz gerek yok akvaryum kuracaksan başka balıklara bak lepistes le başlıya bilirsin başlangıç paketi olarak 30 litrelik yani standar üretim bir akvaryum iç motor ısıtıcı yeterli olacaktır ince kum bir iki küçük kaya eklersenr içine süper olur ancak beta balı için akvaryum gerekmez yüzmez o balıklar durur put gibi çok yavaş hareket ederler bence dedğim gibi sen başka balıklara geç illaki kurcaksan akvaryum

Yanlış bilgi vermeyelim fanusta beslenmesine beslenir ama Son derece hatalı olur. En az 20 lt akvaryumda beta muhteşem olur ve çok hareketlidirler. Diğer balık türleri için de başlangıç için en az 60 lt olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 22 Haziran 2014; 15:54:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİYUREK00

sende 5 metrekarelik biyerde yaşayabilirsin ama en az 2 oda 1 salondur evin

• fanusun büyüklüğüne bağlı.25-30 litrelik fanuslar çıktı onlarda besleyebilirsin.
  • beta da olsa fanusta balık olmaz, 25-30 litrelik cam fanusta olsa olmaz, en kolayı zemininde biraz kum olan (midye kırığı değil) içinde küçük birkaç bitkisi olan basit bir filitresi ve ısıtıcısı olan akvaryumlardır. Biyolojik döngü kurulduğunda balığın sağlığının ve hareketliliğin ne kadar arttığını göreceksiniz, fanus içinde miskin miskin salınan beta sağlıklı bir ortamda bütün yüzgeçlerini açarak çok güzel bir görüntü oluşturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostsoul22 -- 22 Haziran 2014; 23:52:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM yavru kuş buldum
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostsoul22

beta da olsa fanusta balık olmaz, 25-30 litrelik cam fanusta olsa olmaz, en kolayı zemininde biraz kum olan (midye kırığı değil) içinde küçük birkaç bitkisi olan basit bir filitresi ve ısıtıcısı olan akvaryumlardır. Biyolojik döngü kurulduğunda balığın sağlığının ve hareketliliğin ne kadar arttığını göreceksiniz, fanus içinde miskin miskin salınan beta sağlıklı bir ortamda bütün yüzgeçlerini açarak çok güzel bir görüntü oluşturur.

akvaryumlarda kendi yansımasını gördüğünde bile kendi cama vurarak öldürdüğüne şahit oldum. betalar çok agresif bir balıktır fanusta oval olduğu için kendine zarar vermesi daha az ihtimal.fanusu ilk keşfeden belkide bu balık sayesinde keşfetmiştir.yinede akvaryumda besleyenler dikkat etsinler kendilerini öldürebilir ve akvaryumdan atlayabilirler.

• 1 Adet Cam Kalınlığı 5mm,60*24,5*32h cm ölçülerinde 47 Litre hacimli kapak içerisinde enerji tasarruflu ampul kullanımına uygun E27 Duylu aydınlatma sistemli akvaryum(Maun-Çam,Beyaz,Siyah ve Ceviz renk seçenekleri mevcuttur.Mesajla bildirmeniz durumunda istediğiniz renk gönderilir.)
    1 Adet 100 yada 200 watt Akvaryum Isıtıcısı
    1 Adet Şerit Dijital Akvaryum Termometresi
    1 Adet SeaStar HX-300L Akvaryum İç Filtresi
    1 Adet Çift Yüzlü Arka Fon Posteri(Stok durumuna göre renk ve desen farklı olabilmektedir.)
    1 Adet 10*8cm Balık Yakalama Kepçesi
    1 Adet Yapay Bitki Dekoru(Stok durumuna göre renk ve şekil farklılık gösterebilir)
    1 Adet Natural Seramik Akvaryum Dekoru(Stok durumuna göre model farklılığı olabilir.)
    5kg Midye kırığı kumu
    1 Adet Klor Giderici
    1 Adet Balık Vitamini
    50gr Balık yeminden oluşmaktadır.
    Tüm bu set 90 tl gittigidiyorda gördüm reklam olmasın sorarsan pm atabilirim ürünü.Bu seti al başka şeye gerek yok Betanın yanına 3-4 elma salyangozu al birde çok güzel olur
    Hem hocam betadan sonra bu setle çoğu balığa bakabilirsiniz litresi gayet iyi

• bence 50 cm bir akvaryum al 20 tlye sonra 5 kg hagen kum al 5 tl , iç filtre ve motor a gerek yok çünki labirentli solunum yapıyorlar ısıtıcı almaya gerek yok mesela bende 110 lt akvaryum var bizim ev zaten sıcak gerekmıyor ıstıcı betta için elektrik gerekmez , arada bir 5 dk ayna tutup egzersız yaptırman gerekıyor bu kadar
  • Arkadaşlar bu yoldan biraz olsun yardımcı olmak istedim. Evet yukarıda da arkadaşın dediği gibi öncelikle beta inanılmaz derecede agresif bir balıktır. Aynada kendisini görünce bile kabarır, horozlanmaya başlar. Bu arada bir arkadaş atlayabilir demiş, unutulmamamlıdır ki tüm balıkların atlama riski vardır. Benim tavsiyem dilediğiniz ölçüde kestirip alınacak bir sinekliktir epey işe yarar. Bu sayede üzerine bir de armatür koyarsanız şayet daha şık ve sağlam duracaktır. Ben olsam her balığı tek bir birey olarak hacimce hesaplayıp ona göre karar verirdim akvaryum konusunda. Yarın birgün canlı ölürse şayet başka balık için başka başka ihtiyaçlar doğacaktır. Tavsiyem bu yönü düşünüp karar vermeniz olacaktır. Dolayısıyla bu durumda ben olsam en az 200 litre hacimli bir tank alır altını karantina tankı olarak ikinci bir tank yapardım. Sebebi isre; aldığınız yerde balık hastalıklı olabilir ve mevcut balıklarınıza bu hastalığı bulaştırabilir. Sağlıklı bir balık için önce 2 gün müddetle karantine tankında kantinde kalması uygun olacaktır. Ana tank için hacmin en az 10 kat üzeri bir dış filtre öneririm. Karantina tankı için pipo filtre yeterli olacaktır veya tercihe göre iç filtre. Ana tank için mutlaka ama mutlaka aydınlatma şart tabii balık ihtiyacına göre (8 veya 6X olamak kaydıyla) . Karantina tankı için moonlight yeterli gelecektir. Eğer akvaryum hazır satın alınacaksa problem değil ama eğer ölçüye göre özel üretim olacaksa şayet mutlaka sista akvaryum silikonuyla yapıştırılmalıdır. Ve ölçüye göre cam kalınlığı maksimum 8mm olmalıdır. Malum deprem bölgesi. Allahın işine karışılmaz yıkılacaksa her yer yıkılır ama akvaryum güvenlik açısından önerim en 8 mm cam kalınlığında olmalıdır, akvaryum gerekirse daha kurulmadan duvara sabitlenmelidir. Güneşin direkt olarak vurmadığı yerler seçilmelidir. Akvaryum suyu için naçizane tavsiyem osmos suyu kullanılmalıdır. Isıtıcı da akvaryum için önemlidir. Hacme göre 100 watt, 200 watt, 300 watt olması değişkenlik gösterir. Tabii maddi imkanlar burda önemli. Benim aldığım titanyum du. Biraz tuzlu ama evladiyelik oldu, yaklaşık 10 senedir kullanıyorum. Dediğim gibi tuzludur ama ömürlüktür. Mutlaka hangi tür olursa olsun, hangi çeşit olursa olsun (deniz akvaryumu, tatlı su veya acı su..) test kiti öneriyorum. Örneğin; ph, kh, gh, amonyak, nitrit ve nitrat testi. Emin ol belki gereksiz gelecektir ama çoğu zaman hayat kurtarıcıdırlar. Kum, yem vs.. alacağın balığın türüne göre değişiklik gösterir. Şimdilik bu kadar. Hayırlı ramazanlar, iyi forumlar.

• beta kadar sıkıntılı bi balık yok hiç bulaşmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

Yeni bir balık geldi hediye. Evde fanus vardı. Orda duruyor ama ailem cok istemiyorum. O yüzden makul ücrette bir akvaryum kurmak istiyorum. Ucuza olacak şekilde.yardımcı olabilirseniz sevinirim. Resimlerde göstermeye çalışacağım. 2günde su bulanıklıklaştı. Araştırdım tamamı değişmez demişler. Sizden tavsiyeler bekliyorum

http://www.akvaryum.com/forum/fanusta_neden_balik_beslenmez!_k268356_sn1.asp

• Beta balığının beslenmesi ile ilgili aşağıdaki siteyi ziyaret edebilirsiniz, çok büyük bir akvaryumda beta beslemek bu canlıyı yoracağı için küçük çapta akvaryumlarda bakmak daha iyidir. Labirentli yani atmosferden direkt olarak solunum yapabilen bir canlıdır.

http://www.akvaryumda.com/betta-uretimindeki-bazi-detaylar/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.